Ako riešiť problém s nepracujúcim manželom?
Ahojte.
Chcem pocut nazory nezavislych ludi na spravanie manzela.
Velmi ma trapi, ze uz roky nepracuje. Stale rozbieha podnikanie ale jeho rozbeh je uz cca 5 rokov. Vstava o 10-11 doobeda a “pracuje” par hodin z domu. Vecer po mne krici, ze sa mu nedari lebo ho otravujeme a tvrdi ze doraba veci.
Pravidelne nenosi ziaden prijem, stale je to o tom, ze donesie vacsiu tranzu penazi od investora, rodicov, nieco preda a podobne. Niektory mesiac nedonesie aj nic.
Mesacne naklady mame vysoke lebo mame ZTP dieta - o to viac by mal mat motivaciu realne pracovat.
Pravidelne sa mu snazim avizovat, ze sa takto neda zit, ale strasne zuri a hulaka ked to co i len nacrtnem, takze to casto nevytahujem.
Krici na mna, ze potrebuje podporu a namiesto toho mu davam polena pod nohy.
Ked som nevedela ako dalej uz som sa prihlasila do prace ja, napriek odporucaniam psychiatra, ze mam s malou byt doma, no predlzeny rodicak nepokryje rodinu. Teraz mi hovori o tom, ako si nepraje, aby som v ramci prace cestovala kade tade a podobne. Ja do prace ist nechcem ale musim kvoli financiam. Dieta ostane na jeho starost kedze nechldi do prace 2 dni v tyzdni ked nema skolku. Bojim sa onho, ale navarit a postarat sa o deti muz vie. Skor je to o tom, ze mi bude este plieskat o hlavu, ze mu pridavam starosti.
Cokolvek ho poziadam v domacnosti nikdy nie je urobene. Hra sa radsej na pocitaci a nema na nic cas.
Ked som mu povedala, ze do prace so stabilnym prijmom by mal ist v prvom rade on, pretoze je muz v rodine, povedal mi, ze sa spravam ako sexisticke prasa.
Ma niekto prosim podobnu skusenost? Ako komunikovat s clovekom, ktory si nedokaze pripustit roky problem a hlada ho v inych? V komunikacii uraza a prekrikuje?
@luccija on vie, ze ja si najdem pracu. A ked nie je podpori ho mama. Stale sa ma o koho opriet. Ked som sa bavil s jeho mamou o tom, tak ma stopla, ze ona ho podpori vzdy vo vsetkom, aj ked si mysli, ze racionalne ja mam pravdu, nepojde proti jeho rozhodnutiam. Je to take princiatko. Byvanie mame pol na pol ale mam kam ist, moja mama tiez nie je na mizine.
Podstata je ale, ze chcem princiatko prebudit a nie sa rozist.
@ambamamba pokiaľ mas kde ist je hlúposť s ním ostávať iba preto ze ste spolu dlho a vie zabaviť deti. Podla toho ci píšeš nieco v hlave mas ale nerozumiem preco proste nicis zivot sebe a hlavne detom. Toto je príklad ako sa ma muž chovať k žene? Povedat jej ze je prasa? A ty platíš z roboty jeho brigádnikov? Vies ze ti uniká cas s dietatom ktoré ta tak velmi potrebuje. To ti uz nikto nikdy nevráti. Ako mozes milovať niekoho, kto vas ma v paži? Ja viem ze mne sa jednoducho od pc píše rozved sa. Ale on je iba záťaž, guľa na nohe a škodí vam všetkým. A Ano je to hlavne tvoja vina, pretože si ho nikdy nenechala v pozícii ze by nieco musel. Robis full servis a si chlap vo vzťahu. Tak si premysli ako dalej ale je to velka skoda obetovať sa pre niekoho kto ta nazve prasaťom. Mysli na deti aby žili v zdravom vzťahu a prostredí.
