icon

Ako riešiť manželovu finančnú nezodpovednosť?

15. okt 2025

Dobrý deň,

žijeme prakticky od výplaty k výplate.
Manžel mi dnes cez telefón oznámil, že mu zmizlo z účtu 800€. Nechce mi však ukázať výpis účtu v mobile. Ja si myslím, že kúpil svojmu 17.ročnému dieťaťu z 1.manželstva mobil a teraz na mňa bude tlačiť aby som ten nájom zaplatila ja. Mali sme svadbu nedávno a v podstate všetky peniaze čo sme dostali by išli na úhradu nájomného. A ja som sa zaviazala, že tie peniažky pôjdu na jasle a stravu nášho spoločného dieťaťa, vzhľadom k tomu, že to ťahám len ja a manžel platí len nájom a občas niečo kúpi na jedenie.
On dobre vie, kam išli tie prachy, teraz sa hrá na obeť. Je mi z neho zle. Debil.

Čo mám robiť ?

anonym_720644
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_720644 no to všetko po svadbe.. ukázal krásnu tvár, že..

@anonym_autor jediný spôsob ako neprísť o dieta je sa rozviesť a dat si neodkladne opatrenie aby bolo zverené tebe. Nieco mi ale vravi ze to necháš tak a budes mu to tolerovať dalej a este aj ďalšie dieta si urobíte lebo ved antikoncepciu netreba

vroni
18. okt 2025
@sweet20

Anuluj manzelstvo

@sweet20, netáraj sprostosti. Žiadna anulácia manželstva neexistuje. Jedine ta v kostole a tá jej pred zákonom pomôže ako hladnému kabát.

autor
18. okt 2025
@anonym_809685

@sweet20 ako ho anuluje?

@anonym_809685 to sa nedá..je také že Trennung..tak možno to

vroni
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_809685 to sa nedá..je také že Trennung..tak možno to

@anonym_autor, hlavne si spravte Gütertrennung, hneď v pondelok ideálne. Treba sa ísť poradiť na nejaké "Frauenstelle" (neviem, ako sa v Nemecku volajú, v At sú to Frauenstelle), máš tam psychologické aj právne poradenstvo, zadarmo.

minenkaa
18. okt 2025

A manželstvo ti zaručuje akú ochranu pre dieta pri rozvode

hopsas
18. okt 2025

@anonym_autor keď ma.nieco.vie vytočiť do vyvrtky tak je to chlap čo takto.priehladne klame

motylik2559
18. okt 2025
@anonym_autor

@motylik2559 komunikácia bod nula. Finančná, to už vôbec ... Skúsim to s ním cez víkend prejsť..nastavím mu trvalé príkazy, čo má platiť a zvyšok výplaty bude posielať mne. Lebo je to len trápenie. Na začiatku samozrejme s financiami nebol problém..

@anonym_autor Skus to este ako pises, uvidis ci a co ti na to povie. Skus byt nekompromisna, aby sa zas nejako nevykrucal hlavne. Casom uvidis, ci to vobec aspon takto pojde a ked nie tak mu daj arrivederci, lebo takto sa trapit s financiami cely zivot, tak prides o nervy aj o zdravie.

margotka17
18. okt 2025

@anonym_autor každý normálny človek, ak by mu zmizli peniaze z účtu, by ihned volal do banky a žiadal zablokovať účet a nahlásil krádež 800 €. Išiel by do banky ako to má riešiť. Určite by podal podnet aj na políciu. No tvoj Jožko zrejme vie, kam išli peniažky, keďže nič nerieši, len ti oznámi, že mu zmizli 800 €. A čochvíľa sú tu vianoce, určite mu zmizne opäť nejaká sumicka peniažkov. Mňa by už hlava bolela z takého chlapa. Trvaj na otvorení účtu a tam zistíš, čo zaplatil, ak to platil kartou.

anonym_21a627
18. okt 2025

Nemala si si ho zobrať. Je takýto čo si chcela to máš. 800 e na mobil ? No tak to je trochu mimo

sweet20
18. okt 2025
@vroni

@sweet20, netáraj sprostosti. Žiadna anulácia manželstva neexistuje. Jedine ta v kostole a tá jej pred zákonom pomôže ako hladnému kabát.

