Ako riešiť finančnú podporu od partnerových rodičov?
Ahojte, mam už dlhšie problém s partnerom a jeho rodinou. Ako vyplýva z názvu diskusie partnerova rodina nám vôbec nepomáha s dieťaťom finančne, a teda nepodporuje svoje prvorodene vnúča (vraj vytúžené). Chodia si pravidelne (3-5x ročne) na výlety alebo dovolenky v rámci Európy. Podnikajú, tvrdia, že im už podnikanie nejde a sú v mínuse. Už pri narodení dieťaťa nám neprispeli (ani zo slušnosti) nič. Ani euro. Dostali sme nejaké tri hračky v minimálnej hodnote, ktoré ani nekupovali ale dostali. Taktiež nám jeho matka od známej doniesla tašku oblečenia. Preplatili jedny náušnice. Moja rodina pravidelne "prispieva" nielen finančne, ale aj praktickými vecami kt. využijeme. Keďže som na RD pomoc by sa nam hodila. Partner však v tomto nestojí pri mne a tvrdí, že nie sú povinni živit naše dieťa lebo to nepotrebujeme ani mu nosiť dary a pod. Vo mne však vrie keď sústavne pro každej návšteve počúvam o dovolenkach alebo výletoch a nám nepomôžu nič. On očakáva, že sa budem s nimi stretávať tak často ako s našimi, ale ja nemám záujem o ich snobskú spoločnosť. Ani z jedného výletu dieťaťu nič nedoniesli. Mne to príde totálne nefér voči mojej rodine, ktorá sa snaží nás podporiť, aj keď nemajú toľko ako oni. Naši prídu raz za mesiac na otočku, a oni by sa k nam chceli nasačkovať na celý víkend s tým, že sme nútení sa im venovať tri dni a ja si to neželám (z pochopiteľných dôvodov) . Vzťahy medzi mnou a nimi sú na vode mrazu a partner sa ich sústavne zástava. Svokra tu bola raz pomôcť na tri dni a nezaplatila ani nákup, ani dieťaťu nič nedala. Pravidelne si nechá všetko platiť.
Chcela by som sa opýtať, že či si myslíte, ze je k veci ich priamo v tomto konfrontovať z mojej strany keďže on to neurobí alebo im mam dávať dieťa "zadarmo" a tváriť sa, ze to je okey alebo nie som povinná im len preto že sú to jeho rodicia nosiť dieťa. Ďakujem
@viestta
Hanba by ma fackovala, prísť na návštevu za vnúcatom s prázdnymi rukami a veľkolepo sa tam vyvaliť do gauča a hovoriť o zážitkoch z dovoleniek a ukazovať oblečenie z butikov. To len bezcitný chladný čumák dokáže. Len nie každý má empatiu.
Čokoládku môže zjesť aj mamina, ale aspoň niečo donesiem a nie návšteva na hulváta. Neverím, ze takíto ľudia existujú. Bez slušného vychovania, bez spôsobov.
@katkami123 ja neviem koľko máš ty tokov,ale staršia pani nemusí byť tá,ktorá má 25 a hore ...Tie majú tak isto svokrovcov a rodičov.Aj ta 25 ročná nemusí očakávať od svokrovcov financovať a platiť len preto,že oni majú dieťa a ti si zaslúžia si chodit po dovolenkách.Aj ta 25 ročná ma skúsenosti so svokrovcami,ze keď nedostane,zivot ide dalej.Ale môže byť slušná voči rodine.Tie co nesúhlasia,sú staršie panie.Ach jaj
@dariaaa
Koľko máš rokov?
@katkami123 ja som mladá, ale absolútne suhlasim s tými staršími paniami tu. Autorka si urobila z dieťaťa neúspešný biznis. To je všetko 🙂
@katkami123 a mna by hanba fackovala napisat "partnerova rodina nám vôbec nepomáha s dieťaťom FINANCNE, a teda nepodporuje svoje prvorodene vnúča"
@viestta
Prísť za vnucatom zakazdym s prázdnymi rukami, ešte aj na sviatok, dokážu len sedláci. Tam niet čo viac rozoberať.
@katkami123 co do je "Vostok"?
