Ako riešiť opitého manžela po pive?
Ako riešite to, keď Vám muž povie, že ide na jedno pivo a príde opitý a na druhý deň nefunguje? Alebo ide na oslavu kolegovi z práce a príde opitý o 2:00 ráno? Samozrejme nieje to každý víkend, raz za 3-4mesiace, vraj si musí vygumovať/zresetovať mozog...
@carrot_apple u nás sa toto deje vždy v decembri keď ma muž vianočný večierok 😀 potom pospi trocha dlhšie do nejakej 8mej, ak je moc zle supne si ibalgin a funguje normálne. Keby na druhý deň nefungoval, vadilo by mi to tiež. Lebo po A už máme deti a nechcem aby to videli a po B ak niekto nevie piť tak nech radšej nepije vôbec. Ja keď som niekde na vínku a napadne mi, že by som si dala viac ako dva poháre, tak hneď ma zase napadne že aký by to bol hlavobol na druhý deň, tak kašlem radšej na to a dám si len vodu😀 lebo ako kombo 2 malé deti a opica to si ani neviem predstaviť 🤣
@minenkak robievala som scény a prestalo ma to baviť, nevnímal, vôbec, ešte vravel, že mu robím napriek
Ja budem zhejtovana,ale môj muž keby prišiel domov opitý, by som ho strašne zbila a bolo by mi jedno ,či je to týranie alebo nie a isto iste by do nebolo rukou
@carrot_apple ja by som to tiez netolerovala.. nech ide von, nech sa zabavi, nech si da pivo. Ale nech vie kedy ma dost. Aby mi ozrata troska vyspavala cely dalsi den doma a nebola schopna ist ani na zachod je uz ozaj moc. A este nebodaj aby deti okolo chodili a pozerali na ocinka ktory nevie o svete
Autorka, toto nie je chlap , pre rodinný život, ani partnerstvo.Čím, skór to pochopíš, tým lepšie, pre teba a tvoje deti. Dať, podmienku, ak nebude schopný ziť život hlapa, ktorý má svoju rodinu a zodpovedne k nej pristupuje, tak ukončiť vzťah. Toto popijanie, nevešti do buducnosti nič dobré a časom sa z toho stáva zavislosť, ako vyšitá. Viem, o čom píšem mám dostatočné skúsenosti s tymto fenoménom"jedneho piva"....
@carrot_apple tvoj muž sa spoja pod obraz boží že je tri dni nepoužiteľný od prvého dieťaťa a ty to riešiš až po treťom,že ti to vadí?
@monikkatt je to pre mňa strašne ťažké
@sense nie, písala som už vyššie, že od prvej dcéry som vyšilovala, sľuboval, držal sa ako tak, pil menej a nie pod obraz boží, dokonca som mu sms vypisovala, že ho už čakám, volávala som mu, či už ide, že je 4 hodiny preč, neskôr že ho nepustím domov, že nech ide spať tam, kde ho nadájajú alkoholom...malo to postupnosť až som tento víkend povedala a DOSŤ!
Mne by to vadilo. Ako by reagoval, keby si dosla ako delo a cely den bola mimo? Postaral by sa o vsetko, o deti, obed, domacnost? Nechapem tomu, ze si musi zresetovat hlavu. To sa inak ako chlastom neda? Na Slovensku asi nie. Nech si da 1-2piva a hotovo. Ja by som ho na druhy den normalne zapriahla, ked vie chlastat, nech vie aj fungovat. Ked nevie, nech nepije.
@carrot_apple no ale keď si nič nespravila povedal si, že jednu dve scény prežije a potom bude kľud.
@anna777115 môj otec bol alkoholik, nezvádol chorobu mojej mamy a pil od mojich 6tich rokov, ani neviem, či som ho videla 10x tiezveho, upil sa k smrti...a ja mám pomaly toto isté doma, s tým, že pracuje,/môj otec nepracoval-kde tu ani mal na chlast/
varí, nakupuje, učí sa s najstaršou dcérou, chodí po mna do práce, umýva riad, robí menšie opravy na dome..
@januska12323 no teda, to som si aj ja povedala, ale po tomto víkende už nemám energiu,chuť,vôľu...povedala som dosť a čakám čo on na to.
