icon

Ako riešiť návštevy rodiny po pôrode?

Dnes o 15:33

Ako by ste riešili túto situáciu. O pár týždňov sa nám má narodiť bábätko. V oboch rodinách to bude prvé vnúča, takže každý sa veľmi teší. No ale nastal taký problém, že aj jedna aj druhá rodina by chcela prísť pozrieť čo najskôr. Mne nevadí, ak by prišli aj do pôrodnice. Lenže obe rodiny sú vzdialené minimálne 5-6 hodín autom a chceli by prísť na dlhšie na pár dní. Ubytovať u nás ich nemôžeme, pretože máme malý dvojizbák a už teraz sú v obývačke veci pre bábätko. Navyše by sa zmestila len jedna rodina, a to už vidím, že by boli ďalšie nezhody, že koho by sme uprednostnili. Ďalšia vec je, že ešte jedna rodina, tam sú rodičia rozvedení. Takže nechať všetkých, nech si zabezpečia ubytko v hoteli? Alebo ubytovať u nás na 3x rodiny? No neviem.

Strana
z2
verus_16
Dnes o 20:48
@anonym_4ea5a3

@anonym_autor mam 3 deti,a to co si dovolila rodina pri prvom dietati som pri dalsich porodoch razantne zatrhla.ziadne navstevy ihned v nemocnici,ziadne navstevy ihned po prichode domov.pri prvej dcere sa k nam dotrepali hodinu po prichode z porodnice,ja pozasivana az na patach,vycerpana,dcera uplakana.namiesto toho,aby som sa isla osprchovat,odsat mlieko a vetrat rany a venovat sa babatku,som obskakovala navstevu s muzom.este ocakavali full servis...dalsie porody uz boli o inom,chcela som klud a nie navstevy..byt tebou,urobim to rovnako.nech si pockaju par tyzdnov,a hlavne ziadne ubytovanie doma🙈

@anonym_4ea5a3 mala som to velmi podobne pri prvom. Este pri prichode s babatkom sa buchalo sampanske. Dieta plakalo a mne sa vnutorne chcelo revat tiez. Teraz pri 3. Som uz vysvetlila ze dakujem za zaujem ale min. Prve dva tyzdne nechcem nikoho vidiet. .... panecku ved to by malo byt kazdemu samozrejme aj skrz bakterii a zakladnej empatii k ubolenej matke.

anonym_2f9ad4
Dnes o 20:50
@anonym_07be26

Jeminečko.... keď toto čítam, ani sa nečudujte že potom starí rodičia nemajú záujem strážiť decká

@anonym_07be26 🤦🤦🤦 a čo je na tom nenormálne, ak žena roztrhaná od predu do zadu, v najintímnejšej chvili príchodu nového života na svet vyjadrí nesúhlas s návštevami? To máš trochu popletené v hlavičke

anonym_5f649c
Dnes o 20:51
@anonym_autor

Koho by som naozaj úprimne prijala, je moja mama. Ale viem, že ostatní by to asi pochopili zle, prečo nemôžu a preto sme zvažovali, že ak chcú prísť, môžu aj ostatní. Chápem, že sa tešia. Ja som uvažovala aj nad tým, aby prišli do pôrodnice, nech sa pozrú a potom až o pár týždňov, keď sa zabehneme, no ale už mi bolo naznačené, že chcú ostať dlhšie. Preto som uvažovala nad ubytovaním, aby si aspoň našli svoje, len každý bol zvyknutí, že spali u nás. Trochu som vycítila už dávnejšie také sklamanie z ich strany, keď som načrtla, že pri dieťati to už bude s ubytovaním u nás iné. Muž je tiež za to, aby keď chcú, nech si nájdu ubytovanie a môžu prísť k nám na chvíľku. No len tie staré zvyky, že tu vždy mohli prespať a zrazu nie, to som vycítila, že im nie je po vôli. Ale už ma tiež nebaví stále ustúpiť. Chcem, aby vnúča videli, v tom nebránim, ale zároveň žiadam trošku pochopenia. Tak asi neostáva nič iné, len ak sa urazia, tak si tým budú musieť sami prejsť.

