Ako riešiť finančnú situáciu pri súčasnom príjme manžela?
Maminy, môj manžel zarobí v práci 1800€ aj s daňovým bonusom na 4 deti, výdaje máme cca 1100€ firma mu platí vysokú školu a je veľmi šikovný ale vôbec mu nechcú zdvihnúť plat, aktuálne aj prepúšťajú a všetko je pozastavené, čo robiť? Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätko ktoré dojčím a ja rozmýšľam nad prácou. Som z toho na nervy, on neplánujeme nad inou prácou, tak musím rozmýšľať ja. Niekedy si hovorím že som mala byt radšej muž, pretože keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo
@arasidka123 este raz, nebudem obhajovat niekoho, kto si robi deti a potom place ze sa nemaju dobre. preco by som mala. muza zodre a v 40tke jej chyti infarkt, gratulujem
@lilinka76 ale oni chceli tri deti, akurát že namiesto jedného sa im narodili dve. Tam je asi pochopiteľné že neodhadli dopredu koľko to bude stáť
@marryliese osobne som ten typ, co uvazuje aj o tejto moznosti, teda ze mozu byt dvojicky. mame ich v okoli celkom dost a nie vzdy v rodinach, ktore to maju v genoch. takisto ratam s tym, ze dieta moze byt nejakym sposobom financne narocnejsie, napr. mat nejaky zdravotny problem. chapem, ze nie kazdy takto uvazuje, ale doba je aka je a tri-styri deti skratka nieco stoja. (inak, o kolko su dve osemmesacne deti "drahsie" ako jedno? podla mna v tomto veku to este nie je take citelne, ale autorka by sa mala pripravit, ze to pociti, ked pojdu do skolky, do skoly...)
na druhej strane, podla mna autorkin muz zarobi dobre a ona ma takisto prijmy na deti, cize sa trocha cudujem, ze im to nevychadza. ale kedze nerozpisala prijmy a vydavky, tema vlastne nema zmysel.
@deedol nenapisala vlastne nic, len my tu polemizujeme nad jej zivotom. takze to ani nemusela na MK pisat. lebo ako jej poradit.
Dam vam priklad zarobim 1000€ mesacne.
Kupim si 1 ci 2 auta ktore kazde bude mat PZP + mesacne spotrebu 10l na 100 km. Alebo si kupim 1 auto diesel so spotrebou 5l nafty na 100 km?
A to iste je zial aj s detmi. Nemam nato tak kupujem kondomi alebo poslem muza na vazektomiu.
A toto zmyslanie aby som isiel do zahranicia a otrokarcil na 4 deti+ manzelku radsej si ho odrezem. Co je toto za zmysalnie? Naco vam bolo treba 4 deti?
@balerina2025 pretože sme sa nepostavili na jej stranu že zlý muž má ísť makať viac :D
@kvietok1992 a potom mladí zomieraju na infarkty. super. lebo len makaju a makaju
@deedol súhlasím s tým, že je dobré myslieť dopredu ale občas sa vyskytnú situácie že človek to nedokáže predvídať, nie je pripravený na všetko. Každopádne je fakt, že ak majú málo, čo teda tvrdí ona, jej muž má možno iný názor, tak je to problém oboch. Nie len muža ako to ona pôvodne prezentovala.
Píšeš "keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo". Nuž ale chýbalo by im to hlavné, ten rodič, nemysliš?
Mala by si napísať konkrétnejšie, čo tebe, alebo deťom chýba, lebo príjem máte pekný. My máme 3 deti. Jedno staršie a mladšie dvojičky. Môj muž má podobný príjem ako tvoj, ja som ešte na rodičáku s dvojičkami a vyžijeme v pohode. Nevyskakujeme, platíme hypo na dom a živíme dve autá a v pohode vyžijeme
"Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätko ktoré dojčím..."
Ako sa da toto vysvetlit ako preklep, ze to mali byt dvojicky? Tolko preklepov naraz? 🙂
Prepáčte ale ja sú tu riadne bavím 😅 mne stačilo keby napíšete že nie nemáš pravdu a hneď to beriem inak, ale takéto hlúposti že zničíme svojho manžela a prečo sme si robili deti. Mám dosť poprosím už sa nevyjadrujte k tejto téme. Ďakujem 🙂
Deti do škôlky, jaslí a pomôž manželovi. Alebo sa uskromnite…. kebyže mne povie manželka, že mám robiť ešte v druhej práci, pripadne odísť do zahraničia… tvoj manžel robí veľa, keď ešte popritom študuje… chceš aby sa zodral, chytil infarkt… ??
Naco si robit dalsie dieta, ak potom od muza ocakavas ze bude viac robit ? Ja toto nechapem a asi nikdy nepochopim.
To ze mu nechcu zdvihnut plat, to nie je problem tvojho muza, to ze mu firma plati vysoku skolu tak to klobuk dole, muz ti chodi do roboty, pravdepodobne sa aj učí vzdelava, myslim si, ze po dokonceni vysokej skoly sa mu pravdeoodobne zmeni aj pozicia, naco by zamestnavatel platil len tak niekomu skolu .. a taktiez by bol hlupy, ak by odisiel zo zamestnania, kde mu je dobre + zadarmo vysoka škola.. mas moc velke naroky, lebo 1100 mat vydaje z 1800e muzoveho platu + tvoj rodicak, vam sa musi zit ako v bavlnke, a ak chces viac, treba ist do roboty
Nemusíš byť muž aby si mala dve práce a dokonca ani muž nemusí mať dve práce, stačí keď aj ty budeš mať aspoň brigádu. Veď k tým 700 si treba prirátať prídavky a takisto rodicak ak si pracovala máš ten vyšší ak máš dvojičky tak je tiež o niečo vyšší ako pri jednom dieťati.
