icon

Ako riešiť neochotu rodiny pomôcť s deťmi?

22. júl 2024

Bývame s rodičmi
Staviame si dom
O rok by mala mala nastúpiť do skolky
Syn je už školák
Som na materskej
Babka s dedkom sú na dôchodku vyjadrili sa ze oni nebudú nosit deti do skolky školy pritom ju máme v susedstve ze majú svoje pohodlie ...nechcú vstávať....
Chcela by som nastúpiť do práce no ani ti sa im nepáči ze kto bude s deťmi
Je mi z toho do tak smutne neviem ako reagovať
Potrebovala som sa len asi vyzalovat

Strana
z2
autor
22. júl 2024

@mamina7070 o 3 ulice ďalej ak by som nastúpila do roboty od januára a malú by zobrali tak bolo myslel energie
Ale nepotrebujem posmešne názory
Tak si to ušetríte bolo to myslene iba som sa chcela trosku vypísať

mandzula
22. júl 2024

@autor poradim ti - pomoc od rodicov ber ako bonus, nie ako automaticku vec. A neporovnavaj sa so susedmi, nie kazdy stary rodic chce svoj dochodok travit starostlivostou o vnucata.

babulkomale
22. júl 2024

@danyelia nádherná predstava...teraz uz len aby kazdy pracoval na urade.

babulkomale
22. júl 2024

Ja ta chapem, je to fakt super bonus ked ma kto pomoct. Sledujem to aj v okoli, kto vsetko vyzdvihuje deti, aj tety, aj susedy sa striedaju, vozia na kruzky na striedacku, dedkovia na bajkoch vodia deti atd...
Kazdy nepracuje 8-15 a nie kazda skolka je do 17.00.
Su aj ludia ktori robia na dvanastky, maju sluzby rozne nepravidelne, ste radi ked si natankujete aj o polnoci alebo vam ma kto pomoct ked si vypijete a mate pankreasovy zachvat.
Pri prvom dietati stari rodicia este pracovali, ale mam uzasnu svokru, ktora si brala aj priepustku ked som potrebovala nutne k lekarovi a manzel bol sluzobne prec.
Nikdy sme to nezneuzivali, beriem to ako bonus, dobru volu, vzdy poprosim a podakujem.
Ale oni radi travia cas s vnucatami a ked popri tom aj pomozu, su radi.

januska12323
22. júl 2024

Neviem z čoho si smutná, rodičia už vlastné deti vychovali a teraz chcú maximálne občas povarovať vnúčatá a potom vrátiť rodičom. O deti sa máte starať hlavne vy a ak to bude nutné poprosiť či by nevedeli pomôcť, nič viac.

danyelia
22. júl 2024

@babulkomale Ja predsa viem a chápem, že ľudia pracujú aj na rôzne zmeny, ranné, poobedné, večerné či nočné, krátky alebo dlhý týždeň 😃 Ale tak predpokladám, že autorka v jej situácii nepomýšľa na prácu v nočnom bare od 20:00 hod. alebo v nejakej reštike od 15-tej. Tiež som kvôli 4 deťom zmenila prácu a našla takú, ktorá mi časovo vyhovuje 🤷🏼‍♀️

veselo_neveselo
22. júl 2024

Podla mna sa nemas na co zalovat. Mas vybornu situaciu, si doma do kolkych rokov prveho dietata, 6? A staviate dom, aj ked si posledne roky (hadam) nepracovala.
Mate strechu nad hlavou, ked sa nieco na stavbe pokasle, nevadi, budete u starkych o mesiac dlhsie.

Skus si toto planovat ked ides z najmu - ti garantujem, ze by si posledne mesiace pred stahovanim nespala a len sa modlila, aby vsetko slo podla planu.

Mas skolku/skolu blizko, to je tiez luxus. Ak budes potrebovat, dohodni sa s inymi mamickami zo skolky, zo skoly - mozete si navzajom pomoct.

