icon

Ako riešiť problémy s dieťaťom v manželstve?

770624maja
12. sep 2024

Zdravim. Viem ze je to mozno problem ktory si mam vyriesit sam ale.... rad by som sa opytal na Vas nazor. S ex partnerkou mam dieta 9 rokov. Lubi ma a vzdy sa tesi led sa stretneme. Problem ale je ze moja terajsia manzelka ho nevie vystat. Ze ziadne stretavanie ze je to minulost a nam to nici vztah bud ono alebo sa nase manzelstvo rozpadne. Ako to vnimate lebo ja som medzi pokrajom nervoveho zrutenia a neviem co dalej. Dakujem

770624maja
autor
13. sep 2024

@lenkasarka pomahala aj ona len proste niektore veci som zanedbal ja a mozno som sa aj spoliehal na to ze to dieta malo vacsi respekt pri nej ako pri mne

770624maja
autor
13. sep 2024

@grof_monte_christo pracoval som na tom urxity cas. Vsade minimalka ostatne bokom alebo fabrika 970 v hrubom plus priplatky za nocne.

lenkasarka
13. sep 2024

@770624maja možno ešte Noe je neskoro. Ja som ti už písala. Neber dieťa ako chúďatko a stoj si za svojim. Spoločne si dohodnite nejaké pravidla. Budeš sa mu viac venovať ty ako manželka, alebo fakt neviem. Dal si jej nejaké návrhy?

tiika
13. sep 2024

Určite by som rázne a dôrazne povedala, že nestretavať sa s dietatom neprichádza do úvahy a je to niečo, v com názor nezmením nikdy a nebudem o tom diskutovať.
Zároveň by som uznala, čo partnera/ku trapi. Chcem, aby aj ona bola spokojná a budem pre to robiť všetko, čo sa da. Moc mi to teraz nejde, som rozhodnutý to zmeniť a pracovať na tom, potrebujem však jej podporu a či ona ma nejaký nápad, ako by sa to dalo zmeniť, čo mám robiť inak.
@770624maja Keď je tvoje dieťa u vás doma, ako k nemu pristupuje manželka? Zaujima sa aj ona o neho, dohliada na dodrziavanie hygieny či to necháva všetko na teba? Je neprístupná, nestara sa, ozve sa len vtedy, keď jej niečo vadí? Lebo mne to tak pride… a to môže byt problém. Ste dvaja dospely, pokial budete ťahať za jeden povraz, podporíte sa, išlo by to cele lahsie a rýchlejšie.
Dohodla by som čo najskôr nejakú partnerskú poradňu. Myslím, že by vám to dosť pomohlo.

770624maja
autor
13. sep 2024

@lenkasarka navrhy boli len bohuzial nema ho rada a tak isto ma averziu voci jeho matke jej ohovaraniam a nostop vlaceniu ma po sudoch ohladom zvysenia vyzivneho. Po poslednom zvyseni uz ani pomaly neostava ani na seba takze male moze zabudnut men8ny narodky vianoce. Hlavne maminka na materskej kazdy vikend vylety restauracie a jej terajsi s prijmom 800 pivko plzen a cigaretky davidoff .a stale neni dost. Na sude komedia dieta prestravuje za 400 mesacne a ostatne oblecenie a podobne veci dalsich 200. Necudujem sa m9jej zene ze ma averziu ale stacila by len voci byvalke to male za to nemoze

grof_monte_christo
13. sep 2024

@770624maja Ak je dieťa pri ex zanedbávane alebo nesprávne vychovávane, o to väčšiu starostlivost potrebuje u vás. Na to by si ale musel mať chapavu a trpezlivu manželku, ktorá by sa dieťaťu venovala. To ona očividne nie je a nebude. Tu asi nebude stačit, ak budeš len ty prísnejší. Manželka nim zrejme pohŕda a nepovažuje ho za rovnocenné s jej deťmi kvôli tomu, v akých podmienkach to dieťa žije.
Myslis, ze sa tento jej pristup da zmenit? Ak nie, tak to fungovať nebude.

