Ako riešiť hlučných susedov počas víkendov?
naozaj nerozumiem zeny co maju potrebu o 6.12 rano zacat buchotat s riadom v kuchyni, naozaj nie. chapem ze niekomu sa skorej zobudia deti, ale to fakt musi trieskat?
ked bola tehotna kazde rano o 5 ci 6 detto
neberie ohlad ani na svojho spiaceho manzela ci dalsie deti, kedze ich ma 3.
smutne.
chaoem ze zena uz 10 rokov nepracuje, a ze mozno nie je tak unavena, ale vazne mysli an tych co cez tyzden kazde rano vstavaju do prace a jedine vikend maju na dlhsie spatie?
je to prosim vas normalne?
a ano, pracujem na tom ist zit do RD, len to chce vsetko cas.
mate aj vy takych susedov ranostajov?
@zuzanockamt mimochodom, nepísala som ze klepem mäso večer, ale navečer čítaj lepšejsie. Čiže okolo 17,18 hod. A to je rozdiel.
@bielasovicka podla mna v panelaku neexistuje vhodny cas na klepanie reznov ... jednoducho nikdy nie je vhodny cas... naozaj... to len kazda osoba si mysli, ze klepe vo vhodny cas 😃😃
@bielasovicka majú večernú pohodu? A ráno keď ešte niekto spi tak to nie je pohoda? Myslím ze je to oveľa lepšie ako ráno klepat o šiestej. Mimochodom, ja rezne robím tak každé 2 mesiace, a ani ich moc nelubim😄
@fairyy Presne 😂😂😂 To si len niekto tu vymyslel, že okolo 17-tej, 18-tej je to ideálny čas 😂
@fairyy napr. z vedľajšieho vchodu, co mame vedľa seba balkóny, suseda začne klepat mäso každú nedeľu presne o 9.00.ako podľa hodiniek. To vtedy viem, že je 9 hodín 🤣
@bielasovicka kym som byvala v panelaku sobota vyzerala tak... sused nad nami 8:00 -8:30vrtal vzdy!! podla mna ten byt je emental ja inak nechapem co vrtal tolkokrat som sa chcela ist spytat ved to bolo roky😂... 8:45 jeho dcera klepala rezne ..9:00 pod nami babka klepe rezne a ma pustene radio (hlucha pani) ... 9:00 vstavaju hore deti zasuvaju roztahovacie postele 🥰 9:15 vedla v byte baba krici po detoch okamzite chodte ranajkovat zacina klepat rezne aj ona...10:00 moje dieta vstane vyde z izby a vrci na mna - to sa nemozte rozpravat tichsie aj mrtveho by ste zobudili 🤣🤣🤣
@fairyy 🤣🤣🤣joj, ušulam sa tu od smiechu.Ako si to tu rozpísala. Ale ináč u nás tiež detto takto. Už poznám kto co kedy robí 😊
Tie protizvukove panely nie au dobre na nic. Normalne zvyknu postavit sadrokartonu stenu a za to pojde minimalne 8 az 10cm Vukoizolacnej latky. Nie je to lacne a zoberie vam 1 m2 z izby. Priblem u bytovkach je to, ze darmo odyzolujete stenu, cez plafon aj tak prejde, kedze vsetko je zelezobeton , co dobre vedie zvuk. Ked chcete klud bud treba mat dobrych susedov, bud ist na samotu. Ked pojdete do domu atm bude sused pilit, brusit. Psi vas zobudia aj v noci nie len rano. Led maju domace zvierata tak rano mate o budicek postarane. Nie je to vobec jednoduche ked chcete ticho.
Je 0:41 a suseda dupe ako stádo mamutov. Ja fakt nechápem, ako môže chudá žena tak dupať. Uz asi 20x otvorila a zatvorila vstavanú skriňu. O tom, že jej žmýkajúca práčka v kuchynskej linke trasie všetky naše riady v linke ani nepíšem. Je doma celý deň, ale perie vždy len po 23. Ako povie môj každemu bunka inde vystreli. Ja spim so štuplami, inak by som sa pri nej nevyspala.
Existuje na to hack asi za 50 centov - stuple do usi
Ja len rozmýšľam, ako môže niekto napísať takú kravinu, že žena na RD a ešte pri troch deťoch čo ide 24h denne, nie je unavená 🤦♀️. To môže len niekto bezdetný čo si odrobí 7-8 h denne a mysli si, že to je tá najväčšia únava. O šiestej ráno ísť niekoho prosiť, aby nerušili je dosť drzé pokiaľ sa nejedná o klepanie rezňov a vŕtanie či iné extrémy. Neverím, že suseda je tak hlučná, aby si chcela dobrovoľne pobudiť deti. V tomto prípade riešte seba. Buď odhlučnite, alebo smer RD. Bytovka naozaj nie je pre každého.
