icon

Ako riešiť nočný hluk od suseda?

12. jan 2024

Moj sused ma nejaku spankovu poruchu a zo sna krici krici takto uz pol roka, je to par minut ale vzdy ma to zobudi a dlho nemozem zaspat a mam az uzkostne stavy lebo sa zlaknem.
Mame odhlucnenu miestnost z nasej strany
Spalnu nemozme prestahovat do inej miestnosti
Postel nemam pri stene
So stuplami do usi nedokazem spavat, prosim neriesme dovod, akceptujme to v diskusii
Desiatku krat som ho bola prosit ze sa nemozme vyspat, ze nas to vylaka, nech s tym nieco robi.
Boli sme dohodnuti, ze si odhlucni byt, nakoniec padlo lebo drahe...
Slubil mi, ze si prehodi postel na opacnu stranu, nespravi to...
Slubil mi, ze posunie spalnu do inej miestnosti, nespravi to...
Vela krat slubil, ze sa to nebude opakovat az som sa dostala do stavu ze mam fialove kruhy pod ocami, zacala som jest sladke aby som zajedla nervy, vecer sa bojim ist spat ci ma v noci zas zobudi, uz sa neviem v klude vyspat....Ocakavam prebudenie sokom a to je vreskot strasny
Odbornikovi nepojde, lebo ved to prejde

Majitel bytu bol nahno nahnevany, slubil pomoc, potom sa mi zacal zatajovat v telefone, ze nech si to vyriesim sama.

Nejaku inteligentnu radu? Budem za nu vdacna!!!!

cacianka
13. jan 2024

@prasiatko30 ale autorka nikoho neobťažuje. V niektorých bytoch to ani nejde zmeniť dispozíciu, prehodít nábytok. Sused - podnájomnik nerieši svoj problém, on je rusitel.
Riešiť by mal ten, kto robí problém.

betulinka1
13. jan 2024

@marianarem Skus pred spanim aspon hodinku uz nepozerať do mobilu, robievaj si medovkovy caj, medituj, namiesto telky čítaj. Proste ukludnit myseľ a nie len vecer ale aj pocas dna pustit myslienky aby ti stale nesiel mozog. Inak moj muz ma taky spanok ako ty. On sa zobudí aj na to, ze pes si ľahol pred vchodove dvere 🙈🙈🙈. Ale on si neda poradit, chodi neskoro spat a skoro vstáva. Ja som mala taky spanok iba ked boli deti uplne male a ale uz ked som vedela, ze prespia noc a rano vstanú, nezobudia ma a zapnú si telku, tak opat sa mozog ukludnil, ze nemusim ich mat pod kontrolou. Teraz cez sviatky som aj ja ponocovala s muzom pri telke a uz som to aj citila na spanku, ze nie je taky tvrdý ako by mal.

marianarem
13. jan 2024

@betulinka1 Dakujem, no toto vsetko som uz skusala, ale nikdy to nejake extra vysledky neprinieslo. Mama so sestrou tiez spia zle, tak mozno je to aj genmi. Otec zase moze ponocovat, jest kvanta sladkeho, pit niekolko kav denne, cele dni rozmyslat a spi ako dudok.

laurita285
13. jan 2024

Však on sa zdržal všetkých hlučných činností... VŠAK ON SPÍ!!! 😀

betulinka1
13. jan 2024

@marianarem suhlasim s tym, ze proste niekedy to nejde zmenit. Ale ber to pozitivne, ze ta v spanku nikto neukradne, lebo sa zobudíš na pohyt😉, mna by aj mohli 🤣🤣🤣, ja sa nezobudim veru na nic. Niekedy zial ani na budík, tak hovorim malemu povedz v skole, ze mama zase zaspala.

marianarem
13. jan 2024

@betulinka1 No tak to len nemo zavidim 🙂

princezna_bosorka
13. jan 2024

ide o neprimerane obmedzovanie tvojich prav. Najdi si asap advokata, nech mu posle vyzvu, aby s tym nieco urobil tak, aby si mohla spat....

