Ako riešiť návštevy rodiny po pôrode?
Ako by ste riešili túto situáciu. O pár týždňov sa nám má narodiť bábätko. V oboch rodinách to bude prvé vnúča, takže každý sa veľmi teší. No ale nastal taký problém, že aj jedna aj druhá rodina by chcela prísť pozrieť čo najskôr. Mne nevadí, ak by prišli aj do pôrodnice. Lenže obe rodiny sú vzdialené minimálne 5-6 hodín autom a chceli by prísť na dlhšie na pár dní. Ubytovať u nás ich nemôžeme, pretože máme malý dvojizbák a už teraz sú v obývačke veci pre bábätko. Navyše by sa zmestila len jedna rodina, a to už vidím, že by boli ďalšie nezhody, že koho by sme uprednostnili. Ďalšia vec je, že ešte jedna rodina, tam sú rodičia rozvedení. Takže nechať všetkých, nech si zabezpečia ubytko v hoteli? Alebo ubytovať u nás na 3x rodiny? No neviem.
Preboha!...toto nie😵
@anonym_autor Nech si nájdu bývanie v okolí sami, keď chcú ostať dlhšie. Budete mať dosť starostí s bábätkom, nie ešte riešiť rodinu
Pane boze
Ja viem ze teraz Ti to asi nepride cez ale po pôrode budes rada ze si rada.. a budes si zvykat na vsetko okolo dietata.
Urcite nech si najdu ubytovanie
Pri novorodencovi staci aj polhodinova navsteva aby toho mala sestonedielka plne zuby, takze mali by sa spravat chapavo a ak chcu silou mocou prist tak skoro, tak nech si zariadia ubytovanie. Kde su tie stare dobre casy nasich prastarych materi, ked sestonedielka s novorodencom mali kutnou plachtou oddeleny priestor, kde nikto nechodil a dal im pokoj aby si odpocinuli. Teraz sa dotrepe cela delegacia uz do porodnice akoby nemohli vydrzat, kym sa matka a dieta daju dokopy
@anonym_autor toto rieš až po pôrode, nikdy nevieš ako na tom budeš ci ty alebo babo....a keď to bude ok a budeš môcť prijať návštevu tak keďže mate 2izbak a chcú prísť obe rodiny tak penzión ak sú urazitelny... a osobne keď už budete doma jedine krátkodobé návštevy,neze sa vám tam nasackuju na par dni 😅 v prvom rade si na seba musíte zvyknúť vy ako rodina a nie mať tam toľko ľudí za zadkom hlavne keď možno budeš chcieť doma vetrať prsia a dole tiež 😁
@anonym_autor my sme si stanovili hranice. Prvé vnúča. Moja mama bola so mnou od začiatku, ubytovala sa v hoteli a prvé týždne mi pomáhala aj s manželom. Svokrovci sa s malým stretli po mesiaci, moj otec tiež. Nechceli sme návštevy, lebo bábo bolo maličké, všetci to rešpektovali.
Nedovolila by som toto. Je to prvé vnúča, ako píšeš, podľa mňa budú ochotní cestovať toľko aj kvôli dvom hodinám na návšteve. Keď ho teda chcú vidieť čo najskôr, čomu rozumiem. Nie že budú bývať niekde v okolí a budú u nás celý čas a do hotela/penziónu sa pôjdu len vyspať. Neskôr, keď si nájdete režim atď, úplne v pohode nech prídu aj na dlhšie.
Vysvetliť všetkym význam 600nedelia. V žiadnom prípade neubytovať nikoho u vás doma. Sú dospelí a svojprávny ubytovanie si snáď vedia rezervovať aj bez teba. Stanoviť krátke návštevy a bodka.
Mysli iba na seba a bábo lebo sa to celé môže otočiť voči vám.
Ideálne by bolo, keby návštevy ešte nechodili, ale ak na tom trvajú, nech si riešia ubytovanie,stravu a vás nechajú navyknut na novú situáciu,na starostlivosť o bábätko a teba zotavovať sa.V žiadnom prípade, keď k vám prídu návštevy, nerob hostitelku, ktorá skáče okolo hostí.Poziadaj manžela,nech návšteve uvarí kávu, naleje minerálku, rozbali sušienky a nič viac
@anonym_autor mam 3 deti,a to co si dovolila rodina pri prvom dietati som pri dalsich porodoch razantne zatrhla.ziadne navstevy ihned v nemocnici,ziadne navstevy ihned po prichode domov.pri prvej dcere sa k nam dotrepali hodinu po prichode z porodnice,ja pozasivana az na patach,vycerpana,dcera uplakana.namiesto toho,aby som sa isla osprchovat,odsat mlieko a vetrat rany a venovat sa babatku,som obskakovala navstevu s muzom.este ocakavali full servis...dalsie porody uz boli o inom,chcela som klud a nie navstevy..byt tebou,urobim to rovnako.nech si pockaju par tyzdnov,a hlavne ziadne ubytovanie doma🙈
To nikto z vas nema rozum?.sorry.600 ned.nie je iba slovo.ty nevieš ako to celé dopadne a ako budeš pi porode rozbitá.Nie kazdý novorodenec je anjelik co papa a spi a vybavené.Vlastne vnuča som videla naživo ked malo 3 mesiace ( 500 km)ved existuju videohovory. Ty si rodičmty musis určit pravidla.Porod a vsetko okolo toho nie je cirkus ani spoločenska akcia pre pribuzenstvo.