lenkasarka
13. sep 2024

@770624maja aha tak to uz mam zas iný pohľad. Je nahnevaná,že napr. Veľká časť výplaty ide do ruk tvojej bývalej,ktorá ich míňa na somariny a tebe posle špinavé dieťa,lebo veď mu ešte navyše kúpiš nové. Ženy vedia byt veľmi,veľmi zle. Ona svoju zlosť už preniesla aj na dieťa,len dita nemôže zato že matka ťa ťahá po sudoch. Tu asi nenájdeš už nejaký normálny kompromis z jej strány. To
Čo teraz napíšem je uplna hlúposť ja to sama viem ani by som tak situáciu neriešila, ale čo ak by si na pár hodín brával dieťa mimo domu? Tu by si ustúpil manželke,ale podľa mna to riešenie nie je.

anelehka
13. sep 2024

@770624maja no vidíš a toto povedz svojej žene 👍

lienka.7
13. sep 2024

@770624maja milý môj, ale ty tu máš oveľa väčší problém ako to, ze tvoja žena nema rada tvoje nevychovane dieta... nevidíš to???
Klasický model rozvedeneho chlapa, ktorého ex zdiera o peniaze, doma ma drze a nevychovane decko a ze nie je z toho happy??? A ty by si bol???
Ako dlho toto trva vôbec??? Určite to nie je zo dňa na deň. Ako sa správa tvoje dieta k tvojej žene??? Rešpektuje ju, keď mu povie, čo ma urobiť??? Alebo ho pošle do prdele, ze nie si moja mama??? Co potom oststne deti??? Oni musia upratovať a to tvoje nemusi??? (To len ako príklad teraz). Tu nie je zla IBA tvoja žena, tu ste zlí všetci. Prečo by to mala trpieť a znášať??? A nad tým sa zamysli.

grof_monte_christo
13. sep 2024

@770624maja Pre dieťa by bolo najlepšie keby žilo len u vás, aj by sa naučilo návykom. Ani ex by si nemusel nic platit. Ale toto asi nie je reálne, či?

770624maja
autor
13. sep 2024

@grof_monte_christo netusim ozaj a neskutocne ma to zoziera

770624maja
autor
13. sep 2024

@lienka.7 nikdy som nepovedal ze moja zena je zla ani to nepoviem len ma mrzi postoj. Nikdy nepoviem ze sa nestarala lebo sa starala ale je rozdiel ked ti zacnu liezt na nervy vlastne deti a je rozdiel ked zacnu cudzie. Ja svojej zene nevycitam nic akurat len postoj nic ine

770624maja
autor
13. sep 2024

@lenkasarka nad tymto som presne premyslal

katka700
13. sep 2024

@770624maja Čo má tvoja žena za právnika že platíš 600 výživné na 1 dieťa?Tvoj právnik je idiot?
Keď ti byvalka napoky pošle dieťa v špinavých veciach je to zanedbávanie.
Môj pocit je že si žije na vysokej nohe na úkor dcéry a nedivila by som sa keby sa aj k nej správala hnusne.
Urob všetko preto aby si dostal dcéru do starostlivosti a vychovávaj ju či už s terajšou ženou alebo sám. Ale to asi počuť nechceš.

lenkasarka
13. sep 2024

@katka700 aleeee právnik robí len svoju robotu. Nenadávaj hneď do idiotov. Ak je príjem takéto výživné je dnes realita.
@770624maja Tak to skús. Ak je to dobrá žena a žiadny iný dôvod na výčitky nemáš aj keď toto je dosť podstatný. Potom treba nájsť nejaké riešenie. Toto sa mi vôbec nepozdáva ,ale ak nie je žiadne iné tak aspoň takto. Lebo nevidiet svoje dieťa to by nebol dobrý nápad a fandím ti v tomto,že nad týmto ani neuvazujes.

