Ako riešiť konflikty so svokrovcami pri oslave syna?
Zdravim, potrebujem radu mame syna ktory bude mat jeden rok a chceme resp chceli sme mu spravit oslavu ale tu zacina problem. Povedal som svokrovcom ze oslavu proste robit nebudeme z urciteho dovodu ktory som im aj oznamil a oni o dva tyzdne na to nam volali ze pridu vtedy a vtedy na oslavu malemu...Cize vlastne oni nam povedali datum kedy ju nakoniec mame robit a dokonca svokor ktory ma o tyzden narodky neskor ako nas maly povedal nech to dame spolu pritom za 15 rokov co ho poznam tak on svoje narodeniny nikdy neoslavoval ani tortu nemal a zrazu chce spolocnu oslavu? Ked uz teda mame robit oslavu malemu tak nech je to o malom a nie o svokrovi. Manzelka im na to spravanie nic nepovie a potom sa zbytocne hadame..Mne to proste pride ako by nam urcovali co a kedy mame robit ... Uz som zvazoval aj odchod ale nechcem prist o maleho a tak musim ustupovat svokrovcom ...neviem co mam robit
🍿🍿
A to si nevedel povedat, ze prepacte ale vtedy oslava nebude mame iny program a zopakovat, ze oslava vobec nebude ani vtedy ani inokedy? 😂 To vazne niektori sa bez pismenok ani neviete ozvat 🤦🏼♀️ Toto je problem z edicie nemam problem tak si ho vyrobim lebo neviem otvorit usta. 😂
@piestany284 aspoň vieš dátum, kedy nemáte byť doma 😂
proste iba oznam manželke, že ide sa na výlet ..... poteší sa .
Mňa by zaujímal dôvod, prečo nemôžeš urobiť prvú oslavu svojmu dieťaťu, nemusí to vyzerať ako u Plačkovej za 10 000€
Ja nechápem či si tu oslavu chcel alebo nie
"Uz som zvazoval aj odchod ale nechcem prist o maleho". Oslava ako dovod na odchod. Topka🙃
Nemôže oslava znamenať iba návštevu s darčekom na narodeniny ? U nás oslava znamená že sa pripravy šalát, koláč a podobne a žiadne balóny, nápisy, špicaté čiapky sa nekupuje 🤷
Je normálne že starý rodičia chcú osláviť prvý rok vnucika, však ti nepovedali pozvať hostí ani nič len ti povedali že prídu vtedy a vtedy
"Uz som zvazoval aj odchod ale nechcem prist o maleho". Oslava ako dovod na odchod. Topka🙃
@anonym_fed74c dobre zjavne si nepochopil/a ...odchod som zvazoval lebo svokrovci o vsetkom chcu rozhodovat ci ide o maleho alebo aj ine veci ktore mame riesit my s manzelkou a ver ze ked ti x rokov skusa niekto diktovat co mas robit a kedy a kvoli tomu sa hadas so zenou tak ta to nebavi...zena im nevie povedat aby nam nezasahovali do zivota tak to proste vo mne vrelo a povedal som zene ze ked to bude takto dalej pokracovat tak sa zbalim a odidem
Ja sa ani nedivím že je veľa rodín kde sú zlé vzťahy. Svokrovci ti povedali že prídu gratulovať malému a že môžete rovno osláviť aj svokrov sviatok. Kde je problém? Veď ťa nikto nenúti robiť neviem akú oslavu, stačí menšie občerstvenie a vybavené.
Tiež mi bežne svokra zavolá keď má malá narodeniny že príde gratulovať, ešte ma nenapadlo sa uraziť. Však príde, spravím jednohubky, koláč, uvarím kávu, posedí a máme hotovo. Tak isto moji rodičia, zavolajú že máme prísť lebo spravili oslavu pre dcéru. Však sú to starý rodičia, tešia sa z vnúčaťa.
@piestany284 toto ale nie je problem oslavy ani tvojich svokrovcov. Je to problem s komunikaciou(zjavne) medzi tebou a tvojou zenou. Vy dvaja ste rodicia, nie svokrovci. Miesto mk by si si mal pokecať so zenou.