Keď ma budí búchanie riadov z druhého bytu tak
a) kúpim si štuple do uši
b) presťahujem si posteľ do inej izby
c) presťahujem sa do iného bytu
d) kúpim si dom
Ja síce bývam v dome, ale vstávam o 5 ráno keď idem do roboty, sprchujem sa (kúpelňa hneď v spálni (oddelená len dverami, niektoré domy tam ani dvere nemajú), chystám si raňajky, niekedy varím rýchlo obed, niekedy chodím z roboty o 22.45 zase ide sprcha, otváram dvere na šatníku, niekedy zapínam sušičku, umývačku riadu…. robievam aj nočné cez deň vonku autá, vtáky, kosačky, odhrňače snehu, hlasný hovor, trieskanie dverami… čím viac sa človek na to sústredí, tým je to horšie… treba si dať štuple do uši a nechať ostatných ľudí žiť si svoje životy a nevytačať sa na somarinach
Nemusi ani trieskat tymi tiadmi. Ak je to panelak, tak je to proste pocut. Mne sa neda nspriklad v noci spat/ casto som okolo 3uz hore, cize 5-6 rano je pre mna noralny cas na ulozenie umyteho riadu a tak.. no a napriklad ked ma ona kuchynsku linku na spolocnej stene s Vasou spalniu, tak ano, je to jednoducho pocut, pricom ona vobec nemusi tym riadom trieskat. My pocujeme v jednem izbe vsetko od susedov. Aj ked pani vibruje telefon na kuchynskej linke. Proste niektore byty su hrozne zaizolovane. Vy tp pocujete viac, lebo je vsade ticho a sustredite sa na to. Zial, je to tak..
@sense predstav si, ja bývam v bytovke, ktorá je z tehly a nie panelu. Počujem susedu o 4 poschodia vyššie každé skóre ráno cez víkend klepat rezne. Ver, že je to maximálne nepríjemné. Robí ich asi 50, lebo k nim vždy príde celá rozšírená rodina na obed. Katastrofa. Nad nami púšťajú drticku alebo co, strašný rachot, pravidelne....preto som už aj hore a je im jedno...
Autorka, ja ti rozumiem. Tiež cez týždeň vstávam do prace, tak si cez vikend rada pospím dlhšie. Musí to byt veľmi nepríjemne, keď sa to jednoducho nedá.
A čo tu citam niektoré komentare, tak škoda slov. Áno, bývate v paneláku, ale akože sory o šiestej ráno trieskať riadom? To je strašne odveci. A ešte ti tu nejaká trapka napíše, že správna gazdiná musí mať cez víkend o desiatej navarenú polievku? 😃😃😃😅😅 riadne Chuderka. Nerob si nič z tých komentarov. Drzim palce nech čím skôr našetrite na dom a gazdinky nech sa naďalej predbiehaju v tom, ktorá skôr vstane a navarí obed.
Po 6 už aj tak kľud neruší. Čiže keby potrebujem niečo spraviť ,tak to spravim.My máme tehlový a nepočujem nikoho. pokial nevrta.
Inak pred pár dňami tu bola téma kde chceli mladí prespávať v hotely lebo babka náročky kadecim trieskala lebo dieťa sa má učiť spať pri hluku. A teda veľa žien bolo rovnakého názoru že dieťa treba učiť spať pri hluku. A zvláštne koľko v tejto téme vadí ženám že niekto si dovolí po 6 ráno vo svojom byte chystať veci na obed alebo robiť poriadky a ich zobudo lebo oni sa chcú vyspat
@aurora33 milá aurora...ak považuješ za trapku mňa,tak len dúfam že budeš mojou susedou ty ,kľudne aj v Rd..ver ze o 6.15 si budem s potešením kosiť,,vlastnú záhradu,,🙃pekný deň ti prajem a neboj ,ty ma nemôžeš nasrať😗
@katty123456 nie, našťastie nemám v okolí také blbky 😃
@katty123456 teda pardon, také ,,gazdinky” 😅😅
@aurora33 mať tak tvoje sebavedomie😏to tak býva že blbec si myslí že on je ten najmúdrejší👍
@katty123456 dobre, gazdinka, už ma nemusíš označovať. Ale som rada, že si sa našla.
@aurora33 ok najostrejsia ceruzka..už mi nemusíš písať..fakt ťa mám u prdele,aj tvoj názor..uz by si mala vedieť kedy sa vypnúť a kedy sa to pre protistranu uz stáva obtazujuce
@katty123456 vsak ty si začala prvá označovať a obťažovať, tak čo sa teraz tváriš urazene. Čo sa ti nevydaril obed keď tak prskas?
@aurora33 ty si fakt chorá..a kto začal písať o chuderach, trapkach a pod?nadávala som ja niekomu?ak sa nevieš vyjadrovať bez toho aby si strúhala formu radšej mlc..a ak ti už náhod neslúži pamäť prečítaj si po sebe tvoj vlastný prispevok 7.54a 9.53
@katty123456 😃😃 ja som to písala všeobecne. To že sa ta to dotklo je tvoj problém. Chod sa vyspat, mozno potom budeš pozitívnejšie pozerať na svet.
@katty123456 😅😅😅😃😃

@bielasovicka Na vyklepávačky. Sú deti, ktoré o takom čase zaspávajú. Ľudia oddychujú pri telke, majú návštevy, večernú pohodu a ty im do toho vyklepávaš 🤔.