icon

Ako riešiť rodičov, ktorí nás neberú vážne?

2. okt 2025

Ahojte
Správajú sa k Vám rodičia a svokrovci ako k deťom aj keď ste dospelý ľudia?

Ja neviem môžno som precitlivená alebo čo ale dosť mi to vadí. Mám 30 rokov, muža, prácu, svoje bývanie. Bola som mame zaniesť nákup, rišila že už mám nosiť tričká s dlhym rukávom nie tielka ( mala som tielko pod sakom, vonku nejakých 15-17st a ja autom). Boli me u svokrovcoch a svokor mi ako malému decku že si mám dať hneď papuče lebo prechladnem. Išli sme na dovolenku a svokra hneď radila že v žiadnom prípade do lietadla kabelku ale treba ruksak lebo z kabelky mi vykradnú veci... a táák milion ďaľších príkladov.

anonym_30c12c
2. okt 2025

@anonym_autor presne ako v prvom komentari..kym sa nad tymto len nepousmejes stale budes dieta. Treba si vazit kym to ma kto povedat. Raz bude cas ked budes len spominat a dlhe tricko si das sama od seba.
Ja mam na to vacsinou uplne jednoduchu odpoved. Nie je mi zima. Nechcem papuce. Teraz so jedla.

mimikarol
2. okt 2025

Ja mám za pár mesiacov 40tku a starká ma stále hreší že "chodím holá". Rozumej slabo oblečená. Pritom ja nosím tielko možno 9 mesiacov z roka. Jej stačí vidieť že mám členkové ponožky a už ma hreší.
Nevadí mi to, robím to teraz ja dcére 🤭

anonym_c500ab
2. okt 2025

Ja ta chapem. Moja svokra je taka. Ona sa nevie s nikym normalne bavit, hned, ako clovek pride do miestnosti, tak uz vycitky, prikazy, zakazy, rady atd. Kazdy krok je zle. Minule som u nej varila parky. Zly hrniec, nespravne mnozstvo vody, mala som parky predtym oplachnut, malo som ich varila, atd. No ciste psycho. S nou sa fakt neda. Musela som obmedzit kontakt, lebo ja som alergicka na to, ked niekto zo mna robi nesvojpravne decko.

maryetta
2. okt 2025

Este nieco? To je vylev? Zalovanie?
Ved ak ti to vadi tak sa ozvi ze tebe nie je chladno. Ze papuce nechces. Ze tebe vyhovuje kabelka a pod.
A ak uz ani to nezabera tak mas dve usi-jednym dnu a druhym von.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
anonym_bdc515
2. okt 2025

Vsak vsetci mlcte, ako mongolci pri ohniku, tak sa nikto, nikoho, nicim nedotkne🤪

anonym_dcd650
2. okt 2025

@anonym_autor chcela by som, aby si zažila kúsok z môjho života a okamžite ale okamžite by si tento príspevok zmazala a išla im poďakovať, že im záleží, aby si napr neochorela, alebo sa ti nestalo niečo zle. Každý ale vo svojom živote vidí len to čo odráža jeho vnútro.

anonym_e7bc25
2. okt 2025

@anonym_autor skús im to povedať, mami, ja chápem, že sa o mňa bojíš, aby som neochorela, alebo ma neokradli, ale všimla si si, že mám 30 rokov a bez ohľadu na to, čo mi ty povieš, sa riadim svojím rozumom a nie tvojími radami? Skús si to, prosím ťa, nechať nabudúce pre seba, tak či tak si urobím podľa seba. Ak to po určitej dobe bude pokračovať skús jej robiť to isté. Po príchode k nej ju zvoz, že je málo alebo veľa oblečená, že nemá v byte vyvetrané, alebo má vyvetrané príliš a pod. Možno jej dopne

autumn1
2. okt 2025

Ja také reči počúvam jedným uchom dnu druhým von. Ani sa nad tým nepozastavujem.

anonym_d113f6
2. okt 2025

Ja uz take veci deťom nehovorím, ale vnúčatam áno. Príklad. V sobotu sme boli u mladých na návšteve. Sadli sme na terasu, lebo veď bolo slnko. Za chviľu zašlo za dom a vravím 14.r vnukovi , aby sa prezliekol z kraťasov, dal si ponožky a mikinu. Niečo počúvol, niečo nie, že mu nie je zima. Od nedele je chorý. Jeho mama nerieši, deti sú už "velké" (11, 14), obliekajú sa podla seba. Možno preto sú často choré.

