icon

Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?

15. jún 2025

Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.

heidi4
15. jún 2025

Drzim jej palce v zivote a najma pevne nervy s vami, takou "rodinou", ste fakt na pohladanie. 🙄 Vy divni.
Aj sa jej divim, ze vobec chodi na SK, byt nou, uz sa nevratim alebo ak nahodou pridem, tak radsej pojdem do penzionu a s.rem na vas vsetkych. Len co jej pokazite naladu a zneprijemnite vylet. Dakujem pekne.

sabi1223
15. jún 2025
@anonym_autor

@tim23 Dobre, necham ju tak. Nech sa v tom uziera dalej teda.

@autorka Nerozumieš ze jej je bez vas dobre? Pravdepodobne si na vas ani nespomenie. Nepotrebuje vas k svojmu životu a svojej spokojnosti. Uzierate sa jedine vy, pretože niekto si dovolil žiť inak ako si vy predstavujete 🙂

alickapusinka
15. jún 2025

Nechaj ju žiť TY ži svoj život jej daj pokoj.Nič nerieš nerieš ju prečo nechodi k babke prečo neboal na pohrebe.Asi tam bude niečo horšie o čom TY ani netušiš nechaj ju žiť svoj život a TY ži svoj.Nechapem prečo ju otravuješ nie nechce prísť na tvoju svadbu načo.Raz ked nechce tak nechce TY s tým nič neurobiš.Cháp ju a nevnucuj sa bude to ešte horšie.

nerya
15. jún 2025

Možno išlo len o šaty a možno ju starký zneužil a starká to kryla 🤷 NIKDY nevieš
Ale predpokladám, ze tvoja odpoveď bude, ze to určite nie, ze to by si vedela? :-P

svetlonos
15. jún 2025

Páni, toľko tuhosti a egoizmu v jednej osobe! Ty budeš láska na pohladanie.
Pocula si ten príbeh mladej ženy? Chodievala do farnosti na stretnutia mládež. Super farár tam bol a pre mládež ribil fakt super akcie a mtd, všetci sa tam tešili.
Ona bola jedna z cm viacerých, ktorú pravidelne znásilnil a este aj so soeci praktikami.
K ostatným bol inak taky náhradný táto bez sex podtonu. Ti ho milovali.
Vies ako sa k tomu tek kkt vyjadril po rokoch? Ale veď ja som vás ľúbil!
Ty nevieš čo sa stalo a tie upratovania a saty su len to, čo sesternica dokáže povedat!
Ale ty ides furt len svoje!

sense
15. jún 2025

T oj domov nie je neutralne miesto. A ak odmietla ok, nechaj tak. Zjavne zaujem nema a pre nu je to tsk dobre

ismarela
15. jún 2025

Takto sa správajú väčšinou ľudia s nejakým psychickým problemom, za všetko čo sa im stalo a nedarí sa im v živote vinia ostatných pre úplne hlúposti. Asi to ti tým “je divná” chcela jej matka naznačiť.

autor
15. jún 2025
@ismarela

Takto sa správajú väčšinou ľudia s nejakým psychickým problemom, za všetko čo sa im stalo a nedarí sa im v živote vinia ostatných pre úplne hlúposti. Asi to ti tým “je divná” chcela jej matka naznačiť.

@ismarela Je to tak, podla mna tiez nie je ona ok.

heidi4
15. jún 2025

Nech to je akokolvek, teba do toho ale ze absolutne nic, ake ma ona dovody, nemas sa co rypat v jej sukromi. Nechaj ju zit, ako si ona uzna za vhodne a ty si zi svoj zivot, nestaraj sa do nej, neries ju. Seba ries, je to take tazke? Rozumies, ze ti nemusi nic vysvetlovat?
Nieco mi aj hovori, ze sa radsej odpratala co najdalej od vas prec, aby mala svaty pokoj. A dobre urobila.
Ja by som urobila presne to iste.

viestta
15. jún 2025

Autorka, a ked nie je sesternica OK, tak preco mas pocit, ze jej dohovoris a stane sa zazrak a vsetky jej traumy zrazu odzneju a ona bude zit podla vasich predstav? Preco ju nenechate zit tak, ako sa ona rozhodla? Mat tebe podobnu vegetu v rodine je fakt zivotna vyhra. 🙄

minenkaa
15. jún 2025

Lebo ty si uplne v poriadku s tvojim postojom

minenkaa
15. jún 2025

Autorka ozaj a ty žiješ ten správny zivot?

heidi4
15. jún 2025

Rozumies, ze je dospela osoba a ona moze rozhodovat, ako, s kym a kde bude zit? A takisto s kym sa bude stykat a nie? Bez obhajovania sa a vysvetlovania?
Vas jej dovody absolutne nemusia zaujimat, ale rozumiem, zvedavost je svina, to je ale tvoj problem, nie jej.
Fakt znies ako nejaka stara (zakomplexovana) tetka z uradu alebo dediny, ktora neriesi seba a svoj zivot, ale vsetkych naokolo, lebo sak ona vie predsa najlepsie, ako maju zit a co by mali a nemali robit.
Alergiu mam na takych ludi, ach boze, zas mi len stupol tlak z teba. Si otrasna.
Radim ti, zameraj sa na seba a jej daj pokoj. Nechaj ju zit.
Ty si uprac najma pred svojim prahom a na seba sa hlavne pozri.

