icon

Ako riešiť návštevy detí na prespanie?

24. apr 2026

Zdravím,už rok bývam s priateľom v byte (ale pracuje v rakúsku) čiže väčšinu času som sama.Minulý víkend som pozvala rodičov k sebe na dva dni s tým že brat sa ich pytal či nevezmu aj jeho dceru (3 ročnú) načo sme sa bavili že nie lebo máme proste nejaký program. Ja som bezdetná a akurát boli aj v našom meste trhy tak som chcela s rodičmi ísť.Svoju neterku mám rada ale na tak malé dieťa dva dni je dosť skrz toho že sme mali nejaký program a jej by sa trebalo venovať,brat sa trochu urazil ale ja som vravela že ja som nevolala aj malu..ale pozýváa rodičov tak mne to príde dosť neslušne že sa neopýta ani mňa keďže idú ku mne ale rodičov a pritom vedeli že máme program. Nepoviem len tak na návštevu zobrať dieťa to je niečo iné ale chcem si užiť rodičov a nie mať aj s mamou na rozume dieťa..Ako to máte vy? Tiež vám nevyhovuju návštevy na prespanie čo sa týka deti?

Strana
z3
anonym_c4ba29
25. apr 2026
@aurora33

@anonym_c4ba29 tak sa potom nestazuj že si musela robiť slúžku.

@aurora33 Skús čítať pozorne a hlavne pochopiť súvislosť medzi tým, čo som písala a medzi príspevkom na ktorý som reagovala.To nebolo sťažovanie,to bol názor na to, že je lepšie sa na návšteve dieťaťa s prespanim vopred dohodnúť,aby nevznikli zbytočné komplikácie.Autorka plánovala dospelácky program s rodičmi,ja odpočivaci po práci.V prípade, že by fungovala lepšia komunikácia, boli by veci jednoduchšie.V žiadnom prípade som situáciu nebrala ako tragédiu.Stalo sa a my sme si potom vedeli lepšie plánovať návštevu bambulky,aj iné aktivity.Niekedy mám pocit, že si tu niektoré,,liečia,, vlastné problémy a preto im podstata uniká.

aurora33
25. apr 2026
@anonym_c4ba29

@aurora33 Skús čítať pozorne a hlavne pochopiť súvislosť medzi tým, čo som písala a medzi príspevkom na ktorý som reagovala.To nebolo sťažovanie,to bol názor na to, že je lepšie sa na návšteve dieťaťa s prespanim vopred dohodnúť,aby nevznikli zbytočné komplikácie.Autorka plánovala dospelácky program s rodičmi,ja odpočivaci po práci.V prípade, že by fungovala lepšia komunikácia, boli by veci jednoduchšie.V žiadnom prípade som situáciu nebrala ako tragédiu.Stalo sa a my sme si potom vedeli lepšie plánovať návštevu bambulky,aj iné aktivity.Niekedy mám pocit, že si tu niektoré,,liečia,, vlastné problémy a preto im podstata uniká.

@anonym_c4ba29 takže máš priateľa, ktorý si z teba robí slúžku a nekomunikuje s tebou. Tlieskam 🙂

chelgi
25. apr 2026
@13uzivatelka11

@chelgi skús čítať ešte raz a pomaly.. autorka nemá problém tráviť čas s jeho deťmi, ale už mali naplánovaný program pre dospelých a chcela tráviť čas sama v kľude s rodičmi. S bratovymi deťmi naozaj nemusí tráviť čas každý víkend.

@13uzivatelka11 ja som odpovedala IBA na tvoju začudovanu otazku, ci xyz berie na prespavacku deti bez rodičov a podotkla som, ze to so súrodencom robim aj ja. Na autorkinu otazku som reagovala o nieco vyssie, kde som jej dala za pravdu ;)

anonym_c4ba29
25. apr 2026
@aurora33

@anonym_c4ba29 takže máš priateľa, ktorý si z teba robí slúžku a nekomunikuje s tebou. Tlieskam 🙂

@aurora33 Ja by som si toto na základe niekoľkých viet nedovolila povedať o tebe,ale je pravda,ze posudzujeme často podľa vlastných skúseností.

aurora33
25. apr 2026
@anonym_c4ba29

@aurora33 Ja by som si toto na základe niekoľkých viet nedovolila povedať o tebe,ale je pravda,ze posudzujeme často podľa vlastných skúseností.