ericka168
13. jan 2024

Pravdepodobne Ti nepomôže nič a nik..ja mam susedov nad nami ktorý sustavične rano obed večer skáču behajú ako niekedy taky rachot, ze mam pocit,že tam skáču zo skrine..ako už nás to obmedzuje a to som max.tolerantny človek mam deti tiež chápem, že niekedy sa bláznia ale toto je už cez čo robia..došlo to do toho stavu ,že sme zavolali políciu a nič.. bolo 22:10 skákali jak chorý polícia prišla 22:15 a ticho tak nám povedali ,že oni im nemôžu len tak zazvonit po 22hod.ked je tam ticho.povedali žiaľ ťahate za kratší koniec nikto im nič nemôže ..môžeme zavolať políciu aj cez deň na nich ale v podstate nič sa nezmeni kým sa oni nespamätajú ..a podla toho ako vyzerajú tak sa nespamätajú tak skoro..Takže myslím, že nič nepomôže a keď on nieje tolerantný a vie ,že ma taky problém, ktorý obťažuje susedov musí on si vstúpiť do svedomia inak asi smola.

macatt
13. jan 2024

Kamarátka mala takýto problém, naučili sa púšťať si meditačnú hudbu🤗.. pustili tablet, pár nocí im trvalo kým si zvykli, bol to žblnkot potôčika, spievali vtáčiky, do toho taká príjemná hudba, mali susedov s malými deťmi..
Ja tak robím tiež, keď majú susedia oslavu atd..
Pustíš to nahlas, vás to ukľudní, dostane ťa do stavu relaxácie, ale nikoho to neruší..
Potom ešte suseda poprosiť, chodiť za ním každý deň, že pán sused prosím, zasa sme sa nevyspali🙏🏼
A potom ešte susedovi rozbiť hubu, ale to by mohol plakať aj celú noc☝️
Je to des a hrôza, ale paragraf treba pripomínať susedovi, v praxi to moc nefunguje..
Vo vedľajšom vchode máme erotický privát na najvyššom poschodí, trpí celý vchod v noci( výťah, rehot, krik, hocičo) a je to takmer 5 rokov, susedia volali každý deň a noc, mali dôkazy, nevyriešilo sa nič..

autor
14. jan 2024

@kristina2412 takychto empatickych slovakov je zjavne minimum 🙂 ale ano vnimam to rovnako pravo aj moralka je na mojej strane, zvlast po tolkych mesiacoh cakania a sanci a slubov

autor
14. jan 2024

@cacianka mozno by to prispeivatelkam nevadilo su ludia ktori, ked im nakakas na hlavu, otrcia ruku, ze mozes aj do tej...ja som opacny typ, vyzadujem priestor ale taktiez sa snazim nikomu priestor neuberat.
POtom je druha skupina sloveniek a to su tzv frustrovane jezibaby ktore cokolvek by si napisala budu pisat proti tebe len z principu lebo su nestastne, lebo nemaju peniaze, sex, lasku...aj vsetko dokopy.

autor
14. jan 2024

@ivaa_ Tak toto u mna urcite nehrozi, ja planujem v pondelok ist na obecny urad a riesit to s primatorom uz mi odpisal na email.

autor
14. jan 2024

@simka1454 to planujem, majitel bol nahnevany a slubil pomoc, potom sa zacal zatajovat, hovoril mi ze on sam ma s nim problemy a potom mi zacal vypinat mobil...nuz vysoko intelektualna osoba 🙂
Prosim ta, ako mi pomoze hygiena? Oniu su tam zlate u nas aj sikovne uz soms nimi riesila nejaky tovar v obchode po zaruke aj pravidla pocas korony...ale toto? Netusim

autor
14. jan 2024

@betulinka1 toto nedokazem, proste mi to pride strasne dno...

autor
14. jan 2024

@tamitamitami nedokazem to, proste neviem si predstavit sa dostat na tuto uroven hysterickej furie a na uroven svine akou je on, ja jeho neobmedzujem on mna hej, budem to riesit zakonne...

autor
14. jan 2024

@princezna_bosorka ked nepomoze primator pojdem na to takto

autor
14. jan 2024

@macatt ja sa ale nepotrebujem relaxovat, ja mam spankovu hygienu dobru, to jeho ziapanie pride bez varovania nikdy neviem kedy, cize je to sokova terapia.