veronicka1901
15. jún 2025

Autorka, ani, možno si nesie nejakú krivdu a nemá potrebu sa o tom baviť. Prečo to nerešpektujes?

unicornlady
15. jún 2025

Inak, mne autorka vážne pripomína moju rodinu.
Tiež mama vždy, že veď hovor s ňou (mojou sestrou) a keď som to skúšala niekoľkokrát, tak nielenže moja sestra nevnímala, čo jej v skutočnosti hovorím (nerešpektovala moje pocity a môj pohľad), bagatelizovala (ako aj autorka), presadzovala len vlastnú pravdu a ešte ja som sa cítila ako tá blbá, lebo veď "ona mi chce len dobre".

Úplne som sa vždy cítila nevypočutá, nevnímaná, odstrčená.

Ja nepoznám tú sesternicu, takže nevieme jej pohľad, ale sama povedala autorke, že "nevie, čo bolo u nich doma". A autorka si myslí, že ona vie najlepšie, čo bolo.

aurora33
15. jún 2025

Autorka a mne ty neprídeš vôbec ok.

heidi4
15. jún 2025
@aurora33

Autorka a mne ty neprídeš vôbec ok.

@aurora33 Toxickaaaaa ze az. Au. Presne takymto ludom sa vyhybam v zivote a v rodine nevynimajuc a dobre viem, preco. Ale autorka to neuvidi a nepochopi, aj keby si jej to nakreslila aj vyfarbila a zvyraznila. Cele zle.

asocial
15. jún 2025

ja sa so sesternicami nestretavam, nemam porebu, kazdy je inde, okrem toho nas bolo asi 10vnucat, ktore starka mala a je mi to jedno, nemam ptrebu a to sme vsetci na slovensku. nie, nie som divna. preferujem uzsiu rodinu.

heidi4
15. jún 2025
@ismarela

@ismarela "Takto sa správajú väčšinou ľudia s nejakým psychickým problemom, za všetko čo sa im stalo a nedarí sa im v živote vinia ostatných pre úplne hlúposti." Presne tak. Ludia, ktori maju potrebu riesit ostatnych, suhlasim, ze su zakomplexovani z vlastneho zivota a hladaju chyby na inych, divnych ludoch, vsak to je najlahsie. Namiesto zamerania sa na seba a svoj zivot, co zlepsit na sebe, rypu sa v inych, aki su, co robia, nerobia, co by mali, nemali a podobne. Hladaju dovody, preco, zaco, naco, ako, resp. domyslaju si a vytvaraju si svoju pravdu, na mile vzdialenu od reality. 👏🏻
Fakt vyhra takato "rodina". 🙄🙄🙄
Byt sesternicou, autorku odstrihavam ako prvu, ale neopomeniem ani dalsich prislusnikov, pre ktorych som divna. Nebudem ich predsa trapit a iritovat svojou "divnostou". Dobre urobila, ze sa odkraglovala do zahranicia. Snad to aj mne raz vyjde. 🙏🏻 Drzim sesternici palce.

mandarinka555
15. jún 2025

Ja mám zase z tvojich vyjadrení pocit, že sa staráš do niečoho, do čoho je ťa veľké 💩

aurora33
15. jún 2025
@ismarela

@ismarela nesuhlasim s tebou

som_realistka
15. jún 2025

Mozno tam toho bolo viac, deti ktorych sa to netyka si to nevsimaju. Zivo si pamatam ze som chcela blbe kolieskove korcule, stali asi 60 korun. Musela som si na ne cast nasetrit. Raz som ich zabudla i babky, boli v taske. Nasla ich sesternica a babka aj ked vedela ze su moje, tak jej povedala ze si ich moze zobrat. Ked som ich pytala spat, tak vraj nemam robit cirkus za korcule. Mam sa delit. A sesternica? Po dvoch mesiacoch ked dosla tak mi hodila korcule, ze som lakoma krava, na jednej boli odlomene kolieska. Doteraz si pamatam ten pocit. Sesternicu doteraz nemusim a to mame cez 50, proste nieco je pre dieta cez ciaru.

heidi4
15. jún 2025
@mandarinka555

Ja mám zase z tvojich vyjadrení pocit, že sa staráš do niečoho, do čoho je ťa veľké 💩

@mandarinka555 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 totalne.
Autorka, tebe sesternica hovori, ako mas zit? S kym sa mas a nemas stykat? Co by si mala a nemala robit? Riesi tvoj zivot a tvoje rozhodnutia? Stara sa do teba? Komentuje, riesi?
Asi nie, ze? A nebolo by ti to asi ani prijemne, ze?
🤮 - Uz nemam viac co k tebe dodat.

