Ako riešiť konflikty so svokrovcami pri oslave syna?
Zdravim, potrebujem radu mame syna ktory bude mat jeden rok a chceme resp chceli sme mu spravit oslavu ale tu zacina problem. Povedal som svokrovcom ze oslavu proste robit nebudeme z urciteho dovodu ktory som im aj oznamil a oni o dva tyzdne na to nam volali ze pridu vtedy a vtedy na oslavu malemu...Cize vlastne oni nam povedali datum kedy ju nakoniec mame robit a dokonca svokor ktory ma o tyzden narodky neskor ako nas maly povedal nech to dame spolu pritom za 15 rokov co ho poznam tak on svoje narodeniny nikdy neoslavoval ani tortu nemal a zrazu chce spolocnu oslavu? Ked uz teda mame robit oslavu malemu tak nech je to o malom a nie o svokrovi. Manzelka im na to spravanie nic nepovie a potom sa zbytocne hadame..Mne to proste pride ako by nam urcovali co a kedy mame robit ... Uz som zvazoval aj odchod ale nechcem prist o maleho a tak musim ustupovat svokrovcom ...neviem co mam robit
Za mňa je mega hnusné že ženu stávaš medzi teba a rodičov. Nenapísal si nič také strašné čo by vám robili, skôr to vyzerá že ti vadí všetko.
Za mňa je mega hnusné že ženu stávaš medzi teba a rodičov. Nenapísal si nič také strašné čo by vám robili, skôr to vyzerá že ti vadí všetko.
@anonym_b858f9 však to mať takéto problémy...
@brrunetkaa dakujem,tiez si myslim ze keby sa zene montovali svokrovci do zivota a urcovali co a kedy ma robit tak by vsetky zeny pisali inac ale zas aspon par ludi pochopilo aj mna a to mi staci...
@piestany284 mňa by zaujímalo, prečo si nechcel oslavovať synovec narodeniny?
@anonym_caa637 nemame peniaze ani na flasu vina a preto zakladam trasparentny ucet na ktory nam mozes prispiet aby sme mohli pohostit svokrovcov...
@piestany284 No čo, už ľutuješ, že si sem písal? 😀 Pochopenie asi ako u teba doma, čo? 😀
@piestany284 No čo, už ľutuješ, že si sem písal? 😀 Pochopenie asi ako u teba doma, čo? 😀
@tatiana288 skôr sa čudujem jeho žene.. že je ešte s ním. Najprv nechce oslavovať, potom 20. teho, potom je zas problém svokor..Furt dačo.. 🙂
@piestany284 veď píšeš,že si chcel robiť oslavu 20 a nie, že vôbec ako v úvode.Jednoducho oslava bude vtedy, keď ty povieš a pozvi ich.Ludia sa na starobu menia to, že voľakedy nechcel oslavu sa mohlo zmeniť a teraz to je aj tak oslava malého a dedo sa len pridá.Urcite dedo nepotrebuje dary.
Si nasratý chápem, ale prvé narodeniny snáď prekusnes, že tam chcú byť.A ostatné to si musí žena s nimi vydiskutovať, že sa vám motajú do života niekomu to nevadí tebe áno, musel si vidieť aká sú rodina.Mozno to nie je nič tragické iba ty preháňas.Ona je na rodičov zvyknutá v takej rodine žila.Nesir zlosť zbytočne budete všetci vytočeni
Toto nie je chlap. Takéto “problémy” a takéto reakcie sú typické pre hysterické ženy, ktoré vidia problém aj v tom, že svokrovci chcú prísť zagratulovať k 1. narodeninám ich vnuka.
@piestany284 ak by mala byt takato oslava tak jedine mimo domu, na neutralnej pode, niekde v restike, aby kazdy mohol prist aj odist kedy chce, a zaplatil si za seba. Doma by som to v ziadnom pripade nerobila.
Raz ty budeš dedko.budeš chcieť objať vnučika na jeho narodeniny,nečakaš honosnu hostinu o troch vhodoch,len tam chceš byť s malým.A chceš usetrit cestu mladym,aby nemuseli hned sa hnať gratulovať tebe,tak to navrhneš ako spoločnu akciu.A zrazu sa budeš citiť nevítaný,možno ti to aj priamo povedia.Çakal si,xe mladi pozvú ma oslavu,nič sa nedeje,tak sám navrhneš datum.A potom si prečítaš ako ťa zaťko ohovára na nete pred cudzími ľuďmi.Lebo chceš byt so svojim vnukom.
Celkom sranda takto dopadnuť,že?
Vôbec nejde o oslavu ak ste to nepochopili. Svokrovci im zasahujú do života a žene je to jedno. Chlap má toho dosť, konečne si povedal svoje a zase sa na neho neberie ohľad.
Rozhodni sa čo chceš, odkomunikuj to so ženou, nejak sa dohodnite a tak to aj oznámte svokrovcom. Vy dvaja ste manželia a rodičia a budete robiť ako uznáte za vhodné pre vašu rodinu, nie celú dedinu.
@januska12323 ,
presne tak.
Tu mnohé nepochopili, že vôbec nejde o tú oslavu. Je to len demonštratívny príklad vzťahov v rodine. Kvôli žiadnej návšteve starých rodičov a obdarovaní vnuka darčekmi sa totiž vôbec netreba registrovať na MK.
Tu ide o to, že svokrovci navrhujú a schvaľujú rozhodnutia, ktoré má urobiť hlavne manželský pár. Oni sú tí, ktorí musia
s p o l o č n e
dospieť k nejakej dohode a tú oznámiť starým rodičom.
Autor, mal by si s manželkou viac komunikovať a dohodnúť si pravidlá, nikto to za Teba neurobí.
Poznám prípad, v ktorom to začalo presne takto isto - svokrovci rozhodovali o oslavách a návštevách kedykoľvek a v ktoromkoľvek čase, potom si už prisúdili rozhodovanie o krste, náboženstve dieťaťa, návšteve konkrétnej ZŠ, kde si majú deti podať prihlášku na strednú školu, či sa vôbec otec má zúčastniť stužkovej slávnosti a nakoniec otcovi doslova vydelili čas, v ktorom ich mohol navštíviť.
@piestany284 ak by mala byt takato oslava tak jedine mimo domu, na neutralnej pode, niekde v restike, aby kazdy mohol prist aj odist kedy chce, a zaplatil si za seba. Doma by som to v ziadnom pripade nerobila.
@anonym_ed6af4 tak toto je dobré úbohý prístup aj príspevok.
Používateľka piestany284 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.

"Uz som zvazoval aj odchod ale nechcem prist o maleho". Oslava ako dovod na odchod. Topka🙃
@anonym_fed74c A potom sa čudujeme že je toľko rozchodov a rozvodov pre každú chuj......🙈