icon

Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?

15. jún 2025

Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.

minenkaa
15. jún 2025

Takže klasicky obrat diskusie keď autor nedostáva čo čakal

mdse
15. jún 2025

Ani ja by som sa s Tebou nechcela stretnúť podľa toho ako tu píšeš. Pôsobíš ako pani dôležitá, riaditeľka vesmíru, ktorá sa rada stará do života druhých.

minenkaa
15. jún 2025

Autorka dávaj ešte nejaké perly,mám ešte päť hodín cesty pred sebou,nech sa s mužom pobavíme na tvojej hlúposti ,nemôžem ani napísať na ľudskej ,to by bola pre ostatných strašná urážka

autor
15. jún 2025
@minenkaa

Autorka dávaj ešte nejaké perly,mám ešte päť hodín cesty pred sebou,nech sa s mužom pobavíme na tvojej hlúposti ,nemôžem ani napísať na ľudskej ,to by bola pre ostatných strašná urážka

@minenkaa Mozete sa bavit medzi sebou, myslim, ze si dokonale vystacite 🙂

minenkaa
15. jún 2025

Ani vystačíme sme zohráva dvojka,ale ty dávaš tejto ceste ,ten správny tón ,bez teba by ti boli len stovky km,takto sa zabavíme,priam zarehoceme ,podiskutujeme aký vie byt človek zabedneny

autor
15. jún 2025
@minenkaa

Ani vystačíme sme zohráva dvojka,ale ty dávaš tejto ceste ,ten správny tón ,bez teba by ti boli len stovky km,takto sa zabavíme,priam zarehoceme ,podiskutujeme aký vie byt človek zabedneny

@minenkaa Neviete sa asi zabavit spolu, to je mi skutocne luto. Musite mat smutny zivot.

1sally12
15. jún 2025

"Nemám pocit že jej niekto ubližoval" sakra ako toto vieš????😠😠😠 Ako??!! 😠😠Žila si s ňou celé tie roky? Kks toto milujem keď niekto toto zadrie a nezdieľal s tou osobou jednu domácnosť🙏

autor
15. jún 2025
@1sally12

"Nemám pocit že jej niekto ubližoval" sakra ako toto vieš????😠😠😠 Ako??!! 😠😠Žila si s ňou celé tie roky? Kks toto milujem keď niekto toto zadrie a nezdieľal s tou osobou jednu domácnosť🙏

@1sally12 Rodicia jej dali co mohli, ale v poriadku, zhodneme sa na tom, ze sa nezhodneme.

minenkaa
15. jún 2025

Jasne že nevieme,bez teba by sme museli skončiť tento smutný vzťah

minenkaa
15. jún 2025

Si čakala inu diskusiu ,čo ,aká si ty úžasná zena,takéhoto mať v rodine to musí byt šťastie a ty si sa vlastne dozvedela,čo ti cely zivot ostatní taja ,lebo ta nechcú počúvať a chcú mať pokoj

0silvia0
15. jún 2025

Kazdy sme iny, ty si bola mozno v rodinnom kruhu spokojna, ona nie. Aj mozno tie blbe saty ci jahody pre nu znamenali vela, mozno nerespektovali jej potreby, mozno ju bolela hlava a netuzila zbierat jahody a nikto na nu nebral ohlad, tak sa citila, ze na nu vsetci kaslu. Vsetci sa na jahody tesili, ona trpela. To len dedukujem, nemuselo to tak byt, len poukazujem, ze nemame vsetci rovnake vnimanie tych istych udalosti. A ze sa nechce uzmierit? Nuz, nasilu to nejde, nechaj to na nu. Pozvi ju a ci prijme pozvanie nechaj na nu.

malaopicka
15. jún 2025

Chudera sesternica. Ja tu len zrychla čítam ten tvoj šalát a mám dosť. Je jej vec s kým sa stretáva alebo nestretáva, je jej vec čo považuje a nepovažuje za krivdu a taktiež celý “konflikt” je vec jej a starkej a nie TEBA. Sesternica mimochodom je podľa mňa veľmi vzdialená rodina na to, aby ste jedna druhej dohovárali ako učiteľka deťom v škôlke. Ona sa posunula v živote ďalej a je sebestačný asertívny človek. Za to ty si sebecký farizej bez štipky empatie.

aurora33
15. jún 2025

Precitala som si celú diskusiu. Autorka leziem tu všetkým na nervy. Si jedna neskutočná vtierka. Tiež by som sa s tebou nebavila, kebyže som tvoja sesternica. Nevtieraj sa jej. Nevnucuj sa. Netrapoš.

autor
15. jún 2025
@malaopicka

Chudera sesternica. Ja tu len zrychla čítam ten tvoj šalát a mám dosť. Je jej vec s kým sa stretáva alebo nestretáva, je jej vec čo považuje a nepovažuje za krivdu a taktiež celý “konflikt” je vec jej a starkej a nie TEBA. Sesternica mimochodom je podľa mňa veľmi vzdialená rodina na to, aby ste jedna druhej dohovárali ako učiteľka deťom v škôlke. Ona sa posunula v živote ďalej a je sebestačný asertívny človek. Za to ty si sebecký farizej bez štipky empatie.

