Ako riešiť nezhody so svokrovcami ohľadom chaty?
Svokrovci maju chatu na ktoru chodime aj my, ale nic tam nemozme spravit, aby to bolo modernejsie, funkcnejsie,krajsie. Vzdy su proti. Tak to manzel spravi bez ich povolenia a potom su z toho nadseni, ake je to super. Mame male deti. Oni su uz stari, o chatu sa treba starat, peniaze su, aj snaha, len oni to nevedia ocenit.manzel nema surodenca, radi by sme tam chodili ale uz nas to prestava bavit riesit stale to ze im nic netreba a nic nechcu. Co by ste robili vy?
Chodit tam a neriesit nic a byt nespokojni s tym ake to je?
Prestat tam chodit?
Alebo ich presviedcat ze treba to a to...
Kupit pre nas inu chatu a mat 2 co je uplne od veci.
Kúpte si svoju chatu. Možno keď uvidia, že tam je nebudete chodiť, zmenia názor
To je ten plot taký problém ? Sa deti bez plotu nezahraju?
@pikachu999 to ako dakt? Vypichnes jednu vec a ides ju riesit? Vobec neide o plot ide o princip ze cokolvek chceme vynovit opravit atd je problem.
Kúpte si svoju chatu. Možno keď uvidia, že tam je nebudete chodiť, zmenia názor
@bambulka224 dost draha sranda na to aby sme svokrovcom nieco dokazovali a aby to pochopili . Ked ju raz kupim tak uz ja menit nazor nebudem ani keby oni prosili. Nie sme predsa na gumicke ze raz nemozme tak mozme atd.. ved najst dobru chatu si vyzaduje koepc casu a penazi a ako co oni sa inak vyspia a my tu nasu hned predame.
Manžel by sa s nimi mal o tom vážne porozprávať...A to štýlom, že ak chcú aby im tam chodil pomáhať (nemusí stále keď volajú, ale zrejme skáče ako rodičia piskaju) také a také opravy a úpravy sú nevyhnutné. Ináč by som tam ako syn obmedzila moje chodenie...
V prípade, že pobyt na chate má zabezpečiť odpočinok a pokoj,musite sa naučiť neriešiť,ze by trebalo niečo zmeniť na chate, ktorá Vám zatiaľ nepatrí.Dalsia možnosť je,ze navrhnete svokrovcom,ze si ich chatu kúpite, ale oni budú vždy vítaní ako keď bola chata ich.V prípade, že by súhlasili,zmeny by ste robili na svojom a myslim, že tak by to vnímali aj svokrovci.Myslim,ze momentálne svokrovci nie sú zmenám naklonení preto, lebo su majiteľmi chaty,a tak cítia zodpovednosť za všetko,co sa deje, môže im byť nepríjemné,že do ich nehnuteľnosti investujete Vy/peniaze, čas a prácu/
Navrhnite im že to od nich odkupite a oni tam môžu chodiť kedykoľvek. Ale mal by to riešiť hlavne manžel. Ďalšia možnosť kúpiť druhú ak sa spýtajú načo? Tak vysvetliť že aj vy sa chcete cítiť komfortne, že potrebujete chatu oplotiť aby mohli deti bezpečné behať po dvore. Alebo spraviť kolnicku na lyže kým deti lyzuju a býva sneh lebo každý rok ho býva menej. A ak by nezabralo tak by som. Kúpila vlastnu
Autorka
Kúp si svoje a budeš spokojná. A chudáci svokrovci nech si šetria na starostlivosť v starobe, lebo od takejto nevesty nemôžu nič dobré očakávať. Ešte aj ich syna prevráti na svoju stranu. Len majetok v očiach a nič iné.
Autorka
Kúp si svoje a budeš spokojná. A chudáci svokrovci nech si šetria na starostlivosť v starobe, lebo od takejto nevesty nemôžu nič dobré očakávať. Ešte aj ich syna prevráti na svoju stranu. Len majetok v očiach a nič iné.