@anonym_c4ba29 jaaaj toto je taký typicky MK ťah. Nie nie. Môj manžel so mnou na rozdiel od tvojho priateľa komunikuje, a po druhé varí on. A varí rád. Takže toto čo ty som našťastie v živote nezažila. Ale dobry pokus 😉

anonym_63b751
25. apr 2026
@aurora33

@anonym_c4ba29 jaaaj toto je taký typicky MK ťah. Nie nie. Môj manžel so mnou na rozdiel od tvojho priateľa komunikuje, a po druhé varí on. A varí rád. Takže toto čo ty som našťastie v živote nezažila. Ale dobry pokus 😉

@aurora33 zeny vam uz sibe? :D hádať sa s cudzimi ci tamta ma hrozneho muza abo dobreho.. Jeden vie varit, druhý nie.. Nie kazda zena vie piect.. Nie kazdy navrtat policku :D

anonym_c4ba29
25. apr 2026
@aurora33

@aurora33 Ok,tak si sa pochválila.Verit môžem, aj nemusím.Aj to,co píšeš je jeden z ťahov na MK,seba chváliť, iných haniť.Inak, mňa naučili variť, škoda,ze teba nie, lebo raz sa ti to môže zísť 😃

anonym_c4ba29
25. apr 2026
@anonym_63b751

@aurora33 zeny vam uz sibe? :D hádať sa s cudzimi ci tamta ma hrozneho muza abo dobreho.. Jeden vie varit, druhý nie.. Nie kazda zena vie piect.. Nie kazdy navrtat policku :D

@anonym_63b751 Nechaj ju,nech sa realizuje 😃

aurora33
25. apr 2026
@anonym_63b751

@anonym_63b751 ja sa nehadam

aurora33
25. apr 2026
@anonym_c4ba29

@aurora33 Ok,tak si sa pochválila.Verit môžem, aj nemusím.Aj to,co píšeš je jeden z ťahov na MK,seba chváliť, iných haniť.Inak, mňa naučili variť, škoda,ze teba nie, lebo raz sa ti to môže zísť 😃

@anonym_c4ba29 ja viem variť, len píšem, že keď je manžel doma tak varí on a nemusím ho ja obskakovat. Pozri, kto chce, pochopí. Ty rob ďalej slúžku, keď ta to baví. Pekný deň 🙂

anonym_c4ba29
25. apr 2026
@aurora33

@anonym_c4ba29 ja viem variť, len píšem, že keď je manžel doma tak varí on a nemusím ho ja obskakovat. Pozri, kto chce, pochopí. Ty rob ďalej slúžku, keď ta to baví. Pekný deň 🙂

@aurora33 Tvrdiť môžem aj ja, že som jadrový fyzik 😃Kto rozmýšľa, pochopí, že súdiť život iných na základe niekoľkých viet je detinské.. Jednoducho si potrebuješ rypnut.Dufam, že budeš mať vďaka tomu lepší deň.Horsie je, že niektoré rady rypu a ponižujú aj také baby, ktoré sú reálne v problémoch.Je to hanebné.a neľudské....
.

aurora33
25. apr 2026
@anonym_c4ba29

@aurora33 Tvrdiť môžem aj ja, že som jadrový fyzik 😃Kto rozmýšľa, pochopí, že súdiť život iných na základe niekoľkých viet je detinské.. Jednoducho si potrebuješ rypnut.Dufam, že budeš mať vďaka tomu lepší deň.Horsie je, že niektoré rady rypu a ponižujú aj také baby, ktoré sú reálne v problémoch.Je to hanebné.a neľudské....
.

@anonym_c4ba29 😀😀 tak ty musíš byť pekne v koncoch, keď dávaš na jednu úroveň chlapa, ktorý varí a jadrového fyzika. Je mi ťa úprimne ľúto.

anonym_c4ba29
25. apr 2026
@aurora33

@anonym_c4ba29 😀😀 tak ty musíš byť pekne v koncoch, keď dávaš na jednu úroveň chlapa, ktorý varí a jadrového fyzika. Je mi ťa úprimne ľúto.