@anonym_autor Sa opytaj mamy a svokry, ci aj oni po porode obskakovali celu rodinu. Bozemoj ze ani dospele zeny nemaju sudnost a rozum...ako keby to dieta niekam uslo alebo co. Fakt ludom uz prepina kvalitne.

anonym_2f9ad4
Dnes o 20:52
@anonym_6bdde2

@anonym_autor Tieto príspevky sú tu pomaly na dennej báze, to sú tí ľudia úplne mimo? Ty ako dospelá žena povedz jasné nie, tvoja rodina, ako dospelí ľudia, to snáď pochopia. Podotýkam, že som babka, obe dcéry sme navštívili, keď "zavelili", že môžme prísť. Bolo to asi mesiac po pôrode, ani mi nenapadlo otravovať ich.

@anonym_6bdde2 problém je hlavne v tom, že tí dospelí ľudia majú problém pochopiť asertívne nie.

anonym_2e2b85
Dnes o 21:07

Potom nam napis, ako to dopadlo...

anonym_8e9ceb
Dnes o 21:17
@anonym_autor

Koho by som naozaj úprimne prijala, je moja mama. Ale viem, že ostatní by to asi pochopili zle, prečo nemôžu a preto sme zvažovali, že ak chcú prísť, môžu aj ostatní. Chápem, že sa tešia. Ja som uvažovala aj nad tým, aby prišli do pôrodnice, nech sa pozrú a potom až o pár týždňov, keď sa zabehneme, no ale už mi bolo naznačené, že chcú ostať dlhšie. Preto som uvažovala nad ubytovaním, aby si aspoň našli svoje, len každý bol zvyknutí, že spali u nás. Trochu som vycítila už dávnejšie také sklamanie z ich strany, keď som načrtla, že pri dieťati to už bude s ubytovaním u nás iné. Muž je tiež za to, aby keď chcú, nech si nájdu ubytovanie a môžu prísť k nám na chvíľku. No len tie staré zvyky, že tu vždy mohli prespať a zrazu nie, to som vycítila, že im nie je po vôli. Ale už ma tiež nebaví stále ustúpiť. Chcem, aby vnúča videli, v tom nebránim, ale zároveň žiadam trošku pochopenia. Tak asi neostáva nič iné, len ak sa urazia, tak si tým budú musieť sami prejsť.

@anonym_autor to by snad mal kazdy pochopit, ze mamu chces pri sebe. Ja som mala pri sebe maminu dokonca v porodnici na nadstandarde viac dni, boli sme tam s malym 11 dni, mal komplikacie, s dojcenim problem. Ona mi ho strazila, ja som potrebovala spat, bolela ma hlava, zle mi bolo hrozne. A najhorsie bolo, ked sa dovalila ostatna rodina a chceli ho vidiet a ja som sa premahala, aby som nerevala pred nimi. Potom, po rokoch, mi svagrina povedala, ked porodila svoje prve dieta, ze nechapala vtedy, ake to pre mna muselo byt hrozne, ze sa teraz hanbi za to, ze sa tam nasackovali, aj ked to nikto nemyslel zle. Ale uz vedela pochopit tie pocity. Ja som napriklad zniesla aj svokru, dokonca mi bola pri porodoch, prestriedala sa s mojou mamou a prisla mi aj domov pomoct. Je zdravotna sestra a naozaj dobry clovek, mame dobry vztah, je to moja druha mama. Ale ostatni naco? A byvat u Vas? Fakt nie. Iba moja mama prespavala, lebo nebyva blizko. A to som rodila 4x, idem piaty. Tretie dieta sa nam narodilo pocas covidu, rodina, aj mama ho videla len na fotkach a nazivo po pol roku. Ked sme krstili, tak mal 3 mesiace a prisla len sestra s muzom a muzov brat bez rodiny, v kostole nas mohlo byt 6. Tie prve tyzdne (narodil sa tyzden pred Vianocami) sme stravili doma sami ako rodina a to bolo strasne dobre. A to som ho porodila za 45 minut, mala som vysoky tlak a sla som na vyvolavacku v 39.tyzdni. nebola som sita, ani nic, ale aj tak. Krv, mlieko, dokrmovanie, uspavanie, mal zltacku, tak sme riesili toto. A teraz? To dieta ma 5,5 roka a starku zboznuje, maju uzasny vztah. Naozaj nemusia to babatko natahovat z ruk do ruk, ked ma par dni. Nic nikomu neujde. Ale Tebe moze, hlavne, ked chcu prist na dlhsie. A to kto vsetko akoze? Ako si to predstavuju?

Strana
z2