icon

Ako riešiť konflikty so svokrovcami pri oslave syna?

piestany284
Dnes o 09:06

Zdravim, potrebujem radu mame syna ktory bude mat jeden rok a chceme resp chceli sme mu spravit oslavu ale tu zacina problem. Povedal som svokrovcom ze oslavu proste robit nebudeme z urciteho dovodu ktory som im aj oznamil a oni o dva tyzdne na to nam volali ze pridu vtedy a vtedy na oslavu malemu...Cize vlastne oni nam povedali datum kedy ju nakoniec mame robit a dokonca svokor ktory ma o tyzden narodky neskor ako nas maly povedal nech to dame spolu pritom za 15 rokov co ho poznam tak on svoje narodeniny nikdy neoslavoval ani tortu nemal a zrazu chce spolocnu oslavu? Ked uz teda mame robit oslavu malemu tak nech je to o malom a nie o svokrovi. Manzelka im na to spravanie nic nepovie a potom sa zbytocne hadame..Mne to proste pride ako by nam urcovali co a kedy mame robit ... Uz som zvazoval aj odchod ale nechcem prist o maleho a tak musim ustupovat svokrovcom ...neviem co mam robit

Strana
z2
anonym_4c87ab
Dnes o 10:16
@piestany284

@mullerova46 cize my sme chceli robit oslavu 20.teho a oni nam povedali ze ju mame robit 15.steho tak ju mame spravit 15.steho...

@piestany284 ale toto si predtym nenapisal. Nenapises vsetky potrebne fakty a potom sa cudujes, ze ludia nechapu a mas tu take komentare, ake mas. Sa nedivim, ked nevies/neviete komunikovat 🙄

anonym_e9065f
@natalka13

To fakt mas megaproblem ze niekto(velmi blizka rodina) pride TVOJMU synovi zablahozelat? To go si za otca a ze zalezi ti na synovi🙈
ked uz ty nemas odvahu ich pozvat,tak sa pozvali sami.🤷🏼‍♀️
Normalne sa to robi zavolanim - mami kedy mozete dobehnut malemu blahozelat? co tak 15teho, nie tak dohodnime iny termin.

@natalka13 Jasné a zrejme takýmito neškodnými ústupkami vznikla situácia, že si svokrovci diktujú čo majú manželia robiť. Toho chlapa to už serie a právom. Ak by to bolo opačne a sťažovala sa tu žena, jej neschopného muža by ste tu zvozili pod čiernu zem. Tu vôbec nejde o oslavu.

janka_266

ale čo znamená, že oslava bude spoločná? že tam budete vy 4 a podáte ruku svokrovi? to je za mňa v pohode, alebo že pozvete 30 ďalších ľudí a z toho 26 bude svokrových kamarátov? to už v pohode nie je :D načo ste sa ich pýtali na dátum? mali ste povedať, že bude vtedy a vtedy a vybavené. najskôr oslavu chcete, potom nie, a potom žena sa dostane medzi dva kamene, kde nechce ani jedného uraziť.

bomba36
Dnes o 10:18

Chcela by som vidieť tie odpovede, keby s týmto problémom písala žena a nie chlap. To by bolo ako vzdy - nech si chlap narobí s nimi poriadky, keď ti to vadí, ty si rodič a ty rozhoduješ. Tu je to zrazu naopak, chlap nech pekne drží hubu a skáče tak ako svokrovci povedia. Zaujímavé, však 😀

anonym_4c87ab
Dnes o 10:19

Tak najprv napises, ze ste nechceli vobec oslavu, potom tocis, ze inokedy ako oni chcu prist...no s Vami je tazko teda.

gab1sol
Dnes o 10:22
@piestany284

@gab1sol svokor za 15 rokov co ho poznam neoslavoval svoje narodeniny ,nikdy ziadnu tortu ani posedenie nemal dokonca ani ked mal 50 rokov len zrazu chce aby sme spravili oslavu spolocnu a uz to nebude o malom ale aj o nom...to je akoze normalne?