@aurora33 Čítaj s porozumením..Ty tvrdíš, že vieš variť a ja,ze mozem tvrdiť o sebe , že som jadrový fyzik.Vzdy to budú tvrdenia bez dôkazov.Uz ma unavujes svojím chvalenkarstvom a nechapavostou.Ja využijem pekné počasie a ty využi deň tiež ako chceš

aurora33
25. apr 2026
@anonym_c4ba29

@aurora33 Čítaj s porozumením..Ty tvrdíš, že vieš variť a ja,ze mozem tvrdiť o sebe , že som jadrový fyzik.Vzdy to budú tvrdenia bez dôkazov.Uz ma unavujes svojím chvalenkarstvom a nechapavostou.Ja využijem pekné počasie a ty využi deň tiež ako chceš

@anonym_c4ba29 chvalenkarstvom? 😀😀 kde sa chválim?

anonym_2f2d70
25. apr 2026
@anonym_a1e641

@anonym_c4ba29 a priatel nevie uvarit palacinky a rezne ci preco si jeho neteri vyvarala namiesto spanku pred nocnou a po nocnej? Uplne jednoduche jedla.

@anonym_a1e641 Tiež by som dieťaťu zvlášť nevyvárala, tým viac , keby som bola po nočnej. Pochybujem, že chlap vie urobi´t palacinky, to nevedia ani niektoré ženy. Tiež tak ku mne došla kamoška s deťmi, paradoxne som mala tiež segedín. Že oni také nejedia, že oni chcú hamburgery a hranolky :D Keďže sme na dedine , najbližší mekáč je cca 15 km, tak detičky chceli - nechceli, museli si dať segedín...

anonym_6360fd
Odpoveď bola odstránená
aurora33
25. apr 2026
@anonym_6360fd
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_6360fd počkať, počkať, xy žien tu píše, že brat je odveci keď sa chce zbaviť dieťaťa na víkend, tak oreco útočíš na mňa? Alebo som stúpila na otlak? Máš takého chlapa ako autorkin brat, že kašle na svoje deti? Chuderka.

anonym_6360fd
25. apr 2026
@aurora33

@anonym_6360fd počkať, počkať, xy žien tu píše, že brat je odveci keď sa chce zbaviť dieťaťa na víkend, tak oreco útočíš na mňa? Alebo som stúpila na otlak? Máš takého chlapa ako autorkin brat, že kašle na svoje deti? Chuderka.

@aurora33 chuderka si ty a trapna s celym tvojim posobenim na MK

aurora33
25. apr 2026
@anonym_6360fd

@aurora33 chuderka si ty a trapna s celym tvojim posobenim na MK

@anonym_6360fd jaj počkaj ty si tá anonymka čo ma stalkuje? Ešte ta to baví? 😀😀😀🥹🥹

anonym_6360fd
25. apr 2026
@aurora33

@anonym_6360fd jaj počkaj ty si tá anonymka čo ma stalkuje? Ešte ta to baví? 😀😀😀🥹🥹

@aurora33 tak ako teba bavit byt protivna na ludi.

aurora33
25. apr 2026
@anonym_6360fd

@aurora33 tak ako teba bavit byt protivna na ludi.

@anonym_6360fd 😘😂

anonym_029224
25. apr 2026
@anonym_6360fd

@anonym_autor raz ked budes mama pochopis. Teraz uplne zbytocne vysvetlovat, rob ako to citis.

@anonym_6360fd ja deti mam a nechapem co tym myslis,

lucia147852
25. apr 2026
@anonym_6360fd

@anonym_autor raz ked budes mama pochopis. Teraz uplne zbytocne vysvetlovat, rob ako to citis.

@anonym_6360fd mám 2 deti a nechápem

kristina2412
25. apr 2026

Ja mám deti rada, naozaj viem vymyslieť perfektný program,stravu atď, ale! nenávidím, keď ma niekto postaví bez opýtania a dohody pred situáciu z ktorej niet úniku a pokazí tak moje plány. Mala som kamarátku, ktorá bola v tomto majster. Dohodli sme sa na nákupy a víno a často dovliekla svojho priateľa. Nemali sme sa v láske , viedol bezduché reči a neskutočne ma to vedelo nahnevať....Tiež nemám rada neohlásené návštevy...Raz keď sa autorka dohodla, že sa bude venovať rodičom, tak je neslušné strčiť tam malé dieťa, ktoré má iný režim a aj potreby.

barborab1411
26. apr 2026
@marca12

@13uzivatelka11 Ano,bezne k nam radi chodia na prespavacky.

