icon

Ako riešiť prispievanie na partnerovu hypotéku?

moncicka02
16. nov 2024

Mile damy,

Opisem konkretnu situaciu a poprosim Vas velmi pekne o nazor, ako by ste to riesili.

Ide o to, ze partner si kupil byt pred 3 rokmi, ktori nedavno dostavali. Cele 3 roky sme sa o tom bavili, ze tam pojdeme byvat. Pred pol rokom, ked sme sa mali stahovat tak mi povedal, ze ked tu nie je tak mam ist na svoj byt a ked tu je tak mozem byt u neho.

Svoj byt som vtedy planovala prenajat a davat mu polku prenajmu na jeho hypoteku. Z toho prenajmu vsak z hore uvedenych dovodov a aj preto ze ma pri kazdej hadke vyhadzuje z bytu, alebo teda lepsie povedane posiela k sestre, zislo.

Po stopnuti toho prenajmu som sa rozhodla moj 3i ruzinovsky byt teraz prerobit. Prerabka s nabytkom ma vyjde vela, ale uz som rozhodnuta - nechcem zit v neistote a chcem mat aj ja vlastny domov vzhladom na to ako sa sprava.

Dnes som si musela vypocut ako ho vyuzivam. Ze mu neplatim na hypoteku, napriek tomu ze som mu navrhla, ze mu budem prispievat. Proste on ma stale vyhadzuje tak aj ja musim riesit svoj byt a je neunosne si prerobit svoj byt a este aj jemu prispievat na hypoteku. Proste som to chcela plati z prenajmu.

Zarabam asi polku jeho platu a platim skoro vsetko na polovicu - v byte kde sme predtym byvali som platila polku najmu, (moj som si nemohla prenajat, lebo som sa stale bala, ze ma vyhodi), platim polku stravy, polku restauracii (stravujeme sa v nich pomerne casto), polku wellnessov, dovoleniek, cestovania. Je toho vela, je narocny, vela cestujeme.

Ja dochadzam za pracou do Viedne a platim naklady za svoj byt, cestovne, takze aj ja mam vlastne vydavky. Plus ta prerabka…

Byt si kupil sam, nemam na nom ziadny podiel. Velmi som si priala aby sme mali spolocny byt, aby som aj ja ked na nieco prispievam vlastnila ale on ani jeho rodicia s tym nesuhlasili. Proste oni chcu aby on mal vlastny byt. Moj byt je dar od rodicov, on si na svoj vzal hypoteku. O mojom byte len skaredo rozprava, ze je to skaredy panelakovy byt pritom je to v byt v peknej casti Bratislavy a nemam ziadne stresy ohladom hypoteky.

Teraz hovori, ze ho vyuzivam.

Niekedy sa ma spyta preco ho nikam nepozvem. Ale ja fakt mam pocit ze tym ze prispievam polovicou na vsetko okrem hypoteky tak platim viac nez dost.

Na zaciatku dokonca odo mna ziadal aby som mu tento byt zariadila, ale samozrejme som sa to bala urobit, kedze nie sme manzelia a nie je to nijak osetrene. Pri rozchode by sa mi pekne zasmial do tvare…

Skutocne na nom ani nestetrim, na narodeniny dostal drona 🙁. Doma sa tiez snazim napriek dochadzaniu do Viedne (co mi vezme cesta 8 hodin tyzdenne) starat o domacnost. Periem mu, normalne sa staram, ked mam cas tak uvarim, upratujem pravidelne a stale nie je dost.

Minule prisiel s napadom ze si mam vziat hypoteku vo Viedni a budeme byvat u mna. Toto by mne samej ako zene nikdy rodicia nedovolili, vzhladom na to ze zena moze zostat raz s dietatom sama a co potom.

Strasne ma mrzi tato situacia. Vzdy som si myslela ze budem zit a niekym v nasom spolocnom byte ktory budem moct nazyvat domov 🙁.

On by tento byt nikdy nenapisal na mna ani keby som mu hned teraz dala polovicu z trhovej ceny. A ani na ziadnu inu…

Poradte ako by ste to riesili.