Navrhla by som im nech prídu, ubytujú sa v penzióne a počítajú s kratšími návštevami. Skôr by som im ale navrhla nech prídu neskôr aby sme na seba mali viac času a strávili ho kvalitnejšie.
@anonym_autor mam 3 deti,a to co si dovolila rodina pri prvom dietati som pri dalsich porodoch razantne zatrhla.ziadne navstevy ihned v nemocnici,ziadne navstevy ihned po prichode domov.pri prvej dcere sa k nam dotrepali hodinu po prichode z porodnice,ja pozasivana az na patach,vycerpana,dcera uplakana.namiesto toho,aby som sa isla osprchovat,odsat mlieko a vetrat rany a venovat sa babatku,som obskakovala navstevu s muzom.este ocakavali full servis...dalsie porody uz boli o inom,chcela som klud a nie navstevy..byt tebou,urobim to rovnako.nech si pockaju par tyzdnov,a hlavne ziadne ubytovanie doma🙈
@anonym_4ea5a3 Túto bezohľadnosť som tiež zažila v nemocnici.4 dni po sekcii bola nedeľa a návštevy.Bola som po sekcii a aj po rokoch pamätám, že som sa počas dlhej návštevy už ani v sede nevládala udržať.Vdaka Bohu manžel zasiahol a keď sa svokor ohradil, že návštevy končia až o 40 minút, manžel mu veľmi rázne povedal, že to je jedno,kedy končia návštevy,ale je načase ísť
@anonym_autor všetky ti tu dobre radíme. Nevieš ako na tom budeš a už riešiš návštevy. Vieš alo sa cíti človek hoci aj po ľahkom pôrode? Ja som takýto mala rýchly a prirodzený a na druhý deň v pôrodnici som myslela že odpadnem jak adrenalín a cele to vzrušenie ustúpili mierne. Taký pocit únavy, vyčerpania ako keby som podala životný výkon! A porod je obrovský zaberak na telo či prirodzený alebo cisársky. Nepredstavuj si to ako ťažšiu prechádzku a že doma upratané, napecene a ešte budeš obskalovat návštevu. Poviem to rovno, po pôrode krvácas, celkom dosť, nosis špeciálne gate, vložky veľké ako uterák pomaly a prsia sa ti naliate sem tam pretečú. S týmto chceš návštevu vítať pri dverách a ukazovať babetko ktoré ledva vyšlo z brucha. Potrebuje teba, kontakt koza-na kozu a nie rotovanie o cudzích náručiach. Aj keď rodina, pozná tvoju vôňu, hlas, dych, tlkot srdca. Musíte sa zžiť, trošku si zvyknúť, na jeho potreby, plač, spanie…. Toto fakt fakt mie je obdobie na návštevy. Píšeš že rovno ako prídeš z pôrodnice ku vám prídu. Vy potrebujete byt sami ako rodina. Ste prvotná rodina, dôležité je pohodlie teba a dieťa sa tak bude cítiť tiež. Obe rodiny sa môžu družít neskôr, s ubytovaním mimo vás. My sme mali návštevu aj ti max hodinka po pár tyznodch, ja som u dobrej kamošky bola pozrieť babetko keď malo 3 týždne, sama chcela a bola som tiež pred pôrodom, napiekla som im, doniesla darčeky, na 10 min som podržala babetko a šla som. Ale to preto lebo sama chcela a povedala som jej že hocikedy keď bude mať dosť povie, idem preč. Chcela som jej aj pomôcť s niečím ale brucho som uz mala a muž všetko robil.
Povedz rodine, že sa dohodnete po pôrode, keď budeš doma. Že im dáš vedieť, kedy bude fajn keď prídu, ale že ubytovanie im nevieš ponúknuť. Keď bude všetko fajn, nejaké 2-3 týždne pôrode by to bolo ok, že budete môcť aj na nejaký obed ísť, na prechádzku a tak. Naozaj nechceš mať doma polku rodiny, keď si budeš po pôrode v obývačke mlieko odsávať a podobné veci...
