icon

Ako riešiť finančnú situáciu pri súčasnom príjme manžela?

20. feb 2025

Maminy, môj manžel zarobí v práci 1800€ aj s daňovým bonusom na 4 deti, výdaje máme cca 1100€ firma mu platí vysokú školu a je veľmi šikovný ale vôbec mu nechcú zdvihnúť plat, aktuálne aj prepúšťajú a všetko je pozastavené, čo robiť? Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätko ktoré dojčím a ja rozmýšľam nad prácou. Som z toho na nervy, on neplánujeme nad inou prácou, tak musím rozmýšľať ja. Niekedy si hovorím že som mala byt radšej muž, pretože keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo

fairyy
20. feb 2025

chceli ste 3 deticky, najmensie mas 8mesacne babatko... a mas dvojicky takze tie boli asi druhe v poradi... takze uz ste mali 3 deticky ... a spravili si 4te tak?

autor
20. feb 2025

@janickacrazy nie nieje zarátaná.

balerina2025
20. feb 2025

anonym, co si chcela od nas pocut
ved ani riadne nechapeme kolko vam ostava vlastne mesacne
jasne ze sa nepozname, tak aky uvod, take komentare.
kebyze tu kazda mame carovne gule a vidime si do zivotov tak inac reagujeme
pisete anonymne, co cakas za odpoved?

autor
20. feb 2025

@fairyy nie dvojičky boli posledné, spravil sa preklep, bábätká malo byť osemesačne

balerina2025
20. feb 2025

este nieco, nie je med lizat, so 4 detmi byt doma, a muz v zahranici. ale vidno ze nemas ani paru, o com pises.

zuzanka.zuzu
20. feb 2025

no akosi takáto príjemná aj doma, tak je len otázka času kedy muž do zahraničia radšej zdrhne 🤭😂 a potom sa ti splní sen že budeš na deti sama 😉

lenkalienka321
20. feb 2025

Ak si želám viac peňazí ako manžel zarobí, tak na materskej pri troch deťoch si nájdem prácu a po večeroch, aj počas dňa, keď deti spia, alebo ich stráži babka, pracujem. Extra príjem sa nám hodí, ale robím to hlavne kôli sebe a iným myšlienkam, ako len domácnosť a deti. Manžel zarába dosť, ale nechcela by som, aby pracoval nejako oveľa viac ako 8 hodín denne, keďže ho potrebujem doma na rôzne veci😉

lucka_ke
20. feb 2025

platia mu vysokú školu to tiež treba započítať, počkaj kým ju skončí a potom pouvažuje o zmene práce... nemáte to až také zlé

fairyy
20. feb 2025

uf to s dvojickami stihas premyslat nad pracou? 😯 700 eur pre 6 clennu rodinu na stravu a drogeriu pravdepodobne satstvo nie je vela rozumiem, ale si pisala este, ze mas rodicak k tomu, ktory tam zaratany nie je a ten je kolko? teda pracovala si pred tehotenstvom?

patus_2
20. feb 2025

Akú pracovnú dobu má manžel? Keď príde o 17-tej z práce, tak hľadaj prácu na večer. Upratovanie kancelárií, obchodov, odkladanie tovaru, McDonald. Hoci len na skrátený úväzok aj to je + do rozpočtu.
Ale budem hnusná, aj keď ste plánovali tretie, tak si musela vidieť, že vám nevychádza a že materská tomu nepomôže.

autor
20. feb 2025

@lenkalienka321 to máš šťastie že ti pomáha babka, ja som na deti sama s manželom, ale keď ma školu a skúškové tak som sama.

januska12323
20. feb 2025

Napíš konkrétne aké máte výdavky, príjmy, čo konkrétne ti nevychádza a potrebuješ viac peňazí. Keď manžel spraví vš nebude mať automaticky vyšší plat? Aké máte možnosti stráženia?

gab1sol
20. feb 2025

Skús sa pozrieť na to, koľko stojí tvojho muža škola, ktorú mu platí zamestnávatel. Určite by bolo pre zamestnávateľa výhodnejšie zvýšiť mu plat o 100-200e s tým, že mu prestanú platiť školu… Potom tie vaše náklady budú viac. A tiež nerozumiem tomu s dvoma prácami, či prácou v zahraničí. Áno, deti budú mať všetko materiálne, ale rodič bude chýbať.

Ale keď už, spíš si všetky, všetky vaše výdavky a zamyslí sa, na čom vieš ušetriť, keď chceš deťom dopriať viac.

balerina2025
20. feb 2025

@gab1sol presne.

mk1111111111
20. feb 2025

Aspon neklam, preklep tam nebol, len, aby to lepsie vyznelo, tak teraz menis. No, mate 4 deti, par rokov sa uskromnite a bude ok. Muz menit pracu nemoze, zamestnavatel mu plati skolu, to je vlastne k prijmu naviac. Ked skolu skonci, tak mu pridaju. Ty medzitym, ked bude dieta suce do skolky, pojdes do prace a budete v pohode.

lucka_ke
20. feb 2025

no pracovať a popri tomu robiť školu je veľmi náročné, viem o čom hovorím... skús ešte vydržať kým ju skončí a potom uvidíte

mnamko
20. feb 2025

A ty nemas rodicak,rodinne? To je plus k jeho platu

mk1111111111
20. feb 2025

@mnamko to sa predsa nerata🙈🤣

vierka82
20. feb 2025

Ja mám deti 5 a nepomáha nám absolútne nikto. Ja sa však nesťažujem.
Muž pracuje klasika na 8hodin denne. Keď treba tak aj dlhšie (čo je dosť často)
Ani vo sne by ma nenapadlo aby mal ďalšiu prácu alebo išiel niekde do zahraničia (to by sme šli s ním)
Muž si potrebuje aj oddýchnuť a nie sa zodrať
Ale ja nechcem od muža ani aby mi pomáhal keď je doma. Musí si oddýchnuť
Do roboty chodím aj ja ale len na 25perc úväzok
Smutno by mi bolo so samej seba keby som furt vyhanala muža pracovať (čo on nemá právo si oddýchnuť a mať 2-3 práce?