My sme mali nátlak tiez, zo strany mojich rodicov, môjmu manželovi to bolo jedno ale ja som chcela oslavu kde budeme iba my s mužom a deti. Rodicia sa urazili, odrazili. Ja som rodič, ked raz poviem, oslava bude vtedy a vtedy a bude tam ten a ten bude ako ja pripadne muž povieme. Je mi uplne jedno co si niekto mysli. Poslali sme fotky, doniesli sme tortu, neskôr ak chceli sme pozvali na obed. Hotovo
Nevnimaju oslavu oslavu iba ako oficialny nazov toho ze pridu zagratulovat? Chystat nemusite nic. Nech pridu. Zablahozelaju a idu. Ak ti to robi problem.
Alebo urobte chlebicky.
Ak oslavovat so svokrom nechcete narovinu povedat. A nech to respektuju. Hmmm v tomto byale manzelka mala byt na tvojej strane.
Daj jej to kludne precitat 😉
@piestany284 čo sa myslí v tomto prípade pod pojmom oslava? Svokrovci pozvali aj iných ľudí, o ktorých sa máte postarať? Alebo sa štandardne v dostatočnom predstihu ohlásili, aby zagratulovali vnúčaťu a zároveň vybavili aj svokrove narodeniny, aby ste nemuseli o týždeň? Či akože vôbec nemajú chodiť?
Nemôže oslava znamenať iba návštevu s darčekom na narodeniny ? U nás oslava znamená že sa pripravy šalát, koláč a podobne a žiadne balóny, nápisy, špicaté čiapky sa nekupuje 🤷
Je normálne že starý rodičia chcú osláviť prvý rok vnucika, však ti nepovedali pozvať hostí ani nič len ti povedali že prídu vtedy a vtedy
@mullerova46 cize my sme chceli robit oslavu 20.teho a oni nam povedali ze ju mame robit 15.steho tak ju mame spravit 15.steho...
@piestany284 čo sa myslí v tomto prípade pod pojmom oslava? Svokrovci pozvali aj iných ľudí, o ktorých sa máte postarať? Alebo sa štandardne v dostatočnom predstihu ohlásili, aby zagratulovali vnúčaťu a zároveň vybavili aj svokrove narodeniny, aby ste nemuseli o týždeň? Či akože vôbec nemajú chodiť?
@gab1sol svokor za 15 rokov co ho poznam neoslavoval svoje narodeniny ,nikdy ziadnu tortu ani posedenie nemal dokonca ani ked mal 50 rokov len zrazu chce aby sme spravili oslavu spolocnu a uz to nebude o malom ale aj o nom...to je akoze normalne?
@piestany284 aspoň vieš dátum, kedy nemáte byť doma 😂
proste iba oznam manželke, že ide sa na výlet ..... poteší sa .
@elenka.k hej videl som celkom zaujimavu dovolenku v zahranici akurat na ten datum ale zena povedala ze to by sme im robili naschval a ze to nechce
Mne sa toto akosi nezda. To vazne existuje chlap co riesi taketo kraviny? Ja keby poviem o oslave maleho cokolvek tak manzel suhlasi. Taketo veci ako oslava vobec neriesi. Pomoze samozrejme so vsetkym. Mne skor pride, ze ty si zena a pises o svokrovcoch, rodicoch chlapa. Si vazne chlap?
a v čom je problém? chcú prísť zagratulovať malému,t o je ok, tak ke'd viete urobte malú oslavu s drobným pohostením, ak chce svokor spájať , tak sa opýtajte čo oni prinesu na oslavu, že si to podelíte a uvidíš reakciu. Dátum určite vy a pozvite ich , v takom prípade si už nemôžu vyberať a ked to nebudú rešpektovať tak majú smolu, oznám, že na 15 máte iný program , bodka, viac netreba vysvetlovať stačí slušne ale jasne to odkomunikovať ...
@elenka.k hej videl som celkom zaujimavu dovolenku v zahranici akurat na ten datum ale zena povedala ze to by sme im robili naschval a ze to nechce
@piestany284 ak chcu prist svokrovci 15, urobit par chlebickov asi nebude az taky problem...a vy si oslavte 20. Ak chce svokor oslavovat, nech tortu alebo zakusky prinesu oni. Najskor pises, ze oslavovat ste nechceli, teraz, ze 20teho....
Mne sa toto akosi nezda. To vazne existuje chlap co riesi taketo kraviny? Ja keby poviem o oslave maleho cokolvek tak manzel suhlasi. Taketo veci ako oslava vobec neriesi. Pomoze samozrejme so vsetkym. Mne skor pride, ze ty si zena a pises o svokrovcoch, rodicoch chlapa. Si vazne chlap?
