icon

Ako riešiť problémy s nerešpektujúcou matkou?

9. okt 2025

S mamou mam uz lepsi vztah, nez kedysi, ale stale pretrvava ten problem, ze ma nerespektuje. Uz sme sa aj pohadali, ja som jej vysvetlila, aby nerobila veci za mojim chrbtom, stale to ale robi. A citovo manipuluje.

Stale mi dohaduje nejake stretnutia rodinne, zijem mimo SR, tak ma potrebu rodinu drzat akoby pohromade, pritom im je to tak jedno, ci ma uvidia ci nie. Jasne jej poviem, nech to nerobi a ked uz pridem na Slovensko, tak zrazu mi len povie, ze volala tomu a tomu a ze sa zajtra stretneme.

A zas neviem ci je dobry napad sa nahnevat a odist, to je asi take detinske. Na nu inak nic neplati.

Strana
z2
nyusika
9. okt 2025
@anonym_autor

@nyusika To si presne ty.

@anonym_autor odbacame od hlavnej temy.

paci sa ti aspon niektora z rad, ktore sme ti napisali ?
alebo su ti ukradnute a chces tu len marnit cas ?

autor
9. okt 2025

Mna len stve, ze ju zajima len to, koho navstivim, komu zablahozelam a tak. Ale oni o mna nejavia zaujem, ani babka - nenapisu, nezavolaju, ani ked mam meniny ci narodeniny. Preto ani ja nestojim o nich. Pridem za rodicmi a surodencami na par dni, nie za sirsou rodinou, ktora cely rok nejavila najmensi zaujem.

A namiesto toho, ked pridem, aby sme si uzili jeden druheho, tak ma zenie na vypravu po rodine. Vzdy sa pohadame kvoli tomu.

zabka79
9. okt 2025

@anonym_autor precitaj si nieco o narcistickej matke

sisska96
9. okt 2025
@anonym_autor

Neviem co ju k tomu vedie, asi bola vychovavana, ze rodina nadovsetko. Je to uz velmi neprijemne, pretoze napriklad krstna uz navarila alebo nieco pripravila a ja zrazu nepridem, pritom to zas mama za mojim chrbtom spriadala. Chod zablahozelat tomu a tomu, napis tej a tej k narodeninam, kup to a to lebo babka oslavuje a tak.

@anonym_autor hah ako moja mama 😂

anonym_61296b
9. okt 2025

@anonym_autor nemusíš sa nahnevať, stačí, ak jej oznamis, že odteraz nepôjdeš ani na jedno jediné stretnutie, ktoré dohodne ona. A s úsmevom odid za iným programom, keď nastane čas toho stretnutia. Predpokladám, že stačí zopakovať dva, tri krát, nepovolil a spamätá sa

anonym_23e549
9. okt 2025
@anonym_autor

Mna len stve, ze ju zajima len to, koho navstivim, komu zablahozelam a tak. Ale oni o mna nejavia zaujem, ani babka - nenapisu, nezavolaju, ani ked mam meniny ci narodeniny. Preto ani ja nestojim o nich. Pridem za rodicmi a surodencami na par dni, nie za sirsou rodinou, ktora cely rok nejavila najmensi zaujem.

A namiesto toho, ked pridem, aby sme si uzili jeden druheho, tak ma zenie na vypravu po rodine. Vzdy sa pohadame kvoli tomu.

@anonym_autor
pocuj, sa nemusis nasierat na niusku tu, ta by taku mater poslala do prdele jedna mila baseň!
Ja osobne mam trebars moju krsnu rada a hadaj? My sme vsetci taki patenti na datumy a nevolame si na narodeniny, meniny ani nevravim! Aj tak sa tafi vidime. Minule extra fajne kolace napiekla jed som prisla 🙂. Se...em na nejake nezavolanie a gratulacie, hlavne ze sa stretneme a pokecame. Babky uz nemam.
A teda, na SK mam dist svojich kamosiek a program si irobim sama, v ratane bratrancov srsternic. Ake mama uz roky vie, ze vtipy ako vlacit ma po cintorine si moze odmisliet! A organozovat mi stretnutia?? 😂 Ani ked som bola bez chlapa a deti nehrozilo, toboz teraz! Minule som dokonca bola ubytovana v hoteli. Vrelo odporucam! Robis, zarobis, zaplat si hotel alebo penzion a trav cas ako kedy a s kym chces. Jej len oznam, kedy moze prist na kavu a pokec - ona sama k tebe do hotela ci do mesta! A ked dovlecie niekoho o koho nemas zaujem, elegantne povies, ze si uplne zabudla na termin u xyz a papá. Pro pohorsrni preco si v hoteli - prisla si si oddichnut a nie nechat sa komandovat, vybavene!

anonym_28a021
11. okt 2025
@anonym_autor

Nie som nesebavedoma, ja jej poviem svoje, to nema nic spolocne so sebavedomim. Aj som jej jasne napisala, ze nikam nejdem, tak nech mi laskavo nerobi program. A ked som prisla, tak ma cakal darcekovy kos pre krstnu, ze mam k nej ist, ze to dohodla. Krstna cakala, urobila si cas, tak ako by ste sa zachovali?

@anonym_autor to, že niekto si urobí čas na základe dohody v ktorej nie si zakomponovaná je jej vec. To že má čas niekto neznamená, že automaticky ho musíš mať aj ty pre toho človeka.

dobkovci
18. okt 2025
@nyusika

@anonym_autor hej..ale aspon nemusim chodit tam, kde sa mi nechce ist.
pekny den aj tebe

@nyusika nepríjemná ? Skôr napíše pravdu a nie každému sa to páči ....
A autorka dobre rady boli povedané ( napísané), pár razy sa nespraví čo maminka nariadila a pochopí a keď nie ?jej problém ...mama nech si vysvetľuje hocikomu ....

Strana
z2