Dakujem Vam

enmery
17. nov 2024

@moncicka02 Nemyslím, že Ti napísala niečo zlé. Už v predošlej téme si mala postrehy od ľudí. Teraz si napísala toto. Ty sa trápiť nemusíš-máš byt, máš kam ísť, nie si s ním chvalabohu spojená žiadnym dieťaťom, máš prácu, vieš si zarobiť na všetko sama. Takže jedine Ty si sa rozhodla trápiť a ostávať s totálne chorým vadným kusom. Chcela si si prečítať nejakú zázračnú formulku, ktorú mu povieš a z neho bude skutočný chlap?Taká neexistuje. Takže neviem, čo si chcela počuť.

moncicka02
autor
17. nov 2024

@enmery mne tie prispevky od inych dievcat skutocne v rozhodovani pomahaju, ale potom tu pise niekto o lobotomii. Prepac, toto je presne uroven mojho partnera. Da sa rozpravat aj normalne. Aspon ja som na normalne rozpravanie bez osocovania z domu zvyknuta.

Hovorim, len tolko ze ten komentar je zbytocny a mozme to drzat v slusnej rovine.

Uvedomujem si ze to riesim 2x ale asi to riesim lebo to skutocne chcem doriesit a nie preto ze sa tu chcem dookola stazovat a nic nespravit. Mesiac bolo fajn a dnes zase prepinaky.

moncicka02
autor
17. nov 2024

@moncicka02 mna tento clovek uz tak oblbol, ze si fakt chcem byt ista ze to nie som ja, co robi chybu. Preto aj dnes ta otazka ohladom financnej temy. Lebo on aj jeho rodicia ma presviedcaju ze to co chcu oni 3 je normalne.

enmery
17. nov 2024

@moncicka02 Tvoj priayeľ má s vysokou pravdepodobnosťou poruchu osobnosti. Toto sa nezmení nikdy!S dieťaťom sa to iba zhroší a bude z Teba psychicky ubitá troska doma, nebude Ti dávať ani cent na domácnosť, či dieťa, ešte Ti do toho bude vykrikovať, že vás živí, nepomôže Ti ani s domácnosťou, plus sa pridajú sprosté reči na Tvoj vzhľad po pôrode. Ty budeš ticho plakať a spomínať na tieto časy, ked si mala zabuchnúť dvere a ísť preč. Namiesto toho budeš s ním spojená do smrti cez dieťa a budeš to zažívať pri každom kontakte. Pravdepodobne tak myslela tú lobotómiu. Žiadny inÿ scénar Ťa nečaká. Zachráň sa.

pieksamaki
17. nov 2024

@moncicka02 položka si sama sebe otázku........a spatne si rekapituluj vztah....a teraz si povedz sny a predstavu....je to len o tebe.musis ty urobiť krok

lavender273
17. nov 2024

A ty si s nim preco vlastne? Lepsie byt s takymto vyskytom ako sama?

riyadh
Autor odpoveď zmazal
enya00
17. nov 2024

@moncicka02 a teraz si predstav, ze by s s nim mala dieta.. pekne krasne z rodicaku na polovicu, vyhadzoval by ta z bytu aj s deckom..Nie, nie je problem v tebe, ale v nom.A vlastne aj v tebe.Pretoze si sebestacna zena a nechas sa takto zhadzovat od debilka..Prosim, odstrihni sa od neho, ziadne pozitiva v tomto vztahu nie su. Pozbieraj poslednu hrdost a utekaj

letfenixa
17. nov 2024

@moncicka02 citujem ťa 'Da sa rozpravat aj normalne. Aspon ja som na normalne rozpravanie bez osocovania z domu zvyknuta.'
Naozaj? NAOZAJ???
a toto si necháš? Od niekoho, kto ti má byť najbližší???
Potom sú tie slová o lobotomii namieste.

sofia1979
17. nov 2024

@moncicka02 utekal kade ľahšie hľadaj normálneho chlapa,hodiny týkajú týl tak držím palce

jarkap1
17. nov 2024

@moncicka02 citam v tom tvojom oktobrovom prispevku vetu "jeden den sa POKUSAME O BABATKO a druhy den je zase zle" .
Prebohaziveho ta prosim, STACI -STOP-UKONCI TO.
Ja som totizto tak dopadlaba dodrbala som si zivot s podobnym clovekom (ale moj je slaby odvar tvojho) tiez kvoli veku.
Zeny ti pisu dobre.
Tak sup sup. Vies co mas robit. Aj by som ti prisla pomoct, ale mam parmesacne dieta.
Zvladnes to .

