Ako riešiť prebytočné nákupy manžela?
Pred mesiacom sa mi pokazil telefón. Čiže bolo nutné si nejaky zaobstarať. Manžel mal dobrý telefón. Hneď ako som si kúpila ja tak si aj on išiel kúpiť ten istý. Dcéry dostali od starých rodičov inteligentné hodinky. Na druhý deň došiel aj on na ruke s takými. Stále sa predvádza s tým aké je to super. Pritom nešportuje ani nič na čo by to využíval za mňa v takom prípade zbytočnosť. Už hovoril dnes, že objednal aj mne také. No ja to vôbec nechcem aj som mu to povedala zbytočných skoro 200e. A nie nie sme bohatý trochu sa nam polepšilo ked prišiel daňový bonus a to som povedala, že peniaze nechame na leto na zážitky, keďže dovolenku si dovoliť nemôžeme. Pritom máme sporák, kde nám ide len jedna platnička z troch. Takže najprv varím mäso potom prílohu potom zvlast prikrm pre dcéru. Už dva roky o tom hovorím, že to potrebujem ale totálne to ignoruje. Mne už z toho tečú nervy. Čo mám robiť ?
Autorka toto sa ani nedá citát ako si ty ochotná takto žiť. Zariadila si si to skutočne úžasne. Nemáš prístup k peniazom, daňový bonus sú vlastne prachy pre muza. Jedna basen. Jediná rada je rozvod, sle to sa asi nestane
Co mate robiť?Objednajte si sporák.
Kúpim privezú zapoja
Ženy, ale veď on je ináč úžasný manžel a otec...🤷♀️
Keď ti prišli dane mohla si si sporák zaobstarať. Nevarila by som radšej. Keď je na hlúposti tak sa nájde aj na sporák.. nervy mám len to čítam. Nech si žere hodinky a telefón
Ako to, že nemáš prístup k peniazom?! Ako to, že tvoj rodičák chodí mužovi na účet a ty sa k tým peniazom nedostaneš?! Ako to, že muž ti kúpi niečo, čo nechceš a nepotrebuješ, bez konzultácie s tebou?! Ako to, že nekúpi niečo, čo nutne potrebuješ do domácnosti?!
Nabudúce, keď bude čakať na obed, daj mu na tanier tie hodinky, že nemala si na čom uvariť. 😠
@autorka už som prečítala tvoje reakcie. Mrzí ma to... Naozaj si ekonomicky týraná žena. Presne ako ti tu píšu - hneď zajtra si otvor účet a na sociálke nahlás tam rodičák a prídavky. A z toho kupuj výlučne veci ako ten sporák a veci, ktoré nevyhnutne potrebuješ a zvyšok odkladaj (odkladaj pre vás všetkých, ale teda že proste ty sporíš, aby sa všetky vaše spoločné peniaze nepremrhali). Na stravu pre manžela a deti, veci pre deti, drogériu a podobne to v žiadnom prípade nemíňaj. Na to nech dáva manžel. Ak odmietne, daj ho na súd na určenie výživného (áno, robí sa to aj v manželstve, presne v takýchto prípadoch, keď mužovi nedochádza, že vaše peniaze sú zo zákona spoločné). Najprv možno skús mediátora, alebo niečo na ten štýl, že len sa s manželom pred ním, alebo pred právnikom a podobne porozprávať, nech mu vysvetlí, že VŠETKY vaše peniaze sú spoločné. A snáď mu trkne a nebude to treba hnať na súd. Ak by si potrebovala pomoct, poradiť ako a kde začať, napíš mi správu, zistíme spoločne, aké sú možnosti u teba v okolí. U nás napríklad v meste na úrade práce je k dispozícii zadarmo právne aj sociálne poradenstvo, tak tam by som šla najprv sama a následne aj s manželom.
A hej, chápem, že ťa vytáčajú hodinky. Naozaj sa správa ako decko, že keď to niekto má, tak hneď aj on. Preto ich kúpil aj tebe, a preto aj nový mobil ti dovolil, lebo to vidno, vidia to ľudia, môže sa tým chváliť, je to akoby jeho vizitka.
@any_soj pridavky bez suhlasu manzela neprepise...
Keď ti prišli dane mohla si si sporák zaobstarať. Nevarila by som radšej. Keď je na hlúposti tak sa nájde aj na sporák.. nervy mám len to čítam. Nech si žere hodinky a telefón
@miska1997 ake dane jej prisli? ona nema ani ucet v banke ani pristup k muzovmu uctu ani bankomatovu kartu, ma hotovost co si vypyta a milostivy manzel jej to s prisluchajucim frflotom da
Vyser sa na hodinky.