A čo tvojim deťom chýba? Majú strechu nad hlavou, a myslím že na chleba tiez. Tvoj muž tiež tak málo nezarába. Nemyslíš si že viac im bude chýbať otec ako väčšie materiálnom keď odíde do zahraničia?
@deedol ja sama mám dvojčatá a veľmi som si priala mať ďalšie dieťa, avšak stavali sme dom, aby sme sa vedeli presťahovať z 1izbaku a tiež sme si vraveli, že chceme deťom dopriať aj športové, kultúrne a iné "zážitky", chceme ich zabezpečiť ako budeme môcť do budúcna, dopriať vysoké školy, tak sme do ďalšieho dieťaťa nešli. To jedno dvojčátko, čo sa im narodilo "navyše" za to nemôže, ona zbytočne vyplakava, nech priloží ruku k dielu a nie nechať muža zodrať sa v práci, prip. niekde v zahraničí....
1. ak aktualne prepustaju tak bud rada, ze ma stabilnu, dobre platenu pracu ktora zivi Vasu rodinu pretoze situacia je taka, ze na vypovednej listine sa mohol ocitnut aj on
2. ak mate 4 deti tak je treba pomoct ak sa da a najst si aspon pracu na ciastocny uvazok aby ste si pomohli a deti mali to co im treba
3. jasne, pokial sa da tak aj 3 prace "a makat jako sroub". A ty chces aby toho tvojho v 40-tke alebo 45-tke porazilo z roboty? To, ze mate peknu velku rodinku je vsetko fajn, ale aj na to treba dvoch. Treba druhy prijem do rodiny a nie zhanat muzovi druhu pracu
4. No s tym zahranicim si to predstavujes jak hurvinek valku. Si myslis, ze to je len tak byt dlhodobo odluceny od vlastnej rodiny? Deti nevidia vlastneho otca pretoze je ¾ roka prec. Ja som poznal pary kde toto prave viedlo k rozvodom. Este toto nam treba, tamto nam treba. Chlapi odmakali svoje a niektori z nich ostali s holymi zadkami pretoze vsetky financie vtlacili do rodiny.
Zahranicie je kratkodobe riesenie, von koncom ked uz mate deti. Chudak tvoj chlap ked jeho vlastna zena je ochotna vyhnat ho za hranice domoviny aby viac zarobil.
Ako ja nechapem fakt...prijem 1800e a ostane vam mesacne 700e...to sa Ti zda akoze malo???
Davate to dobre pri 4detoch. Pockaj 2roky a budes robit aj Ty a budete mat 2x viac.
My sme 5 a mame vacsie vydavky ako vy.
A mojho manzela by som ani do zahranicia nepustila, hoci ho kolegovia prehovarali...mame 3 chlapcov a ti ho potrebuju viac ako mat 2tis naviac, ked vieme zit aj bez nich.
@diewcatqoo jeden preklep..."Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätko ktoré dojčím..."
"Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätka ktoré dojčím..."
Mas 8m babatko - jedno ako pises cize 4te, nie 3 a 4 dieta dvojicky.
Nechces to pocut, ale vidis ako sa vyvija tento stat a vies kolko mate prijem tak dalsie dieta ste mali stopnut.
Ten pekny prijem vam moze kedykolvek klesnut. Treba mysliet aj do buducnosti.
z toho co citam by sa aj autorke zisla nejaka skola 😅
Autorka nerozumiem. Tvoj muz ma prijem 1800€, 1100€ su vydavky + este rodicak a rodinne prídavky. Muz popri praci študuje VS, firma mu to dovoli. Tak ja by som na muzovom mieste tiez nesla od takeho zamestnávateľa. Nech dokonci skolu, bude lepsie. No musis trosku čarovať s financiami aj ked mate z mužovho platu 700€ + tvoj rodicak+ rodinne prídavky. Dajme tomu, ze mas na hospodárenie 1100- 1300€? Deti v skole neplatia stravu, predskolaci tiez nie. Cize mas o obedy postarane. Musis si robit plan varenia proste, pozerat akcie a vymýšľať aby si stravu drzala v rozpočte. Chvilu to vydrz a bude lepsie.
Autorka nič iné len prekonať obdobie kým manzel dostuduje a dvojičky pôjdu do skolky. Verím ti , ze to musí byť náročné ci už z finančného ale i časového hľadiska, hlavne keď manžel študuje, drz sa.
No odvazna si teda, muza by si poslala do zahranicia a ty tu zostanes sama s detmi na vsetko. Ktovie, ci by ti tych 500-1000 euro navyse za to stalo. Lebo aj tam by si musel platit stravu, ubytovanie, cestu domov za rodinou.
@euka210 presne aj ja som to môjmu zatrhla on v zahraničí a z deti by nemal nič a ani oni z neho
Daj deti do jaslí a chod do prace ty hrdinka.
ty si vlastne nic nechcela.a ano, nemas pravdu. ale k comu. neviem humorna si.

Ma pracu a stiha vysoku skolu. Mate 4 deti, na tie tiez treba cas. Nevidim tam priestor uz ani na brigadu. Na nic

@deedol Písala som že pri dvoch deťoch im to asi stačilo, s tým, že počítali že príde tretie. Aj ona písala, že chceli tri deti. Ale podľa všetkého neprišlo jedno ale dve, tým pádom boli výdavky vyššie ako počítali.