Ako riešiť opitého manžela po pive?
Ako riešite to, keď Vám muž povie, že ide na jedno pivo a príde opitý a na druhý deň nefunguje? Alebo ide na oslavu kolegovi z práce a príde opitý o 2:00 ráno? Samozrejme nieje to každý víkend, raz za 3-4mesiace, vraj si musí vygumovať/zresetovať mozog...
No a keď si v ten večer otvorí pivo ty ho v pohode necháš? Však zoberiem, vylejem, otrieskam o hlavu a pošlem ho uspávať deti. Nie čakať kedy sa uvedomí, on problém nemá to ty s ním.
@anna777115 už som písala, že má bicyklovanie, plávanie a aj tak...proste musím asi pri ňom stáť a kontrolovať ho a nikde ho nepúšťať, alebo čo.ešte budeme o tom diskutovať. čakám či príde za mnou,ak nie, cez víkend chcem počas spánku najmladšieho ísť na kopec u nás v dedine na prechádzku, vždy ma počúval ,ale doteraz asi nepochopil.
Tak keď.to.jemu.nevafi. môj našťastie takéto nerobí, hoci ja by som bola rad, keby raz za čas aspoň išiel.
Js aom bola na stretávke zo školy po.30.rokoch, a jeden strik mi už dal zabrať, keďže žiaden tréning. Najskôr som sa tešila, ako si užijem a užila som si aj bez alkoholu a opitia sa.
Môjho som za 9 rokov raz videla....ako sa zložil. A to doma s návštevou, následne mu bolo.celu noc zle a odvtedy už skoro 8 rokov nepije. Sém tam pivo a aj to.doma.
@carrot_apple tak to skús inak. Nech ti da deň do predu vediet že ide na “zatah”. Deň pred nech nakúpi, ty navar, uprac, aby jediná vec bola venovať sa deťom. A keď s nimi chceš niekam ísť vynechať autobus a chod autom. Je to s deťmi pohodlnejšie.
@januska12323 lenže ja nemám chuť ho sledovať,pozerať sa na neho ako hrozne vyzerá ako vzlyká, chodí furt na záchod, ochká, pluje sliny do umývadla, fakt nemám energiu stáť mu za chrbtom kedy si to pivo otvorí a vyliať ho do záchoda...napr.
On je uz alkoholik, ci sa ti to paci, alebo nie. Daj na stol dve kopky. Na jednu rozvodove tlaciva, na druhu ziadost do protialkoholickej liecebne. Daj mu par dni na rozmyslenie a potom konaj. Dohovorom uz nic nenapravis. A ak, tak len na kratky cas. Alkoholici sluby nedodrziavaju.
@carrot_apple Ale, partner, nie je tvoj pes aby ťa počúval a pokiaĺ on sám nie je naklonený tejto myšlienke, ty nemáš žiadnu moc, meniť jeho, ako osobu. Zmeniť, možeš, len ty svoj postoj k nemu a dať mu najavo, že to nemieniš tolerovať.
@carrot_apple môj muž bol za 18 r opitý raz, lebo neobedoval leto teplo dni obce a opil sa z marhulovice vypil malo, ale úplne ho to zložilo, že som sa bála ho nechať samého doma a ísť ešte k susedom.On sa hneď hrabal spať dala som mu lavor k posteli a išla preč.Ja nemám rada opitých ľudí ani nepijeme muž nič ani pivo.
Ja si myslím a to fakt alkohol nemusím a ani nemáme takých známych kde ideme, že sa hneď vyložia flase, že máš takú averziu, lebo pil tvoj otec.Ale opit sa 4x ročne s chlapmi mi nepríde, že je alkoholik, keď bežne doma cez týždeň nepije.
A to ja si myslím, že som dosť prísna a zasadova, ale podľa mňa trocha prehanas tak jasne, že mu je druhý deň zle atď....ale je tu druhá stránka, že máš tri deti a vieš, že bude všetko na tebe, ale keď celý rok funguje tak snáď môže 4 x ročne ísť von.
Ano, sú ľudia čo si dajú 2 poháre a stačí ja akonáhle cítim, že mi je teplo končím, keď sme boli niekde na Silvestra, školská stretavka, oslava.....niekto nevie piť pomiesa a takto to dopadne
Podľa mňa je ako teeneger, že hurá konečne som s chlapmi bez nej, tak sa urvem z reťaze nech sa deje čo sa deje a stojí to za to.A ty si nasratá, lebo asi takéto stretka nemavas a mu ich závidíš v kútiku duše, že zabudol na zodpovednosť, povinnosti.
Ženy, nepíšte tu, ako by ste boli radi, keby ten váš išel občas na pivo. Pokiaĺ, nemáte skúsenosť, kam alkohol dokáže zajsť a čo dokáze narobiť v živote ĺudí a zničiť celé rodiny a psychiku deti, ktoré v takomto prostredi vyrastali. Vždy, to začina jednym pivom.Normalnosťou a prirodzenostou, je nepiť alkohol vóbec. Pre človeka, je chemicke zloženie alkoholu jed, kedy to už ĺudia konečne pochopia.
@carrot_apple kontrolovať, nepúšťať, ale veď on nie je tvoje dieťa....
@anna777115 ale veď keď si človek dá pohár vína alebo jedno pivo raz za mesiac na oslave, tak to nie je žiadny alkoholik, autorkin muž je úplne iný prípad. Lenže autorka nechápe, že keď mu dohovorí a zakáže, on si aj tak pôjde svoje. Málokto dokáže prestať piť sám od seba.