@piestany284 ale neodpovedal si na otázku - ide o nejakú oslavu, kde pozvali aj iných, či chcú prísť len starí rodičia zagratulovať vnúčaťu? Je nepodstatné, či chce svokor oslavovať alebo nie? A to ste mu za tých 15 rokov ani nepogratulovali k sviatku, neprišli ste ich pozrieť? Ani tvoja manželka, jeho dcéra?

Inak, v úvode píšeš “Povedal som svokrovcom ze oslavu proste robit nebudeme z urciteho dovodu”, potom píšeš, že oslavu chcete robiť 20, ale oni nadiktovali 15 (lebo evidentne neboli pozvaní na oslavu).

Mimochodom, dnes je 15., to dnes prídu? Alebo to takto riešite v predstihu 2 mesiace dopredu?

anonym_4c87ab
Dnes o 10:23

@piestany284 moj ocino nemal oslavu ako dieta vobec, lebo to vychadzalo vzdy tyzden pred Vianocami, tak ani toetu nikdy nemal. Tak ja mu robim oslavu s nasim synom, ktory sa narodil den po nom, maju spolocnu, nic velke, len symbolicke. A dokonca ju spajame aj s oslavou starsieho syna, ktory ma narodky koncom novembra. A? Je to pekne, preco by si nemohol svokrovi zagratulovat na synovej oslave, ja nechapem, aky s tym ma byt problem.
Ale Vy mate ocividne zle vztahy uplne.

sisska96
Dnes o 10:24
@piestany284

@anonym_fed74c dobre zjavne si nepochopil/a ...odchod som zvazoval lebo svokrovci o vsetkom chcu rozhodovat ci ide o maleho alebo aj ine veci ktore mame riesit my s manzelkou a ver ze ked ti x rokov skusa niekto diktovat co mas robit a kedy a kvoli tomu sa hadas so zenou tak ta to nebavi...zena im nevie povedat aby nam nezasahovali do zivota tak to proste vo mne vrelo a povedal som zene ze ked to bude takto dalej pokracovat tak sa zbalim a odidem

@piestany284 no aj ty musiš byť riadny prípad. Však prídu zagratulujú a hotovo. Hádam prežije tvoje ego

elenka.k
Dnes o 10:24
@piestany284

@elenka.k hej videl som celkom zaujimavu dovolenku v zahranici akurat na ten datum ale zena povedala ze to by sme im robili naschval a ze to nechce

@piestany284 veď povedz žene, že aj oni sa sami pozvali na oslavu, ktorá sa ani pôvodne nemala konať ..... pekne povedz žene, že pre tentokrát ustúpiš, / teda, ak sa už pozvali sami / ale aby im na rozum povedala, aby rešpektovali vaše rozhodnutia - lebo na budúce, bude s nimi oslavovať sama.

natalka13
Dnes o 10:28
@anonym_e9065f

@natalka13 Jasné a zrejme takýmito neškodnými ústupkami vznikla situácia, že si svokrovci diktujú čo majú manželia robiť. Toho chlapa to už serie a právom. Ak by to bolo opačne a sťažovala sa tu žena, jej neschopného muža by ste tu zvozili pod čiernu zem. Tu vôbec nejde o oslavu.

@anonym_e9065f ved to ze /ak to nieje troll/ tu nejde o oslavu.
kupit 4zakusky a uvarit kavu nemoze byt pre nikoho problem ale tu chlapik ma megaproblem z hodinovej navstevy.
a ide tu o to dieta a vztah stary rodic vnuca jie o ego chlapa, ktory evidentne zene este aj znacku vloziek vybera.

gab1sol
Dnes o 10:29
@bomba36

Chcela by som vidieť tie odpovede, keby s týmto problémom písala žena a nie chlap. To by bolo ako vzdy - nech si chlap narobí s nimi poriadky, keď ti to vadí, ty si rodič a ty rozhoduješ. Tu je to zrazu naopak, chlap nech pekne drží hubu a skáče tak ako svokrovci povedia. Zaujímavé, však 😀

