icon

Ako riešiť problémy s mamou a staršími deťmi?

14. apr 2025

Sme viacdetna rodina. Moja matka s tým nikdy nebola stotožnená. Odťahuje odomna moje staršie dcéry. Spravila im u nej izbu lebo vraj doma im menší súrodenci idú na nervy. Keď ma muž poobedne sem tam ide pre ne do školy. Dnes už zac začala či tam môžu ostať. No do mňa všetci čerti zasa vošli. Najstaršia dcéra je drzá má reči, že nás je veľa a dôjde sociálka. Pritom žijeme úplne normálne. Keď sa jej opýtam odkiaľ má tie reči tak mi nepovie lebo babka jej povie aby to nehovorila. Nestačí, že tie mladšie ani nevidela. Keď som sa ju snažila odstrihnúť dcéry zasa trvalo, že im chcem zle keď ich tam nechcem pustiť. Čo mám robiť? Jej sa nič vysvetliť nedá a je mi to ľúto, že takto o tie staršie prichádzam. A podotýkam, že tam chodia každý víkend už je to podľa mňa dosť. Len jej je stále málo. Je teraz doma na PN a odvtedy sa to ešte zhoršilo, že stále ich tam chce.

Strana
z2
alickapusinka
14. apr 2025

Koľky ste čo je to veľa doma.Ked ste 5 v jednoizbovom byte tak ozaj veľa.Ak 7 v dvojizbovom tiež veľa. Veľa je široky pojem.Asi im chce zabezpečiť aby mali aj svoje sukromie.

kittykat22
14. apr 2025

pokial tvoja matka ide retoriku, ze vas je doma vela a je to na socialku, tak to by bola konecna. Bolo by po kontakte s matkou. Jedna vec je, ze vas je doma viac a mozno by bolo fajn mat niekde klud. Druha vec je vydieranie socialkou. Hmmm matka by videla taky cirkus o akom sa jej ani nesniva. Dovidenia kontakt.

procrastique
14. apr 2025

Ak tam deti chcú ísť, nech idú. Tým, že to budeš zakazovať celú situáciu akurát tak zhoršíš.

luccija
14. apr 2025

A vadí, keď tam občas prespia a ty budeš mať menej starosti?

januska12323
14. apr 2025

Ty rozhoduješ kto sa o tvoje deti stará, ak ti nevyhovuje čo hovorí deťom stará mama nemusia tam chodiť.

luccija
14. apr 2025

Mama sa nudí je doma na PN tak aspoň bude mať zábavu.Ale vzťahy máte asi zle tak to bude vždy napäté.Super, že si vyberá ktoré ano ktoré nie, keď menšie nevidela

aliii3
14. apr 2025

@luccija presne toto som si aj ja pomyslela. autoka mozes byt rada ze ma zaujem ti ich zobrat a odbremenit ta a dopriat ti chvilky s muzom o samote 😉

autor
14. apr 2025

@luccija prespávajú tam každý víkend a aspoň cez týždeň keď je škola ich chcem mať pri sebe už to sa mi zdá moc. Len ona to hroti, že ich tam ťahá stále viac a viac až nakoniec ani nebudú chcet pri domov.

autor
14. apr 2025

Veď to keď zakážeme viem, že budem za zlú. Ale dohodli sme sa na víkendoch a ona to stále zneužíva. Ja nechcem aby to dopadlo, že keď budú staršie sa tam nasťahujú veď tu majú rodinu a domov.

anickaaa6aaa
14. apr 2025

Tak ale v 18r sa môžu odsťahovať hocikam... koľko vás je doma?

hopatko
14. apr 2025

Kolko vas je doma a v akom velkom byte alebo dome byvate?

ukgirls
14. apr 2025

dat ultomatum mame -prestane deti huckat a vyvolavat inak tamnepojdu.. ale predpokladam,ze ked ti s nimi pomahala tak to ti nevadilo .. a nemaju pravdu,ze je vas doma viac ako dost a ziadne sukromie? ako so starsimi travis cas? mate cas jeden na druheho bez tych mladsich? maju v tebe oporu ? venujes sa im dostatocne?ci len od nich vyzadujes pomoct doma a robit to co ty chces

beronsche
14. apr 2025

Tiež by ma zaujímalo, aka je to viacdetna rodina a v akom veľkom byte bývate...

bielasovicka
14. apr 2025

@ukgirls asi tak.....

maryetta
14. apr 2025

Neviem. Asi ti nevadi tvoja mama priamo.
Skor ti vadi ze ju tvoje deti uprednostnuju... idu tam radsej ako domov k tebe?
Preco??
Nemyslim si ze by to bolo iba preto ze je vas vela....

zic
14. apr 2025

Otazka, ci sa deti (starsie dcery) naozaj citia v strese "z hlucneho stiesneneho bytu" alebo je to len z hlavy babky... My sme vyrastali 4 v mensom 2i byte a tiez to nebolo nic moc... neviem si predstavit, ak by nas bolo viac, co by to bol za zahul...

aurelia2000
14. apr 2025

Ja tie tvoje staršie dcéry chápem, tiež by som išla babke a matku by som nechala, aby si realizovala svoj sen o veľkej rodine. Jednoducho im nevyhovuje to, čo si vytvorila. Nehnevaj sa preto na nich.

tahomi
14. apr 2025

Klucova bude odpoved na niekolkokrat polozenu otazku.