@luccija on vie, ze ja si najdem pracu. A ked nie je podpori ho mama. Stale sa ma o koho opriet. Ked som sa bavil s jeho mamou o tom, tak ma stopla, ze ona ho podpori vzdy vo vsetkom, aj ked si mysli, ze racionalne ja mam pravdu, nepojde proti jeho rozhodnutiam. Je to take princiatko. Byvanie mame pol na pol ale mam kam ist, moja mama tiez nie je na mizine.
@ambamamba nerozumieš hlavnej veci. Ty ho nemáš ako zobudit, pretože vas nemiluje. Ani teba ako zenu ani vas ako rodinu. Hlavný pohon muža je laska k rodine. Chlap je schopný sa v robote zodrať ako kôň aby ste mali vsetko. Toto nevytvoris ani neprebudis. Špeciálne ked mate dieta s nejakými potrebami a on je takýto tam nie je cesta. Ty sa bojíš byt sama lebo nic iné nepoznáš. Ale stojí ti za to kvoli takému odpadu nemôcť byt s detmi?
Otras, ďalšia, ktorá sa zubami nechtami drzí debila, ktorí ich ani len za necht nemá rád a okolo muzskosti ani nešiel...
@bjnr dakujem, je pravda ze ma nejaky imaginarny obraz o sebe podla mna.
Nechcem sa vsak rozist, ja si myslim, ze veci a ludia sa musia vediet fixnut. Sme spolu od 15tich rokov. Deti ho maju radi, lebo ich zabava. Sprava sa proste ako teenager. Velakrat mu daju aj za pravdu, a ja som ta nudna a negativna co stale len vari a upratuje.
@ambamamba toto je tvoj problém. Ty sa nechceš rozísť, lebo ľudia sa vraj majú fixnut..
Tak zachraňuj to svoje princatko do aleluja.. toto je totiž celoživotná úloha, odsúdená na neúspech.
A do toho živor, ťahaj prácu, deti, domacnost aj toxického partnera, ktorý nielen, že je lenivy, ešte aj frfle, nadáva vybuchuje..
Ako si vedľa takého neschopneho a verbálne agresívneho chlapa vôbec dokážeš večer ľahnúť do postele?
A zabúdaš ešte na jedno - tvoje deti žijú v toxickej rodine. Nevadí?
@ambamamba ma dlhy voci poistovni socialnej? Alebo zdravotnej ? Lebo neviem si predsstavit 5rocny rozbeh podnikania
Otras, ďalšia, ktorá sa zubami nechtami drzí debila, ktorí ich ani len za necht nemá rád a okolo muzskosti ani nešiel...
@enmery preco mam pocit, ze sa s takými ženami bez sebaucty a hodnoty roztrhlo vrece? To fakt si žena nevie buchnúť a povedat dost?
A hlavne preco maju deti, ktoré budu niesť kriz matkinych zlých rozhodnutí?
@enmery preco mam pocit, ze sa s takými ženami bez sebaucty a hodnoty roztrhlo vrece? To fakt si žena nevie buchnúť a povedat dost?
A hlavne preco maju deti, ktoré budu niesť kriz matkinych zlých rozhodnutí?
@anonym_d01111 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-ma-extremny-sexualny-apetit-mam-to-akceptovat/?page=8#post-89885617
Po tomto sa Ti zastaví rozum...
@anonym_d01111
Po tomto sa Ti zastaví rozum...
@enmery toto sa ani komentovať neda lebo by som asi osprostela. Ale kto chce kam… nech sem nevypisuju ked nechcú nic zmeniť a chcú trpieť. Lebo ich muži sa urcite zmenia 😂
@ambamamba tak sa zamysli, či chces takto žiť o 20, či 30 rokov. Či toto je život, čo pre seba a deti chces. Ak áno a si celá Happy, tak kľudne do toho. Ale prečo si potom písala sem? Tvojuz je pijavica a tá neprestane cicat, kým nemá dosť. Koľko ešte zvládneš,? A prečo vlastne. Veď toto je tvoj jediný život. Druhý nedostaneš. Mala by si mu vystaviť účet.
