icon

Ako riešiť opitého manžela po pive?

carrot_apple
8. okt 2024

Ako riešite to, keď Vám muž povie, že ide na jedno pivo a príde opitý a na druhý deň nefunguje? Alebo ide na oslavu kolegovi z práce a príde opitý o 2:00 ráno? Samozrejme nieje to každý víkend, raz za 3-4mesiace, vraj si musí vygumovať/zresetovať mozog...

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@tiezjedna a ty by si mala na neho chuť sa pozerať? na ožrateho chlapa???ešte na daľší deň je nevrlý je mu zle, smrdí, nervozny je, kričí po nás, máme byť ticho a bla bla bla...

petulda333
8. okt 2024

@denisa0504 🤦🤦 ano, 4x do roka opity chlap je nieco hrozne. Asi by som sa mala rozviest a autorka tiez. Co na tom ze moj muz maka od rana do vecera,stara sa o nas,venuje sa detom ked ma cas,nikdy mi nic nevycita,dopraje nam vsetko,nehadame sa,nenadava mi....ale ano,mala by som ho kopnut do riti,lebo 4x do roka sa opije

petulda333
8. okt 2024

@carrot_apple ja by som vzala deti a nechala ho. Ak ti to tak vadi,tak sa rozved a hotovo. Naco sem pises,ked ta nazor opacny nezaujima,len pritakavanie?! Rozved sa a budes spokojna

zuzanapjat
8. okt 2024

@carrot_apple som alergická na človeka, ktorý má vypité a druhý deň keby bol ešte neschopný fungovať, tak duplom by som nebola nadšená. Okrem toho by som vnútorne cítila k takému človeku averziu a istý čas by trvalo kým by som sa takého pocitu zbavila. Takže asi toľko k tomu, ak ti to vadí,mal by to rešpektovať a mal by preukázať, že je dosť inteligentný na to, aby vedel vypnúť aj inak než ožrať sa.

martul
8. okt 2024

@carrot_apple Vadilo by mi to v akomkoľvek časovom intervale. Sme spolu 26 rokov, nemal ani len vypité. Nikdy.

petulda333
8. okt 2024

@ivuska_3 ja nemam rada alkohol,sama nepijem. Mozno raz za rok si pohar vina dam,ak ma niekto prehovori,ale robit alkoholika a zleho muza z niekoho kto sa opije 4x za rok je pre mna cez.

zuzanapjat
8. okt 2024

@martul môj za 12 rokov čo sme spolu raz a stačilo na ďalších 12 rokov. Naštvaná som nebola, pretože sa ešte on k tomu v myšlienkach vracal a viackrát sa ospravedlňoval aj po čase. Hanbil sa ako pes.

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@ivuska_3 neviem, čo s tým mám robiť, XYZ krát sme o tom diskutovali, dokonca raz sme sa pohádali pred jeho kamošom čo s ním chcel ísť na to jedno pivo a nešiel lebo som bola už zúrivá a vyhrážala som sa, že odídem od neho, zobrala som mu kľúče. No pravdepodobne na to zabudol, mám tretie dieťa malé, vtedy sme mali dve ale toto je už na mňa moc, s tým, že stále sa mu protiví viac a viac s ním byť v jednej miestnosti a mám pocit, že ho prestávam mať rada.

tiezjedna
8. okt 2024

@carrot_apple nemala, preto si takéto dejchánky organizuje, keď nie sme doma. Ale aj tak - píšeš, že je to raz za štvrť roka, takže 4x do roka. Keď vieš, ako po takom výlete vypadá, prečo sa nezariadiš?? U nás to funguje aj naopak - keď chcem víkend pre seba, tak manžel vezme deti a valia k rodine👍 Všetci spokojní.

vroni
8. okt 2024

@carrot_apple, vadilo by mi to a veľmi. Nie preto, že sa scapka pod obraz boží (teda, asi aj to, ale menej). Ale aby "išiel na jedno" a prišiel spity, tak sa po mojom "príhovore" ráno rozvedie on so mnou 🤬
A zrejme by som pánovi v trievom a nenahnevanom stave povedala, že alebo pôjde na jedno a je v primeranom čase späť, alebo nech sa ide ožrat, ale nazve to pravym menom, na druhý deň mi nechodí na oči a vyspí sa u mamičky/v hoteli/u kamoša, lebo sa mi v tomto stave hnusi a deti tiež nepotrebujú vidieť agresívneho smradlaveho otca po opici.

lenka.25
8. okt 2024

@carrot_apple mňa by len zaujímalo , či začal tieto svoje výjazdy robiť až po tom, čo ste mali spolu 3 deti , alebo už pred nimi, nebodaj pred svadbou .