@bomba36 moja reakcia by v prípade ženy bola taká istá - chcú prísť starí rodičia zagratulovať vnúčaťu a nazývajú to oslavou? Alebo je to oslava aj s ďalšími hosťami?
Čiže ak sa svokrovci ohlásia 2 týždne v predstihu, že chcú prísť zagratulovať, osláviť prvé narodeniny vnúčatá, tak si s nimi rodič (je jedno, či chlap, alebo žena) má urobiť poriadky a zakázať im to, lebo tomu druhému sa to nepáči?

anonym_caa637
Dnes o 10:32

@piestany284 to nemáte peniaze na 2 fľaše vina, jednu tortu, kávu a chlebíčky? Pozvem rodičov a svokrovcov na dve hodiny a vybavene. Zasa ďalšia drbnuta diskusia. Chudá dieťa- v budúcnosti mu ani narodeninovú oslavu nedoprajete.

saxana000

Je normalne ze chcu prist zagratulovat malemu. Ak vam termin nevyhovuje povedz nie v ten vikend sa to nehodi pridte ten dalsi spravime to vtedy uplne low cost otvor sacik cipsov spravte bublaninu daju si kavu pohraju sa s malym a pojdu domov. Problem vyrieseny. Maly si to pamatat aj tak nebude.

anonym_c4a71c

@piestany284 a ty nevies ako chlap povedat svokrovcom nech sa do vas nestaraju???? Trpis 15 rokov??? .... no ked sa skryvas zene za suknu, sa nedivim, ze vas musia svokrovci v zivote navigovat ... a vraj som zvazocsl odchod - zbabelec a chudak si

anonym_2e9d4e
Dnes o 10:33

neodchádzaj od rodiny, ale ani neustupuj, tvoja žena musí byť na tvojej strane, skúste odborníka na vzťahy, nejakého manželského terapeuta

simca06022011
Dnes o 10:34

@piestany284 tak nerobte oslavu, nech pridu, zagratuluju, daju si kavu, kolac (to zvladnete hadam) a vybavene. Je to podla mna normlane, ze stari rodicia chcu zagratulovat a oslavit narodeniny s vnukom. Osvalu pre x ludi robit nemusite, predpokladam, ze to vam ani nenadiktovali. zagratulujete svokrovi a vybavene.
A nie, zena s tebou suhlaist nemusi a kludne si rodicov zavolat moze, mozno sa nevyjadruje, lebo ona by rada s dietatom tie narodky oslavila a dohodol si sa sam so sebou, co niektori muzi zvyknu :DD Len mala by to s tebou aj tak odkomunikovat, ze pridu a bodka a "oslava" bude takato ... .

anonym_bf83bd
Dnes o 10:42

@piestany284 no a? Veď prídu zablahoželať vnukovi, to je všetko. Kávu im snáď spravíš…. Ostatné nech nečakajú, ak oficiálne oslavu nespravíte.

anonym_a6c775
Dnes o 10:44
@anonym_caa637

@piestany284 to nemáte peniaze na 2 fľaše vina, jednu tortu, kávu a chlebíčky? Pozvem rodičov a svokrovcov na dve hodiny a vybavene. Zasa ďalšia drbnuta diskusia. Chudá dieťa- v budúcnosti mu ani narodeninovú oslavu nedoprajete.

@anonym_caa637 Inak taka torta stoji aj 70 eur. A oslavu s tortou budu mat 20teho. Co ked su to ludia chudobni? A dat za tortu 15 - 70eur a potom za tortu 20 - 70 eur je dost pre chudobnych, ci nie? Ci na oslave ma byt torta mrazena za 10 eur?

januska12323
Dnes o 10:45

Vôbec nejde o oslavu ak ste to nepochopili. Svokrovci im zasahujú do života a žene je to jedno. Chlap má toho dosť, konečne si povedal svoje a zase sa na neho neberie ohľad.
Rozhodni sa čo chceš, odkomunikuj to so ženou, nejak sa dohodnite a tak to aj oznámte svokrovcom. Vy dvaja ste manželia a rodičia a budete robiť ako uznáte za vhodné pre vašu rodinu, nie celú dedinu.