@ambamamba ahoj, ja som poznala 2 muzov, co rozbiehali podnikanie pracovalu vo dne v novi a cca.do 2 rokov vypracovali velmi sluzny biznis, do 5rokov uz sa vypracovali na stredny podnik. Ani 1 nevstaval medzi 10-11hodinou.
Ti, ktori pracovali ako ten tvoj rozbiehaju biznis x rokov a este sa nikam nevypracovali.
Je dobre, ze aspon ty si zodpovedna, ale mat na krku takehoto... ti nezavidim!
Drz sa kocka si silnejsia nez si myslis!
A potrebuješ na krku toto prerastené dieťa ? Mne by chlap poveddl že som sexisticke prasa tak by všetko čo som k nemu cítila v tej sekunde skončilo. Ak sa bojíš ostať sama tak ti pripomínam už si sama aj teraz len más ešte na krku prizivnika. On veľmi dobre vie čo robí hučí na teba aby mal pokoj lebo vie že sa stiahnes a jeho pohodlný život bude pokračovať. Život so ztp dieťaťom musí byť narocny a ty to zvládaš aj bez podpory chlapa. A ešte sa staras aj o neho. Máš o problém navyše. Keď ho kopnes do prdele zmiznú stresy čo vyraba doma ale inak život pôjde ako doteraz. Lebo všetko aj tak tahas iba ty. Poznáš ho vieš ako zareaguje. Ak by doma ti mohol ublížiť zober ho do kaviarne a tam mu oznam 5 r stačilo ja to už sama nebudem ťahať buď si do ( urci mu presny termín ) nájdeš robotu a začneš sa starať aj ty alebo končíme. A neustup. On ta zneužíva. Ty sa ho asi bojíš nechceš prísť o rodinu a on to dobre vie. Lenže toto nie je rodina. A ty nie si somár aby si všetko ťahala
@ambamamba nerozumieš hlavnej veci. Ty ho nemáš ako zobudit, pretože vas nemiluje. Ani teba ako zenu ani vas ako rodinu. Hlavný pohon muža je laska k rodine. Chlap je schopný sa v robote zodrať ako kôň aby ste mali vsetko. Toto nevytvoris ani neprebudis. Špeciálne ked mate dieta s nejakými potrebami a on je takýto tam nie je cesta. Ty sa bojíš byt sama lebo nic iné nepoznáš. Ale stojí ti za to kvoli takému odpadu nemôcť byt s detmi?
@anonym_d01111 on miluje pohodlie ktore mu ona poskytuje
@anonym_d01111 on miluje pohodlie ktore mu ona poskytuje
@sova7 to mi je jasne. A ona sa ho drzi ako keby im neviem co daval
Ja na tvojom mieste pridem za svokrou, kedze ho podporuje v tom co robi a so slzami v ociach jej poviem, ze neviete vyzit kedze nechodi do prace, nech vam teda financne pomaha.
Zase si si to iba ty odniesla - prides unavena z prace a bude ta cakat domacnost hore nohami a deti, ktore budu potrebovat tvoju pozornost. A on si bude spokojne “podnikat” a ak nebude zvladat deti tak sa na tebe vyvrsi. Takto ho nedonutis aby pracoval. Iba ty budes zase ta zla, lebo si isla do prace a nechala si ho chudaka s detmi.
Moj sa tvari uz roky ze podnika, nejde mu to vobec 🤣. Ale robi to popri riadnej robote, v ktorej slusne zarobi.
@anonym_d01111 ktovie z akej je rodiny asi s takej ako ona sama vytvára svojim detom
@sova7 mne je z takýchto žien zle ale tak sami si môžu za svoj život
@ambamamba s podobným “businessmanom” sa zaplietla aj moja kamarátka.
Oni však neboli manželia ani nemali deti.
Panko podla jej slov pôsobil ako milý, pozorný …
Nakoniec to po 3 rokoch vzťahu ukončila. Prečo?