@marca12 bez ohlásenia?

anonym_a1e641
26. apr 2026
@anonym_2f2d70

@anonym_a1e641 Tiež by som dieťaťu zvlášť nevyvárala, tým viac , keby som bola po nočnej. Pochybujem, že chlap vie urobi´t palacinky, to nevedia ani niektoré ženy. Tiež tak ku mne došla kamoška s deťmi, paradoxne som mala tiež segedín. Že oni také nejedia, že oni chcú hamburgery a hranolky :D Keďže sme na dedine , najbližší mekáč je cca 15 km, tak detičky chceli - nechceli, museli si dať segedín...

@anonym_c4ba29 lenze zatial co autorka si svojho brata "upratala", ze ma plany s rodicmi a nie sledovat rodicov ako animuju svoje vnuca a nemaju cas na dceru a aktivity, ktore nie su podriadene dietatu sa tvoj priatel neopytal, dovliekol neterku, ktora sa slusne spravala, ale nejedla a tak si tam pre VASU navstevu, varila iba TY. V case volna pred a po praci.
A koci vam umyva mycka, do tej mycky to istotne ukladas ty lebo rozdiel v situaciach ocividne nevidis.
Priatel si z teba spravil dobry den, uvarit zemiaky a naklepat rezne uz vie kazdy,
@anonym_2f2d70 som rada ze aj ty aj ine vidia pointu mojho prispevku 😄

nicegirl369
29. apr 2026

@anonym_autor trapko vychcaný a ešte sa sj urazí.

srnka79
12. máj 2026

@anonym_autor moj nazor je, ze by to bol ok jedine vtedy, keby ste to prekonzultovali dopredu a vsetci s tym suhlasili. inak to nepovazujem za egoisticke z tvojej, ale prave z bratovej strany, ze sa chcel zbavit dietata na vas ukor, pricom vedel, ze nasledne budete mat zmenene/obmedzene plany a starost navyse. ja by som dokonca nikdy svoje male dieta neposlala so starkymi niekam, uz to je otravne a drze, aby na svojom vylete robili opatrovatelov, ked sa maju venovat hostitelovi a sebe. to je male dieta s rezimom a svojimi potrebami, ktoremu sa nasledne musia dospeli plne prisposobit. kazdy rozumny clovek/rodic to chape. toto mi raz spravila sesternica, ked sme este boli obe mlade, bezdetne. pozvala som ju na navstevu na vikend (100 km vzdialenost), tesila som sa, ze po tyzdni prace obe zrelaxujeme, ukazem jej mesto, pokecame, dame drink, mozno nejaka diskoteka. miesto toho ona vystupila z autobusu s 3-rocnym synovcom, o ktorom mi nic nepovedala, ze prekvapko. mne odpalilo dekel!😀 nasledne sa vikend niesol v duchu: on nic nechce jest, ja utekala po jogurty, bananiky, co take male dieta moze jest - vsetko odmietal, reval, utekal od nas, na namesti sme ho miesto kecania nahanali, na kupalisku nam zdrhal a behal ludom po dekach, bral im veci, vecer samozrejme bez mamy plakal, nevedel celu noc zaspat a podobne, ved nevedel este ani poriadne rozpravat. no a ako bonus ma rozbolela stolicka a nepomohli ani tabletky, modlila som sa, nech ta nocna mora uz prejde a v pondelok som bola ako vygrcany rezanec, neoddychnuta, nevyspata😀 teraz uz dieta mam aj ja a toto by som nikdy nikomu neurobila ani vo sne! takze autorka - davam ti za pravdu, odtial potial, odkomunikovat dopredu a urazanie sa surodencov/rodiny mozes mat na haku, nech si dohodnu iny vikend a pridu aj s dietatom, o ktore sa aj sami postaraju. ved jednoducho povedat, mame taketo plany a to male dieta nezvladne, ste vitani nabuduce, spravime plan aj pre drobcov...

anonym_1d3dec
12. máj 2026
@marca12

@anonym_autor Ja sa vzdy tesim,ked pridu netere,synovci. Takze moj nazor je asi zbytocny. Skor nechaoem,preco ti to vadi. Aj rodicia by si uzili vnucky,aj ty rodicov a neter. Cas straveny s detmi je pre mna plnohodnotny.

@marca12 tak nie každý potrebu ku šťastiu cudzie deti... mňa by to obťažovalo...

Strana
z3