@anonym_a6c775 Ja ho zase chápem. Ak takýmto spôsobom, že mu svokrovci určujú pomaly celý život, funguje dlhodobo a žena jeho pocity ignoruje, potom je nejaká oslava už len vyvrcholením frustrácie.
@autor Žene by som dala možnosť zavolať svokrovcom a oslavu zrušiť. Ak nebude chcieť, slušne a rázne by som im zavolala ja.
So ženou si vážne pohovor, nie je v poriadku svoje manželstvo prispôsobovať niekomu, kto v ňom nefiguruje.
Tu cesta nevedie. Proste si vy dvaja musíte s manželkou sadnúť a otvorene sa porozprávať. Keď nechce alebo to pôjde do hádky tak cesta tam nevedie. Vždy sú v manželstve a v rodičovstve dvaja ľudia. Najhoršie čo môže byt je keď sa do Vašeho vzťahu, výchovy miešajú rodičia. Poznám to z vlastnej kože, a nedávno som to stopla. Mama vždy bola taká že sa “snažila” dobre a ja som bola medzi dvoma kolesami. Ale stopla som to. Jasne som jej povedala názor a že keď mi niečo bude dirigovať a my chceme to urobiť inak nech si kusne do jazyka alebo nech to povie ako svokra mi to zoberieme na vedomie ale urobíme si po svojom. A div sa nehádame sa.
Proste treba stopnúť plyv a ukázať rodičom ich miesto, že ste dospelí ľudia ktorí vychovávajú SVOJE dieťa. A keď manželka nechce tak je to kruté ale rozvod. Nikdy to nebude dobre pokiaľ sa do vzťahu miešajú rodičia. Vidím to všade, dokonca poviem to kruto ale stalo sa v mojom okolí známy sa obesil lebo už nezvládal nátlak mami ktorá stále len rozkazovala aj kydala na manželku a on jej nevedel povedať nie. A kebyže s ňou nežijú tak by mali určite spokojnejšie manželstvo, keďže stále len hádky.
@anonym_a6c775 Ja ho zase chápem. Ak takýmto spôsobom, že mu svokrovci určujú pomaly celý život, funguje dlhodobo a žena jeho pocity ignoruje, potom je nejaká oslava už len vyvrcholením frustrácie.
@autor Žene by som dala možnosť zavolať svokrovcom a oslavu zrušiť. Ak nebude chcieť, slušne a rázne by som im zavolala ja.
So ženou si vážne pohovor, nie je v poriadku svoje manželstvo prispôsobovať niekomu, kto v ňom nefiguruje.
@tatiana288 Tak mozno preto to nechapem, lebo chlap je u mna na prvom mieste a v zivote by si moji rodicia nedovolili sa nam starat do manzelstva, ani do terminu oslav. Ale je divne, aby to chlap tak prezival. Vsak aj tak hlavnu oslavu budu mat 20teho, a ak chce dedko mat oslavu s vnukom 15 a donesie tortu jeho vec. Tomu rocnemu dietatu to je veru ukradnute aj tak.
Ja sa ani nedivím že je veľa rodín kde sú zlé vzťahy. Svokrovci ti povedali že prídu gratulovať malému a že môžete rovno osláviť aj svokrov sviatok. Kde je problém? Veď ťa nikto nenúti robiť neviem akú oslavu, stačí menšie občerstvenie a vybavené.
Tiež mi bežne svokra zavolá keď má malá narodeniny že príde gratulovať, ešte ma nenapadlo sa uraziť. Však príde, spravím jednohubky, koláč, uvarím kávu, posedí a máme hotovo. Tak isto moji rodičia, zavolajú že máme prísť lebo spravili oslavu pre dcéru. Však sú to starý rodičia, tešia sa z vnúčaťa.
@anonym_b858f9 u nas tiez tak. Ale ked sme mali prve dieta, tak sme veru aj velku oslavu robili, to sa z neho sli vsetci zblaznit, bolo to dlhej dobe malicke dieta v rodine, tak sme spravili taku velku rodinnu oslavu, mama upiekla tortu, spravili sme pohostenie, kavu, nic velke, co sa zradla tyka, ani balony, somariny, nic take, pekne doma. A teraz uz chodia gratulovat bud spolu jedni, druhi starki alebo aj osobitne, ked sa neda na jeden termin. Ale velke oslaviska sa nerobia. Mne je strasne divne, ze otec nechce oslavu dietatu spravit. Moj ocino ma narodky 1 den pred nasim druhym synom, dokonca je to tyzden pred Vianocami a ja im rada spravim spolocnu oslavu, lebo moj ocino nikdy ani tortu nemal, lebo vsak co chce, za chvilu su Vianoce. No smutne detstvo v tomto mal. Tak mu rada spravim spolocnu oslavu s vnukom a vsetci sa tesia. Ja som velmi rada, ze este ocko pride, kym vladze, uz je to coraz horsie po 70-ke s nim.
