icon

Ako riešiť problém s otcom pijúcim príliš veľa piva?

4. jún 2024

Už som mu aj dohovarala no stále nič nepomáha. Velax sa stalo ze na ďalší deň si nepamätal čo robil včera (krical)...

Strana
z2
autor
4. jún 2024

Ma trosku náročné obdobie čo sa týka jeho rodiny, tak hlave vtedy si dá viac piva a je taky..

martinmmartin
4. jún 2024

Aby take narocnejsie obdobie netrvalo furt- ono sa vzdy nueco najde. Zvlastne je , ako si vobec vyratal ze mu prave to pivo pomoze nieco uspesne vyriesit.....

autor
4. jún 2024

@martinmmartin popravde on si vždy dá večer pivo. Lenže keď ma náročnejšie obdobie, tak si ho dá viac.. možno zmiesa aj s tvrdšim a potom je takýto.

martinmmartin
4. jún 2024

Je to alioholik a vyhovara sa na cokolvek co mu okolie a vlastny mozog zozerie aj s navijakom. S tym nepohnes

autor
4. jún 2024

@martinmmartin to mi nepomohlo.. bojím sa ze kým som doma ja tak sa ešte drží, horšie bude keď budem mat svoju rodinu a už tu nebudem.

martinmmartin
4. jún 2024

no tam to smeruje, mozes mu to kludne povedat. Niektori alkoholici musia padnut na dno aby si to vobec uvedomili. A velakrat ani to nepomoze. Kludne bez emocii mu davaj najavo ze vies co sa drje ze vies kam to smeruje , ze sa budes musiet zariadit tak aby ta to co najmenej ovplyvnovalo - bez vycitiek prosieb a tak , na tie je zvyknuty - ale chladnou hlavou krutu pravdu postupne servirovat

denithestrange1993
4. jún 2024

A aka je otazka?

autor
4. jún 2024

@denithestrange1993 ani neviem ci je nejaká otázka potrebná, či nepotrebujem radšej nejakú podporu len alebo neviem..

martinmmartin
4. jún 2024

jo , smeruj k tomu aby si utiekla co najskor niekam kde to na teba nebude mat velky vplyv lebo ta to bude potapat cely zivot.

autor
4. jún 2024

@martinmmartin zasa nechcem s ním prerušiť kontakt ani nič podobné..

viestta
4. jún 2024

Tebe podpora sice moze pomoct, ale problem musi vyriesit otec. Bud nebude pit alebo to s nim pojde dole vodou. Ty to tak trosku tusis, ale vsetko ma vo svojich rukach iba a len on. Ked to bude chciet riesit, vyriesi to a ty mu mozes byt oporou, ked to riesit nebude chciet, tak si nepomozes. Keby si aspon priznal, ze je na zlej ceste, skus ho k tomu smerovat

martinmmartin
4. jún 2024

nie prerusit , ale zariadit sa tak aby ta netahal dolu zivotom ako gula na nohe. Kludne majte kontakt ale musi vediet ze preco si nemozes divolit aby veci boli ako doteraz.

autor
4. jún 2024

@viestta
@martinmmartin už som mu aj dohovarala tym, že pivo ma v sebe alkohol ze ho nemôže piť len tak.. no aj tak je to stále také iste.

martinmmartin
4. jún 2024

dohovaracky, plac, prosby je taky rodinny folklor a proste "patri to k veci"
Musis konat , a to chladnou hlavou , rozmyslene a bez emocii. Je to to najtazsie riesenie ale jedine mozne pre teba v trjto chvili

martinmmartin
4. jún 2024

jo a kolko mas rokov a aku mas zivotnu situaciu ? studijes? robis? mas prachy?

denithestrange1993
4. jún 2024

Kolko mas rokov? Kde je mama? Si od neho existencialne zavisla alebo mas vlastne byvanie?

majka36912
4. jún 2024

Ako dlho pije? Myslim rokov.
Kolko toho cca denne vypije, ak su lepsie obdobia a kolko, ak su horsie obdobia?
Pije kazdy den, alebo s prestavkami?

