icon

Ako riešiť problém s agresívnym synovcom na výlete?

14. jún 2025

Ahojte idem si k vam opatovne po radu lebo vela krat ked som bola vzlozitej situacii nasla som tu rady a pochopenie. Takze.. s manzelom mame 9 r . a 7r. dceru, a nakolko sme obaja dost pracovne vytazeni nechodime tak casto na rozne vylety a dovolenky tak ako by sme si zelali, preto sme pre nase dceri naplanovali na buduci vikend vylet do polska do zabavneho parku ze sa prevezieme najeme sa vysantime dame zmrzlinu a pojdeme domov deti sa samozrejme uz velmi tesia. O tomto nasom vylete sme nikomu vramci rodiny nehovorili ale svagrina (muzova sestra) sa nejak dozvedela ze tam ideme a chce nam silou mocou nanutit aby sme zobrali aj jej 6 rocneho syna. A tu nastava ten problem ..svagrinin syn je jedno rozmaznane agresivne a nezvladnutelne dieta ktore sa uz vyse dvoch rokov absolutne nevie vpratat do koze a co moze urobit zle to spravi..svagro ( jeho otec) je stale prec tym padom svagrina je na jeho vychovu sama ale nezvlada ju absolutne to ze je maly rozmaznany by som ešte prekusla ale ta jeho agresivita to je to co ma desi a koli comu sa mu vyhybame hlavne nemam rada ked je s mojimi detmi..( po mladsej dcerke hodil minuly rok kamen kebyze sa neuhne trafi ju do spankov a uz by tu mozno nebola)..no a teraz vola svagrina mojmu muzovi ze pocula ze ideme do toho zabavneho parku a ze ich maly tam velmi chce ist ze aby sme ho zobrali zo sebou ze daju aj peniaze na cestu a vstupne samozrejme..moj muz hned videl moj vydeseny a odmietav vyraz ako s nou volal lebo som samozrejme pocula v telefone co rozprava tak povedal ze to preberie somnou a ešte jej zavola..povedala som muzovi ze v ziadnom pripade neberiem synovca s nami to radsej zrusim cely vylet..to pocula mlasia dcerka ktora hned zacala plakat ze preco nikam nejdeme ked sme to slubili..ze ona sa uz tesi aj v ksole povedala spoluziakom ze tam ide ..samozrejme ja nemam srdce ten vylet zrusim koli mojim detom ale rozhodne tam toho maleho...s nami neberiem ja si chcem na vylete oddychnut a uzit si ho a nie tam behat za rozmaznanym nezvladatelnym deckom ( ano ja viem ze to znie kruto ze takto pisem o dietati ale keby ste ho poznali mozno by ste pouzili aj tvrdsie slova)..tak som sa to chopila ja zavolala som svagrinej a vysvetlila ze nech sa na nas nehnevaju ale ja jej maleho s nami neberiem lebo viem aky je a bojim sa aby sa mu nieco nestalo a nezoberiem si to na zodpovednost..na to spustila svagrina ze akoze co ona ma teraz robit ze ona mu to uz slubilaj ze on sa tam uz tesi a ze predsa aj oni zobrali na vylet nasu starsiu ked bola v jeho veku do ZOO..hovorim ano ale moja dcera je aj bola kludne poslusne dieta ( co aj svagrina po vylete zo zoo potvrdila ze mala bola velmi dobra ani nevedela ze tam je)..ale nech sa pozrie ako sa sprava jej syn ze ho uz takmer nikam ani na navstevu nemoze zobrat lebo vsade vseetko nici rozbija druhe deti navadza na zle alebo im ublizuje.su nanho staznosti aj v skolke aj na kruzku kam ho prihlasili sa stazuju ze sa sprava agresivne a neposlucha tak mi svagrina zahlasila ze teda mam ist ja knim a vysvetlit jej synovi ze nikam nejde ze ona si pocka kym pridem a je zvedava ako mu to vysvtlim...

siska53
14. jún 2025

Ja by som sa bala zobrat cudzie dieta, hoc aj sestrino, mimo SR, aj keby bolo poslusne.
A mierne adhd? To ma moj syn a normalne sme fungovali. Ano, obcas mal vystupy aj okolo 6.roku, ale nic nezvladnutelne. Obycajne zivsie dieta, ktore občas daco vyviedlo, ako chalani vedia vyviest ( chalani su zvacs vseobecne divokejsi oproti dievcatam, viac vyvedu - zvacsa).