suzitok
20. feb 2025

Ja chápem tak, že máš 700€ čo ostane manželovi + neviem či cca 350€ alebo 480€ rodičovský + 240€ na deti prídavky...za mňa na to, že si doma, to zlé nie je a dá sa s tým vyjsť...ber to tak, že je to len prechodné obdobie, nie stála situácia...

lilope
20. feb 2025

Píšeš veľmi nezrozumiteľne. 1800€ nie je všetok váš príjem, veď určite ešte poberáš rodičák na dvojičky a rodinné prídavky. A výdaje máte teda oveľa vyššie ako spomínaš raz v úvodnom príspevku 1100€, potom v komentároch 1400€, čo ani to nemôže byť pri nezapočítaní stravy, drogérie a krúžkov reálne číslo.
Najprv si ujasni všetky vaše príjmy, potom výdaje. Výdaje spíš na nevyhnutné a tie, kde sa dá niečo okresať a uvidíš na čom sa dá ušetriť.
Ak chceš relevantné rady, uveď relevantné a reálne čísla.

mabenn
20. feb 2025

autorka, ty sa tu hnevas na komentare a co tento tvoj komentar "Niekedy si hovorím že som mala byt radšej muž, pretože keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo" - ty sa dokazes vzit do pocitu muza, co ma 4 deti??? v dnesnej dobe nie je povinnost muza zivit celu rodinu...firma mu plati vysoku skolu? este chces vyssi plat? ja mam sorry dojem, ze ty len chces a chces a kazdy ma robit nieco podla tvojej predstavy, ale ci 3 alebo 4 deti, ale tvoje rozhodnutie bolo ich mat a ty si vedela o vasej financnej situacii, nie? to kolko mate rokov s muzom, ze pri 4detoch robi VS?este sa spytam: ty si pracovala predtym?

balerina2025
20. feb 2025

@mabenn toboz ked muz este studuje a aj robi. co by este nechcela. :(

ysseba
20. feb 2025

Čiže z manželovej výplaty vám po odpočítaní fixných výdavkov zostane 700€ a ešte plus tvoj rodičák na dvojičky 600€ (teda ak si pracovala a predtým si poberala materskú), plus rodinné prídavky na 4 deti 240€ . Takže zostáva vám 1540€??? Hm... A dobre vieš hospodáriť s peniazmi keď sa ti toto zdá byť suma z ktorej neviete (dočasne) vyžiť?

ivik4
20. feb 2025

Niektore pisu sice ostre komentare ale stale su pravdive. Vsak ano, Vy ste napriek tomu ze mate 4deti ,chceli 3. Aj to je uz dost . Nik si tolko deti nebral na zodpovednost miesto Vas.
A Tebe sa lahko rozprava , ist robit do zahranicia a co ja viem co. Detom by otec velmi chybal. Z tohto to znie akoby Ti bolo jedno ze by ste ani nefungovali ako rodina,len nech je viac penazi.
Takze asi ano , chod do prace aj ty dajme tomu o rok ( uz vydrz este nejaky cas) a budete zarabat dvaja . Len nebud prekvapena, z roboty prides utahana ako pes a potom tahas druhe kolo doma.

miskakyska
20. feb 2025

..takúto fúriu som tu už dlho nečítala ... opýtam sa na názor a potom tu nadávam ľuďom do sprostých...😬🙈

mabenn
20. feb 2025

aby si mala trochu porovnanie autorka - ja som si pred manzelstvom kupila byt, nasporila peniaze, na rodicak som si nasetrila, s necakanymi vydavkami sme sli vzdy s muzom napoly, velke vydavky sme davali napoly, mam jedno dieta...tato mentalita ze mam x deti a chlap nestiha zarabat, prepac patri do minuleho storocia...

vevapeto
20. feb 2025

Akože muž zarobí+chodí na VŠ a ty chceš, aby si našiel ešte 1 prácu? A čo tak ty keby si dala deti do jaslí a máš priestor ukázať, čo v tebe je.🤔
Btw…ako mu majú zdvihnúť plat, keď v tej firme prepúšťajú? Buď rada, že ti muža neprepustili a este mu platia VŠ.

deedol
20. feb 2025

autorka, pises jednovetne, mozno pri detoch viac nestihas, ale skus mozno slusnejsie, ked chces radu? ja som napr nepochopila tie vase prijmy.
muz 1800 v cistom? vydavky fixne ci vsetky 1100? (tipujem, ze fixne, ked neskor spominas stravu atd.)
tvoj rodicak je kolko, 400e?
cize mate na vydavky 700+400 a pre sestclennu rodinu to nestaci, ano? ak som spravne pochopila, tak si spiste, kde minate, a sekajte. uspory nejake su? nerada to radim (siahat na uspory), ale mozno na preklenutie obdobia, kym pojde dieta do jasiel/skolky a ty do prace?

mabenn
20. feb 2025

@balerina2025
@miskakyska uz len ten nazov temy ze "Ako riešiť finančnú situáciu pri súčasnom príjme manžela?" ona porodila, taze problem prijmu je manzelov-nech riesi a na MK mame vymysliet nejaky zazrak...no nic, aspon sa mi dvihol tlak na normalny