icon

Ako riešiť opitého manžela po pive?

carrot_apple
8. okt 2024

Ako riešite to, keď Vám muž povie, že ide na jedno pivo a príde opitý a na druhý deň nefunguje? Alebo ide na oslavu kolegovi z práce a príde opitý o 2:00 ráno? Samozrejme nieje to každý víkend, raz za 3-4mesiace, vraj si musí vygumovať/zresetovať mozog...

anna777115
8. okt 2024

@carrot_apple Prosim ťa pekne ty čo riešiš, čim sa zadusi a ako mu bude. On, berie ohĺad na teba, ako sa ty cítiš, keď toto robi. Chráň, len seba a deti. On, je svojprávny dospelý človek, ktorý má niesť zotpovednosť za svoje činy. Ty, si jeho partnerka a nie opatrovateĺka, aby si na neho dohliadala.

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@cookie29 je to tak, nebudem sa hádať. nevedela som čo robiť.

misiak7777
8. okt 2024

@carrot_apple ako inak je úžasný, ale 4x do roka sa opije. Sorry, ale toto alkoholik nie je

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@anna777115 lenže bohužaľ mám také myšlienky, je to otec mojich detí, keď už len na to sa mám pozerať.

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@misiak7777 veď to, ja som nepísala, že je alkoholik, ale ako mu mám vyhovoriť to spíjanie sa donemoty? a nie raz ale 100krát sme sa o tom bavili, že to nieje normálne a furt to robí

sissy27
8. okt 2024

@carrot_apple a prečo ti hovorí, že ide "na jedno" a príde domov štvornožky? Nebude to tak trošku tým, že by si ho "nepustila", bola zdutá, upindaná? Toto by mi vadilo asi najviac. Nemám problém s tým, že si 3-4x do roka vyrazí s kamarátmi, nech si to užije, ale teda nech viem, s čím mám počítať. A kľudne nech aj celý deň potom prespí, ale vynahradí mi to inokedy. Ja mám takisto svoje koníčky, ktoré si chcem užiť, vtedy nech sa on 100% stará o deti a domácnosť a dopraje mi môj spôsob resetu bez zbytočných kecov.
Neviem, možno by ti lepšie padlo, keby nepil vôbec, ale chodil by napr. na ryby, alebo loziť po horách... každý víkend, celý víkend... ale keď bude fakt škaredo, tak by teda zostal doma.
Ste manželia, máte tri deti a ty podľa mňa tak nejak automaticky očakávaš, že tak ako si sa kompletne obetovala ty a už nemáš kamarátky ani žiadne koníčky, tak to isté spraví chlap a kým posledné dieťa nevyletí z hniezda, tak sa proste jeden bez druhého nikam nepohnete...

obleckodogymu
8. okt 2024

Predtým ako ste mali deti si nevedela, že takto pije? Predtým pil ako človek a teraz zrazu pije bez miery?...poznám chlapov čo takto pijú a v živote by som s nimi nič neriešila, nie ešte rodinu s ním zakladať. Chápem že každý potrebuje reset, ale toto je aj pre mňa absolútne asexuálne 🫤

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@misiak7777 bol tri dni v zahraničí kvôli práci,mali zahájenie otvorenia fabriky a mal pohár šampusu, úplne v pohode, nič sa nestalo, prišiel normálne domov, videla som videá, fotky mi posielal aj kolegov...všimla som si s videíí že im tam nedali nič, iba šampus na 4osoby, mali diskotéku,ale len jednohubky, skromne fakt, a to bolo výborne, nelákalo ho. asi to bude ludmi s ktorými aj pije, toto boli predsa len aj šéfovia tam...

gab1sol
8. okt 2024

@carrot_apple a vadí ti to, že sa 4x do roka spije a následne je deň, dva nefunkčný? Alebo, že sa ty musíš starať o deti (obliekanie, autobus, varenie,…), kým on dospáva? V mladosti to bola sranda, ale teraz už chceš, aby sa zmenil?

kati301
8. okt 2024

@carrot_apple toto je tak zbytočne vyhrotené, že rovno rozvod 🙈 máš tri malé deti a super chlapa, ktorý nie je žiadny alkoholik.. keby toto chudák čítal 🙈 a odpoved na tvoju otázku je nie, 4x do roka mi to nevadi.. respektíve moj muz aj keď príde pod obraz bozi je taký pán, že na druhy deň vstane a funguje s nami a dospava večer 🙂