@katkami123 mila draha, i kdybych mela na ucte miliony,nejsem povinna nosit na navstevu nic. a nejsem povinna ani nic kupovat komukoliv z rodiny.ani vnouceti. a at si mysli o me kdo chce co chce. ze jsem drzgros? a jakoze proc? jen proto, ze si nekdo jako ty mysli, ze kdyz nic neprinesu tomu diteti, nejsem normalni obycejny clovek z 21.stoleti? ..tak aby jsi vedela, pokud by me moje nevesta mela soudit jen podle toho, jestli prinesu na navstevu nejake bodycko nebo nic, tak by byla moji nevestou jen po tu prvni navstevu a pak bych ji bez milosti odstrihla , vnouce nevnouce. takovym vypocitavym mrcham, co vztahy v rodine prepocitavaji na penize, se vyhybam obloukem. a svoje miliony na ucte radeji utratim za zviratka v utulku.a na vnouceti at vydelava na nakom jinem
@cicikmicik
" Nemajú na to, ale chceli" takze si to vyčarovali? Vtipné 😂
@katkami123 no áno,vyzerajú ako egoisti,ale zase ani ich "nevesta" nemôže po nich žiadať nič,lebo vyzerá to,akoby bola ako oni...
Fakt je ten,že krivdit sa jej môže,môže byť smutná.....ale fakt je tiež,že nie je to ich povinnostou a že ona im nemôže čistiť za toto žalúdok,či odmietať im dávať dieťa,či čokoľvek by im chcela "výchovné" urobiť.
Prečo by mala byť hanba ukazovať niečo drahé z butiku neveste?
Veď to neukradli.
Ako chápem,čo tým chces povedať,tiež nerozumiem,prečo sa tak starí rodičia chovajú,ale.....
A druhá vec, spoznáme celkovo ich vzťahy,atď,atď.
@katkami123 vek v tomto prípade nemá cenu,tu ide o názory,charakteru,skúsenostiach.Pisu tu aj mladé dievčatá aj si čítala.Jedna ma 2 ročne dieta.Jej názor,že svokrovci nie sú na financovanie ju robí staršou pani?
@aurora33
Biznis z dieťaťa si robia Kollarove sliepky. To, že tu sú starí držgroši je o inom. Doniesť 5 bodyčiek z Tesca je od kedy biznis? To aké novinky sa tu nedozviem. To je len, že na to vnúča myslím, pozornosť.
Tu však majú starí Mcdaci len na seba. Presne ten typ, ktorý bude na staré kolená prvý jojkat, nech lietaš a sa staráš. Egoizmus.
@babulkomale nie nemajú , stávajú a prerábajú dom ..v mojich očiach nemajú nakoľko tie peniaze majú kam vrazat a aj do čoho ...
Moji rodicia sa velmi zaujimaju a staraju o svoju vnucku ale peniaze som od nich nikdy necakala, dali jej max na vianoce a na narodeniny. Inak jej ziadne dary nenosia ani nekupuju veci ani nikdy nekupili plienky sunar oblecenie ani hracky a to sme spolu kazdy tyzden. Zato postrazia ju ked je treba a mozem sa na nich 100% spolahnut. Svokra uz nezije ale ked zila nosila hlavne oblecenie, ona byvala daleko a stretavali sme sa par krat do roka. peniaze nedavala, tiez sme to neocakavali. A otazka ze ci im mas davat dieta zadarmo no to som snad este ani nepocula takyto nazor ani by ma to v zivote nenapadlo takto uvazovat.
@katkami123 skúsim z inej strany-uplns mimo autorku.
Koľko tu máme tém,že ťa hnusná svokra aky hnusný a škaredý darček doniesla.
Keby mi tak dala peniaze a ja si kúpim,čo chcem.....
Možno ti "svokrovi" raz tomu svojmu vnucikovi zaplatia školu,či kruzky,či na nejaké výročie založia sporenie.
Môžme my vedieť?
@anickabasnicka
Myslím, ze s tvojim chovaním, skôr nevychovanosťou tej neveste urobíš jednu veľkú službu, keď sa odstrihneš. Za takými nik neplače do vankúša. 😉
@terezka1947
Takí drzdrosí nikdy nič nezaplatia. Trosku fakty a nie rozprávky. Raz, keď je držgroš, iný na starobu nebude, bude to iba horšie. To tvoje čo ak je dosť smiešny argument. A čo ak autorku okradnú?
@katkami123 no kdyz si myslis, ze vychovany je pouze ten, kdo na navstevy chodi s plnou naruci, tak to mas moc smutny zivot. u nas v rodine se navstevujeme bez podminky nejakych prezentu, staci nam, ze se potkame a vidime. a nevycitame si, ze nekdo ma vic nez ten druhy a nic neprinesl....nastesti takove zlatokopky, co dokazou rejzovat i na vlastnim diteti, v rodine nemame. ty mas asi taky hluboko do kapsy, jako autorka
@katkami123 môžem mať aj smiešne argumenty.
