Ako riešiť finančnú situáciu pri súčasnom príjme manžela?
Maminy, môj manžel zarobí v práci 1800€ aj s daňovým bonusom na 4 deti, výdaje máme cca 1100€ firma mu platí vysokú školu a je veľmi šikovný ale vôbec mu nechcú zdvihnúť plat, aktuálne aj prepúšťajú a všetko je pozastavené, čo robiť? Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätko ktoré dojčím a ja rozmýšľam nad prácou. Som z toho na nervy, on neplánujeme nad inou prácou, tak musím rozmýšľať ja. Niekedy si hovorím že som mala byt radšej muž, pretože keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo
@deedol ešte si zabudla prídavky 240 eur na 4 deti, takže spolu to nie je málo
@mabenn a este my sme tie zle. akoze chapem ze zivot je tazky, no preto si treba v zivote premysliet, nez si clovek zalozi rodinu. dieta je zodpovednost, nie len uzity sex a jeho nasledok.a mrzi ma potom ze take zeny tu vyplakavaju.
@balerina2025 ja som z 3deti a velmi dobre viem, ze tu nejde len o nasledky hmotnej chudoby, ktory rodicia zalozia, ale v suvislosti s tym aj emocny a dalsi deficit...lebo kde nie su hmotne podmienky, tazko funguje nieco dalsie...a ja sa len divim, ze kolko zien dobrovolne toto robi v dnesnej dobe, ked fakt nemusia...
@janickacrazy vidis, to som zabudla. a ak ma dvojicky, aj RP ma vyssi, cize to bude este viac. no nech to autorka normalne rozpise, lebo takto radit nema zmysel...
@belllinka na 99% s tebou v názoroch nesúhlasím, no teraz áno. Autorka, ved ona ti píše pravdu. Muž je rovnaký rodič ako ty. Vieš koľko žien dá dieťa do jasiel a ide robiť? Lebo majú málo peňazí. Muž sa môže strhat pri dvoch prácach, môže odcestovať, deti nevidieť... Ja netvrdím, že mať štyri deti je zábava a zvládaš to s prstom v nose, no obaja by ste mali prispievať do domácnosti a keď sa vám máli, dvaja by ste pre to niečo mali robiť. Darmo sa urazas.
Nejdem tu rozpisovať, aké máme výdaje, keby môžem príspevok vymažem, máte pravdu majú sa na tom podieľať dvaja, keď deti podrastú určite si nájdem prácu a zatiaľ budem hľadať popri nich, ďakujem za rady.
Akože nehnevaj sa,ale koľko si ty už reálne v živote odrobila? A koľko si strávila na materskej? Každý nech má toľko detí,koľko zvládne uživiť,akože vyčítať mužovi,že si nenájde ďalšiu robotu aby ste mali viac peňazí je od teba viac ako sprosté,aby si neostala s tými deťmi sama a bude ti na ne platiť výživné a budeš vybavená..Ty od neho očakávaš,že bude mať dve práce,aby uspokojil tvoje nároky a samozrejme má prísť domov a ešte behať okolo detí a domácnosti,nie? Vieš čo ani by som sa mu nečudovala,keby odišiel do toho zahraničia a chcela by som ťa potom vidieť,aká by si bola frajerka,keby si ostala doma na všetky deti a domácnosť sama..Je nádherné,že ste chceli 3 deti,ale mali ste si to prepočítať vopred a nie tu teraz obviňovať muža,že malo zarobí 🤦🏻♀️ a môžeš sa tu rozkrikovať koľko chceš,že sú tu ženy zlé a navážajú sa do teba,ale hovoria len a len pravdu..Mali ste sa zamýšľať dopredu a nie konať a potom riešiť,čo máte robiť ďalej..Finančná negramotnosť ľudí ma asi nikdy neprestane fascinovať..
Ja mam 3 deti , jedno z toho epi 5r, 3r a pol maličké pol ročne bábo. Muž pracuje ako môže. Boli casi keď zarobil 300e a žili sme !! Teraz síce zarobí 1600 ale ja som na rodičovskej a zároveň mám ešte 2 práce!!! A áno aj pri deťoch sa dá pracovať
@lucylaw predstáv si že o domácnosť sa starám len ja, varím, chodím do obchodu upratujem, takže si na veľkom omylom že manžel príde domov a robí okolo domácnosti.
@lensii aké máte prosím prace ?