@carrot_apple moja kamoška má na toto tip. Hneď skoro ráno ako je muž po opici tak o šiestej mu dá do postele deti, nech sa stará.
@janickacrazy Pre niekoho jeden pohaŕ nemusí znamenať nič, pre ineho to može byť začiatok závislosti. Stačí nejaka pretdispozicia a spúšťač.
@oli18 rozvod je utek pred tym ze som uz davno mala pritvrdit,nic tym nevyriesim,iba to zhorsim.
@hopsas lenze najstarsia s nim nebude a najmladsi bude furt mna aj tak volat....a povie mi ze mu robim napriek.ja ked som u kamosky na vine a rano do 8 spim tak mi tam deti nedava...pridu same od seba a moze ich aj 10x odhovarat aj tak pridu iba zamnou
@luccija ved som pisala vyssie ze aj ked som kkuce vzala nesiel ale isiel po dlhsej dobe...nic nepochopil
@luccija nezavidim mu,ze sa stretava s ludmi s kt.len pije?..co mu mam zavidiet?ze ide von a je s tymito ludmi iba?a skonci pod obraz bozi?vyssie som pisala ze mam svoje stretnutia...vsak nech ide...ale nech na druhy den funguje tak ako aj ja...
@carrot_apple Žena, ty si úplne mimo, akú máš predstavu o partnerstve. Veď, to nie je level, aby niekto pritvrdil, alebo popustil. To, musi byť nastavenie vás oboch a pokiaĺ on taomu, nie je nasavený, ako ty, tak to budete celý živoť, ako v ringu. Ty, s nim nemóžeš bojovať, ty mu možež iba ukázať, ale hlavne dokázat, aké su tvoje hranice tolerantnosti voči alkoholu. A čo bude nasledovať, keď ich prekročí a nebude ich rešpektovať. To, je všetko čo si schopná spraviť.
@lenka1993 a potom sa to stane pravidlom,bude este viac motivovany ist niekde,povie si...vsak som si splnil co som mal...tak mozem ist sa spit...lebo navarene...upratane...nakupene...zena nebude doma ani deti...juchuuuuu budem sa valat a nic nerobit🤣
@anna777115 lenze ja som narobila chyb v tomto az az...kde je teraz ta hranica ked sa to nestalo prvy krat ani druhy ale treti za tento rok?
Kludne mi moze povedat:
Ved si ma pustila.
@carrot_apple tak potom asi máte problém dať si deti do laty. Lebo kamoška keď povie deťom že teraz budete s ockom tak sú s ockom a ani nepipnu.
@carrot_apple kde konkretne nalievaju taku opicu z jedneho piva? 🙂
@maialeo da do toho tvrde
To on vravi ze ide na jedno pivo aby som ho pustila
A ja krava...verim.
Lebo sa stalo vela krat ze som narobila sceny
Ked sa pozriem roky dozadu..4 roky dozadu som bravala kluce,vypinala mobil...tak nikam nesiel.
Ale zasa daco vysvitlo,zasa narodeniny..meniny...oslava...a bolo...siel aj bez klucov.
@hopsas super.tak toto zavidim. No najstarsia uz citi,ze je smradlavy a opity...nebude pri nom.
@carrot_apple Ale, preboha veď on nie je pes na reťazi, že ho možeš púšťať.To akože chceš dospelému svojprávnemu človeku, zakázať voĺný pohyb.Keby, on bol rovnako nastaveny, ako ty, tak može chodiť , kde chce, kedy chce a nezmontuje sa pod obraz boži. Veď, keď ide do krčmy, tak tsm nejde na mariansku pobožnosť ale ide s vedomim piť. On, vie veĺmi dobre, ako to dopadne, aj to že tebe to bude vadiť a predsa to urobí, skús popremýšĺať prečo. Myslíš, že ho možeš nejako zastaviť v tom, čo sa odohrava v jeho hlave tym , že mu zoberieš kĺúče? Spraví, to inokedy, lebo chce. Nemožeš, ho celý život kontrolovať a dtžať v klietke.
@carrot_apple píšu ti tu sprostosti ako keby si chlapa komandovala vkuse. By som chcela vidieť ako by reagovali na take chlapske opijaše hoc aj raz do roka, keby tiez mali otca alkoholika.
@zuzanapjat Viéš, ako by som reagovala? V prvom rade, by som mu povedala o svojich hraniciach, ku takemuto ožieraniu sa a hlavne by som ho nechala niesť nasledky, svojho správania sa k nerešpektovaniu mojich hranic.
@anna777115 on moze byt este rad. Ja citim k opitemu cloveku taku averziu, ze obcas sa cudujem, ako je mozne ze tych opilcov zeny neutlču v spanku. neviem si predstavit aky stres uz dopredu to musi byt pre autorku, ked toto vídala v detstve a aký strach v nej musi vyvolavať vidieť takeho ožrateho svojho muza
@zuzanapjat Áno a presne takto vzniká spoluzávislosť, lebo cely ich spoločný život sa bude točiť, len o tom kde sa zmontuje, s kym , v akom stave pride domou. Cely život, bude v strese, kedy ho opať napadne isť slopat. A v takomto prostredi budu vyrastať aj deti, lebo vidia napatie medzi rodičmi a vidia v akom stave sa otec nachadza.

Alkohol je jed. Nech si hovorí kto chce co chce.. Ľudia často alkohol normalizuju, ved decko vínka večer po ťažkom dni nikomu neublíži, ani to jedno pivo po robote. Normálne to v mojich očiach nie je. Čiže mne by to vadilo. Našťastie mame s mužom rovnaký pohľad na vec. Toto sme komunikovali ešte pred tým, ako sme sa dali dokopy.