heidi4
15. jún 2025
@som_realistka

Mozno tam toho bolo viac, deti ktorych sa to netyka si to nevsimaju. Zivo si pamatam ze som chcela blbe kolieskove korcule, stali asi 60 korun. Musela som si na ne cast nasetrit. Raz som ich zabudla i babky, boli v taske. Nasla ich sesternica a babka aj ked vedela ze su moje, tak jej povedala ze si ich moze zobrat. Ked som ich pytala spat, tak vraj nemam robit cirkus za korcule. Mam sa delit. A sesternica? Po dvoch mesiacoch ked dosla tak mi hodila korcule, ze som lakoma krava, na jednej boli odlomene kolieska. Doteraz si pamatam ten pocit. Sesternicu doteraz nemusim a to mame cez 50, proste nieco je pre dieta cez ciaru.

@som_realistka Riadna pizda 🙂 dobre pre teba, ze s takou uz nie si v kontakte. Pizdou asi s najvacsou pravdepodobnostou uz aj ostala, lebo taki ludia sa moc nemenia, ked to maju uz v sebe. Boze baby, dneska mi dvihate tlaky, asi by som mala zavriet MK. 😂 Lebo ma vystreli na Mesiac o chvilu z takychto pripecenych (pouzila som slusnejsie slovo) ludi.

zuzitko74
15. jún 2025

Tvoja sesternica zrejme žije podľa zásady, že samota je znesiteľnejšia, ako nepochopenie. Podľa toho, čo píšeš, tak jej nikto z vás nerozumie a ani nechce rozumieť. Celá rodina len chce, aby držala hubu a krok. Ona pre vás v skutočnosti nie je dôležitá, chcete len, aby ona napĺňala vaše potreby a to, čo cíti ona, to pre vás nie je dôležité.
Tvrdíš, že si dostala len strohú odpoveď, že nevieš, ako to bolo. Ty naozaj čakáš, že si jej mama bude pred vami sypať popol na hlavu, za niečo, čo sa u nich dialo? Ale kdeže, samozrejme, že na vine je ich ,,divné a nevďačné dieťa".
Budeš musieť prijať (alebo nemusíš, záleží na tebe), že nevieš o svojej rodine celú pravdu a možno nie je všetko také nádherné a dokonalé, ako si si myslela.

mandarinka555
15. jún 2025

Dala som si tú námahu a prečítala všetkých šesť strán...Dospela som do bodu, že sa jej ani nedivím, že s tebou nechce mať nič spoločné, lebo takú toxickú osobu, ako si ty, by som úplne vymazala zo svojho života.

minenkaa
15. jún 2025

Autorka zamyslela si sa aspoň nad sebou, keď jeden jediný komentár s tebou nesúhlasí

sidicek
15. jún 2025

Je tu vôbec niekto, komu nejde autorka na nervy?

viestta
15. jún 2025
@sidicek

Je tu vôbec niekto, komu nejde autorka na nervy?

@sidicek asi nikto. A preto sa uz neozyva lebo vsetky sme rovnake kravy ako jej sesternica. Vsak ona len dobre chce. Len som nedosla na to, komu ona vlastne dobre chce. Ci to nie je tak, ze potom by chodila hrada ako pav, lebo "ona ju dala na poridok, nevdacnicu jednu". Asi jej to nevyjde ak ma sesternica aspon trochu chochmesu a sebeucty.

momo00
15. jún 2025

Autorka, nehnevaj sa. No naozaj ak sa nevieš vžiť do pocitov iných, tak ich radšej nechaj tak. Ja tvoju sesternicu úplne chápem. Ona bola tá, čo musela všetko robiť u babky a ty si sa len bavila. To podľa teba nie je krivda? Je a veľká. My sme to mali podobne a nebolo nám to príjemné. A predstav si nie je to prkotina. Zostane to v tebe. Ale ty si to nevieš predstaviť ako ona bola z toho smutná. Ona umývala babke okná, riady po všetkých, nedeľa pre vás obrať jahody a vy ste len prišli na hotové. To ublíži každému. Ty si nemusela nič. Len ona. Ty sa čuduješ prečo sú jej všetci ukradnutí? Si smiešna. Ty ju nemáš čo poučovať. A starká nech sa trápi, prečo by ju to malo zaujímať? Ona ju mala ako slúžku. A vy ste si mohli užívať. Nechaj ju konečne žiť. A ani ja by som ti na jej mieste nešla na svadbu. Si steašný pokrytec.!!! Ani jej rodičia sa jej nezastali. Tak prečo by mala teraz sa s vami stretávať? A áno nič si si z komentárov nevzala. Už len to celé kým som prečítala, tak tvoj postoj k nej je len negatívny. Ty sa ju nesnažíš pochopiť. Tvoje dôvody aký je ona človek sú úbohé. Radšej ju nechaj tak.