A podla mna, ked sa odstahujete, a rodicia si budu moct chvilu od vas oddychnut, budu im deti chybat. A potom mozno budu skor ochotni pristat na pomoc, ked budes potrebovat A navyse neverim, keby si naozaj potrebovala a zavolala, ze by ti povedali ze nepomozu. Ale ani sa im nedivim, ze sa nechcu dopredu pausalne slubovat - lebo sa mozno boja, ze by potom vodili deti do skoly hlavne oni 🙂

Naopak, dufam, ze im pripravis prekvapko (veceru, mamke kvety, bonbonieru, dobru flasu), ked sa budete stahovat prec, a rozlucis sa s nimi s obrovskou vdakou za vsetko, co pre vas spravil.

macatt
22. júl 2024

Ja tomu tiež moc nerozumiem, prečo by mala babka chodiť každé ráno 3 ulice k Vám, aby zaviedla dieťa do škôlky, ktorá je pod nosom.. to už ozaj nedáva logiku, to je otročina vyslovene toto jej hodiť na krk.. tak verím, že to zvládnete aj bez toho..

autor
22. júl 2024

@macatt
@macatt bozze ja myslím čas kým sme u nich keby som skôr nastúpila do prace
Nie z nového.domu iba kým sme tu a podarilo by sa mi nastúpiť

mamutka
22. júl 2024

Ved keby sa praca dovtedy nenašla, nie je problém, budeš ju nosit sama. Ale ak pracu už budeš mať, možno budeš začínať v rozumnom čase a normálne ju cestou vyložis v škôlke. Jedine ak by práca mala začínať veľmi skoro, tak by bolo vhodne aby malú zobrali oni do škôlky, kým ste u nich. Naozaj mi nedáva zmysel ťahať dieťa o 6.rano do škôlky, keď sú v dome dospeli, ktorú môžu dieťa zobudiť o 7.a v klude dať do škôlky pred 8.. No ak sa máte čoskoro sťahovať, moc by to aj tak nepomohlo.
Mne sa nechce veriť, že by v januári kľudne nechali o 6.rano odísť vnučku do škôlky a nepomohli by. Ešte navyše začiatky v škôlke bývajú pre dieťa ťažké niekedy. Takže možno by ešte v určitej situácii posúdili, že dočasne s tým pomôžu, zatiaľ nestresuj

dory11
23. júl 2024

Na tvojom mieste som šťastná mňa sa snaží manžel presvedčiť aby som isla do roboty na dve zmeny a že malu do škôlky a zo škôlky budú vodiť jeho rodičia a že bude sními no určite nie .
Lebo ja nebude týždeň bez dieťaťa keď budem robiť povedané lebo dieťa v škôlke a ja doma a ja potom poobede v robote a kým by som prišla je 22:30 a dieťa by užbud plakalo že nevie zaspať alebo by spalo .
Tak to mu neprejde

janage
23. júl 2024

Tak ak sa Ti podarí nastúpiť a vznikne situácia, že ani ty ani manžel nemôžete dieťa odniesť, poprosíte rodičov. Ak odmietnu, dohodneš sa s tou susedkou o 3 domy ďalej čo nosí svoje vnúčatá, že či by za menšiu odmenu, zobrala aj tvoje jednou cestou. Alebo s inými rodičmi, či s čiernou dôchodkyňa čo nemôže nad ránom spávať.
Proste to riešte tak, že rodičov sa spýtajte, ak povedia nie, respektujte, a hľadajte riešenie akoby bývali 500km od vás.

mamina7070
23. júl 2024

sak idete o par mesiacov do svojho domu a teda v januari ste uz vo svojom a dieta vodis do skolky ty alebo manzel 😉

jennky13
23. júl 2024

neboj sa, ked pride na to, tak urcite raz za cas pojdu a pomozu. To teraz hovoria, ale ked sa prestahujete bude im smutno a prazdny dom, potom to bude inak.

jarmilaj
23. júl 2024

O pár mesiacov sa sťahujete, a ty riešiš, že rodičia odmietli vstávať a chodiť s tvojimi deťmi do škôlky? To akože starý človek vstane, pôjde ku tebe domov, zobudí deti, oblečie a zavedie ich do škôlky, dobre tomu rozumiem?

h2
23. júl 2024

Tak ja nerozumiem. O pár mesiacov sa sťahujete, dcérka ide do škôlky o rok a ty chceš, aby vám vodili občas deti do školy/škôlky, kým ste ešte u nich? Akože kedy? Keď z nového domu to už od nich chcieť nebudeš. Dcérka teda pôjde do škôlky neskôr, než sa odsťahujete a teraz sú prázdniny, takže ani syn do školy nechodí. A keď chodiť bude, tak budeš ešte na materskej s malou. Tak o akom čase sa tu vlastne bavíme?