@anonym_autor všetky ti tu dobre radíme. Nevieš ako na tom budeš a už riešiš návštevy. Vieš alo sa cíti človek hoci aj po ľahkom pôrode? Ja som takýto mala rýchly a prirodzený a na druhý deň v pôrodnici som myslela že odpadnem jak adrenalín a cele to vzrušenie ustúpili mierne. Taký pocit únavy, vyčerpania ako keby som podala životný výkon! A porod je obrovský zaberak na telo či prirodzený alebo cisársky. Nepredstavuj si to ako ťažšiu prechádzku a že doma upratané, napecene a ešte budeš obskalovat návštevu. Poviem to rovno, po pôrode krvácas, celkom dosť, nosis špeciálne gate, vložky veľké ako uterák pomaly a prsia sa ti naliate sem tam pretečú. S týmto chceš návštevu vítať pri dverách a ukazovať babetko ktoré ledva vyšlo z brucha. Potrebuje teba, kontakt koza-na kozu a nie rotovanie o cudzích náručiach. Aj keď rodina, pozná tvoju vôňu, hlas, dych, tlkot srdca. Musíte sa zžiť, trošku si zvyknúť, na jeho potreby, plač, spanie…. Toto fakt fakt mie je obdobie na návštevy. Píšeš že rovno ako prídeš z pôrodnice ku vám prídu. Vy potrebujete byt sami ako rodina. Ste prvotná rodina, dôležité je pohodlie teba a dieťa sa tak bude cítiť tiež. Obe rodiny sa môžu družít neskôr, s ubytovaním mimo vás. My sme mali návštevu aj ti max hodinka po pár tyznodch, ja som u dobrej kamošky bola pozrieť babetko keď malo 3 týždne, sama chcela a bola som tiež pred pôrodom, napiekla som im, doniesla darčeky, na 10 min som podržala babetko a šla som. Ale to preto lebo sama chcela a povedala som jej že hocikedy keď bude mať dosť povie, idem preč. Chcela som jej aj pomôcť s niečím ale brucho som uz mala a muž všetko robil.
Zdáš sa alo dobrá duša čo nechce a nevie povedať nie. Ale ver, ze pokiaľ nedáš pravidla teraz. Budeš tam mat delegáciu ani nie týždeň po pôrode, keď už nič nezaberie, aspoň imunita tvojho bábätka na nich zaberie? Inak v pôrodnici ma prišla pozrieť na 20 min mamka mija, svokra na druhý deň. Ale ja sama som povedala že môžu prísť, a stačil pohľad na muža a šli preč, keď som cítila že chcem oddychovať. Teraz pri druhom by sme na to kašľali, žiadne návštevy v pôrodnici, ani doma, až po 3-4 týždňoch. To babetko nude babetko dlho a potom uvidíš či budú ochotní strážiť neskôr 😁 zväčša to býva, že takéto nadšenie pri novorodencovi vybombované a potom už keď naozaj treba tak nič. Snáď to nebude vás prípad . Hlavne si užite vy prvé chvíle
Veď normálne povedz že všetci sa nezmestia nech prídu po poradí.Opytaj sa kedy by prišli jedny potom druhý a ty to dohodni.Zato sa nemôžu uraziť že ich nemáš kam dať pre boha
Damy, nie je to 600nedelie, ale sestonedelie , slovo odvodene od siestich tyzdnov, sest nedeli, pocas ktorych sa maternica zotavuje a cisti po porode
Každej strane rodiny už teraz povedz, že ich zavoláš na návštevu keď sa na to budete s bábätkom cítiť, s mužovou stranou nech to vyrieši muž. Žiadne niekoľkodňové prespávačky v mini byte. Tešiť sa môžu aj z fotiek.
To nikto z vas nema rozum?.sorry.600 ned.nie je iba slovo.ty nevieš ako to celé dopadne a ako budeš pi porode rozbitá.Nie kazdý novorodenec je anjelik co papa a spi a vybavené.Vlastne vnuča som videla naživo ked malo 3 mesiace ( 500 km)ved existuju videohovory. Ty si rodičmty musis určit pravidla.Porod a vsetko okolo toho nie je cirkus ani spoločenska akcia pre pribuzenstvo.
@janinah
Toto si napísala perfektne, ešte si mohla dodať, že si svokra aj matka. Mnohi rodinní príslušníci sú fakt na hlavu padnutí!