@carrot_apple mne by to vadilo. Nieže ide, zabaví sa a zdrží sa dlhšie, kľudne nech sa zresetuje …
Ale to ožratie, ze nema mieru a druhý deň je ako zdochlina. A keby je taký zrovna na deň kedy ho naozaj treba lebo mame niečo naplánované tak by som bola nasrata ako pittbul
@carrot_apple pre mňa sa dospelý človek musí vedieť odreagovať aj inak ako chlastom. Vadilo by mi to aj keby na 2. deň fungoval.Ale na SK je to norma sa raz za čas ozrat asi aj u žien.
@carrot_apple má slabý tréning keď ho to tak zloží 😃😃
Nuž zrejme ste obaja inak nastavení, ty mu odmietas dať osobný priestor, lebo ho nemáš ani ty. Prečo ste si robili tri deti, keď to nezvladas
@petulda333 je mu furt zle až do nedele ako tak v nedelu už zje dačo, ale v sobotu si dá zasa pivo na dorovnanie hladiny, takže ja to beriem, že nefunguje tri dni
@carrot_apple Alkohol, meni charakter človeka, tým kym je dnes, nemusí byť zajtra. Všetko, toto má robiť, ale bez toho alkoholu, ten je tam navyše.Vieš, kolko úžastných ĺudí, mohlo byť, keby nepili...!?
@carrot_apple ....sama vieš,že žiješ s alkoholikom a iná cesta ako rozvod a opustiť ho nie je
@misiak7777 Ale, osobný priestor, nemusí byť nevyhnutne travenie voĺneho času chltaním, po krčmách.
Pockaj este chvilu, pri takomto piti sa jedneho dna otravi. Koleduje si o to.
Mne hneď napadlo, ze ci mu to za to fakt stojí keď chudák druhý deň nevie fungovať 🤔
Ako podla mňa nech ide ale na druhý deň nech sa správa ako chlap ,muž, otec ...
@misiak7777 človek tak neuvažuje, že nerob si deti lebo sa ti frajer opíja 4x do roka keď máš 25 rokov a ty tiež...na párty narodeniny meniny, zo začiatku je to sranda, bereš to ako srandu,mladosť pochabosť sa vraví......... ale postupom času a po komunikácii a sľuboch a aj prestávke, že nepil , zasa do toho spadneš, že ti to proste vadí a nemám mať vôbec deti? však koľo percent mužov nepije?
to by som asi ostala sama úplne
už to nieje len o mne, ale o veku, potrebách, prioritách,plánoch, ciaľoch a mali sme ich spoločné a iné ako teraz, je skvelý otecko ale fakt vygumovaný keď príde z jedného piva....
@oli18 už som to písala niekde vyššie, že sa bojím odísť, aby sa zvratkami nezadusil
@doriiis a čo tým vyriešim? bude mu ešte horšie a možno ešte viac bude piť, že som ho nechala a ešte viac roboty s ním bude a + deti.
@anna777115 má osobný priestor, je vášnivý cyklista a chodí plávať, a prechádzky do hory to je jeho,nadýchať sa čerstvého vzduchu...neviem prečo to chlastom neguje
@carrot_apple no a čo čakáš? Že sa jedného dňa zobudí a uvedomí si, že už piť nebude? No to sa asi nestane.
@carrot_apple ...ale už to nebude tvoja robota.Tak trp ďalej.Co ti nato povedať?
Vyrastala som s alkoholikom a si jak moja mama.Vyhovorky,výhovorky.Same hádky a žiadne riešenie.
@carrot_apple ty nie si uplne normalna, prepac... to akoze preto ze ty chces deti, tak aj za cenu ze maju otca alkoholika? Podla toho co pises, vies, co to obnasa :(
"po sľuboch a aj prestávke, že nepil , zasa do toho spadneš, že ti to proste vadí a nemám mať vôbec deti? však koľo percent mužov nepije?
to by som asi ostala sama úplne"
ubezpecujem Ta, ze je vela muzov, ktori nepiju. Niektori vobec, niektori si daju poharik pri prilezitosti, oslave, ale nezrubu sa tak, ze Ti lepi, ze sa zadusi zvratkami... fuj je mi zle len pri predstave.... radsej sa ani neopytam, kolko mate deti :(
@anna777115 však ok, len mám pocit že by bol problém aj to, že by šiel na víkend na turistiku s kamošmi😉

@tiezjedna pozerám kalendár, lebo si to značím, toto bolo 3tí krát, a očakávam Vianoce,takže 4tí krát za rok, nemám prečo klamať, je to tak.