malinovka333
23. júl 2024

Nepozeraj sa na susedov,kazdy to ma inak.su to vase deti

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
23. júl 2024

@macatt bože ta škôlka je oproti rodičom a mali by dieťa zobrať iba občas ak náhodou kým bývame u nich ešte by vznikla taka situ ze ja ju zobrať neviem kebyže som šla do práce

elizabeta56
23. júl 2024

Neviem, ak má malá 3 roky v januári a ty nebudeš mať už príjem, logicky potrebuješ nastúpiť do práce, a teda rodičia by ti mohli trochu pomôcť. Hlavne, keď staviate dom, potrebujete každé euro. Ale chápem, že každodenná prítomnosť detí ich unavuje. Možno, keď budete už bývať inde, tak budú radi s deťmi. A nie je pravda, že iba dnešní rodičia očakávajú od starkých, že pomôžu s deťmi. V minulosti to bolo úplne bežné, že starí rodičia pomohli, vodili deti, kým rodičia chodili do práce. Moja mama automaticky vravela, že keby som nastúpila skôr, budú s deťmi. Tam je to skôr o vzťahoch v rodine.

eliska13
23. júl 2024

Ešte ani nejdeš do práce...suseda nosí vnúčatá tvoja mama nebude musíš sa zariadiť.

lienka.7
23. júl 2024

@autorka no vaše vzťahy asi nebudú uplne ôk... musite sa teda zariadiť a spoliehať sa sami na seba

lubka73
23. júl 2024

o rok ide dieta do skolky
o par mesiacov sa stahujete
dieťa zobrať iba občas ak náhodou kým bývame u nich ešte

toto si tu doteraz popisala , casovo sa to neda tak ako pises/chces , ved to dieta este nechodi do skolky , tak ako ho maju tam nosit/zobrat kym tam byvate? a ked uz bude chodit do skolky uz tam byvat nebudete

i_vu_li_cek
23. júl 2024

@lukbe Asi je to tým, že terajší dvadsiatnici/tridsiatnici trávili veľa času u svojich starých rodičov, videli, že starkí pomáhajú im vlastným rodičom. Mala som to rovnako, babky po mňa chodili do školy. Vec sa má ale tak, že naši rodičia chodia do dôchodku neskôr ako chodili ich rodičia, aj my rodíme neskôr, takže dôchodci už často nie sú schopní podávať také výkony. Je predsa rozdiel, či s vnúčaťom pomôže 58 ročná žena, ktorá je na dôchodku (ako to bolo, keď som bola malá ja) alebo 62 ročná, stále zamestnaná.

sidicek
23. júl 2024

Véd si hľadaj prácu, aby si stihala ráno zavazat dieťa do škôlky.Hadam nechceš aby rodicia ,konečne na dôchodku, keď si môžu pospať, vstávali kvôli tomu o 6 a riešili dieťa. Občas pri chorobe , sluzobke nepoviem , ale pravidelne určite nie.

11bodka11
23. júl 2024

Tu ta zhejtuju, ze rodicia uz maju mat klud. Tu sa toto ani nepytaj radsej. A ano aj u nas v okoli aj v rodine to tak funguje ze stari rodicia pomahaju s vnucatkami. Teraz po dedine a meste babky stale vidim s vnucatami.

culienka
23. júl 2024

Keď moje deti chodili do škôlky tak najväčší nával tam bol pred 8, o trištvrte na osem plná šatňa. A keď som prišla pre deti po štvrtej tak tam už skoro ani nohy. Tak som si to začala všímať, lebo to nebolo možné aby to tolki zamestnaní na 8 hodín to stíhali a všimla som si ráno dosť starších ľudí s vnucatami dokonca aj takí starucki niektorí. A poobede keď som náhodou šla skôr pre deti tak situácia podobná až na to ze tam boli matky ešte s mladšími deťmi pravdepodobne na materskej. Ja som dokonca videla aj prababku pomáhať s vnucatom. Ja chápem autorku ze je smutná z tejto situácie, ja som není za to aby sa starí rodicia zodrali pri vnucatach, ale trochu pomôcť by nemusel byť až taký problém.

11bodka11
23. júl 2024

@culienka u nas to iste. 7:45 vsetky deti prichadzali do skolky. A o 15 takmer vsetci domov. U nas jednej babe strazi deti jej prababka. Ona ich chcela dat do jasiel ale prababke ich bolo luto tak sa ponukla ze ona s nimi bude. Je este ciperna. Ale uz ma tych 75 rokov urcite.

Strana
z2