icon

Ako riešiť odpor voči svokre?

16. júl 2025

Budem sa snažiť napísať to čo najviac v skratke. Keď som porodila začala mi svokra liezť na nervy , nebývame blízko seba chvala bohu , je medzi nami cca 2:20 hodinová cesta. Je neskutocne premotivovaná az sa mi sprotivila,najradšej by mi dieťa zobrala a starala sa oň sama. Hoci kto keď chytí moje dieťa na ruky vôbec mi to nevadí , aj cudziemu človeku v potravinách by som dala na ruky , no akonáhle ju chytí ,bozkáva,hladká svokra tak mám z toho strašné nervy. Vadí mi každý jej dotyk , vždy keď ju drží mi normálne ide srdce vyskočiť z hrude. Prosím vás ako mám toto riešiť , myslela som že to budú možno aj hormóny že sa to zlepší ale dcérka už má 1 rok a stále to neprechádza, nenavidim keď k nám majú prísť na návštevu už dopredu sa trasiem kedy zavolajú že chcú prísť a je mi z toho do placu. Chce chodiť každý mesiac čo mne príde dosť často nedokážem to zmeniť aj keď sa snažím lebo takto ublizujem aj sebe ale nejde to, preto som sa rozhodla napísať tento príspevok že čo ak si niektorá z vás prešla niečim podobným a čo vam pomohlo , kedy sa to zmenilo? Teraz sme sa videli začiatkom júla a už teraz mám nervy že určite prídu začiatkom augusta a už teraz nato myslím už teraz mi to nedá spávať a mám z toho nervy , keby aspoň raz za 2 mesiace to by som ešte vydržala ach prosím pomôžte 🙆‍♀️

Strana
z6
anonym_3aef88
17. júl 2025
@ancusiik

@anonym_3aef88 vies co neviem si tie hranice nastavit doma mame hadky pre to a pod nemozme si napisat? Ak mas ig tak posielam nick: ancusiik a ak nie mozes mne tu na MK

@ancusiik napisem ti na MK 🙂

anonym_3aef88
18. júl 2025
@lienka.7

@anonym_3aef88 dieta odíde ale aj sá vráti, lebo je to tvoje dieta, tvoja krv tvoja rodina. Ale keď ti odíde chlap, tak ten sa ti už (vo väčšine pripadov) nevrati, lebo si mu cudzia osoba. Asi toľko k tebe 😉
A mýliš sa, lebo to, ze ta svokra nema rada je aj tvoj problém, nielen jej. A nie vždy je na vine ta svokra. Stačia aj tu niektoré diskusie typu neznášam priatelovu mamu a pod. Keď ju neznasas, naco sa tam tlacis silou mocou do rodiny? Ale chápem, že takej dokonalej duše ako si ty to proste nevysvetlim 🤷‍♀️ len pevné dúfam, že práve ty budeš ta najempatickejsia svokra na svete 😉

@lienka.7 ano, dieta sa vrati, je tu vitane, vzdy, aj so svojou rodinou, a to, aby ti muz neodisiel, na tom mas pracovat, mate na tom pracovat obaja spolu a nie ho po porode odstrihnut a upnut sa len na deti az kym ti muz neodide z domu a oni si nezalozia vlastne rodiny.
Ano, mas pravdu, je to aj moj problem, nasledne, ale ze ona zo uz mala v prvopociatku a nema to zalozene na ziadnom logickom ani racionalnom podklade, to je len jej problem a mala si ho prist vykomunikovat, ak mala dojem, ze som jej v niecom mohla niekedy ublizit. 😊
Nehovorim ze budem top svokra, ale zastavam nazor, ze komunikacia dokaze divy a preto ked budem vidiet ofucanu nevestu alebo nevestu, ktora nema potrebu k nam chodit na navstevu, zavolam v prvom rade jej a porozpravam sa s nou o tom a nebudem to riesit s kamoskami alebo rodinnymi znamymi alebo to tlmocit cez syna, takto sa to nerobi, vies, ale citim, ze bud mas uz nevestu a asi k vsm do rodiny vobec nepatri a natlacila sa tam nasilu podla tvojich reci alebo ak este nevestu nemas, tak mas doma chlapcs, chlapcov a posramoteny vztah s muzom, lebo nazory, ktore tu prezentujes su smutne.

anonym_3aef88
18. júl 2025
@lienka.7

@anonym_3aef88 dieta odíde ale aj sá vráti, lebo je to tvoje dieta, tvoja krv tvoja rodina. Ale keď ti odíde chlap, tak ten sa ti už (vo väčšine pripadov) nevrati, lebo si mu cudzia osoba. Asi toľko k tebe 😉
A mýliš sa, lebo to, ze ta svokra nema rada je aj tvoj problém, nielen jej. A nie vždy je na vine ta svokra. Stačia aj tu niektoré diskusie typu neznášam priatelovu mamu a pod. Keď ju neznasas, naco sa tam tlacis silou mocou do rodiny? Ale chápem, že takej dokonalej duše ako si ty to proste nevysvetlim 🤷‍♀️ len pevné dúfam, že práve ty budeš ta najempatickejsia svokra na svete 😉

@lienka.7 vies co, mna by skor zaujimalo, ak si teda svokra alebo mas chlapcov a zastavas tu tento nazor, ze sa nevesta nema tlacit do rodiny, kde ju nechcu (jej muz ju chce, ale to, ze od nej raz odide je starostliva praca svokra od sameho pociatku a kydanie na nevestu zo strany svokry). Ake mate vy svokry posudzovacie kriteria na nevesty? Aka nevesta u vas prejde a aka uz nie? Co by sme mali splnat? Nejaky dotaznicek by ste nam nechceli davat? Sito horsie ako na vysokej skole alebo cez trojkolove prijimacie konanie do zamestnania. Skus mi to prosim nacrtnut, ked to tu tak hajis, ze nevesta si to ma v hlave zrovnat a z takej rodiny odist, no myslim si, ze najprevdepodobnejsi scenar je ten, ze odide a najde si ineho partnera, kde ta svokra ju zas nebude chciet pustit do rodiny a teda ludstvo by asi vymrelo, lebo nevesty by len bludili a maminky by si svojich synov nepustili spod sukne ale dcery pustia. Co je tajomstvo byt dobra nevesta a ake veci musi zena splnit aby bola hodna rodiny svokry?

romiada
18. júl 2025

@anonym_autor pravdepodobne miluješ svojho muža - chlapa, syna svojej svokry - uvedomuješ si tento paradox? Muž o tom vie, že prečo máš k nej takéto pocity? Vie dôvody? Ja som sa ich tu nejak nedočítala. Objimanie a fyz.prejavy smerom k vnúčatám beriem ako pozitivne a prospešné (pokiaľ to bude príjemné aj deťom) pokiaľ nemá nejakú prenosnú chorobu a nie je úplne nechutná špinďura. Prečo máš k nej takú averziu? Aj niekto iný (nezávislé od Teba) ma voči nej takéto pocity? Prečo Ti vadí jej premotivovanosť raz za mesiac až tak že radšej by si svoje dieťa dala do rúk komukoľvek cudziemu ako "babke"? Za mňa veľmi vyeskalovane negatívne pocity. Otázka Prečo? Odpoveď ale nájdeš len v sebe. Čo s tým robiť ak nechceš napísať Prečo? No to Ti nik neporadí tu na MK. Možno nie si pripravená pozrieť sa na veci z iného uhla pohľadu preto ani nepíšeš Prečo to voči nej tak cítiš. Držím Ti palce aby si sa z tejto nepeknej špirály pocitov vymotala

Strana
z6