Ja by som svagrinej povedala, ze nie, nevezmete si ziadne dalsie dieta na zodpovednost. A sla len s muzom a svojimi dcerami.

maryetta
14. jún 2025

Este ak niekde blizsie hoc. Ale takto ze aj za hranice. A zabavny park to je velka zodpovednost aj za vlastne dieta. Nieto cudzie.

kristinka92
14. jún 2025
@vevesh

Neviem, ci o tom vies, ale deti sa inac spravaju v dosahu rodicov a inac, ak rodicia nie su na blizku- pri dospelej osobe "skrotnu ako baranok". Jeden z mojich synovcov je taky isty. Odzaciatku sme s muzom nastavili, ze my sme autorita a nam skakat po hlave nebude a bude sa spravat. A tak aj je- doma rodicov prevalcuje, u nas sa vie normalne a slusne spravat. Ja by som to dieta vzala a rovno mu povedala, ze sa bude pocas vyletu pekne spravat, inac sa bude na kolotoce akurat tak divat a nie si ich uzivat a nabuduce ostava doma. Toto vie dieta velmi namotivovat. A zase, nie je na skodu, ak by si deti vytvorili medzi sebou puto, predsa su to bratranci a sesternice....

@vevesh To je síce pravda, ale inak sa chova aj dieta v zábavnom parku, kde je veľa podnetov a môže sa začať správať ešte horšie ako “vyšinutý” z toľkých kolotočov farieb podnetov…

0kristina0
14. jún 2025

Preco si to s nou nebavi tvon muz, jej brat? Nema na to gule? Po tomto svagrininom jednani by som obmedzila kontakt.

sissy27
14. jún 2025

Naco tolko okolo omacok okolo toho? Nie Zuza, tvojho syna neberieme a nie, nebudem mu nic vysvetlovat - ja som mu nic neslubila. Vybavene. Moze sa hodit o zem ona aj s malym.

really8
14. jún 2025

Chudak chlapec

lenuska9999
14. jún 2025

Vôbec by som sa do týchto manipulácii nenechala zatiahnuť. To , že mu niečo sľúbila bez toho, aby sa s vami dohodla, je len a len jej problém. Keď tam tak veľmi chce ist, nech sadne do autá a ide. Vôbec to nerieš, uži si pekný deň s rodinou. Ani by mi nenapadlo kvôli tomu rušiť výlet.

zobaka
14. jún 2025

absolutne by som sa s nou nebavila a nic nesla vysvetlovat, jednu vetu by som jej povedala, ze si neprajem, aby nabuduce sa pchala kde ju nevolaju a nasledne citovo cloveka vydierala, lebo to na teba nezabera a cau, inak nechapem kde sa to dozvedela, ze idete, len si sa niekde ty, alebo muz pochvalili

simonka1304
14. jún 2025

Ani keby som chcela..ho nezoberiem,lebo je to velka zodpovednosť. Nieco sa stane a budes ty na vine.

oslo1
14. jún 2025

Ja ked problem nie, tak je nie.
A viac nediskutovat. Ked teraz povolis, tak budes povolivat vzdy.

yeon_bouw
14. jún 2025

"Prepáč, ale už dlho sme nikde neboli iba my štyria ako rodina." Prípadne "Prepáč, ale necítim sa na to prevziať zodpovednosť za ďalšie dieťa a v zahraničí."

