icon

Ako riešiť hlučných susedov počas víkendov?

15. mar 2025

naozaj nerozumiem zeny co maju potrebu o 6.12 rano zacat buchotat s riadom v kuchyni, naozaj nie. chapem ze niekomu sa skorej zobudia deti, ale to fakt musi trieskat?
ked bola tehotna kazde rano o 5 ci 6 detto
neberie ohlad ani na svojho spiaceho manzela ci dalsie deti, kedze ich ma 3.
smutne.

chaoem ze zena uz 10 rokov nepracuje, a ze mozno nie je tak unavena, ale vazne mysli an tych co cez tyzden kazde rano vstavaju do prace a jedine vikend maju na dlhsie spatie?

je to prosim vas normalne?

a ano, pracujem na tom ist zit do RD, len to chce vsetko cas.

mate aj vy takych susedov ranostajov?

vilma7
15. mar 2025

S tým ial.nic neurobíš, nočný kľud je do 6.tej alebo.
Ja zas počujem plač dieťaťa ID susedov každé ráno o 6.tej alebo už o 7.dmej fajčia na balkóne a počuť ich. Asi sa s tým treba naučiť žiť, odsťahovali sa nepomôže, lebo aj na dedine je to obmedzujúce.
Vtedy ma.mozno čas a kľud, tak si chce vklade poradiť...ale to počujete až ku vám, ako búcha riadmi?

prasiatko30
15. mar 2025

Ja len rozmyslam, ze mate pekne sprosto spravenu distribuciu bytu - aby ste mali spalnu tam kde je susedova kuchyna je priam pozvanka na taketo problemy. Tak urcite niekto kto ma iny denny rezim a program nebude cakat kym sa vy vyspinkate do ruzova aby umyl riad ked on vstava o 6h. Byt tebou porozmyslam nad redistribuciou bytu a mozno prehodit vas spalnu do inej izby

bluka2
15. mar 2025

@mandzula ja som generátor už vypla. Susedia majú pustený. Nevadí mi to vôbec. Niekedy zas budem mat pustený ja a oni nie. To je život, niekto vstáva skoro, niekto chce spať, treba od toho odpútať myseľ a sústrediť sa na ine veci

bielasovicka
15. mar 2025

@jgk24 jasné že keď sú deti hore tak musíš fungovať. To je zas iné, ako keď niekto buchoce naschvál, robí veci, co by mohol urobiť aj neskor.

bielasovicka
15. mar 2025

A klepat mäso o 6tej ráno, prečo? Ja klepem vždy navečer predošly deň, aby som ráno nebuchala. Dá sa to, len treba chcieť.

mandzula
15. mar 2025

@bluka2 a niekto sa snazi zit tak, aby inych odmedzoval co najmenej a aby nepovazoval svoje potreby za jedine spravne. My napriklad vsetky cinnosti v byte robime tak, aby sme okolie rusili co najmenej, a to bez ohladu na to, ci je den, ci noc, lebo sme ohladuplni.

prasiatko30
15. mar 2025

@mandzula ked si vopchas spalnu tam kde sused ma miestnost, v kotrej je pravdepodobnost, ze bude hrmotit od skoreho rana tak porozmyslam ako to urobit aby som nemala hlavu postele rovno pri susedovom dreze

zuzanockamt
15. mar 2025

@bielasovicka A ako vieš, že tvoje večerné vyklepávačky nikoho nerušia?

mandzula
15. mar 2025

@prasiatko30 pripadne si ty urobis spalnu a vedla ti strcia kuchynu... ci take neexistuje?

prasiatko30
15. mar 2025

@mandzula aj to moze byt, ale bohuzial viac otravuje ju susedovie kuchyna ako susedu jej spalna. A ked ju to tak strasne irituje uz 10rokov uz by som fakt nieco podnikla proti tomu a kedze suseda svoje zvyky uz 10 r nezmenila tak musi podniknut nieco co moze urobit ona - jedna vec je prestahovat sa, ale je tam uz 10 r a este nejaky patek tam popudne, druhou moznostou by bolo prehodit spalnu, tretou odhlucnit stenu. Ma viacero moznosti, nielen nafavat na susedu a snazit sa zmenit susedin rezim dna a zvyky

mandzula
15. mar 2025

@prasiatko30 vies co, mna keby niekto prisiel poprosit, ci by som ten riad nemohla umyvat potichsie, urcite mu neodporucim stahovat izbu, pretoze to nie vec vybavena lusknutim prstov a casto ani zadarmo, ale urobim vsetko pre to, aby som ho umyvala tichsie alebo neskor. Staci trochu empatie.

prasiatko30
15. mar 2025

@mandzula stale si neuvedomujes, ze nerozpravame o tebe. To co by si ty urobila je nepodstatne. Tu je otazka co moze urobit dotycna aby jej neliezlo na nervy pocinanie susedy ked suseda nechce zmenit svoje denne zvyky

prasiatko30
15. mar 2025

@mandzula btw za 10rokov uz by mala svoju investiciu amortizovanu na dusevnom zdravi, ale ked sa neda tak sa neda je lepsie sa rozculovat na mk

mandzula
15. mar 2025

@prasiatko30 ja rozumiem, mna skor stve to, ako vacsina hlada chybu v tych, ktorym hluk vadi, nie v tych, ktori ho robia. A niekedy staci autorovi prispevku to, ze ludia vyjadria pochopenie, a nie ze ho zvozia, ze chyba je u neho.

