Ako riešiť problémy s priateľom po služobkach?
Ahojte, som rozvedená, mám dvoch teenagerov a prácu, ktorá si raz do mesiaca vyžaduje služobnú cestu na 2-3 dni. Niekedy to padne aj na víkend. Mám priateľa, ktorému to veľmi vadí a po každej služobke je urazený. Nežijeme spolu, chodí k nám väčšinou len piatok, sobota, nedeľa, kedy nám niečo navarí, niekedy pomôže s niečím v dome a tak, ale cez týždeň pre prácu, krúžky a podobne nemám na neho čas. Dcéru vozím z krúžkov večer o 18:00, niekedy o 20:00. Vadia mu najmä služobky cez víkend (ale aj cez týždeň), že spolu trávime málo času a tak.... a že to takto nemá takto zmysel... Pokúšala som sa mu vysvetliť, že taká je moja práca, inú robiť neviem a vždy to tak bolo aj bude. No jeho moja práca nezaujíma a považuje ju za zbytočnú. Priateľ deti nemá, nepracuje, je zabezpečený a pracovať už ani neplánuje. Tak už asi ani nikdy nepochopí ako to v domácnosti s dospievajúcimi deťmi a s hypotékou chodí. Neviem čo s tým, ale už ma jeho výčitky prestávajú baviť. Vraj sa mám venovať deťom, svojmu zdraviu, nenáhliť sa za materiálnymi vecami.... to je pekné, ale hypotéku mi to nezaplatí🙂 Poraďte prosííííím....
Urazenie sluzi na zakrytie nevery
@katesynka posli ho k vode 😅
Autorka a si s nim inak stastna? Vyhovuje ti tento typ vztahu? Mne to pride, ze kazdy si zijete svoj zivot a spolocnu buducnost neplanujete. On je celkovo zvlastny typek a uz sa tazko zmeni v tomto veku. Ale ked ti deti odidu z domu, budes mozno vnimat veci inak / vlastna skusenost. Tiez by ma mrzelo, ze ani na noc neostane, empatia tiez ziadna, nuz stary mladenec ☹
Mne pride divne uz len to ze nepracuje aj ked je zabezpeceny. Co robi cele dni?to sa nenudi?pred 8 do postele,?spi v noci v poriadku?no ja by som takeho nechcela. Toto nema buducnost.ty budes cely zivot robit a on si bude uzivat zivot.
@malinovka333 No tak on je celý trochu divný, príde mi ako Asperger alebo niečo také. To, že nepracuje, to je asi jeho splnený sen. By ma zaujímalo, čo robil predtým za prácu? Alebo nikdy nepracoval?
myslím, že najvyšší čas prehodnotiť vzťah.
@janickacrazy Podnikal, mal viacero prevádzok. A áno, jeho snom bolo po 40 už nepracovať. S tým Aspergerom si mi ale dala chrobáka...
@malinovka333 chodí na túry, každý deň cvičí, varí, pracuje okolo domu a tak.
@domkakvet Písala, že má 3 byty, ktoré prenajíma, tak snáď až taký neschopný nebude.
Podla toho co pises, ma tri byty, ale byval u kamarata, kde platil len energie (to je tiez trosku divne, ze kamos s tym suhlasil) ...vyzera ze ten tvoj partner je totalny drzgros a za 4 roky ste toho asi vela nezazili okrem telky a trosku sexu. 🙄
@janickacrazy byty mohol podedit, ale dobre, financne ho to zabezpecuje, to je hlavne, ale nie do takej miery, aby nemusel pracovat.
@domkakvet No pokiaľ za každý skasiruje 500-600eur, tak to máš cca 1500 eur mesačne, tým pádom nemusí chodiť do práce. Niektorí zarobia aj menej.
@janickacrazy este musis pocitat aj naklady, ale aj keby 1500, kazdy chodi do prace, lebo nechodit ma aj ine negativa ako len toho co sa tyka penazi.
Dievcata, nie je prizivnik, ta debata sa ubera zlym smerom, nechcem rozoberat jeho financnu situaciu, ta je ok. Ale lenivec po rych rokoch nepracovania asi bude, to hej. A ako pise @janickacrazy aj ten asperger tam asi bude…

Autorka, ja to zas tak čierno nevidím. Chápem, je to nuda. Ale tak to je, niekedy, a dobrými chlapmi - nechytajte má za slovo. Myslím to s nadhľadom.
To, že u vás nespí, chápem, je rokmi zvyknutý na svoj kľud. Ja tiež najradšej spím doma a to nemám ešte 35r. A to, že sa sťahuje, proste postavil dom na nejakom pozemku, niekde. Tiež to asi nepostavil za mesiac…
Určite to chce rozhovor, možno mu priamo povedať, že deti sú už veľké, už ťa tak nepotrebujú a vytiahnuť ho cez víkend na hory, alebo niekde kde budete osamote. Viac sa venovať jeden druhému, určite vam to prospeje, alebo vám to otvorí oči.
Čo sa mi nepáči, je to nepochopenie pre tvoju prácu. Určite by som tie narážky odbíjala otázkou, či uživí aj vas troch.
Držím palce, si mi veľmi sympatická.