icon

Ako riešiť finančnú situáciu pri súčasnom príjme manžela?

20. feb 2025

Maminy, môj manžel zarobí v práci 1800€ aj s daňovým bonusom na 4 deti, výdaje máme cca 1100€ firma mu platí vysokú školu a je veľmi šikovný ale vôbec mu nechcú zdvihnúť plat, aktuálne aj prepúšťajú a všetko je pozastavené, čo robiť? Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätko ktoré dojčím a ja rozmýšľam nad prácou. Som z toho na nervy, on neplánujeme nad inou prácou, tak musím rozmýšľať ja. Niekedy si hovorím že som mala byt radšej muž, pretože keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo

lensii
20. feb 2025

V kauflande 680 na skrátený úväzok, poštový doručovateľ cca 400

maris5
20. feb 2025

Ked mu zamestnavatel plati skolu tak nema podpisanu zmluvu, ze nemoze odist, lebo bude musiet vratit peniaze co do neho investovali? Ze po skonceni skoly musi odrobit xy rokov u nich, lebo bude musiet vratit peniaze za skolu?
Firmy to bezne robia, nezabudol ti to povedat a preto nechce ist inam?

tiezjedna
20. feb 2025

Ja som asi lietadlo, ale píšeš, že manžel zarobí 1800 €. A rodičák? Nie je náhodou pri dvojkách o niečo vyšší? Či ten si nechávaš pre seba, alebo prečo ho nezahŕňaš do príjmu?

gladys_07
20. feb 2025

Tak muz na rodicovsku a ty si mozes najst aj 4 roboty.

Moja kamoska odisla od 2 mesacnej. Lebo jej muz v tom case prisiel o pracu. A este plne kojila, resp ciastocne odsavala. Smiali sme sa ako budu ludia na WCku pocut odsavacku. Nebolo jej vsetko jedno. Ale prezila. Teraz kupili druhu nehnutelnost. Ale ona je zena “idem riesim”, nie “ja som porodila, ty zarob”

evaachesa
20. feb 2025

Muž má pracovať, študovať plus nájsť si ďalšiu prácu k tomu. Správe tomu chápem? 🤔

zmrzlinka2021
20. feb 2025

Autorka,

A čo tebe bráni ísť do zahraničia?
Deti nechaj mužovi, on pôjde na materskú a ty si užívaj veľké peniaze bez vlastnej rodiny. Ži jak chudera niekde na ubytovni a príď deti pozrieť raz za dva mesiace na tyzden

ysseba
20. feb 2025

@tiezjedna Presne. A tak isto rodinné prídavky, na 4 deti spolu 240€.

lenkasarka
20. feb 2025

Mna napr. Veľmi zaujíma čo by ste robili keby bol daň. Bonus pár drobnych a to bolo len nedávno. Pri 4 deťoch je teraz pekna suma. Keď sa rozhodnú ho ešte zoškrtať čo je dosť možné až potom bude sranda.

sashulla
21. feb 2025

Nemusíš byť na nervy. Stačí ísť do práce. Kludne môžeš mať aj dve a kľudne môžeš ísť aj do zahraničia.

lenkakravcova
21. feb 2025

@autorka
Z týchto tu komentárov si nič nerob. Väčšina tu žien sú zatrpknuté staršie panie alebo ženy, čo chcú mať jedno dieťa..
Takže si za viac detí, pre ktoré ste sa s manželom rozhodli (a ktoré pomôžu demografii tohto vymierajúceho štátu) vyslúžiš len hejt.
Ja čakám teraz 4.dieťa, máme podobnú situáciu ako vy.
Vezmi si, že vám to síce vychádza LTT ale vychádza. Je to celkom fajn. Máš čas na deti, aj muž ti ešte stíha študovať. Tak zbytočne na nič netlač. Skús si užívať to, čo máte a nestresovať. Kopa ľudí má oveľa menej. O pár rokov keď deti podrástú si nájdeš nejakú prácu na polovičný úväzok a situácia sa vám zmení.
Teraz si užívaj bábätko. Ozaj od 8mes bábätká utekať do práce, kvôli pár eurám - nebudeš stíhať ani bábo, ani tie ďalšie tri deti a domácnosť a váš vzťah pravdepodobne tým utrpí. Takže kľud, pohoda. Máte tak aby ste vyžili, nemusíte si požičiavať, len kus pozeraj akcie (máš predsa čas) a bude dobre. Hej ty jedným uchom dnu, druhým von! 🙂
Nech sa darí 🙂

autor
21. feb 2025

@lenkakravcova ďakujem a držím aj tebe palce 🙏🏻🙂

sashulla
21. feb 2025

@lenkakravcova nech ma aj 10 deti. Ale posielať muža do zahraničia a nech ma dve práce? Chudak muz. Určite si doma vypočuje kadečo...