prasiatko30
15. mar 2025

@mandzula v ziadnom momente som nepovedala, ze je jej chyba ze jej vadi hluk, problem je to, ze za 10r nepodnikli nic z ich strany co by zamedzilo ten hluk v ich dome, kedze jej to strasne vadi.

mandzula
15. mar 2025

@prasiatko30 nepisem o tebe, pisem o vseobecnom nastaveni tu na MK a evidentne aj v zivote. Ja, ja, ja, moj byt, mozem tam aj drevo rubat, ostatni nech odhlucnuju, stahuju sa, prestavuju myslenie...

nevenka
15. mar 2025

Navyše neverím, že žena s troma deťmi nie je unavená ako píšeš, toto môže napísať len človek čo ešte svoje deti nemá.. lebo až pri deťoch clovek zisti čo je to únava 😅 a to nemyslím v zlom, to je fakt..
@jana_eyre_2 toto ma tiez napadlo, ze ano, je doma, ma 3 deti a asi nie je tak unavena, ako pracujuci clovek, tak z roztopase rano ide riadmi trieskat, no pobavilo ma to teda dost, tato uvaha. To skor, ze ma male deti, tak asi vstavaju rano a chysta ranajky, spratava z vecera riady. Nie ze by nemala chut spat, ona prave nemoze si dovolit spat. A to je rozdiel. Nasi dnes vstali o 5:30 🙄. Ja som este o 1 nespala, lebo som sla neskoro spat a mala este cucat chcela. Joj, ci som vyspata do ruzova 🤣

nevenka
15. mar 2025

@bielasovicka o kolkej?

nevenka
15. mar 2025

Na nas hukal sused, ked muz v nedelu predobedom klepal maso, ale to, ze kazde rano dupali jak slony, vrestali, oni dvaja dospeli hukali po detoch o 6 rano, to bolo tiez v poriadku. Sme si tazku hlavu z toho fakt nerobili, ako posomrali sme si a potom prisla realita, ked som musela 2 divocakov do skolky chystat ja sama, nahanat a este lepsie, ked vzdor a jacali aj pol hodinu 🤣.
Teraz zijeme v dome a rano ma budi hlavna cesta pod oknami, zacinaju o 4 rano. Nuz...vsetko ma svoje pre a proti...

zuz987123
15. mar 2025

K tomu RD... Ja som roky v sobotu vstávala pred 6, pretože sused musel vtedy kosiť. A okolo obeda nám vždy povedal nech si dáme dnu prádlo lebo ide grilovať, guláš variť.. Stále niečo..

bielasovicka
15. mar 2025

@zuzanockamt tak, že klepem o 18.00 cca.

bielasovicka
15. mar 2025

@nevenka o 18. 00

zuzanockamt
15. mar 2025

@bielasovicka To už je pre niektorých neskoro.

katty123456
15. mar 2025

@mandzula a prečo by mal byť niekto empatický?mám ísť zazvonil všetkým susedom večer kedy budú vstávať a podľa toho umývať riady?veď vždy sa nájde niekto kto si oproti susedovi pospi este o polhod dlhšie..takže nebudem umývať riady nikdy?ani nám nik nechodí zvoniť a pýtať sa či mi ich tv nevadí po 22.a ver že to.pocut.. raz je to panelák,tam sa žije,vlastník má svoje právo a neporušuje nočný kľud dovi dopi....nik kv nikomu nebude chodiť po špičkách,ak sa mne niečo nepáči dám si akustický polystyrén alebo štuple...

mandzula
15. mar 2025

@katty123456 samozrejme, ty budes z tych, o ktorych pisem vyssie.

katty123456
15. mar 2025

@mandzula jednoznačne😏a takym ako si ty doporučujem rezne neklepat o 18ale vôbec..také na prírodno nemusíš klepat🙃prip robiť nonstop kura👍

mandzula
15. mar 2025

@katty123456 dobre, dik za radu, urobim, ako pises.

liusa82
15. mar 2025

ranostajov ani nie.Ale v byte pravidelne po 22 hocikedy vysávač púšťali tí nad nami lebo boli celé dni až do večera u babky na dedine a ked prišli po 22 alebo 23 tak začal teror.Alebo rezne klepali pred polnocou aby bolo asi odležané na druhý deň v mlieku😀 Pred sviatkami aj do rána piekla v kuchyni, búchala plechmi,púšťala mixér akoby sa nechumelilo.Ja si toto nedovolím ani v dome.Joj som rada že sme odtial preč

ema22270
15. mar 2025

Nocny klud je o 22-6 rano..to ze si vylozi umyvacku, ja neviem no. Su urcite aj ludia, co sa o 6tej sprchuju, fenuju si vlasy a nevidim na tom nic zle, ak budu rusit nocny klud, tak je to ine. Ak by pilili drevo na dvore, to uz by bola ina kava.

bielasovicka
15. mar 2025

@zuzanockamt a načo je prosím ta neskoro?