Tak mozno sa svokrovci autora mohli inak spytat, ze napriklad a budete robit oslavu malemu? Radi by sme prisli zagratulovat. Tak poviem, ze velku oslavu nie, zagratulovat mozu prist vtedy a vtedy, ze urobite kavu, bublabinu alebo kieho...to je tak tazke toto? A potom, ked budu chciet postrazit vacsie skolkarske dieta, tak sa budu cudovat, ze starki nemaju zaujem...🫣
To čo si za chlapa??? Chúďa žena, však si otvor papuľku a povedz svokrovcom čo si myslíš, takéto typy chlapov čo počúvajú na slovo raz nepochopím, niečo sa mi nepáči poviem či budú či nebudú dobré vzťahy a hotovo, problém vyriešený za 10 sekúnd, a kedy akože majú podľa teba zagratulovať vnukovi či o rok? Keď sa nemáte k tomu, tak povedia kedy prídu podľa mňa správne alebo ste mali povedať vy kedy
To čo si za chlapa??? Chúďa žena, však si otvor papuľku a povedz svokrovcom čo si myslíš, takéto typy chlapov čo počúvajú na slovo raz nepochopím, niečo sa mi nepáči poviem či budú či nebudú dobré vzťahy a hotovo, problém vyriešený za 10 sekúnd, a kedy akože majú podľa teba zagratulovať vnukovi či o rok? Keď sa nemáte k tomu, tak povedia kedy prídu podľa mňa správne alebo ste mali povedať vy kedy
@zuzubb007 ja som uz raz papulku otvoril na svokrovcov ked vo velkom plakali ze nevidia maleho a potom ked k nam prisli tak isli radsej do mesta sa flakat ,alebo si nasli iny program a s malym boli za cely den 4 hodiny z toho maly prespal dve a zena mi vtedy povedala aby som sa ukludnil ze su to jej rodicia a ona im povie nieco ked to bude treba
To fakt mas megaproblem ze niekto(velmi blizka rodina) pride TVOJMU synovi zablahozelat? To go si za otca a ze zalezi ti na synovi🙈
ked uz ty nemas odvahu ich pozvat,tak sa pozvali sami.🤷🏼♀️
Normalne sa to robi zavolanim - mami kedy mozete dobehnut malemu blahozelat? co tak 15teho, nie tak dohodnime iny termin.
@zuzubb007 ja som uz raz papulku otvoril na svokrovcov ked vo velkom plakali ze nevidia maleho a potom ked k nam prisli tak isli radsej do mesta sa flakat ,alebo si nasli iny program a s malym boli za cely den 4 hodiny z toho maly prespal dve a zena mi vtedy povedala aby som sa ukludnil ze su to jej rodicia a ona im povie nieco ked to bude treba
@piestany284 Mas divnu zenu. Problem teda nie su tvoji svokrovci, ale tvoja zena. Vy ste hlavna rodina, jej rodicia su uz vedlajsia rodina. Asi jej to nedoslo.
Mám len pocit alebo keby to je naopak a píše príspevok žena tak sú tu iné reakcie? Dala by som diskusiu so ženou poslednýkrát a potom asi skúsila odísť nech vie že to nemyslíš len tak… Rodičia sú rodiča ale malo by to vyhovovať aj vám a nie len aby sa jeden prispôsoboval..
Mám len pocit alebo keby to je naopak a píše príspevok žena tak sú tu iné reakcie? Dala by som diskusiu so ženou poslednýkrát a potom asi skúsila odísť nech vie že to nemyslíš len tak… Rodičia sú rodiča ale malo by to vyhovovať aj vám a nie len aby sa jeden prispôsoboval..
@brrunetkaa dakujem,tiez si myslim ze keby sa zene montovali svokrovci do zivota a urcovali co a kedy ma robit tak by vsetky zeny pisali inac ale zas aspon par ludi pochopilo aj mna a to mi staci...

Čožeeeee Roman?