@vroni ved som myslela rozvod ... ta ake sprostosti, viem, ze anulovat v pravom slova zmysle nemoze

vroni
18. okt 2025
@sweet20

@vroni ved som myslela rozvod ... ta ake sprostosti, viem, ze anulovat v pravom slova zmysle nemoze

@sweet20, rozvod je rozvod, anulacia je prehlasenie o neplatnosti manželstva. Niekde existuje, ale na Slovensku a ani v Nemecku nie. Za veľmi špecifických podmienok môže manželstvo za neplatné vyhlasiť sud, ale dôvod vzala som si zmrda, nie je právne relevantný.

sweet20
18. okt 2025
@vroni

@sweet20, rozvod je rozvod, anulacia je prehlasenie o neplatnosti manželstva. Niekde existuje, ale na Slovensku a ani v Nemecku nie. Za veľmi špecifických podmienok môže manželstvo za neplatné vyhlasiť sud, ale dôvod vzala som si zmrda, nie je právne relevantný.

@vroni v poriadku, nehovorim, ze nemas pravdu..

autor
18. okt 2025
@motylik2559

@anonym_autor Skus to este ako pises, uvidis ci a co ti na to povie. Skus byt nekompromisna, aby sa zas nejako nevykrucal hlavne. Casom uvidis, ci to vobec aspon takto pojde a ked nie tak mu daj arrivederci, lebo takto sa trapit s financiami cely zivot, tak prides o nervy aj o zdravie.

@motylik2559 ďakujem..no presne...dnes som na to nemala energiu vzhľadom k tomu, že bol v práci a ja som spala 1 hodinu v noci.

lucia.t
18. okt 2025
@really8

Debil s debilkou. Na co ste sa brali? Dalsia kandidatka na kazdodennu trapnu temu co tu bude chodit vyplakavat.

@really8 uff, ty máš zjavne emocionálne IQ na úrovni hojdacie ho koňa, keď takto reaguješ na človeka, ktorý sa ocitne v zlej situácii. Kto ti na to dáva právo? Zamysli sa nad sebou a aj ostatné, ktoré jej tu nakladáte namiesto podpory!

motylik2559
18. okt 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ďakujem..no presne...dnes som na to nemala energiu vzhľadom k tomu, že bol v práci a ja som spala 1 hodinu v noci.

@anonym_autor Za malo🙂 Oddychni si, ak sa ti aspon v ramci ako tak da🤗🍀

autor
18. okt 2025
@vroni

@anonym_autor, hlavne si spravte Gütertrennung, hneď v pondelok ideálne. Treba sa ísť poradiť na nejaké "Frauenstelle" (neviem, ako sa v Nemecku volajú, v At sú to Frauenstelle), máš tam psychologické aj právne poradenstvo, zadarmo.

@vroni vďaka 🫶🏼 budem sa informovať , čo tu máme v okolí.

autor
18. okt 2025
@motylik2559

@anonym_autor Za malo🙂 Oddychni si, ak sa ti aspon v ramci ako tak da🤗🍀

@motylik2559 🙏🏼 zase nemôžem spať..bije mi silno srdce a mám hrozné myšlienky v hlave.. uvidíme, či bude táto noc lepšia..

autor
18. okt 2025
@vroni

@vroni tu anulaciu nemáme bohužiaľ..

autor
18. okt 2025
@margotka17

@anonym_autor každý normálny človek, ak by mu zmizli peniaze z účtu, by ihned volal do banky a žiadal zablokovať účet a nahlásil krádež 800 €. Išiel by do banky ako to má riešiť. Určite by podal podnet aj na políciu. No tvoj Jožko zrejme vie, kam išli peniažky, keďže nič nerieši, len ti oznámi, že mu zmizli 800 €. A čochvíľa sú tu vianoce, určite mu zmizne opäť nejaká sumicka peniažkov. Mňa by už hlava bolela z takého chlapa. Trvaj na otvorení účtu a tam zistíš, čo zaplatil, ak to platil kartou.

@margotka17 jasné...1000€ poslal nejakému človekovi, čo mu cez známeho predal ten poondeny drbnuty mobil. Ale otázka nezaplatené ho nájmu že "ty to vyrieš tento mesiac". Môžem ho nakopat do prdele. Hlavne že druhé decko sa teší z krásneho iphoniku. Drbla by som mu ho o zem a do kanála. Strašné mám nervy. Ešte si zháňam ďalšie dôkazy a nemôžem ho konfrontovat. Držte palce ..

motylik2559
18. okt 2025
@anonym_autor

@motylik2559 🙏🏼 zase nemôžem spať..bije mi silno srdce a mám hrozné myšlienky v hlave.. uvidíme, či bude táto noc lepšia..