piestany284
autor
Dnes o 10:46
@anonym_caa637

@anonym_caa637 nemame peniaze ani na flasu vina a preto zakladam trasparentny ucet na ktory nam mozes prispiet aby sme mohli pohostit svokrovcov...

elenka.k
Dnes o 10:49

baby, skôr by som to myslela tak, že ako je dlhý rok sa svokrovci nezaujímajú a teraz zrazu sa rozhodli, že prídu, tak deti im musia dať po vôli, / či chcú alebo nie / lebo si rodičia zmysleli ... aj keď deti mali svoje plány. A rodičia sa nedali odbiť.
Tak nekydajte, že rodina je rodina. Áno je, ale to musí fungovať z oboch strán.
Nevieme, aké majú medzi sebou vzťahy. Verím, že po tomto si aj deti uvedomia, že treba utužovať vzťahy a aj rodičia sa polepšia - z toho dôvodu, aby sem tam videli dcéru a vnuka 😉

anonym_a6c775
Dnes o 10:49
@piestany284

@anonym_caa637 nemame peniaze ani na flasu vina a preto zakladam trasparentny ucet na ktory nam mozes prispiet aby sme mohli pohostit svokrovcov...

@piestany284 Daj sem cislo uctu, prispejeme na obe oslavy. Uz aj na elektrobicykel tu mal jeden zbierku, tak pohodicka.

simca06022011
Dnes o 10:57
@piestany284

@piestany284 staci povedat svokrovcom a flasu vina si donesu, tu naozaj nejde o to aby ste robili honosne oslavy

elenka.k
Dnes o 11:04
@anonym_a6c775

@piestany284 Daj sem cislo uctu, prispejeme na obe oslavy. Uz aj na elektrobicykel tu mal jeden zbierku, tak pohodicka.

@anonym_a6c775 to fakt? 😀 ty si aká 😍❤👏

anonym_b041a1
Dnes o 11:05
@piestany284

@piestany284 ale netaraj prosim ta. v Lidli kupis za 3e flasu vina. voda vam snad tecie, malinovky nemusite kupovat. a pre maleho takisto nemate ani euro na ziadny darcek? ja chapem ze dnes ziju rodiny aj na hranici chudoby ale ked nemate vy nic tak dovolte aspon starym rodicom ktori chcu prist zagratulovat a urcite malemu nejaky darcek donesu. a mozno ochotne donesu aj nejake obcerstvenie. to ked bude starsi, nebudete mu robit ziadnu oslavu ani nic nedostane?

elenka.k
Dnes o 11:05
@anonym_a6c775

@piestany284 napíš babe vyššie do pošty svoje číslo účtu ...... ak je taká ochotná ❤
@anonym_a6c775

mullerova46
Dnes o 11:26
@piestany284

@mullerova46 cize my sme chceli robit oslavu 20.teho a oni nam povedali ze ju mame robit 15.steho tak ju mame spravit 15.steho...

@piestany284 tak bozial nebudú na oslave keď im nevyhovuje dátum keď sa nevedia prispôsobiť

lilinka76
Dnes o 11:53
@piestany284

@gab1sol svokor za 15 rokov co ho poznam neoslavoval svoje narodeniny ,nikdy ziadnu tortu ani posedenie nemal dokonca ani ked mal 50 rokov len zrazu chce aby sme spravili oslavu spolocnu a uz to nebude o malom ale aj o nom...to je akoze normalne?

@piestany284 Aká spoločná oslava? Vyber zo špajze fľašu vína, zablahoželáte mu, vypije kávu a koláč a má svokor po oslave. Prípadne mu urobte s vnukom spoločnú foto a vybavené.

natalka13
Dnes o 12:18

mna by zaujimalo, kde tento chlap zistil, ze sa na koni zaregistruje a bude riesit problem v rodine?

tiezjedna
Dnes o 12:26
@piestany284

@piestany284 si chlap. Tak sa podľa toho chovaj. Ak manželka nevie zasiahnuť, zasiahni ty.

Strana
z2