icon

Ako riešiť problém s nepracujúcim manželom?

ambamamba
Včera o 23:03

Ahojte.
Chcem pocut nazory nezavislych ludi na spravanie manzela.
Velmi ma trapi, ze uz roky nepracuje. Stale rozbieha podnikanie ale jeho rozbeh je uz cca 5 rokov. Vstava o 10-11 doobeda a “pracuje” par hodin z domu. Vecer po mne krici, ze sa mu nedari lebo ho otravujeme a tvrdi ze doraba veci.
Pravidelne nenosi ziaden prijem, stale je to o tom, ze donesie vacsiu tranzu penazi od investora, rodicov, nieco preda a podobne. Niektory mesiac nedonesie aj nic.
Mesacne naklady mame vysoke lebo mame ZTP dieta - o to viac by mal mat motivaciu realne pracovat.
Pravidelne sa mu snazim avizovat, ze sa takto neda zit, ale strasne zuri a hulaka ked to co i len nacrtnem, takze to casto nevytahujem.
Krici na mna, ze potrebuje podporu a namiesto toho mu davam polena pod nohy.
Ked som nevedela ako dalej uz som sa prihlasila do prace ja, napriek odporucaniam psychiatra, ze mam s malou byt doma, no predlzeny rodicak nepokryje rodinu. Teraz mi hovori o tom, ako si nepraje, aby som v ramci prace cestovala kade tade a podobne. Ja do prace ist nechcem ale musim kvoli financiam. Dieta ostane na jeho starost kedze nechldi do prace 2 dni v tyzdni ked nema skolku. Bojim sa onho, ale navarit a postarat sa o deti muz vie. Skor je to o tom, ze mi bude este plieskat o hlavu, ze mu pridavam starosti.
Cokolvek ho poziadam v domacnosti nikdy nie je urobene. Hra sa radsej na pocitaci a nema na nic cas.
Ked som mu povedala, ze do prace so stabilnym prijmom by mal ist v prvom rade on, pretoze je muz v rodine, povedal mi, ze sa spravam ako sexisticke prasa.
Ma niekto prosim podobnu skusenost? Ako komunikovat s clovekom, ktory si nedokaze pripustit roky problem a hlada ho v inych? V komunikacii uraza a prekrikuje?

Strana
z2
anonym_85f381
Dnes o 08:21

A čo on je šéf sveta?si dospelá osoba máš svoje potreby predstavy a tak isto aj rodina a chod domácnosti
Neviem prečo mu to tolerujes,nech si podniká ked bude na to priestor ale momentálne je dolezitejsi prijem rodiny a hotovo
A keď chcel len podnikať bez príjmu na čo si zakladal rodinu
No ja by som ho hneď usmernila

anonym_b9bf82
Dnes o 08:31
@anonym_85f381

A čo on je šéf sveta?si dospelá osoba máš svoje potreby predstavy a tak isto aj rodina a chod domácnosti
Neviem prečo mu to tolerujes,nech si podniká ked bude na to priestor ale momentálne je dolezitejsi prijem rodiny a hotovo
A keď chcel len podnikať bez príjmu na čo si zakladal rodinu
No ja by som ho hneď usmernila

@anonym_85f381 presne tak, nech si podniká, vyčíslila by som náklady na domácnosť, stravu, lieky, hygienu, ošatenie, poistenie, tvorbu rezervy, odpočítala od toho môj príjem a ak nie je schopný zabezpečiť rodinu, tak nepotrebujem darmožráča. Zvážila by som svoje možnosti, ak nemajú jeden druhého čím vyplatiť, bývanie sa po rozvode predá, ale určite by som nečakala roky a neprizerala sa na to, ako milostivý do 10-11 drichme

anonym_a66def
Dnes o 09:02

a pracoval niekedy? Moj exmanzel mal problem sa zamestnat, nejaka fobia z prace, kolektivu, po 7 r som sa rozviedla uz sme od seba 20r mal medzitym 4 partnerky a nepracuje vobec.

anonym_4e6c4c
Dnes o 09:55

uz davno si mala byt v robote a to vas zivia rodicia ked ani jeden nemate riadny prijem ?

enmery
Dnes o 11:11
@anonym_4e6c4c

uz davno si mala byt v robote a to vas zivia rodicia ked ani jeden nemate riadny prijem ?

@anonym_4e6c4c Táto ked pôjde do práce od ZTP dieťaťa malého ešte len potom nastane peklo a bude jej vyčítať, že biznis mu nejde, lebo ona chodí do práce s on nemôže s dieťaťom nič robiť. Na 1000%!

anonym_86583b
Dnes o 11:18

@ambamamba reálne rozvod...toto lepšie nebude bohužiaľ

krisbar
Dnes o 11:22

Je nerozumiem zeny preco si toto robite. Teraz tahas domacnost, ZTP dieta sama. Do toho tahas aj jeho. Mas viac sily akonsi myslis, lne sa zbav toho vredu, co ta taha dole.

anonym_288740
Dnes o 11:32

Môj ex nepracoval dva roky a nebol schopný nájsť si ani brigádu. V domácnosti mi nijak nepomohol, nevedel variť, sotva povysával, či vyniesol kôš. Neporiešil ani naše škôlkarske dieťa. Proste nič, nula bodov, veľké decko. Kým som ja makala v práci, on sa doma nudil na zoznamke. Po opakovaných výzvach na zmenu jeho životného štýlu som sa s ním rozviedla. Napriek tomu, že máte ZŤP dieťa, poradila by som ti to isté. Nejakým spôsobom sa bude musieť zmobilizovať a posielať ti výživné. Nebudeš to mať ľahké, no takto sa trápiš ešte viac.

anonym_7cfed8
Dnes o 11:50
@anonym_c6a132

@anonym_7cfed8 vyhodiť? si myslíš že môžeš len tak niekoho vyhodiť na ulicu? autorka nepíše koho je nehn. Ak je spoločná tak niekto niekoho musí vyplatiť.
Pani má starosti s chorým dieťaťom, asi nemá silu riešiť aj rozvod a najmä delenie majetku ktoré sa neraz vlečie celé roky.

@anonym_c6a132 nie nemyslím,ale živí dve deti a ešte chlapa čo nič nerobí. Keď nemá silu sa rozviesť tak nech ho živi dalších 10 či 30 rokov. Jej vec jej starosť. Lepšie by jej bolo samej s deťmi,ale ona vie.

Strana
z2