autor
4. jún 2024

@martinmmartin
@denithestrange1993 ešte študujem na vš (24rokov), za rok končím. Nepracujem... otec je doma len na tyzden, potom ide do prace na 3t.

autor
4. jún 2024

@majka36912 takto pivo si dá podľa mňa už aj 3-4 roky... posledný rok je takýto, že bol agresívnejší. Kým neboli problémy všetko v pohode, aj keď si dal to pivo...

autor
4. jún 2024

@majka36912 každý večer si dá pivo. Ak má lepšie dní tak 1 plechovku, no teraz v tomto horšom období asi tak 2-3 na deň?

martinmmartin
4. jún 2024

Pracuje v zahranici? Tak ste dopadli tak ze domov chodi za Trest. V praci ma sväty pokoj, kamaratov a zije si svoj zivot v absolutnej slobode. Doma same nas*ane zenske mu kibiciju , musi robit na dome atd..... cele zle. Utekaj si zariadit svoj zivot podla toho ako ty najlepsie vies , lebo cim dlhsie tak tym to bude pre teba tazsie

autor
4. jún 2024

@martinmmartin aj doma už nie je mama spokojná ze chodi stále do zahraničia. No som zvedava ako to bude keď odíde a zostane na Slovensku pracovať..

autor
4. jún 2024

@martinmmartin tie stavy nemá stále, čiže sa s tým dá zatial v pohode žiť.. popravde ani neviem kam pôjdem až vystudujem.

martinmmartin
4. jún 2024

no zacni pracovat na tom aby si zacala zit svoj zivot co najskor. V buducnosti si zagratulujes . Takto nemas co ziskat iba spalis najkrajsie roky jednou jedinou temou s ktorou ty nemas moc sancu pohnut. A az v tom procese ked ty odmietnes hrat tuto hru, sa mozno veci pohnu spravnym smerom
Si vo veku ked mozes ist aj do urciteho rizika a urobit aj chyby, furt to vies zacat znova. Po 30 ke to bude stale vacsie scifi

denithestrange1993
4. jún 2024

Idu prazdniny najdi si brigadu a naberaj skusenosti,ze mozes o rok vypadnut z domu.

autor
4. jún 2024

@martinmmartin
@denithestrange1993 chcela som si nájsť niečo svoje až budem mat partnera, no asi to bude o čosi skôr..

Ako by som mu mala dohovoriť, aby si to vzal k srdcu?

martinmmartin
4. jún 2024

nijako mu nedohovaraj, nic si nevezme k srdcu. Nieje na to ready a ty s tym nestracaj cas a energiu
Radsej vypadni za kazdu cenu niekam kde nebudes priamo v strede shitstormu ale dokazes sa na celu situaciu pozriet z dialky a nadhladu. Erazmus, brigada, najdi frajera, novych ludi, prax .....
Tvoja situacia je vlastne dobrovolna basa v ktorej s velmi vel zien smych seba zatvara vdka ich prtnerom/ rodicom ( ak vypdnem tak to bude este horsie- musim tu ostat- atd)

denithestrange1993
4. jún 2024

Clovek co je pijan nebude pocuvat "zasrane decko". Tym ta neurazam,ale je fakt ze dospelaci alkaci si nedaju poradit od vlastnych deti. Kasli na jeho navyky,sustred sa na seba,aby si sa TY mala v zivote dobre. Studuj,pracuj,makaj na sebe a oco nech si zije svoj zivot ako chce.

autor
4. jún 2024

@martinmmartin
@denithestrange1993 ale stále tu je aj moja mama, ktorú mam tiež rada rovnako aj jeho..

martinmmartin
4. jún 2024

Je to krute ale ty nemas zodpovednost za svojich rodicov. Za svoj zivot ale zodpivednost mas. S mamou sa porozpravaj ze ako to ona chce riesit. Ci je ona ochotna zostat alebo odist a co je jej plan. A respektuj jej rozhodnutie ale jej zaroven musis povedat ze ty si takyto cirkus dalej nemozes dovolit

Strana
z2