lucylaw
17. nov 2024

@moncicka02 Takže on je vysoko postavený muž a pýta sa teba,prečo ho nikam nepozveš?? A on teba kam pozýva?? Keďže si písala,že idete vo všetkom na polovicu..Nebola by som s takýmto hovädom ďalej už ani minútu,nemiluje ťa,neváži si ťa a podľa mňa ťažko znáša to,že ty máš byť bez hypo a on nie..Prečo by si sa ty mala jemu skladať na jeho hypotéku?? Nevidím žiadny dôvod..Ja viem,že ťa to mrzí,že ďalšie 3 roky v riti,ale v dnešnej dobe majú ženy deti aj po 40-ke a radšej byť sama ako s takýmto dementom..Keď si myslí o sebe,že je taký úžasný a má na viac,tak nech hľadá,bude ešte veľmi prekvapený,že takéto správanie mu žiadna žena tolerovať nebude..

sense
17. nov 2024

Uprimne namiesto riesenia prisievania na byt , by som riesila rozchod
Obzvlast ked ti stale vravi ze ho vyuzivas, tak pozbieraj zvysok hrdosti a povedz ze ho uz vyuzivst teda nebudes a cau

esmet
17. nov 2024

Odid od neho hned. A dieta si s nim urcite nerob. Psychycky ten tlak potom neunesies, on sa bude spravat horsie a horsie a bude ti robit neskutocne peklo este aj za dieta. Ver mi nechces pocuvat ako si najhorsia matka na svete, o dieta sa nestaras a ze ti ho vezmem a uvidis ho dva vikendy v mesiaci.

lily246
17. nov 2024

@moncicka02 keď takému chlapovi porodíš dieťa, vtedy nastane peklo v tvojom živote. Ako bezdetná tieto slová bohužiaľ nepochopíš. Bude ťa mať kompletne v hrsti, spraví z teba trosku, bude ťa vydierať cez dieťa. Zabila si s ním veľa rokov, lebo ti imponovalo, že je dobrá partia. Mať 38, chcieť dieťa a začínať hľadať muža odznova je fakt veľa, ale zostať a otehotnieť s týmto je horšie, určite ti zničí život.

alex49
17. nov 2024

100 báb ti napíše, že si trúba, keď s takýmto debilom ostávaš, ale ty sa iba ohradis, že takto sa s tebou baviť nebudú. Tvoj milovaný ta každý deň zranuje, ale s ním ostávaš, tu žiadna logika nie je. Kopni ho do zadku, prerob si byt a ži si spokojne bez chlapa.

sissy27
17. nov 2024

@moncicka02 stacilo mi docitat po “vyhadzuje ma” - raz by mi chlap povedal, ze mam vypadnut, tak viac o mne nebude pocut. A ty mas jemu prispievat na hypo?? To sa uplne posral, nie?? On vyuziva teba moja zlata. Neexistuje jediny normalny dovod, preco by si ty mala splacat cudziu nehnutelnost.
Nechcem sa ta dotknut, ale co je na nom take uzasne, ze si ochotna platit mu polovicu jeho zivotnych nakladov, starat sa onho, a nechat zo seba robit handru? Ma vtaka zo zlata a vytrtkal ti rozum z hlavy, ci ako?

mirro
17. nov 2024

@moncicka02 nestrácaj s ním čas.

gabu_lienka
17. nov 2024

@moncicka02 ty mas jedine stastie a to, ze s tymto kretenom nemas dieta. Prerob si svoj byt a vymaz ho zo zivota.

lusyc
17. nov 2024

Nečítam celú diskusiu. Mňa by vyhodil len raz, prvý a posledný, nazad do môjho bytu.
Ak si ochotná toto zažívať ďalšiu časť svojho života, tak s ním ostaň. Bude sa vekom len zhoršovať.