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@petulda333 doslova do písmena spije, nie opije, keby fungoval, ok, ako tak, ale nefunguje 3dni

petulda333
8. okt 2024

@carrot_apple s tym tvojim pristupom sa dost divim,ze nepije viac. rozved sa

petulda333
8. okt 2024

@carrot_apple zrazu 3dni? V uvode si pisala o jednom. Pre mna debata konci. Mas jedno riesenie,rozvod. Skor ci neskor to tak skonci

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@tiezjedna lenže on nemá kde s deťmi ísť, starká je po operácii bedrového klbu a moja mama, no tiež chorá. a on ani neviem s nimi byť že úplne ale že úplne sám 24hod, nedokáže to

tiezjedna
8. okt 2024

@carrot_apple to už je ale iný príbeh...

janickacrazy
8. okt 2024

@carrot_apple no tak zober deti a choď k mame na víkend, keď sa naňho nemôžeš dívať. Tu nemáš veľmi na výber. Buď to budeš akceptovať alebo sa rozvedies, keď ti to teda tak vadí. On sa nezmení, s tým nepočítaj. A keď mu budeš zakazovať, tak tým viac bude chcieť ísť.

anna777115
8. okt 2024

Áno, áno, toto je tu taká slovenská mentalita, že sa reštartuje hlava chlastom a lozením po ožran party. Neznášam alkoholické a nikotinové vypary, ktoré produkujú, takto založený športovci, ktorý ťahajú svoje alkoholicke turné a všetci naokolo, či sa imto páči, alebo nie to musia tolerovať a akceptovať, lebo inak sú maximalne čudný. Autorka, rozumiem ti a úplne ťa chápem. Treba, si nadstaviť svoje hranice tolerantnosti a nebáť sa dať najavo svoj postoj k tejto situacii.

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@petulda333 útek nie je riešenie

januska12323
8. okt 2024

Čo také chlastá keď nevie tri dni vstať z postele? Na ďalší deň po výjazde by som naplánovala mixovanú polievku, pyré, vysávanie, umývačka, sušička a o deti by sa staral on. Keď je dosť dospelý aby sa ožral je dosť dospelý aby žil ako otec a manžel.

cookie29
8. okt 2024

@petulda333 toto je slovenska mentalita, alkohol sa toleruje a este povazuje za nieco normalne ci hrdinske...
Teraz ked su male deti je to 4krat do roka a postupne to bude coraz viac...

@carrot_apple prepac, ale ako fungoval ked ste este neboli manzelia ci nemali deti? vtedy nepil vobec? Alebo si si len myslela, ze ked pridu deti, on sa zmeni?

Ja nemam problem zabavit sa, vypit, ale na druhej strane na druhy den sa funguje, lebo deti a rodina... aj ked pod obraz bozi som nikdy nebola. Neviem, ake stare mas deti, ale ja by som sa asi zbalila a sla ku kamoske alebo na vylet, sama bez deti, tie by som mu nechala. On si potrebuje zresetovat hlavu, Ty tiez ked vidis to hoviadko... mozno mu to dojde, ale predpokladam, ze nie.

tiezjedna
8. okt 2024

@anna777115 nastaviť, nie nadstaviť

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@janickacrazy ale ja mu nechcem dať voľný priestor, kto ho dá mne? a ďalšia vec, dávnejšie, dva roky dozadu, som sa o neho báva, prišiel o pol9 domov, krvavý...no nebudem to vypisovať...a to mám odísť a nechať ho doma samého? čo ak by sa zvratkami udusil?

petulda333
8. okt 2024

@cookie29 s muzom som 15r a viac to nie je 🫢

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@januska12323 začína vždy pivom a samozrejme do toho tvrdé...

tiezjedna
8. okt 2024

@carrot_apple dávkuješ tie informácie postupne, tvoj muž má problém s alkoholom a zrejme to nebude 4x ročne

doriiis
8. okt 2024

Chvalabohu ja toto nemusím riešiť vôbec.Moj muz nepije vôbec žiadny alkohol.Neznasam pijanov

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@cookie29 od prvej dcéry to je, stále dookola tá istá pesnička, ale s väčšími prestávakami, že nebude, že navarí, že pomôže, trvalo to dáko krátko a zasa sa išlo tam a onam, s kamošom, a na svadbu bratrancovi ked sme šli... a ABD chytil/ani boha domov/

minenkak
8. okt 2024

@carrot_apple to si neviem ani predstaviť,u nás sa nepije alkohol,ale keby mi toto muž robil ,tak na druhý deň vedro ľadovej vody do postele ,ogabat to a poďme makať a ešte by bol taký krik,že asi by mu hlavu rozhodilo,aké u nás by sa toto nikdy nestalo

sense
8. okt 2024

Ziadno lebo môj opitý ešte neprišiel ale občas ide s kamarátom na drink tak aj ostane pri jednomax dvoch. Ale tiež reseruje hlavu sportom