ivik4
21. feb 2025

A este aj VŠ👌
Deti mat hoc aj 10 ako sa pise vyssie, dolezite je ale PREDOM mysliet na to ze keby sa muzovi/zene nieco stane, ci sa viem o vsetky postarat aj sam/a . V niektorych pripadoch sa na to ale dopredu nemysli ked aj s muzovym platom to je len tak tak

lenkakravcova
21. feb 2025

@sashulla tak oni boli pri tom plodení dvaja. Takže musia premýšľať čo a ako obaja. Nechápem, že ste sa tu do nej tak pustili. Autorka to napísala možno prehnane (má 8 mes bábätko, možno ešte dojčí, ktovie či na to nevyplývajú aj hormóny). V pocite, dožičiť deťom všetko čo chcú.. ale ono to nie je ani potrebné. Deti sa vedia podeliť. Ide o to aby dokázali byť spokojní s tým, čo majú, lebo majú dosť. Mnohí o takých možnostiach len snívajú. Mnoho mužov viac detí nedokáže zabezpečiť. Mnoho žien musí pracovať hneď, aby mali na jedlo. Oni majú dosť. Treba ubrať z nárokov na pohodlie a žiť život kým je 🙂 človek predsa len nikdy nevie kedy ho prejde auto (na to sa zijde nejaká tá poistka na živiteľa)

tiezjedna
21. feb 2025

@lenkakravcova ja som sa do nej napríklad nepustila, ja veľkým rodinám fandím, sama mám 3 deti😉 Ale položila som otázku, na ktorú @autorka akosi nepočuje, alebo nechce počuť. O tom rodičáku a prídavkoch na deti. Pretože písala len o príjme manžela. Lenže počítať musí aj RD a PnD. Netuším aká je súčasná výška, ale zanedbateľná suma to nebude... Keď to priráta k tám 700 €, tak to bude hneď iná suma. Nevravím, že na vyskakovanie, ale asi nie na buzerovanie manžela s odchodom do zahraničia...

lenkakravcova
21. feb 2025

@tiezjedna no to hej. Rodicak je 350€ (ak nemala materskú) + 240€ prídavky. To je +590€

Pri dnešných bežných čistých mzdách okolo 1300€, majú s týmito príspevkami dosť. Treba len nekupovať čo nie je nutné. Človek vie minút na blbosti aj 2000€ ak má 😅😂

sense
21. feb 2025

@lenkakravcova lenže ona píše že posledné dve sú dvojičky takže ten príspevok je o niečo vyšší.
A áno deti nemusia mať všetko, načo im bude mať všetko keď nebudú mať otca...

matej2227
21. feb 2025

Ma udivuje ako rozmýšľaš... mate 4 deti paráda. Zdravé šikovné.. a ty by si koli peniazom poslala muža do zahraničia alebo dala mu dve práce. Ty by si to urobila na jeho mieste. A nevidela deti..to peniaze nemôžu byť prednejšie ako deti sa už zobudte... minule písali v novinách.otec sa zabil v aute keď cestoval do švajčiarska za prácou doma ho čaká mala dcéra a manželka...to aké životy žijete???? Len koli nejakým peniazom nevidieť rodinu..

tiezjedna
21. feb 2025

@lenkakravcova no veď o to mi šlo. Keď si to všetko spočítaš, tak môžu byť pokojne na dvojnásobku sumy, ktorú uviedla v úvodnom príspevku, a to už rozdiel proste je.

petkavka
21. feb 2025

Jednoznacne vymyslena tema a autorka sa uz straca, kde co napisala. Prispevky si vzajomne odporuju. Za mna skoda - celkom pekna tema to mohla byt :/

lenkakravcova
21. feb 2025

@tiezjedna
@sense to súhlasím.

karinly
21. feb 2025

Ja by som od teba ušla 🙈

natalka13
21. feb 2025

@petkavka hlavne kam ho chce posielat ked mu v praci platia VS?

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
21. feb 2025

@lenkakravcova i nac ty si sa tiez blysla ;) prvou vetou. velka uroven. gratulujem👏
rady sme tu dali kazda no dokazala utocit / reagovat len a negativne komentare.

vieronika14
21. feb 2025

@oriesocek toto milujem ked niekto povie deti daj do skolky,jasli...
Ja mam 2 deti v skolke a su viacej doma ako tam
Lebo uz len pri malom sopliku musia zostat doma
A tak sa tocime od septembra

balerina2025
21. feb 2025

@vieronika14 tymto sme si kazda presli.👍

vieronika14
21. feb 2025

@balerina2025 ved presli to je jasne,ale ak nema tie deti kde nechat je to onicom
Jedine ze by si nasla pracu tak ze ked pride muz on bude s detmi ona v praci

balerina2025
21. feb 2025

@vieronika14 musia to vydrzat. zial toto je ''dan'' za to ze mas vela deti, to tocenie chorob. lebo sa nakazia navzajom aj doma. to je neustaly kolotoc.

sulejmanka
21. feb 2025

Máš len dve možnosti.
Zvýšiť príjem alebo znížiť výdavky.
Nič iné medzi tým