autor
14. jan 2024

Niektore prispevky tu boli uplne zbytocne, admin mi uplne nezmyselne zmenil nazov!!!Pytala som sa na pravnu radu a skusenosti v zmysle zakona. Ja soms a nepytala koho je to chyba a ktore je v prave. V prave som ja, sused skodi mne, sused obmedzuje moje vlastnicke prava, sused podla zakona ineho vplyva na moj zdravotny stav. Myslela som, ci niekto neriesil uz zakon vratenia do pokojneho stavu z mestom ale zjavne nie. V inej mojej teme o pokojnom stave sa ozvali dve nestastne zienky a samozrejme Viesta...ta cakam, ze mi raz vysokoci z chladnicky. Samozrejme nic mudre nenapisali. Dakujem empatickyma a inteligentnym zenam za vyjadrenie suhlasu, ja ak to tak nevyznelo tak viem o svojom prave aj o spravnosti svojho konania. Co sa mi moze vytknut, ze som cakala mesiace lebo som vzdy uverila prazdnym slubom, ze som ho nenechala niekomu ud.bat, to sa mi moze vytknut. Ale casto sa tu riesi tato tema o susedoch tak nabuduce si tu niekto najde to, ze pojde na mesto alebo dedinu a bude ziadat o uvedenie do pokojneho stavu. Ja som si tento zakon sama nasla a sama predlozila pravnikovi, nevedel o nom ale uznal,ze je legitimny. Aj primator mi to uznal. Tak ludia co tu hladaju pomoc sa hadam dostanu aj k tejto teme a pochopia , ze nie NEMUSIA TRPIET LUDI, DETI, PSOV pocas nocneho pokoja. Nemusia.

autor
14. jan 2024

A k tym psom, velmi by ma zaujimalo, ci by ste boli vy devuchy zatrpknute co ste tu pisali tak mierove a empaticke keby psy v noci zjapali a otravovovali okolie v bytoch. Lebo, pes ma statut zivej bytosti, platia sa zan dane a je moje vlastnictvo. My nasich psov davame do miesntosti kde nemozeu nikho zobudit ked ideme na noc prec.

macatt
14. jan 2024

Veľmi ti držím palce, každý je rád, že takéto niečo nemusí riešiť…aj keď napíšeš prezidentke, stále je riešenie na susedovi.. nikto mu nemôže nakázat ísť k Dr, nikto z tých ľudí neskontroluje či sused premiestnil posteľ a nikto mu nenakáže ústa lepiť páskou.. oháňať sa paragrafmi žiaľ nepomôže, rieš to so susedom, popros, vysvetli.. nie sme v Amerike, že ho zažaluješ o odškodné, že sa neviete vyspať..také zákony nemáme..záleží aký je človek, či si to uvedomí a vezme k srdcu, alebo to dupľom bude ignorovať a neurobí nič.. snáď Vám to trápenie rýchlo skončí 🫶

nikaeli
14. jan 2024

Stále je to jeho byt a nikto ho neprinúti robiť v ňom úpravy (nemá financie 🤷🏻‍♀️), ani ísť spať do inej izby.
10 rokov som bývala v byte, kde suseda pod nami na prízemí šila na zákazku na priemyselnom stroji. Ryčalo a vibrovalo všetko každý deň. Hygiena namerala zvýšené hodnoty hluku, pani dostala upozornenie, tuším aj nejakú smiešnu pokutu a ďalej si robila svoje. K tomu 3 pubertálne deti a rádio, lopta, klavír, štekajúci pes. Prosila som ju aj milo, aj s krikom, riešila to s ostatnými susedmi, aj s domovníkom, bytovým družstvom, políciou. Neporiešila som nič a ona sa mi doslova smiala do ksichtu s poznámkami, že už 'ide tota nervačka'. Chodila som domov so stiahnutým žalúdkom, človek nemal vo vlastnom byte chvíľu ticha. Keď sa nám narodil druhý syn, trepala na radiator, keď v noci plakal. Nakoniec sme sa odsťahovali.

lenkasarka
14. jan 2024

@nikaeli keď tak čítam diskusie o susedoch. Jedno veľké ďakujem mojim susedom všetci sú super.

