Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?
Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.
A teba kto núti kontaktovať sesternicu
Ešte raz ,všetko čo píšeš sa neskutočne dá použiť proti tebe
Ešte raz,si z osád keď,je veľa káblov
Ešte raz ,všetko čo píšeš sa neskutočne dá použiť proti tebe
Ešte raz,si z osád keď,je veľa káblov
@minenkaa Chod radsej na nejaku nuda plaz, tam budes vo svojej kozi.
Autorka, nečítala som celú diskusiu, ale ak ti sesternica povedala, že nevieš, čo sa stalo a prečo cíti krvidu a že nevieš, ako to u nich bolo, tak čo keby si skúsila akceptovať, že naozaj sa stalo niečo, o čom nevieš a nejde o šaty, jahody, encyklopédie a ja neviem, čo ešte. A že ona ti tú príčinu nechce prezradiť a nie je jej príjemné, že jej nedáš pokoj a chceš ju vypočúvať a nariaďovať jej, s kým sa má stretnúť. Akceptuj, že ona sa s inou rodinou stretnúť nechce. Nechápem, prečo si sa pasovala do úlohy rodinného ombudsmana. Tvoja sesternica o to nestojí.
Autorka, raz píšeš, že ty si k starkej nechodila pomáhať, lebo si mala aktívny život, mala si kamarátky, ona chodila, lebo nemala kamarátky. Potom píšeš, že ste boli stále spolu, u starkej, prazdniny…
Raz píšeš, že však keď nechcela, mohla povedať. Potom, keď sa ozvala, tak zrazu teatro… Tak asi tých pokusov povedať nie bolo viac, až to vybuchlo. Ale ty to tak nevnímaš.
No a v neposlednom rade, niekoľkokrát poukazuješ na to, ako vy ste mali peniaze a oni nie. Toto sa vrámci dobrých vzťahov nerieši.
Autorka, raz píšeš, že ty si k starkej nechodila pomáhať, lebo si mala aktívny život, mala si kamarátky, ona chodila, lebo nemala kamarátky. Potom píšeš, že ste boli stále spolu, u starkej, prazdniny…
Raz píšeš, že však keď nechcela, mohla povedať. Potom, keď sa ozvala, tak zrazu teatro… Tak asi tých pokusov povedať nie bolo viac, až to vybuchlo. Ale ty to tak nevnímaš.
No a v neposlednom rade, niekoľkokrát poukazuješ na to, ako vy ste mali peniaze a oni nie. Toto sa vrámci dobrých vzťahov nerieši.
@gab1sol Tie peniaze, oblecenie spominam len tu, ze mozno to je dovod preco bola urazena a pritom nepravom. Boli sme stale spolu - kazde prazdniny u starkej, casto sme chodili na navstevy k starkej, mame vacsiu rodinu, stale niekto nieco oslavoval - to znamena, ze casto sme boli spolu. Ja neviem, vy uz sa tu chytate uplne kazdej drobnosti.
"Mna to ale mrzi, vies."
zas len ty. myslim, ze je tu zhoda, ze skusila si a nevyslo, tak to uz nechaj tak. ale ty to nedokazes. len neviem preco. nemas ine veci na praci?
Drobnosti? Ale však ty si napísala, že ona pomáhala, lebo nemala kamarátky, ty si pomáhať nechodila, lebo si mala aktívny život a mala si kamarátky. Ona možno tie kamarátky nemala práve preto, lebo mama rozkázala, že musí ísť pomôcť starkej, lebo sa to patrí… Ale u starkej videla, že sa to patrí len od nej. Ty si nemusela, ty si mala aktívny život a kamarátky.
Autorka už sa nezhadzuj. Sama sa tu motas do svojich klamstiev. Raz píšeš tak na druhý deň naopak. A keď už nevieš čo tak tu urazas diskutujuce. Ja ti ale garantujem, že 99% žien sa absolútne nečuduje tvojej sesternici že s tebou nechce mať nič spoločne.