kikushaa
14. jún 2025

A vy mate take auto ze tam vpohode natrepete tri autosedacky? Ja bysom sa vyhovorila presne na to, sorry nevojde sa dalsia autosedacka - lebo bezpecnost nadovsetko, btw ak nemaju auto nemaju ani autosedacku

mamamasama
14. jún 2025

Vyhovorila by som sa na to,.ze mam obavy brat cudzie dieta do zahranicia autom. Ze je to velka zodpovednost atd. Nech sa paci, mozte sa pridat cela rodina. Nepaci? Vas problem.

autor
14. jún 2025
@vevesh

Neviem, ci o tom vies, ale deti sa inac spravaju v dosahu rodicov a inac, ak rodicia nie su na blizku- pri dospelej osobe "skrotnu ako baranok". Jeden z mojich synovcov je taky isty. Odzaciatku sme s muzom nastavili, ze my sme autorita a nam skakat po hlave nebude a bude sa spravat. A tak aj je- doma rodicov prevalcuje, u nas sa vie normalne a slusne spravat. Ja by som to dieta vzala a rovno mu povedala, ze sa bude pocas vyletu pekne spravat, inac sa bude na kolotoce akurat tak divat a nie si ich uzivat a nabuduce ostava doma. Toto vie dieta velmi namotivovat. A zase, nie je na skodu, ak by si deti vytvorili medzi sebou puto, predsa su to bratranci a sesternice....

@vevesh my sme s nim uz boli bez jeho rodicov a bola to rovnaka katastrofa

petruldo
14. jún 2025

po tejto hláške ..."svagrina zahlasila ze teda mam ist ja knim a vysvetlit jej synovi ze nikam nejde ze ona si pocka kym pridem a je zvedava ako mu to vysvtlim..." by som sa ja začala tak rehotať, že by hneď pochopila čo má robiť.
to dieťa ani nemusí mať psychycký problém, je proste NEVYCHOVANÝ, sebestredný rozmaznaný zasran, s matkou čo ho nezvláda.
Ako sa ja poznám, ak by som ho mala na starosť a začal by robiť zlotu, bol by mnou hneď "vychovaný", že by si nikdy viac nič nedovolil aj za cenu "tichej domácnosti v širokej rodine"

canerko
14. jún 2025

Takze ma zdravotny problem.Moj syn v triede ma spoluziaka z Adhd a je to velmi problematicke dieta.Ktore stale krici,je agresivny.Ale to dieta neni zle len jednoducho ma dijagnozu a z nim treba pracovat.

karolinakr
14. jún 2025

chodte o hodinu skôr, keby k vam prišli a chceli ho nanútiť

kristinka92
14. jún 2025

Autorka určite nie, už len pre prakticky aspekt. Neuzijes si to s vlastnými detmi tak, ako keby ste vsade chodili s mužom a detmi spolu, lebo skoro vsade sú dvojsedačky. S detmi na vacsie atrakcie pôjde len tvoj manzel a ty budeš dole niekde stat a čakať na nich, s vreštiacim nevychovanym chlapcom. A cely pocit z vyletu bude …

gelifil
14. jún 2025

@ ked viete, ze take hrozilo, naco ste o tom kecali?...niekde sa to dopocut musela

januska12323
14. jún 2025

Neviem prečo sa potrebuješ ospravedlňovať. Vy ste nič nesľúbili. Nie si povinná brať cudzie dieťa na výlety ani keby bol najposlušnejší pod slnkom.