Povedz mu, čo potrebuješ. Ak nebude nový sporák, prestavaná variť.
Blbcovi naserviruj chlieb s maslom a nech si na plotienke navarí kompletný obed sám... do večera máš sporhelt🤷
Boha...ser uz na hodinky...kolko mas rokov? Ked pridu tvoje tak ich robno posli naspat. Zober kartu muzovi kup sporak aj s montazou( online sa to dat kludne) a mas vybavene.
Kde Ta splasil? Aj ja chcem taku,co nema pristuo k peniazom😇
Baby a ešte vás to baví odpisovať? 🤔
Ja som mala kedysi takeho somara, fakt na debiliny minal peniaze, iba ked som mu zobrala vyplatu, by si aj usetril ale zas zobral dalsiu nepotrebnu debilinu na splatky 🤦. Esteze som s nim uz viac neni a teraz mam extremny opak, moj muz nas vsetkych honci stale pracovat (on na maximum svojich kapacit a volneho casu) a kupuje zas same nehnutelnosti a ja by som chcela taky zlaty stred 😂 a konecne aj tu rodinnu dovolenku zazit 🤦
Prepáč,budem sprostá...ale debilovi nevysvetlíš.
Nijak nedobre😇 Ja som vecne dzubany, ze mi nikdi nic netreba
objednas si sporak, kupis a pride sporak a zavolas si servis = zapoja. Vsak to je normlane v zarucnom servise ak to nevies urobit sama. A k peniazom si pristup sprav. Hodinky vrat...
@heidi4 len aby tie hodinky neboli to najinteligentnejsie v tej rodine🙂
@sidicek 🤣ono stane sa aj v 2titulovych rodinach... On ing, ona mudr a on si za danovy bonus kupi tie hodinky za 1000 € a kupi a hotovo, ona ich ma za 200 a v pohode stacia, jemu sa neda vysvetlit, ze polka funkcii u nas nie je podporovana, takze tie za 1/5 ceny mu posluzia rovnako, na tomto sa vedeli rozhadat na tyzden, keby Sulik vedel, co sposobi s jeho danovym bonusom "pre deti" , kazdy egoista minie na xhujovinu... Cesta do pekla🔥🔥🔥dlazdena dobrymi umyslami... Tu chyba sporak, ale stvoro hodiniek je😡no aj pani prezidentova Susterova varila v palaci na 2platnicke😂
Zena, ty musis byt velmi naivna...aspon mi tak znies...podla toho co pises. Len taka zakladna otazka, bavila si sa s nim aj raznejsim tonom o financiach, ktore su mimochodom VASE SPOLOCNE pocas manzelstva? pytam sa preto raznejsim tonom, lebo ocividne doma na jednej platnicke varis neandrtalcovi🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Alebo mas z neho strach si razne dupnut? Co by ti spravil?
Dalsia vec je ako ti uz radili, prestan varit! a to hned ! keby aj skapinal od hladu a opyta sa preco nie je navarene, tak mu jasne povedz,ze dokym nebudes mat novy sporak odmietas varit na jednej platnicke 3 hodiny a za tym si stoj, neustup dokym ho nekupi! A uplne naj rada a posledna, s takymto chujom fakt chces zit do konca zivota, co ta uz teraz financne tyra a ty sa mu mas doprosovat za peniaze, ked je nieco ozaj potrebne? Radsej by som sla zit do krizoveho centra alebo na ubytovnu nez by som mala zit s takym chujom kym sa pozbieram na vlastne nohy! porozmyslaj nadtym a prosim ta, pri tom rozmyslani zapni tu vnutornu cast hlavy, co sa nazyva mozog🙏 bez vyhovoriek a ziadneho ale( ale ja ho lubim, ale on inak..atd-ZIADNE ALE!). Vela stastia
Autorka.Sama si zato môžeš.Sporak si si mala dávno kúpiť a dať ho zapojiť odborníkovi.Obaja ste rovnako trhnuti

Ved nenavar a chod na prechadzku na par hodin a ak budu poznamky, strc mu pod nos hodinky, ze si bola testovat, aka je to paradicka tie hodinky, na varenie na 1 plarnicke nezostal cas. Ved hodinky bolo yreba testovat, nie?