Ja mám z toho celého dojem, že sesternica bola citlivejšia a vnímavejšia ako ty a vnímala aj to, čo sa tebe zdalo v norme. Aj u nás to bolo tak, babka robila medzi mnou a mojou sestrou rozdiely. Len ja som bola tá vyvolená, z dôvodu, že som sa fyzicky podobala do ich rodiny, čiže som bola "ich", a moja sestra sa podobala do rodiny babkinej nevesty, našej mamy, a z nejakého debilného babkinho dôvodu jej to dávala pociťovať. Ja som bola decko, vnímala som to, ale nevedela som čo s tým. Ale ak by sa moja sestra odmietla kontaktovať s babkou aj kvôli tomuto, tak to úplne chápem.
A neuznávam to, že babka sedí a čaká na kontakt celej rodiny. Aj babka môže zdvihnúť telefón a ozvať sa normálne, ale niektoré babky sa ozývajú štýlom: nááá čooo mojaaa, ani sa neozveš, nezavoláš, čo sme ci neni dosť dobrýýý a zabudla si dze bývame? Tak tento štýl nemusím ani ja, aj od babkinej komunikácie záleží.
Ona sa k Vám správa slusne poďakuje za pozvanie. Nepretrhla aa pred vami pretože jej bolo dávané pocítiť že je menej, je to zrejme z každej autorkinej myšlienky a vety. Dokonca aj jej vlastná mama to tak brala. Činná dievča robiť nájsť si svojich Ľudí svoj svet. Držím jej palce
Kokso už 20 strán o ničom 😂 😂 😂 😂 😂
Úprimne daj jej pokoj nechaj ju žiť a ty ži svoj život tak ako to vyhovuje tebe .
Nieje poviena povedať prečo sa nechce stretávať .
Ja sa nestretávam z vlastnimy rodičmi už cez 5 rokov neboli ani na krste môjho dieťa ani na mojej svatbe a nikoho je do toho prečo nie tým ktorim chcem to poviem a tým čo nechcem proste len poviem že niesom v kontakte a nemá ich čo zaujímať prečo .manželovej rodine neverím nevedia nikto prečo sa nebavím z rodičmi iba svokrovci aj to ľutujem do konca ani niektorý členovia rodiny nevedia všetko
Zeny, oplati sa precitat tuto diskusiu od zaciatku? Je to aspon taka pecka ako zakruty kopce?
Mna by zaujímalo ,kde sa to v ľuďoch berie ta túžba ,nasilu udržiavať vzťahy v rodine
Mna by zaujímalo ,kde sa to v ľuďoch berie ta túžba ,nasilu udržiavať vzťahy v rodine
@minenkaa to ja tiez netusim, ale zvycajne to robia "lebo co by ludia povedali" ak neprides alebo ak nepozves. Takze vobec to nie je o tom, ze ta rodina nejak spolu funguje, ale o tom aby udrzali zdanie, ze funguje. Uz som pocula aj take zhodnotenie ucasti jednej tetky na pohrebe cloveka, s ktorym bola desatrocia rozhadana kvoli dedicstvu, za asi sa prisla presvedcit ci ho naozaj dali do hrobu, nie preto, ze su rodina a prisla sa rozlucit. Ale kto nevidi do hlbky, povie ake pekne, ze prisla na pohreb z takej dialky.
už to prehaňate, autorka sa tu došla v dobrej viere poradiť, ako napraviť vzťahy a taku nalož tu dostala, to už hraniči so šikanou
ju to možno trapi, chcela by dalej fungovat, sesternica ich odstrihla všetkych
ja po vlastnych skusenostiach už sa nikomu nedoprosujem

@autorka Bola to irónia, vrátane žmurkajúceho smajlika na konci. Maj sa, PORIEŠ SI hlavne a v prvom rade SEBA, v tomto "konflikte" so sesternicou
@belbel Nikto ta nenuti to citat, maj sa.