@zuzanockamt jasne preto ze si niekto kupi nieco vlastne lebo sa chce citit komfortne a vyuzivat veci ako v 2025 teplu vodu je uz hrozny a strasny clovek. Lebo chce zaplatit a este aj zhodnotit majetok niekoho ineho.. ty si sa asi s konom zrazila... a okrem toho pre tcoju zaujimavost toto cely riesi manzel nie ja. Ja chcem len chatu kde sa budem citit dobre, komfortne a budem tam mat co potrebujem. Lebo ano mozem si to dovolit.
Autorka
Tak si takú chatu kúp a nemusíš využívať cudzí majetok a hundrať.
Autorka a kam si sa za túto diskusiu pohla ?
Podľa mňa nikam..
Točíš sa dokola.
Ty nechceš mať podľa mňa vlastné.
A ja ti zopakujem- nie je nad to.
Áno, pomôžeme keď akútne treba napr.pokosiť.
Ale žiadne rekonštrukcie u svokrovcov neriešime.
Lebo máme svoje a to riešime primárne...
Podľa mňa nikam..
Točíš sa dokola.
@maca1984 Nechce, lebo už vidí dedičstvo. Ktoré ale vôbec nemusí prísť.
@maca1984 Nechce, lebo už vidí dedičstvo. Ktoré ale vôbec nemusí prísť.
@zuzanockamt veď to.
A toto nás napr.vôbec nezaujíma.
Máme svoje, vystačíme si .
Aj keby svokrovci dali charite, nech .
Áno kúpila by som si vlastnú chatu a neriešila vidinu, že raz budeme vlastniť chatu svokrovcov. Pre mňa je veľmi nepraktická vzdialenosť a 300 km by som na chatu určite necestovala. Kúpila by som si niečo max 50 km od bydliska , inak by to pre mňa nemalo význam. Chatu keby muž zdedil viete predať a hotovo.
Pochop jednu vec. Nikdy a fakt nikdy sa nebudeš cítiť v cudzej chate inak ako na návšteve. Ak sa chceš cítiť pohodlne musíš mať vlastnú. Viem o com píšem.
Áno kúpila by som si vlastnú chatu a neriešila vidinu, že raz budeme vlastniť chatu svokrovcov. Pre mňa je veľmi nepraktická vzdialenosť a 300 km by som na chatu určite necestovala. Kúpila by som si niečo max 50 km od bydliska , inak by to pre mňa nemalo význam. Chatu keby muž zdedil viete predať a hotovo.
@katusik456 presne 300 km je veľa. Max 50. Ja to mám 30 km po diaľnici a je to taký ideál.
Podľa mňa nikam..
Točíš sa dokola.
@maca1984 ja chcem vlastne ale manzel nechce. Bavili sme sa o tom a nechce dalsiu chatu.presne pre to ze bude musiet chodit robit na obe.
@katusik456 50km od BA sa asi tazko lyzuje.. ci? Kde sa da?
Kúpiť sú vlastnú chatu
To je niekde v zákone že tam musí chodiť ?
Asi ťažko, nečítala som celú diskusia, nebolo písané aké okolie. Tak treba vyhodnotiť, čo je pre vás. Za mňa je udržiavanie chaty len na zimnú sezónu zbytočne, vy ale musíte vedieť čo vám vyhovuje
Ja ta chápem.....oni su generácia kedy nepochopia dnesne nastavenie ľudí...
Asi by som neskraslovala az tak, nakolko oni maju inu predstavu a s rešpektom ich, by som iba fungovala....nič proti ich vôli. ..
To je nieco ako ked je na papieri inak....ale v skutočnosti su tam vzťahy.....