770624maja
autor
13. sep 2024

@katka700 nie neplatim 600 platim 300 plus zameskane kedze sa sud tahal rok vydavky na malu dala ako argument 400 strava 200 osatenie 40 kruzok ine neviem co je tam to bolo 60 okuliare strojcek na zuby ktory este neboli riesit 400 a podbne no na ich prijem dala vacsie vydavky na moje deti vacsi ako maju prijem s jej terajsim dokopy

lenkasarka
13. sep 2024

@lienka.7 ja mám dojem,že on sa zamýšľa a práve preto tu hľadá nejaké rady. Sám si uznal chybu a zlyhanie.

lenkasarka
13. sep 2024

@grof_monte_christo asi by to pre dieťa najlepšie bolo,len ak má žena averziu a nemôže dieťa vystáť pár hodín akoby fungovali keby tam bolo stále. To by myslím hneď podala o rozvod.

mk22
13. sep 2024

@770624maja strojček okuliare to prispievas mesačne? Na kruzik na kt prispievas, dieťa aj chodí? A teda 400e strava pre 9rocnu..

grof_monte_christo
13. sep 2024

@lenkasarka Rozvedeni s detmi potrebuju tolerantné manželky. Tu to platí dvojnásobne. Mne sa tak zda, že ona kompromis nechce hľadať. Nemá s nim deti. Má svoje deti a chce mat svoj kľud a pohodlie. Otázka je, či plánujú ešte spoločne dieťa.

770624maja
autor
13. sep 2024

@mk22na kruzok chodi strojcek este ani nemaju dohodnuty termin u zubara to bolo len take ze to bude potrebovat aj ked si nemyslim a na okuliare pokial viem prispieva zdravotna poistovna . Tam boli argumenty na ovplyvnenie sudkyne . Mne napriklad neratali ani hypo ani lizing odratali len dochadzanie za oracov v zahranici a najom v zahranici

liv1
13. sep 2024

Vraj zeny ktorym chlapi robia v zahranici si na to zvyknu. Su zvyknute na peniaze ktore nosia, a ze si vsetko zabezpecuju same. Nenechaj sa zodrat z jednej ani druhej strany. Tvoja zena pracuje? Kolko maju deti? Nie je to tak ze iba makas a rozdas prniaze jednym aj druhym a ty z toho pomaly nic nemas? Tvoja dcera ako bude vacsia, budes jej stale vediet lepsie a lepsie vysvetlovat veci. S laskou. Ona sa mozno sprava ako dilino aj preto, ze sa u vas citi neprijata, ze je v rozpakoch, atd. Treba sa s nou vela vela rozpravat

lenkasarka
13. sep 2024

@grof_monte_christo samozrejme máš úplnú pravdu. Tu sa mi však zdá,že toto neprišlo hneď ale nabalovalo sa to časom,až to vyústilo do takéhoto závažného problému. Ale o svojej manželke píše pekne nepovažuje ju podľa písaného za fúriu. Dokonca píše,že ju aj chápe. Len nevie ako tuto situáciu vyriešiť.

anketkarka
13. sep 2024

@770624maja chceš mať pokoj? Rozveď sa s touto kráskou a požiadaj o zverenie dcéry do vyhradenej starostlivosti. Sám sa postaraš o malú lepšie, keď Ti na nej záleží. Terajšia žena Ti je príťaž nie opora. Ty si jej tiež príťaž, keď všetky financie idú exke. Načo si sa ženil? Prehliadla som a aj s touto máš dieťa?!

anketkarka
13. sep 2024

@lenkasarka chápe ju, lebo ho živí. Jeho príjem ide exke.

lenkasarka
13. sep 2024

@anketkarka nepreháňaj

770624maja
autor
13. sep 2024

@anketkarka nezivy ma nik zivym sa sam poctivo platim vsetko riadne ako sa ma a stravujem sa pocas tyzdna sam.
@anketkarka

anketkarka
13. sep 2024

@lenkasarka prepáč, isté ju ľúbi ako koňa, keď sa k nemu správa ako k handre a jeho dieťa je pre ňu idiot.

grof_monte_christo
13. sep 2024

@770624maja A máte ci nemáte spoločne deti?

liv1
13. sep 2024

@grof_monte_christo nemaju to pisal uz