macatt
14. jan 2024

@nikaeli veru, úrady si odfajknú listom za vybavené a je to na susedovi či to bude chcieť nejak riešiť.,

macatt
14. jan 2024

@lenkasarka veru, treba si vážiť dobrých susedov a rovnako tak brať na nich ohľad pri každej činnosti 🌝

trinityf
14. jan 2024

Necitala som prispevky, ale viem sa do teba vzit. Raz som toto zazila, ked nad nami susedin syn zacal vnoci vrieskat zo sna a volat o pomoc. Pocula som ako ho budia, bol mimo. Mne by sa vtedy krvi nedorezali. Ak toto zazivas casto, ide o spankovu deprivaciu a je to pekny natlak na psychiku. Ostatni susedia co na to? Im to nevadi? Porozptavat sa s bytovym dovernikom, ist na bytove, spisat staznost... toto je velmi osemetna situacia, lebo sused to nerobi vedome. Drzim palce.

macatt
14. jan 2024

Zbytočne sa aj hneváš na niektoré príspevky, je to len realita..iba ,,otravovať,, suseda pomôže, prosiť, vysvetliť akú hrôzu prežívate, trvať na riešení a chodiť sa informovať každý deň.. písaním sťažností len sa predlžuje čas, ktorým sa nič nevyrieši.. nabehnúť susedovi a s jeho dovolením mu vysťahovať posteľ do inej miestnosti🤗 to by bolo riešenie, čím skôr to pochopíš, bude lepšie pre Vás✌🏼

nikaeli
14. jan 2024

@lenkasarka teraz sme v bytovke, kde sú prevažne dôchodcovia, čo sme pri obhliadke nevedeli. Sťahovali sme sa, keď mal drobec 4 mesiace, tak som pre zmenu tŕpla, že sa budú sťažovať na plač, ale boli (a stále sú) veľmi príjemní. Taká stará škola. Páni podržali dvere, pomohli zniesť kočík a dámy nás povzbudzovali, že zúbky dorastú a už budeme spať celú noc. Bývame tu už šiesty rok a sme veľmi spokojní. Všetko je o ľuďoch. Ak raz niekto nechce (nevie) byť ohľaduplný, neurobíš s tým nič.

bosorkabb
14. jan 2024

Ako bola si za primátorom, za právnikom každý ti povedal že si v práve a reálne čo presne urobili okrem toho že ťa vypočuli?
Ani jeden z nich nemá žiadnu právomoc reálne donútiť suseda ísť na lekárske vyšetrenie, presťahovať si posteľ či spálňu.
Jediný kto to môže prikázať je súd svojim právoplatným rozsudkom. A to teda trvá a návrh musíš podať ty. Aj dokazovať musíš ty.
Predpokladám že to vieš ak máš právne povedomie a vie to aj ten právnik u ktorého si bola.
Najrýchlejšie a najednuduchsie je proste si presťahovať posteľ ale to počuť nechceš tak podaj návrh na súd a vybavene

cacianka
14. jan 2024

Jojo, so psom sme mali niekoľkomesačné nervy.
Mladí susedia pod nami mali 2ks bojové. Ticho ani muk, raz za mesiac jemne bafnutie. Potom odvliekli bastarda z ulice s nastali hnusne časy. Ráno 5.10 odchádzali na smenu, a 5.20 začal pes zavyjat, hrabať do dverí, knucat a s malými prestávkami celý deň do cca 18.40.
Keď mali poobednú detto, keď mali 8,detto. Ešte ja som bola pissa, že nedoprajem nevinnému psíčaťu krásny domov. Žena po mne vrieskala, tlačila sa mi do bytu, potom prišiel chlap a vystrelil po mne päsťou,keby chlp neuhnem hlavou tak mi rozbije hubu a nos. Keď som zavolala ráno 5.25 majiteľke, tak ja som bola krava,prečo ju budím ?!?....

autor
19. jan 2024

sused ma dnes zastavil, ze bol u lekara , ze nech stiahnem vyzvu z mesta, ze to zasne riesit...ako sa da ak sa chce....nuz kto chce kam pomozme mu tam, mne sa spanok upravuje, asi presunul postel pocut ho menej a svojho prava som sa pomaly dovolala, skoda ze som toto nespravila 6 rokov dozadu ked sme mali teror od susedov nad nami ktori akoby cele dni stahovali nabytok, stale tam vrzgali stolicky, prisli sme so silikonovimi krytkami, nech si ich daju na stolicky, zabuchli dvere....ja koza som si myslela, ze musim trpiet sebeckych sprostych susedov, NIE NEMUSIM! Ani na Slovensku nie.