andrejkap123
17. nov 2024

Necitala som komenty ani cely prispevok lebo ma zarazila hned tato veta: “nemozem prenajat svoj byt lebo sa bojim ze ma vyhodi zo svojho a teda nemala by si kam ist?” Fuha naco si s nim? A tak dlho? Ten chlap ta nechce 🙂 prosim nerob si to a nestracaj s ním čas. Vi svete ta čaka niekde tvoj buduci manzel a tento chuj ti lek brani v tom ze ho spoznas….drzim palce

lucia13022023
17. nov 2024

Nečítala som komentáre, a tvoj úvodný príspevok som stopla v polke a mam jedinu otázku - načo si s takým človekom? Raz by ma muž vyhodil, už by ma nevidel. Toto nie je partner do budúcnosti.

mama_
Autor odpoveď zmazal
gabu_lienka
17. nov 2024

@moncicka02 teraz citam dalsie tvoje prispevky a uz teraz lutujem zenu, ktora si s tymto psycchicky narusenym primitivom zadovazi deti. Este mas sancu nebyt to ty. A k veku - moja kamaratka sa v 38 zoznamila so svojim muzom a v 40.porodila. Dnes nic nezvycajne.

lienka.7
17. nov 2024

@moncicka02 ani som to nedocitala, prišla som asi do 1/4... prepac, ale co tu od nás chceš počuť? Naozaj si tak blba, ze nevidíš, ze ta iba využíva?
Co s nim este vôbec robíš? A platit všetko napoly? Poviem ti, toto je uplne ideálny partner do manzelstva a naurobennie si deti👌👌👌 ešte aj na vložky si budeš pýtať keď budeš na RD a z toho mu polku davat👎👎👎

abbey1
17. nov 2024

@moncicka02 Prečo je ešte tvoj partner, ak sa to vôbec dá nazvať vzťahom? A ďalej už nepotrebuješ riešiť nič. Len toto sa spýtaj sama seba.
Mne rozum stojí, s čím všetkých sú ženy ochotné žiť.

3petka
17. nov 2024

@moncicka02 necitala som to celé ale naozaj chceš žiť s takým dementom?
Stále v strachu? Kopni ho do zadku a nájdi si normálneho chlapa čo si ta bude vážiť, toto je extrém.
Ak by mna niekto s kým chcem žiť len jeden krát vyhodil z domova už má neuvidí.
Máš kde byt, tak sa spamataj a začni žiť.

tundra
17. nov 2024

@moncicka02 je mi velmi luto,co prezivas,ale nikto rozhodnutie za teba nespravi,to musis urobit ty.
Clovek sa boji zmeny,lebo nevies,co ta caka.
Celkom nechapem,ako sa jedna samostatna,inteligentna zena,dokaze namotat na cloveka,ktory ju len vyuziva.Zavri oci a predstav si pri sebe cloveka,ktory si ta vazi,miluje ta,nema ta len na sex,ale vzajomne sa doplnate.Dôverujete si a spolocne sa podporujete.Ty vies,ze to teraz nie je dobre,ale napriek tomu si s nim.Naber odvahu,vykroc do neznama,urob hrubu ciaru za tymto vztahom,ak sa to vôbec da, tak nazvat a bude ti lepsie.Vôbec nemysli na svoj vek a na to co bude.Uzivaj si pritomnost,prerob byt,naplanuj si zimnu dovolenku.Vyraz na hory,nacerpaj enegiu a zacni mysliet pozitivne.Prajem ti z celeho ❤️,novu kapitolu v tvojom zivote a vela lasky,ktora na teba urcite niekde caka.Drz sa,mas na viac😘.

modrykolibrik
17. nov 2024

@moncicka02 srdiecko moje, teraz ma dobre pocuvaj. Ako keby som videla, ze pises o mojom vztahu s priatelom. Tiez to u nas tak fungovalo. Len s tym rozdielom, ze on potom byval u nas a stratila som pri nom svoje najlepsie roky zivota. Psychicky ma daval dole. Stale mi hovoril aka som neschopna, nic neviem. Preto je uz ex. A ako som dopadla? Nasiel si ma moj terajsi muz. Sme spolu 2 roky aj 3 mesiace, kupili sme dom. Mame psa a akurat pri mne lezi 6 yuzdnove steniatko. Mam 38. Keby som ex nevykopla zo svojho zivota, nic z toho by som teraz nemala.
Tak hore hlavu a bojuj

mariaa79
17. nov 2024

@moncicka02 utekaj a veľmi ďaleko .On iný nebude.Je to lakomec špekulant a prospechár.Nikdy z neho nebude dobrý partner ,manžel ani otec.