Ako riešiť konflikty na spoločných rodinných výletoch?
Zaujímajú ma Vaše názory na túto vec. Sme 3 rodiny,ktoré sa strávame pri rôznych príležitostiach, výletoch. Absolvali sme už aj par spoločných dovoleniek. Do kopy mame 15 deti podobného veku. Ide o nákup jedla resp.pochutin. napríklad boli sme na dovolenke, moje deti chceli doobeda zmrzlinu, tak som sa postavila s tým, že kto ide s nami? Tie dve rodiny sa urazili, lebo ze ideme na zmrzlinu pred obedom (im deti pistali, že chcú ísť tiez). Iný príklad, ide sa na obed, že si dáme pizzu. Moje jedno dieťa, nemá rado pizzu, tak si dalo polievku. Zas ofuky, že vymýšľame. Iný príklad, ide sa na zmrzlinu, moje deti chcú dva kopceky, druhá mama zahlási, každý po jedenom. A takýto situácii je veľmi veľa. Inak, vychádzame spolu dobre, deti tiež. A otázka znie, že by sme sa mali prispôsobovať skupine? Ja nemám nič proti tomu, keď si deti dajú napr.dva kopčeky, na výletoch, majú iný zaber. Som ja divná, keď si svoju rodinu riešim po svojom?
Takato dovolenka je fakt dovolenka? My sme tiez vacsia partia ( 2 pary mame dospele deti, jeden par male dieta, 2 pary bezdetni) a chodime spolu na plesy, akcie, zabavy, vylety - ale to si davame max 4 dni.presne preto ze kazdy mame radi nieco ine a tie 4 dni sa dokazeme prisposobit bez stresu a neprist do konfliktu.na 7-14 dnove dovolenky chodime zasadne sami ako rodina
Celkove divna dovolenka.
My máme tiež takto kamošov s ktorými chodievame na výlety a chaty.. spolu máme ,7deti a teda maju často iné zvyky ako my, resp.ine stravovanie, iné pravidlá.. vôbec to neriešim ani ja ani kamarátka - naše deti majú vysvetlené že ja rozhodujem o mojich a ona rozhoduje o svojich.. ona svojim deťom dovoli viac ako ja, moje deti vedia a aj akceptujú že to je inak.. bežné si dávajú oni viac zmrzliny a moje menej, normálne tým mojim poviem že si dajú len jednu.. alebo si ju dajú pred obedom a moje až potom.. jednoducho vychovávam len svoje deti, nikdy by ma ani nenapadlo diktovať kamarátke že ma robiť niečo tak ako ja.. ohradila by som sa keď by ma začali kritizovať.. nevedia svojim deťom snáď vysvetliť že u nich to funguje inak ako u vás?
Za mna. Akceptovat danu rodinu a hotovo. Rodic rozhoduje za svoje deti. Jeden polievka a vsetci pizza. Ok. Niektore deti 1kopcek,ine mozu viac. Ok. 🙂
Ja si myslim, ze ked mate kazda rodina priemerne 5 deti, tak tam uz otcovia, matky i deti robia dennodenne tolko kompromisov, ze zmrzlina pred alebo po obede by naozaj nemusela byt jablkom sváru. Ale. Mali by ste sa vy rodicia offline (bez deti) dohodnut na jednotnom postupe. Ja mam sice len 3 deti, ale podla mna v 5+ detnych rodinach je potrebne ist vo vyjazdenych kolajach, s pevnymi zasadami. Oni sa porovnavaju navzajom a na vasej dovolenke este aj s inou rodinou a je to hrozne unavne pocuvat tie staznosti a otazky a obhajovat svoj postoj. Napr. ja tiez nemam rada, ked idem s kamoskou a ona kupi 2 kopceky (my kupujeme jeden, aj tak mi to nevladzu zjest), alebo dovoli detom vbehnut nahym do fontany a moje deti sa dožaduju toho isteho.
Radsej sa opytaj v skupine Mnohodetne rodinky, lebo tuto vacsina komentujucich si takuto dovolenku ani len nevie predstavit.
@basska_b ani som.nevedela.ze taka skupina existuje
@basska_b nenasla.som tu skupinu
Spoločná dovolenka. Ale... prečo sa prispôsobovať v jedení všetkým? Napríklad v tom vlaku... tvoje deti jedli. Je to OK. Ostatné matky nemali právo hovoriť či nejedli doma ! To ich nemá čo zaujímať. Každý nech je to a kedy chce, na čo má chuť.
Ak sú stále takéto problémy, čo popisuješ, bolo by vhodné sa stretnúť pred dovolenkou a dohnúť sa na pravidlách. Že si budete robiť čo uznáte za vhodné ohľadom jedenia. Akým právom majú mať všetky deti jeden kopček zmrzliny? Každý nech si platí svojim deťom zvlášť.
Ako už bolo písané, nie je to organizovaná dovolenka ROH... kde bol spoločný rozpočet

Vsak vyskusajte aspon na jeden vikend