Ja som tiež povedal, že prvé 2 mesiace žiadne návštevy. Nakoniec to boli 3 mesiace a ten týždeň s návštevou bol horší ako nočná mora. Babka sa tvárila ako matka 🤯 To podotknem, že som rodila dobre po 30tke a nebola som vyplašená pubertacka.
Damy, nie je to 600nedelie, ale sestonedelie , slovo odvodene od siestich tyzdnov, sest nedeli, pocas ktorych sa maternica zotavuje a cisti po porode
@anonym_e501bd
Dik za zbytočne info, všetci to vieme. 600to nedele je zauživany písomný výraz, a nik z nás nemá chuť namiesto dvoch slov písať celú vetu ♥️😁
@anonym_e501bd keby len maternica,tam je toho ovela viac...aj dieta si zvyka na svet,na bacily,rodicia na dieťa,psychika....
Jasné pravidlá. Manžel OČR, prípadne teraz už môže využiť tých otcovských 10 dní po narodení dieťaťa a žiadne návštevy v prvých týždňoch. Môžete sa stretnúť tak max vonku na káve. Čo chcú toľkí robiť v 2-izbovom byte? Potrebujete pokoj, oddych a užívať si spoločné chvíle s bábätkom a s manželom.
No toto by u nas nehrozilo. To kolko ludi by sa u vas za ten cas prestriedalo??? A kazdy len daj mi ho na ruky a budu davat premudrele rady. Ked budu byvat v okoli isto budu chciet brat babo aj kocikovat a vyuzit cas maximalne lebo to všetci co maju deti rychlo zabudnu ako je to s "rezimom" u novorodenca.
Proste to utni v zakladoch a nech pridu ked sa doma trosku zorganizujete, najdete si system, prides v kľude na svoj vyhovujuci sposob kojenia (alebo aj nie).
Ver mi ze po porode rozhodne nepotrebuješ nikoho aby riešil co mas ako robiť, ako mas po pôrode vyzerat alebo riesit ako rodinu z dialky pohostit.
Mas iba jedinu moznost mat takyto kľud po prichode z pôrodnice (uz aj keby mas potom druhe dieťa tak to bude proste ine) tak si to nepokaz striedajucimi sa navstevami.
Jeminečko.... keď toto čítam, ani sa nečudujte že potom starí rodičia nemajú záujem strážiť decká
@anonym_autor OMG 🤦♀️ ako 3x matka Ti v dobrom radim...toto nie. Budes mat dost so sebou po porode a zvykat si na nove stvorenie. Posledna vec ktoru by som chcela, boli navstevy a nevyziadane rady od premotivovanych starych rodicov. Svokra prisla 1xdo nemocnice...tiez prve vnuca, ale potom sa nevnucovala. Moja mama uz bola na dochodku, prisla 100km po asi 2t na dlhsi cas a mala som dost tych jej nekonecnych rad..daj mu cumlik, nemoze spat s vami atd.
Nech pridu, ked sa budes na to citit.
@anonym_autor Tieto príspevky sú tu pomaly na dennej báze, to sú tí ľudia úplne mimo? Ty ako dospelá žena povedz jasné nie, tvoja rodina, ako dospelí ľudia, to snáď pochopia. Podotýkam, že som babka, obe dcéry sme navštívili, keď "zavelili", že môžme prísť. Bolo to asi mesiac po pôrode, ani mi nenapadlo otravovať ich.
Koho by som naozaj úprimne prijala, je moja mama. Ale viem, že ostatní by to asi pochopili zle, prečo nemôžu a preto sme zvažovali, že ak chcú prísť, môžu aj ostatní. Chápem, že sa tešia. Ja som uvažovala aj nad tým, aby prišli do pôrodnice, nech sa pozrú a potom až o pár týždňov, keď sa zabehneme, no ale už mi bolo naznačené, že chcú ostať dlhšie. Preto som uvažovala nad ubytovaním, aby si aspoň našli svoje, len každý bol zvyknutí, že spali u nás. Trochu som vycítila už dávnejšie také sklamanie z ich strany, keď som načrtla, že pri dieťati to už bude s ubytovaním u nás iné. Muž je tiež za to, aby keď chcú, nech si nájdu ubytovanie a môžu prísť k nám na chvíľku. No len tie staré zvyky, že tu vždy mohli prespať a zrazu nie, to som vycítila, že im nie je po vôli. Ale už ma tiež nebaví stále ustúpiť. Chcem, aby vnúča videli, v tom nebránim, ale zároveň žiadam trošku pochopenia. Tak asi neostáva nič iné, len ak sa urazia, tak si tým budú musieť sami prejsť.

@anonym_autor môžu ísť aj do penzionu, to by mohlo byť lacnejšie ako hotel. alebo ešte lepšie nejaký apartmán…