Ja by som to tam dala aj bez ich povolenia. Aj ten ohrievač, hojdačku, začala by som od menších vecí. Po ďalšom odchode z chaty by som im išla povedať že keď ste tam prišli obsmietali sa tam dvaja chlapi. Že ste pozerali ploty koľko to vyjde a že by ste ich kúpili aj to postavili, že môžete ísť niekedy všetci spolu na víkend...atď
@maca1984 ja chcem vlastne ale manzel nechce. Bavili sme sa o tom a nechce dalsiu chatu.presne pre to ze bude musiet chodit robit na obe.
@autorka ty jednoducho nechceš kupovať vlastnú chatu, lebo automaticky ocakavas, ze hentá musí byť vaša. Prečo by aj musela? Prečo by ju svokrovci nemohli predať a užívať si peniaze? Jaj, lebo ty s mužom MUSITE niečo dediť? Omyl, nemusíte. To len u nás sa to automaticky očakáva. Taka naša sprostá vlastnosť Slovákov, ze rodicia majú automaticky zabezpečovať svoje deti, ze???
Inak neviem ako by si sa cítila ty, keby ti nevesta povedala, že keďže chata bude raz vaša, tak si ju chcete prerábať už teraz podľa seba... asi by si skakala meter dvadsať z tej drzosti, vsak???
Ja by som to tam dala aj bez ich povolenia. Aj ten ohrievač, hojdačku, začala by som od menších vecí. Po ďalšom odchode z chaty by som im išla povedať že keď ste tam prišli obsmietali sa tam dvaja chlapi. Že ste pozerali ploty koľko to vyjde a že by ste ich kúpili aj to postavili, že môžete ísť niekedy všetci spolu na víkend...atď
@michelle567 Tak to je poriadna drzosť prerábať cudzí majetok.
Ale nepreháňajte že to nie je jej chata. Sami svokrovci hovoria že je spoločná a môžu si tam chodiť kedy chcú. A že aj keď niekedy s niečím nesúhlasia a oni to s manželom spravia tak potom sa z toho vytesuju. Dať si ohrev na batériu? Veď to je taká maličkosť a prospesna pre vsetkych. Zakažu hojdačku pre vlastné vnúča? Nakoniec budú sedieť pred chatou na lavičke a tešiť sa z neho ako sa zabáva
@michelle567 Tak to je poriadna drzosť prerábať cudzí majetok.
@zuzanockamt Veľké veci ako plot som aj napísala že im povedať ale nejako navnadiť..
@zuzanockamt Veľké veci ako plot som aj napísala že im povedať ale nejako navnadiť..
@michelle567 Je to cudzí majetok, nikdy by som si na niekoho dome nedovolila urobiť zmenu bez súhlasu. Ani na rodičovskom.
Ale nepreháňajte že to nie je jej chata. Sami svokrovci hovoria že je spoločná a môžu si tam chodiť kedy chcú. A že aj keď niekedy s niečím nesúhlasia a oni to s manželom spravia tak potom sa z toho vytesuju. Dať si ohrev na batériu? Veď to je taká maličkosť a prospesna pre vsetkych. Zakažu hojdačku pre vlastné vnúča? Nakoniec budú sedieť pred chatou na lavičke a tešiť sa z neho ako sa zabáva
@michelle567 autorka ani jej muz nie sú majiteľmi. Cize nie, nie je to ich majetok. Až raz bude, potom si tam môžu dat co chcú.
Veď ja nepíšem že je to ich majetok. Ale rodičia im povedali nech to považujú za spoločnú chatu a nech ju užívajú

Ty sa tam necitis dobre, lebo to nie je tvoje, oni zasa mozu ocakavat co chcu, ty to robit nemusis, vec vyriesena. Tak, ze ak mate peniaze mozete kupit druhu chatu, niekedy sa clovek aj na navsteve citi prijemne a ako doma, ale ty pises, ze nie, ak by si sa tam citila dobre nemuseli by ste kupovat druhu chatu, mohli by ste byt tam s tym, ze pomoct napriklad pokosit mozete ale ziadne velke vydavky, ako vymena strechy a podobne, ked ze to nie je vase.