bielasovicka
2. okt 2025

Ináč je dosť ťažké sa niekedy baviť už s dospelými deťmi. Niekedy si dvakrát rozmyslím, či im niečo povedať, ak áno, tak ako to povedať, aby sa ich to nedotklo. Normálne musíš byť psychológ. 😄Niekedy si myslím, mám im to povedať, alebo radšej nie? Neurazia sa? No není to sranda. Ale proste taky je život. 😉

katulienkax
2. okt 2025
@anonym_d113f6

Ja uz take veci deťom nehovorím, ale vnúčatam áno. Príklad. V sobotu sme boli u mladých na návšteve. Sadli sme na terasu, lebo veď bolo slnko. Za chviľu zašlo za dom a vravím 14.r vnukovi , aby sa prezliekol z kraťasov, dal si ponožky a mikinu. Niečo počúvol, niečo nie, že mu nie je zima. Od nedele je chorý. Jeho mama nerieši, deti sú už "velké" (11, 14), obliekajú sa podla seba. Možno preto sú často choré.

@anonym_d113f6 ja si napriklad nemyslim, ze slabe obliekanie znamena hned chorobu. Chodi tu po okoli kopec otuzilcov v kratasoch. Sice si klepem po cele ale asi chori nebyvaju

derdia
2. okt 2025

@anonym_autor musis to brat tak ze ich zivoty sa ozaj velakrat tocia len okolo tielok, a papuc... To je proste vsetko o com vacsinou premyslaju. Bohuzial.
Ale potom su zase ine exttemy babyck y adedovia ktori sa chcu rovnat mladym... A to je podla mna dalsi extrem a ovela horsi.

bielasovicka
2. okt 2025

@anonym_autor vieš čo? Myslím ze toto pochopíš, až keď sama budeš mat deti. Tiež som nechápala prečo ma mama berie ako decko,aj keď som mala už 30. to som pochopila až keď som mala deti.

anonym_146b34
2. okt 2025
@mimikarol

Ja mám za pár mesiacov 40tku a starká ma stále hreší že "chodím holá". Rozumej slabo oblečená. Pritom ja nosím tielko možno 9 mesiacov z roka. Jej stačí vidieť že mám členkové ponožky a už ma hreší.
Nevadí mi to, robím to teraz ja dcére 🤭

@mimikarol Presne aj mňa mama a to mam už pekne päťdesiatke 😅🤣 A potom naopak ja ju,keďže je už veku kedy sa obracia na malé dieťa občas.

vilma7
2. okt 2025

Len im musíš dookola rozprávať, že si už davno dospelá a vieš ako sa obliecť, obuť atď.
Viac nenarobíš.

anonym_e7bc25
2. okt 2025
@anonym_d113f6

@anonym_d113f6 moje dnes už dospelé dieťa bolo podľa okolia vždy veľmi slabo oblečené, jeho choroby spočítam na prstoch jednej ruky, čím otužilejší, tým menej chorý

banalu
2. okt 2025

Nic lepsie ta necaka... 95 rocny dedko upozornuje svojho 67 rocne syna (mojho svokra), nech si da ciapku lebo prechladne celu zimu 😂 nas samozrejme tiez rad pouci 🤷‍♀️ moja svokra mi tiez vzdy nachysta papuce, a to som si ich za 15 rokov ani raz neobula 🤷‍♀️ ale nerobim z toho halo a ani ona 🤷‍♀️ moji rodicia su kapitola sama o sebe... ale tiez z toho nik nerobi dramu. Povedia, pokyvem hlavou a ideme dalej.

vilma7
2. okt 2025
@anonym_d113f6

@anonym_d113f6 ich mama nerieši? Ako sorry ale snáď sú dosť veľkí aby vedeli ako sa obliecť alebo či im je zima!!! A soplit nie je žiadna choroba.

vilma7
2. okt 2025

Bože ženy pochopte konečne, ze každý to má predsa ináč...jeden hneď mrzne, druhému je teplo...to ste si este doteraz nevšimli?

anonym_d113f6
2. okt 2025
@vilma7

@anonym_d113f6 ich mama nerieši? Ako sorry ale snáď sú dosť veľkí aby vedeli ako sa obliecť alebo či im je zima!!! A soplit nie je žiadna choroba.