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@sissy27 to bolo na začiatku a fakt bol na jednom pive,ale postupom času chodieval čoraz horší a povie, že ide na jedno pivo, všetko to išlo postupne ja som nikdy nemala problém, ide a hotovo, nezakazovala som mu a dokonca sme sa rozprávali kde bol s kým a koho stretol,ale postupom času pil viac a ani sa už rozprávať nechcel kde bol a koho stretol...až to dopadlo takto...máme koníčky a pri deťoch sa striedame, možno ja trochu viac,ale to mi až tak nevadilo, ako to že ma furt akokeby KLAME a zavádza

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@kati301 ja som písala vyššie, že rozvod=útek od problému...to mi nepomôže...ale keď on nevie vstať?váľa sa...smrdí, žiadna sprcha, zuby neumyté a ešte si otvorí pivo na dorovnanie hladiny?

doriiis
8. okt 2024

Fuj autorka.Preco toto robíš svojim deťom? Fakt sa musia pozerať na hento? Čo si ty za matku?

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@gab1sol ja nehovorím o zmene, nemôže sa nik zmeniť, ale UTLMIŤ, a písala som že sme v mladosti deti nemali, preto to bola sranda
a teraz máme byť zodpovední a nech si dá pivo a ide si zabehať alebo čo ja viem ale nie sa spíjať a nefungovať

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@doriiis áno, máš pravdu, fuj, aj ja si to hovorím a preto to furt riešim s ním, že AKO TO KONEČNE VYRIESIME, je utorok, ešte ma neoslovil, som zvedavá, či zasa musím ja tú tému otvoriť.

anna777115
8. okt 2024

@carrot_apple Veď, ale si sama protirečíš. Raz píšeš, že má takýto výjazd štvrťročne a potom píšeš, že si vyrovnáva hladinu ďálším pivom. Takto, začina alkoholizmus. Žiaden alkoholik sa ním nestane za rok, ale začina to množstvom a potom frekvenciou.

doriiis
8. okt 2024

@carrot_apple ....lenže škody na deťoch a ich vzťahu k otcovi sú a budú dávno napáchané,kým sa panko ( ak vôbec) rozhodne niečo riešiť.To ti hovorím,ako dieťa alkoholika.Takeho,špinavého ako máš ty.
Prestaň sa vyhovárať na svojho manžela.Alebo sa vyhováraj,ale potom si ako on

anna777115
8. okt 2024

@anna777115 Autorka, pije alkohol aj doma počas roka, mimo týchto výjazdov?

sense
8. okt 2024

@carrot_apple nuž tak si ho nemala pustiť anime nechať pretiect pohár trpezlivosti po treťom dieťati

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@anna777115 po takomto výjazde= ako na ten druhý deň nefunguje a ledva sa hýbe si večer otvorí pivo lebo je mu zle a ja to tak beriem, že je ešte opitý a aby mu prešlo tak si otvorí pivo.

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@anna777115 ako kedy, dá si pivo raz za dva týždne, ale to je všetko, dakedy si dáme spolu pohár vína ku filmu.

martinka13
8. okt 2024

Pokiaľ je to v takomto časovom rozostupe je to za mňa ok. Čo nie je ok, že nevie funguvať na druhý deň.

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@sense už som vyššie písala,že som mu vzala kľúče a nikam, nešiel ale to bola vyhrotená hádka aj u známych po návšteve, začnem to asi praktizovať.

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@martinka13 áno, veď to, je úplne že MIMO a vyzerá hrozne, nepríťažlivý absolútne pre mňa aj dva týždne aj mesiac.....mám ten jeho pohľad pred očami🙈

janickacrazy
8. okt 2024

@carrot_apple No lenže ty pokiaľ mu reálne nestrcis rozvodové papiere pod nos, tak on neurobí nič, veď doteraz si mu to tolerovala, máte 3 malé deti, on je presvedčený, že ho neopustis. Načo by sa snažil?

oli18
Autor odpoveď zmazal
carrot_apple
autor
8. okt 2024

@janickacrazy áno je si mnou 100percent istý

carrot_apple
autor
8. okt 2024

@oli18 to bol môj otec, nezvládne to asi každý, môj otec bol slaboch.

anna777115
8. okt 2024

Tak, treba, riešiť uvoĺnenie a odreagovanie sa inym spósobom, ako alkoholom, lebo nie každý to dokáže ukočirovať a ĺahko sa do toho zpadne.

oli18
8. okt 2024

@carrot_apple viem, reagujem na tvojho otca.