Ale príspevok a reakcie autorky mi neprídu celkom ok,čiže nediv sa,že ju málokto polutuje,skôr odsúdi.
Lebo keby napísala príspevok a reagovala v duchu,že je mi z toho smutno,trápi ma to....nikto by neútočil.
Ale písala to vycitavo....a to zase sú tie príspevky odpoveďou:prečo by museli?nie sú povinní.
Oni si kúpia,doprajú....my si nemôžme dovoliť luxus
No a?každý si môže a najmä má dovoliť luxus,na ktorý si sám zarobí.
Prečo by autorke na jej predstavu o luxuse mal niekto povinné prispievať.
@duppka13
Myslím, že autorka tú poslednú vetu nešťastne sformulovala a všetky sa zamerali ten na tú vetu na celých 8 stranách ako supy.
Jednoducho, buď mám výchovu a viem, čo sa patrí - píšeš, že vaši dajú na narodeniny a Vianoce, to je presne to, čo autorku trápi, že tuto nie je žiaden záujem. Nikto nečaká, aby na ňu prepísali byt, ale doniesť z Tesca na 10€ hračku na narodeniny, keď idem z butiku z Talianska, tomu sa hovorí elementárna slušnosť. Ako som už písala, no egoistickí sedláci.
@anickabasnicka
🙄 to máš asi ty, keď z druhého by si aj kožu zvliekla a je to pre teba v poriadku.
@katkami123 tak my sme potom veľmi zvláštna rodina,my si nedávame darčeky a ani pri návštevách si nič nemosime,a to ani rodičia deťom a už sú veeeelmi dlho zatrhnute darčeky aj vnúčatám a keby mojmu decku niekto donesie sladkosti, tak s nimi aj odíde a mne už bolo oznámené,že keď ja budem mať vnúča tiež nemám nič kupovať
@cicikmicik keby nemali, tak by nekupovali, jednoduche. Ved dobre, nech maju, nech vam davaju, ale nepis, ze na to nemaju, ked maju.
@minenkak prečo to tak máte?
Chapem, ze ta to trapi, riadne si tu explodovala🙂 svokrovcov nezmenis, vybrala si si takeho muza aj s jeho rodicmi. Zmier sa s tym, ze ich nezmenis. Muzovi povedz, ze ti vadi, ak sa nanominuju na cely vikend, pravdepodobne aj tak asi hradi ich stravu on, ked si doma s babom. Ved ho zivili cely zivot, tak preco by na vikend nemohli prist? No.. v kazdej rodine su ine zvyky, tvoji rodicia to majú inak nastavené, jeho rodičia tiež inak..
@babulkomale máme každý iný vkus a na návštevy chodíme,aby sme sa spolu stretli a nie nosiť si darčeky
@anickabasnicka ty si bud uplne mimo, alebo lakoma.
Samozrejme ze nikto nikomu nedava podmienky ziadne pred navstevou, ale kazdy ma tolko prajnosti v sebe, ze nikdy nepride s prazdnymi rukami.
Ani ku kamoske som nikdy neprisla naprazdno, ani k nam nikto. S lakomymi ludmi sa nestykame, nie preto, ze by sme potrebovali od nich nieco, ale s lakomostou idu ruka v ruke aj ine charakterove vady.
Ženy, to vy ste v jaskyniach mimo civilizácie vyrastali, keď je pre vás také poburujúce, že na návštevu sa nechodí s prázdnymi rukami? A starí rodicia? Ja žasnem. Ani sa nečudujem, že Slovensko je vo všetkom na konci a ze v zahraničí si o nás myslia, čo si myslia. To ani nahlas niekde za hranicami nespomínajte, že hračka za 10€ alebo bodycka na sviatok, tak nevestu máte za zlatokopku, čo si robí biznis na dieťati. Lebo sa len človek bude hanbit za Slovákov, stredovek, čistý stredovek myslenie. No skutočná zlatokopka by Vam dávno tie bodycka o hlavu otrepala. Ja strácam slová, keď tu toto čítam.
@katkami123 máš to pomýlené moja. Nikto ti nič dávať nemusí. To, že to čakáš je tvoj problém. V USA som žila 10 rokov a tam ti dupľom nedá nikto nič zadarmo. Pocestuj svet a potom zhejtuj Slovákov.

@katkami123 a ani cokoladku... (pre dieta mladsie ako rok)