Pracujem ako poštový kontrolór/doručovateľ. Práca 2-3x do týždňa na pár hodín no predsa zarobím. Do druhej práce som nastúpila nedávno po dohode z mužom a teda keď ma on viac voľna tak ja som na smene v kauflande a zarobím aj tam
@lensii zarobíte prosím viac ako 500€? Rozmýšľala som o tomto Kauflande.
Strasn
Strašne chaoticky príspevok.Tak, keď je málo choď cez víkend do obchodu pracovať muž deti nakŕmi a ty zarobis čo ti to stojí za to zistíš...neviem prečo muža posielaš do zahraničia?To zase budeš doma roky, lebo choroby atď. ..tak popremyslaj či dobre hospodáris atď....doteraz ste mali taký istý príjem a využili ste?Ďakuje Bohu, že muz je zdravý, študuje, pracuje a nesie toto bremeno na pleciach
treba aby si sla na brigady v case ked je muz doma (vikendy a tak)
upratovat vykladat tovar atd proste treba sa postarat muz sa snazi pracuje aj studuje treba aby si sa posnazila aj ty a deti po roku do jasli a ist pracovat viac
asi nebudes mat dobru kvalifikaciu a prax ale tak treba vziat to co je
inak sa neda a hlavne sa chranit pred dalsim tehotenstvom
ja sa asi postavím na trochu opačnú stranu s tými financiami. Mudrujete tu, že si mali najprv vyriešiť príjem až potom mať ďalšie deti. To kde takto funguje? Že
poviem chlapovi - ak budú dve deti musíš zarábať toľkoto, ak budú tri musíš zarábať toľko? Áno, keď vidím že financie nevychádzajú ako potrebujem, potom riešim. Ale asi im to dovtedy stačilo. Ak mali posledné dvojičky tak dopredu ťažko mohli predpokladať koľko budú potrebovať. Súhlasím s tým, že pokiaľ im nevychádza, mala by sa aj ona snažiť, nie hádzať financie len na manžela, že šak nech zarobí. Ale to už je na ich dohode.
@marryliese u nas to tak funguje a cudujem sa, ze sa cudujes. ved si vieme spocitat, kolko nas stoji jedno dieta, cize vieme, kolko by nas cca stali dalsie. a nie, nehovorim muzovi, ze musis zarabat tolko a tolko, zarabame obaja. aj pocas RD.
No neviem ale u nas to ozaj tak bolo ze sme si povedali jedno dieta a dost. Dvojicky neovplivnis to je jasne ale dalsie tehotenstva ci budu alebo nie,ano
@marryliese Nie, že keď budú dve deti, musíš zarobiť toľko a keď tri deti toľko... Ale "Zlatko, máme do rodinného rozpočtu málo €, jedno dieťa nám musí stačiť, budem sa pred neželaným tehu chrániť tabletkami alebo Ty kondómom?'
@marryliese no áno my napr mame presne preto na teraz jedno, lebo vidíme koľko to stojí-jedlo, plienky, oblečenie; krúžky a to nerátam naše výdavky plus chceme aj cestovať a niečo zažiť, nie len prežívať
píšeš že najmladšie je 8 mesačné...takže po troch deťoch ste išli do štvrtého...
@marryliese napriklad u nas doma to tak funguje... dokonca fungujeme tak, ze ziadne pravidelne vydaje sa nepridavaju ak na to nema len jeden z nas to utiahnut v pripade ak by vypadol jeden nas prijem...jedno ci moj alebo manzelov
@mamina7070 no neviem teda, mne príde trochu od veci ísť od 8-mesacnych dvojičiek cez víkend do práce a nechať ich mužovi plus ďalšie 2 deti. Veď kedy budú spolu ako rodina tráviť čas? Okrem toho, ak sú výdavky a príjmy ako pisala, tak by im to malo v pohode stačiť na bežný slušný život.
@balerina2025 môžeš mať aj milióny....aj XY deti...jedného dňa môže prísť nejaká pohroma a máš holý prd...a potom co? Aj potom výčitky ze robíš deti a nemáš pre ne peniaze?
@janickacrazy necitala som diskusiu, ak nema problem vyjst z prijmu co maju tak nema co riesit
ak manproblem ma prilozit ruku k dielu a ist zarobit ano ist robit od malych deti vyzaduje obetu od nejnajnod muza ale tie deti chceli urobili treba sa postarat
ten tvoj prispevok vyznieva tak ze tlacis na muza aby sa vzdal studia na VS a sielnrobit donzahranicia a tebe posielal peniaze aby si mohla byt doma a nemusela riesit pracu
takto by si to chcela?

este raz, a verim ze to pochopis. mat muza v zahranici, a ty sama na 4 deti, to je viac ako trufale. prepac.