Pretože pochopila, že toto je cesta k vlastnej záhube. Nepožičiavane kde sa dalo, po pár mesiacoch už bez ostichu pýtal peniaze aj od nej, keď povedala, že nemá tak sa jej vysmieval, prečo potom toľko pracuje (robí v sluzbach).
Na krku exekúcie, osobný bankrot, dlhy a šťastný chodí po svete, prezentuje sa ako podnikateľ a chváli sa tým, čo on má (býva u matky v pivnici, ma jeden Mercedes o ktorom už ani v dejepise nenájdeš zmienku) a že nikto mu nič nemôže lebo na seba napísané nič nemá.
Suma sumárum … on vyskereny ako lečo, nikdy nepracoval nikde dlhšie ako pár mesiacov. Ona po pár rokoch s ním skončila dobrovoľne u psychiatra, schudla 10 kg a kým sa nakopla z najhoršieho prešli ďalšie 2 roky.
Ak nechceš skončiť podobne otvor oči, nenahovaraj si, že ta miluje (zial nie je to tak inak by toto nerobil) a utekaj!!!
@ambamamba s podobným “businessmanom” sa zaplietla aj moja kamarátka.
Oni však neboli manželia ani nemali deti.
Panko podla jej slov pôsobil ako milý, pozorný …
Nakoniec to po 3 rokoch vzťahu ukončila. Prečo?
Pretože pochopila, že toto je cesta k vlastnej záhube. Nepožičiavane kde sa dalo, po pár mesiacoch už bez ostichu pýtal peniaze aj od nej, keď povedala, že nemá tak sa jej vysmieval, prečo potom toľko pracuje (robí v sluzbach).
Na krku exekúcie, osobný bankrot, dlhy a šťastný chodí po svete, prezentuje sa ako podnikateľ a chváli sa tým, čo on má (býva u matky v pivnici, ma jeden Mercedes o ktorom už ani v dejepise nenájdeš zmienku) a že nikto mu nič nemôže lebo na seba napísané nič nemá.
Suma sumárum … on vyskereny ako lečo, nikdy nepracoval nikde dlhšie ako pár mesiacov. Ona po pár rokoch s ním skončila dobrovoľne u psychiatra, schudla 10 kg a kým sa nakopla z najhoršieho prešli ďalšie 2 roky.
Ak nechceš skončiť podobne otvor oči, nenahovaraj si, že ta miluje (zial nie je to tak inak by toto nerobil) a utekaj!!!
@ria900 to bol od začiatku vadny kus že býva u mami úplne stačí na otočku hneď
Pane boze zena...nevadi ze si pre neho sexisticke prasa, dolezite je, ze zabava deti. A tie ked vyrastu, si vezmu toto pomenovanie a urcite aj rozne ine, do svojich vztahov. Lenivy, sprosty, agresivny, arogantny, bez penazi, spravanim 13 rocny pubertak, mamickin maznacik. A este princiatko. Nefixnutelne. Good luck.
Spravila by som toto. Isla s detmi k mame. Dala ultimatum 3 mesiace. Ak dovtedy nic nespravi, poziadala by som o rozvod. 5 rokov je dlha doba. Ty si svoju lasku dokazala ze si to vydrzala. Teraz je na rade on.
Je mi to luto. Zijete v toxickom spoluzavislom vstahu. On je zavisly (napriklad na PC hrach atd.) a ty si spoluzavisla (neustale ospravedlnujes jeho konanie a robis vsetko miesto neho). Precitaj si o spoluzavslosti niekde.
Bohuzial cokolvek ine ako ultimatum nim nepohne. A aj za ultimatum - to si uzijes iba krik, nenavist, hromzenie, frflanie, naprieky.
Je mi to luto, si dobra dusa, starostliva mama, a zaiste aj partnerka, mas velke srdce, ale bohuzial, vas vztah nikdy nebol a nebude reciprocny.