@anonym_autor Skus si dat magnerot alebo ine mg ak doma mas, alebo medovkovy caj pripadne. A ked si lahnes na spanok, zhasni, ziadny mobil a skus sa sustredit cisto na svoje dychanie, ako zhlboka nadychujes a vydychujes aspon niekolko minut..malo by ta to uspat🙂 Je aj dokazane, ze to pomaha🙂

really8
18. okt 2025
@lucia.t

@really8 uff, ty máš zjavne emocionálne IQ na úrovni hojdacie ho koňa, keď takto reaguješ na človeka, ktorý sa ocitne v zlej situácii. Kto ti na to dáva právo? Zamysli sa nad sebou a aj ostatné, ktoré jej tu nakladáte namiesto podpory!

@lucia.t preco mi nakladas? Sa zamysli nad sebou.

margotka17
18. okt 2025
@anonym_autor

@margotka17 jasné...1000€ poslal nejakému človekovi, čo mu cez známeho predal ten poondeny drbnuty mobil. Ale otázka nezaplatené ho nájmu že "ty to vyrieš tento mesiac". Môžem ho nakopat do prdele. Hlavne že druhé decko sa teší z krásneho iphoniku. Drbla by som mu ho o zem a do kanála. Strašné mám nervy. Ešte si zháňam ďalšie dôkazy a nemôžem ho konfrontovat. Držte palce ..

@anonym_autor joj, no držím ti palceky. Nech sa to poriesi. Toto dospelý chlap, čo má rodinu nerobí.

romiada
18. okt 2025

@anonym_autor žena dávaj bacha. V 17 tích kúpil za liter mobil. To jeho dieťa bude mať o rok 18 . To vtedy treba ešte väčší dar. Tak tipujem že Tvoj starý kúpi auto za tvoje prachy mladému 👍 lebo sak treba

anonym_dc418b
19. okt 2025

@anonym_autor bola som s takym, uz sme rozvedeni

minenkaa
19. okt 2025

Rozmýšľaš vôbec ,že by si sa odsťahovala,len tak bez slova a nech si chlapík riesi nájom sám

autor
19. okt 2025
@motylik2559

@anonym_autor Skus si dat magnerot alebo ine mg ak doma mas, alebo medovkovy caj pripadne. A ked si lahnes na spanok, zhasni, ziadny mobil a skus sa sustredit cisto na svoje dychanie, ako zhlboka nadychujes a vydychujes aspon niekolko minut..malo by ta to uspat🙂 Je aj dokazane, ze to pomaha🙂

@motylik2559 ďakujem...konečne som spala bez pauzy 7,5hod. Skúsim si dať dnes magnerot..mám doma. Aj nejaký ten čaj na ukľudnenie.
Peknú nedeľu ;)

autor
19. okt 2025
@margotka17

@anonym_autor joj, no držím ti palceky. Nech sa to poriesi. Toto dospelý chlap, čo má rodinu nerobí.

@margotka17 ďakujem...to sa teda vôbec ale že vôbec nerobí. Možno večer ak mi odpisu na správy istí ľudia budem môcť toho môjho manžela konfrontovat konečne.

autor
19. okt 2025
@minenkaa

Rozmýšľaš vôbec ,že by si sa odsťahovala,len tak bez slova a nech si chlapík riesi nájom sám

@minenkaa
To zo dňa na deň nejde...výpovedná lehota v nájomnej zmluve sú 3 mesiace a hlavne som zamestnaná aj keď len na čiastočný úväzok, ale tam sú tiež 2 či 3 mesiace. A hlavne by sa mi tento manžel vyhrážal že mi dcéru zoberie keby takéto kroky podnikám...celé zle..

autor
19. okt 2025
@anonym_dc418b

@anonym_autor bola som s takym, uz sme rozvedeni

@anonym_dc418b fakt ? Mali ste deti ? Chcel ich držať na silu pri sebe ?

autor
19. okt 2025
@romiada

@anonym_autor žena dávaj bacha. V 17 tích kúpil za liter mobil. To jeho dieťa bude mať o rok 18 . To vtedy treba ešte väčší dar. Tak tipujem že Tvoj starý kúpi auto za tvoje prachy mladému 👍 lebo sak treba

@romiada no veď to. Panvicou po hlave dostane ak sa bude snažiť kúpiť niečo ešte drahšie budúci rok. Debil.