@malaopicka Empatia chyba skor jej, inak by starku nenechala sa takto trapit. Len sa vyhovara na akesi davne krivdy, smiesne je to, ano, pretoze su to skutecne hluposti, keby ju niekto tyral, bil, nepoviem pol slova, ale toto je absurdne, cela ta situacia.

surriana
15. jún 2025

Sestranica Vás má celú rodinu evidentne na háku.Ži a nechaj žiť.

autor
15. jún 2025
@surriana

Sestranica Vás má celú rodinu evidentne na háku.Ži a nechaj žiť.

@surriana Ved ano, budeme mat aj my ju.

minenkaa
15. jún 2025

No ty si jeden zly človek, ktorý neakceptuje bolesť iných ,starká nech si uvedomí svoju chybu a ospravedlní sa a ak nechce nech sa nesťažuje

minenkaa
15. jún 2025

Ty si odkial keď berieš ako zle len bitky a tyranie ,ja bitku neberiem ako niečo zle ,tak ti pridem jednu plasnut a budes ticho?Asi nie ,nebude sa ti to páčiť ,aké prečo ,ja ti neberiem ako niečo zle

mdse
15. jún 2025

Toto falošné rodinkárstvo je jeden grc. Ohovárate ju aká je a starká plače kvôli nej.. Držím sesternici palce, nech si drží hadov ďalej od seba.

aurora33
15. jún 2025

Vy ju nebudete mať na háku. A to ťa štve.

minenkaa
15. jún 2025
@minenkaa

Ty si odkial keď berieš ako zle len bitky a tyranie ,ja bitku neberiem ako niečo zle ,tak ti pridem jednu plasnut a budes ticho?Asi nie ,nebude sa ti to páčiť ,aké prečo ,ja ti neberiem ako niečo zle

@minenkaa ale prečo ja to neberiem ako niečo zle

surriana
15. jún 2025

Ale zrejme nemáte keď máte potrebu ju riešiť.
Ona nemá záujem sa s vami stretávať,prečo, to vie ona sama najlepšie.Nikto sa od rodiny neodvráti len tak.Nejaké dôvody NATO musela mať.

tim23
15. jún 2025

Autorka, X žien ti tu napísalo jedno a to isté a ty si aj tak ideš svoje. Ty v prvom rade rieš seba a svoje psychické traumy a sesternicu nechaj na pokoji. Inak ak mám byť úprimná, keby si bola moja sesternica zablokovala by som si ťa všade kde by sa dalo.

surriana
15. jún 2025
@mdse

Toto falošné rodinkárstvo je jeden grc. Ohovárate ju aká je a starká plače kvôli nej.. Držím sesternici palce, nech si drží hadov ďalej od seba.

@mdse úplne s tebou súhlasím.Ona dobre vie prečo sa od nich odvrátila.A áno keby prišla tak by sa jej usmievali do ksichtu a keď nepríde tak ju ohovárajú.Sestranica určite veľmi dobre vie čo a prečo robí.Autorka by chcela silou mocou udržovať rodinu pokope,len nedokáže akceptovať že nie všetci členovia o to majú záujem.

lukbe
15. jún 2025

Možno je vztahovacna, možno prehnane cíti krivdu, ALE...pokúsila si sa, nechce sa stretávať, a ty sa v tom stále vŕtaš a vŕtaš. Nie si jej psychologička ani jej partner, každý ti radí nechať to tak. Je to jej vec, co s tým urobí.

autor
15. jún 2025
@tim23

Autorka, X žien ti tu napísalo jedno a to isté a ty si aj tak ideš svoje. Ty v prvom rade rieš seba a svoje psychické traumy a sesternicu nechaj na pokoji. Inak ak mám byť úprimná, keby si bola moja sesternica zablokovala by som si ťa všade kde by sa dalo.

@tim23 Ja ale ziadne nemam, slusne som napisala diskusiu aby som sa poradila, ci to ma zmysel sa dalej snazit. Ostatne ma tu zacali urazat.

tim23
15. jún 2025

Však ti poradili, každá jedna ti napísala aby si jej dala pokoj a nechala ju tak

autor
15. jún 2025
@tim23

Však ti poradili, každá jedna ti napísala aby si jej dala pokoj a nechala ju tak

@tim23 Dobre, necham ju tak. Nech sa v tom uziera dalej teda.

muchotrafka298
15. jún 2025

Skus pochopit to, ze ona sa nicim neuziera. Ona proste zije iny zivot, ako si predstavujete. Ty zijes v iluzii velkej stastnej rodiny, kde sa vsetci maju radi, stretavaju sa, robia si akcie a jeden pre druheho dychaju. To je tvoja predstava, nie jej. Skusila si, nevyslo, nechaj tak. Nemozes jej neustale vnucovat svoj nazor a to, co by podla teba mala a musela robit, kam chodit a s kym sa stretavat.

minenkaa
15. jún 2025

Ty si sa pýtala dostala si 100% rovnakú odpoved od všetkých a stále si melies svoje,nik žiadne urážky nenapísal,čo je pravda nie je urážka
To je si sebecky,zly a hlúpu človek je fakt a keď to konecne pochopíš, môžeš sa zmeniť a možno zistíš ,že zmena prístupu k sesternici bude začiatok nového vzťahu s ňou ,ale bagatelizovaný jej zlých skúsenosti s vami to určite nie je
Niekedy je fajn priznať si chybu,ono to človeka posunie veľmi dopredu