dahra
14. jún 2025

mne sa to nestalo s malými deťmi, ale so študentmi. Brala som na výlet do zahraničia deti a mohla som sa rozhodnúť. Vybrala som si pre mňa bezproblémové deti. Jeden študent bol šikovný, ale vyrývačný, provokatér, hádavý. Som človek, čo by najradšej všetkým vyhovel a vo vnútri som sa bála reakcie, keď som to v triede zdôvodňovala. Videla som, že ostal zaskočený. Očividne to nečakal. Brala som to tak, že jeho správanie je jeho voľba a moje rozhodnutie moja. Mohlo to mať dve dohry - že sa nahnevá a bude horší, ale na moje prekvapenie, stalo sa opačne. V nasledujúcom ročníku sa unormálnil. Neviem či to bola preňho nečakaná spätná väzba alebo len dospel.
Ty máš, samozrejme, inú situáciu v rodine a s malými deťmi. Ale vyzerá to, že sama matka sa nechce pred synom hrať na zlú, tak to uhráva tak, že všetci okolo sú na vine a ubližujú mu. Teraz by som to nechala na ňu, ale keď by som sa stretla s dieťaťom, povedala by som mu pravdu, že sa naňho nedá spoľahnúť, že vyvádza, nerešpektuje ostatných a že by si si s ním neužila výlet v pokoji.

sevrin
14. jún 2025

Nechápem prečo mu to švagriná sľubovala vopred, už len za toto by som toho zasrana vytrieskal po riti akú má drzú mater.

lukbe
14. jún 2025
@really8

Chudak chlapec

@really8 prečo chudák chlapec? Veď má rodičov na výlety.

maminkadeticiek
14. jún 2025

Tolko zbyticnych slov namiesto vysvetlenia svagrinej ze ho nevezmete.Narovinu povedat ze citlivo vnimate jeho problemy so spravanjm a netrufate si nanho dizerat.A BODKA.

mane01
14. jún 2025
@feuille

Možno to ADHD nebude až také ľahké, len máloktorý rodič sa s tým bude chváliť…

@feuille praveze momentalne je moda hladat diagnozu, ked si neschopni rodicia vychovali nespratne decko. Lebo vsak je lahsie zhodit to na dg ako zamysliet sa, priznat si chybu a nieco zmenit. To je aspon moja skusenost z okolia.

vevesh
14. jún 2025
@kristinka92

@vevesh To je síce pravda, ale inak sa chova aj dieta v zábavnom parku, kde je veľa podnetov a môže sa začať správať ešte horšie ako “vyšinutý” z toľkých kolotočov farieb podnetov…

@kristinka92 beriem, stale sa da s tym pracovat, ak sa CHCE. Ja hladam moznosti, nie preco je to jednoduchsie....

jablkovastrudla
14. jún 2025

Svagrinej by som pripomenula ze naposledy vylet s jej synom nedopadol dobre a preto ho neberiete. Ta drzost nieco taketo ziadat je neuveritelna. Tiez by som si netrufla zobrat dalsie dieta do zabavneho park, nahodou sa nieco stane a ja by som bola na vine. Nie dakujem, neprosim

really8
14. jún 2025
@lukbe

@really8 prečo chudák chlapec? Veď má rodičov na výlety.

@lukbe preco? Pretoze jeho otec nikdy neni doma, pretoze ma mater aku ma, pretoze rodicia na neho seru a miesto aby sa ucili s nim pracovat mu davaju otrasny vzor a zaklad do zivota. A vdaka tomu dostava hned vsade nalepku, je odstrkovany a nepochopeny. Myslis ze z neho vyrastie dobry, stastny, spokojny a sebavedomy muz?

jablkovastrudla
14. jún 2025
@vevesh

@kristinka92 beriem, stale sa da s tym pracovat, ak sa CHCE. Ja hladam moznosti, nie preco je to jednoduchsie....

@vevesh vies co, synovec je autista. Nie je agresivny ani nevychovany, ale vyzaduje 100% pozornost.ked som ho strazila tak sme boli iba doma , sestre som to normalne vysvetlila ze sa bojim aby mi neusiel alebo sa mu nieco nestalo. Toto si ja na zodpovednost nezoberiem.

ankare
14. jún 2025

Určite synovca nebrať a Vy normálne choďte ako rodinam