@vilma7 možno riešia, keď vyjdu von a majú na minúty vypočítaný beh na posledný autobus.

lady511
2. okt 2025

Mne toto keď mamina hovorí tak mi to tak nevadí skôr mi vadí iné u nás a to doslova také zosmiešňovanie alebo neviem ako to nazvať led sa vyzdvihujú pred návštevami len to aká som bola vraj problemova(klasická puberta,žiaden extrém)nikdy sa nevyzdvihnutie moje kludne stránky a toto malo teda na mňa dosť dopad,lebo ja som na svoje dieťa pyšne už len za to aká moja dcera je a hlavne jej to stále opakujem aby sa cítila lubena
Nemám vysoké školy,aby ma rodičia ospevovali,ale myslím si že tým čím si od malička prechádzam (ochorenia) nieje ľahké

anonym_8b3ec6
2. okt 2025
@vilma7

@vilma7 keď budeš mať deti v puberte uvidíš.Podla teba 11 a 14 r deti netreba usmerňovať?Môj syn išiel tento týždeň ráno v tenkej mikine veď ma byť slnečno ráno bolo 5 st poobede som ho stretla drkotajuc sa neviem si predstaviť ako vyzeral ráno.A už leží😆ako polovica ich triedy, lebo bunda je asi trapas

vilma7
2. okt 2025
@anonym_8b3ec6

@vilma7 keď budeš mať deti v puberte uvidíš.Podla teba 11 a 14 r deti netreba usmerňovať?Môj syn išiel tento týždeň ráno v tenkej mikine veď ma byť slnečno ráno bolo 5 st poobede som ho stretla drkotajuc sa neviem si predstaviť ako vyzeral ráno.A už leží😆ako polovica ich triedy, lebo bunda je asi trapas

@anonym_8b3ec6 presne viem ako chodila moja sestra v puberte...z domu pekne slušne, ale uz vo vchode sa prezliekala do poschovavanych veci, samozrejme mini atď.
Synovec v zime tiez len v mikine. Neboj, naučia sa.

romiada
2. okt 2025

@anonym_autor môj otec keď soferujem: pozor sprava, budeš mat červenú, pribrzdi.....občas by som ho najradšej za to vysadila na križovatke. A to soferujem 25 rokov a fovolim si povedat ze uz lepsie ako on. No ale dnes tu je, zajtra už nemusí. A potom si uvedomím, že ak tu raz nebude, tak mi aj toto jeho " buzerovanie " bude chýbať 😉
Mama deto: neponáhľaj sa, nerozculuj sa .....
Som proste ich dieťa, nad ktorým sa snažia dobcas držať anjelské krídla aj keď mam 45.
Sen tam stačí s polozartom povedat: som dospela a svojpravna, ale diky

anonym_dbcc4b
2. okt 2025

Moja svokra sa tiež snaží poučovať ma ale hneď od začiatku pochopila že sa to neoplatí že ja na just urobím tak ako uznal ja za vhodné 😀 občas mi ešte čosi zahlási ale vidieť na nej že keď to dopovie hneď chápe že to povedala zbytočne 😀 moja mama ma celý život brala ako decko ale nie som s ňou moc v kontakte

anonym_8b3ec6
2. okt 2025
@anonym_dbcc4b

Moja svokra sa tiež snaží poučovať ma ale hneď od začiatku pochopila že sa to neoplatí že ja na just urobím tak ako uznal ja za vhodné 😀 občas mi ešte čosi zahlási ale vidieť na nej že keď to dopovie hneď chápe že to povedala zbytočne 😀 moja mama ma celý život brala ako decko ale nie som s ňou moc v kontakte

@anonym_dbcc4b toto robí väčšinou pokrvna rodina od svokry by som to tiež neprijala

anonym_dbcc4b
2. okt 2025
@anonym_8b3ec6

@anonym_dbcc4b toto robí väčšinou pokrvna rodina od svokry by som to tiež neprijala

@anonym_8b3ec6 ona je taká povaha že každému musí povedať čo ma ako robiť a čo je preňho najlepšie lebo ak tak neurobí ako povie urobí zle... Je jedno o koho ide, ja mám ale svoju hlavu a to pochopila rýchlo 😊

anonym_146b34
2. okt 2025
@anonym_8b3ec6

@anonym_8b3ec6 Môj 17.r.chodí v kraťasoch a ráno 1st.ak nie 0😵😬 Môžem sa aj na hlavu postaviť aj tak si dá a urobil ako chce a ešte on je urazený.

anonym_58448b
2. okt 2025

ako by som bola rada keby mi mama ešte niečo povedala. už roky leží na cintoríne.
váž si rodičov kým žijú.