A pricinou je tak trosku aj ta opicia laska jeho mamy, ktora ho vzdy osravedlni a odpori. Rovno by som ho oznacila aj ako narcisa - ale ono je to tak, ze on to nema zvedomene. Ze to je cesta osobneho rozvoja na dlho, aby clovek rozpoznal a priznal svoje slabosti. AK druhy poukzauju na slabosti, vacsinou to je pre nas bolave a odmetame to, a narcis to duplom nikdy neprizna, pretoze on ma o sebe obraz niecoho vynimocneho, vacsinou pomyleny, vacsinou rozmaznavajucim rodicom vypestovany. A preto to bude vzdy tak, ze chybu maju vsetci okolo neho, len nie on. Nerobi to schvalne, skratka je tak vychovany a neda sa to preucit, nevie to zbadat sam a ked mu to ukazes ty, si ta najhorsia. Aj ked by si hned odisla, ta divna a zla budes v jeho ociach ty, mamicka ho predsa pofuka.
A ano, je to strasne tazke na anrcistickych vztahoch, ze aj tie deti naletia na tu jeho veselost, sarmantnost, a az niekde hlboko v dospelosti, ked sa same budu trapit vo vztahoch s podobnym chovanim partnera, pochopia aj teba. Daju ti za pravdu. Teraz si ta otrava, co ich nuti plnit si aj povinnosti. To ze je to cele na tebe, nie je tvjoja chyba ani vina! To len pan manzel si neberie svoju polku povinnosti, co by prirodzene mal.
Precitaj si o narcizme, on moze mat aj tuto formu. Mamicka rozmazna, mamicka pofuka, mamicka povie, mamicka zachrani. Koho mam rad, kam sa budem utekat schovat? Mamicke pod suknu. A mamicka bude este aj rada, ze ma komu ucesat cesticku vo vlaskoch a ze ma koho ovladat, je to predsa tak snazivy chlapec, ze? Len nema stastie na to a to, vsetci mu balvany pod nohy hadzu.
Prosim ta, uz nikdy v zivote nepodporuj jeho firmu! Ty vase peniaze zarabas pre vasu rodinu, deti, teba, moze byt rad, ze mate na jedlo. Ale nikdy neplat jeho dlhy, aspon to by ho mohlo naucit dosledkom - a ked je to mamicka ochotna sponzorovat, ok... ale nech si to znesie ta mamicka, co vychovala. Ty si ozaj nastav pevne hranice, dievca mile.
Ako si mohla tak hlboko klesnúť a žiť s takýmto čudom? Počítaj s tým, že si ťa v budúcnosti prestanú vážiť aj vlastné deti. Veď si zo seba spravila rohožku, do ktorej si pánko vytiera nohy. Ako môžeš vliezť do postele s chlapom, ktorý ti vynadá a nazve prasaťom? Také robili a robia iba prostitútky, ktorým chýba chlap iba na určité veci. Zaiste nie si vzorom pre svoje deti. Ak ti to vyhovuje a ostávaš s ním iba preto, aby si mala v posteli chlapa, tak aspoň požiadaj súd o určenie výživného na deti a nefinancuj mu nič ani jedlo. Uberáš deťom to, čo nemôžu mať tak ako iné deti.
Občas pri takýchto témach premýšľam, kde majú niektoré (podľa všetkého celkom inteligentné a rozumné) ženy rozum, keď ide o ich partnera. To ti fakt nevadí, že vaše deti preberajú vaše vzorce správania? Že ak máte syna, je dosť možné, že bude z neho rovnaký povalač (budúca nevesta sa ti poďakuje) a keď máte dcéru učíš ju, aby robila rohožku? Chceš aby sa mala tak ako ty teraz? Našla si lemru, ktorú bude živiť? Veď tie deti vidia tie role v rodine, tú dynamiku. Choré.

@ambamamba No tak ho prebudzaj este dalsich X rokov, co ti poviem. Mozno sa prebudis ty, ked budes mat 40 a budes totalne vyhoreta z toho, ze z jedneho platu tahas domacnost, dve deti + princiatko, pripadne dlhy, ktore ti narobi. Vela stastia.