Ci maju nejake sukromnie, osobny priestor, priestor s tebou/vami ako rodicmi len pre ne aspon chvilu, opatruju surodencov?

bielasovicka
14. apr 2025

@tahomi asi nato odpovedať nechce, vie prečo.....

alenka58
14. apr 2025

bola by som pri viacerých deťoch rada, že mi mama pomáha

kandelabra
14. apr 2025

Takze ona hucka tvoje vlastne deti proti tebe, ale ty s tym nic nespravis aby si nebola za zlu? O tom aky budu mat starsie vztah s mladsimi pomlcim, a s tebou v dospelosti tiez. Raz by mi decko prislo od babky so sprostymi recami a videli by obidve - aj dieta aj babka - kto je u nas doma rodicom! To ze by tam boli posledny krat same je bez debaty, a to mi je jedno kolko maju rokov. A muz co, tomu je tiez jedno, ze vam babka rozbija rodinu?

andrejka1974
14. apr 2025

Neboj sa tak zo nebude aj moje deti radi chodili k mojej mame najprv najstarší potom aj so stredným , keď pribudol najmladší syn tak chodili na striedačku často ich moja mama vzala sj to školy aj zo škôlky a teraz tam chodí každý víkend aj staršia dcéra dôjde tam aj cez týždeň aspoň na chvíľku a vermi u nás je to v pohode , ale tie reči by si tvoja mama mohla odpustiť my mame 5 deti a sú s tím v pohode nikdy nepovedali , že je nás veľa a neboj deti tam časom tak často už nebudú vekom chodiť budú mať iné záujmy a budú bývať doma a časom sa odsťahuju tak ako moji synovia už žijú dlhšie mimo domu

tiezjedna
14. apr 2025

Ak vás je doma "ako hadov", tak sa nečuduj, že inklinujú k babke, ktorá im dáva priestor. Nechýbajú ti tak náhodou preto, že ti nemá kto pomáhať s menšími?? Tvoje odpovede sú veľmi zvláštne.

beronsche
14. apr 2025

@tiezjedna je možné, že si trafila klinec po hlavičke - že keď sú staršie dcéry u babky, chyba pomoc s mladšími..
Som veľmi zvedavá, či sa autorka k tomu vyjadri..

beronsche
14. apr 2025

Inak pripomína mi to tému, kde písala nejaka zúfalá zena, že jej dcéra má deti ako smeti, býva v malom byte, že deti aj hladné bývajú, na seba čo nemajú dať , školské pomôcky za čo kúpiť a pán manžel, nejaký Ferko, nosí všetky prachy bezdomovcom a charite.. že on prepadol pomoci iným na úkor vlastnej rodiny, akurát sám sebe samozrejme doprial a žena bola ním tak zmagorena, že ho na slovo počúvala.. a deti trpeli.

0silvia0
14. apr 2025

A tie starsie deti k babke aj chcu ist? Alebo tam idu nasilu, lebo ich babka vola? Moja mama mi toto iste inak hovorila, bola v poradi druha zo siestich deti a tiez sa odseparovala do vedlajsieho domu k babke a byvala s nou.

lucylaw
14. apr 2025

Nejako si opomenula spomenúť,koľko vás je a v kolkoizbovom byte/dome,pretože to je dosť podstatná informácia..

alickapusinka
14. apr 2025

Tak dozvieme sa že koľky byvate doma a v koľko izbovom byte alebo dome.Akosi si to zabudla spomenuť. Asi až take ružove nebude ked tvoja mama chce volať sociálku tak asi až take ružove to nebude.A niekde bude pes zakopany. Ja som zato že ak na to ľudia maju financie nech maju aj 5 deti. Ale pokiaľ býva človek v malom byte doma stiesnene podmienky tak asi chcu mať sukromie. Preto asi tvoja mama je poriadne nahnevana.

alchemilkazltozelena
14. apr 2025

@alickapusinka jasné že to sem nenapíše...

alickapusinka
14. apr 2025

@alchemilkazltozelena Určite že nie lebo už by to napisla.A neverím že jej mama by ju len tak strašila sociálkou podľa mňa somarina.Ak sa tiesnia v malom byte dome hlavne že su veľa.Asi sme jej tu napísali pravdu tak už nenapisala radšej nič.

Strana
z2