icon

Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?

15. jún 2025

Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.

autor
16. jún 2025

Zastavate sa jej a ani neviete aka je. Vsak ona ani na Vianoce neprisla domov, lebo nasa starka bola u jej rodicov na stedry vecer, tak radsej neprisla. Akoze toto je uplne mimo moje chapanie. Aby takto starku neznasala a kvoli comu? Kvoli satam, jahodam a umytemu riadu? Ked sa vam toto zda v poriadku, tak to nebude ja kto nie je ok.

aurora33
16. jún 2025

Isto je viac v poriadku ako ty.

zuzitko74
16. jún 2025

Znovu ti opakujem, zrejme sa vo vašej rodine diali veci, o ktorých nevieš. Iste, ľahšie sa verí, že sesternica je divná čierna ovca rodiny, vadný kus, ktorý sa nepodaril a ktorý treba dať na poriadok. Ale vôbec to tak nemusí byť. Zrejme sesternica zažila aj inú tvár vašej starkej, než ty. Pre teba je tvoja starká Dr. Jekyll a pre ňu je to pán Hyde. A pravdu môžete mať obe.

muchotrafka298
16. jún 2025

Ja si myslim, ze niekedy treba proste veci nechat ist. Alebo ludi.V tomto pripade sesternica zaujem o stretavanie nema, ma svoj zivot a je dospela. Ked bude chciet, skontaktuje sa s vami sama. Ak nebude, tiez je to jej vec. A toto je dolezite si uvedomit, ze ludia robia veci tak ako oni chcu, nie tak, ako chceme my alebo co od nich ocakavame ze MUSIA urobit. Nemusia.

gab1sol
16. jún 2025

Ja nerozumiem len jednému. Načo s ňou potrebuješ udržiavať kontakt? Načo ju pozývaš na svadbu? Osočuješ ju tu a dávaš ju do pozície nevďačnej, divnej osoby, ktorá sa nevie preniesť cez “prkotiny”. A na svadbe si sa plánovala aj s celým zvyškom rodiny na ňu usmievať a na najbližšom rodinnom stretnutí ju pekne ohovoriť, aká je divná?

minenkaa
16. jún 2025

Ty si strasne prízemný človek , skus chápať aj druhu stranu a ak sa ti zdajú jej dvovody malo ,tak si absolutne sebestredna osoba

minenkaa
16. jún 2025

Inak ty si v poriadku a každá jedna čo ti tu napisala nie ,nemyslíš,že to je naopak
Inak ty buď si spomalená alebo máš nejakých šestnásť rokov a už sa ideš vydávať ,si z nejakej osady?

minenkaa
16. jún 2025

Inak vaša stará mať je nejaký nadčlovek,poloboh alebo nebodaj boh ,keď stará mať je bez chyb

minenkaa
16. jún 2025

Inak myslím,že vyhravas cenu za najhlúpejšie človeka prvého polroka tohto roku

autor
16. jún 2025
@gab1sol

Ja nerozumiem len jednému. Načo s ňou potrebuješ udržiavať kontakt? Načo ju pozývaš na svadbu? Osočuješ ju tu a dávaš ju do pozície nevďačnej, divnej osoby, ktorá sa nevie preniesť cez “prkotiny”. A na svadbe si sa plánovala aj s celým zvyškom rodiny na ňu usmievať a na najbližšom rodinnom stretnutí ju pekne ohovoriť, aká je divná?

@gab1sol Pretoze je to rodina? Pretoze sme spolu vyrastali?

aurora33
16. jún 2025

😃😃😃😃 ste rodina a tu ju ohovaras jedna radosť. Ty rodina. Dúfam že sa ti sesternica neozve na to tvoje trapne gesto.

autor
16. jún 2025
@minenkaa

Inak vaša stará mať je nejaký nadčlovek,poloboh alebo nebodaj boh ,keď stará mať je bez chyb

@minenkaa Starsi clovek si nezasluzi uctu?

autor
16. jún 2025
@aurora33

😃😃😃😃 ste rodina a tu ju ohovaras jedna radosť. Ty rodina. Dúfam že sa ti sesternica neozve na to tvoje trapne gesto.

@aurora33 Ja nikoho neohovaram, pisat pravdu nie je ohovaranie. Ako inak mam priblizit to co riesim?

minenkaa
16. jún 2025

Takže keď s niekym vyrastaš a toho človeka nemáš rad a je ti absolutne neúprimný ,tak aj tak treba mať s ním vzťah
Ty ideš

aurora33
16. jún 2025

Ako tu už píšu niektoré ženy. Ty si strašne tupá a zadubená. Nerozumieš že ona s vami nechce mať nič? A je úplne jedno prečo. Nestaraj sa. Nechaj ju žiť.

minenkaa
16. jún 2025

Prečo ty môžeš na ňu nadávať a ja keď ti napíšem pravdu som vulgarna

autor
16. jún 2025
@minenkaa

Takže keď s niekym vyrastaš a toho človeka nemáš rad a je ti absolutne neúprimný ,tak aj tak treba mať s ním vzťah
Ty ideš

@minenkaa Hlavne ty stale kvakas, naco sa zapajas?

minenkaa
16. jún 2025

Lebo chcem
A mladý človek si nezaslúži úctu

minenkaa
16. jún 2025

A nie starý zly človek si nezaslúži úctu,prečo

autor
16. jún 2025
@aurora33

Ako tu už píšu niektoré ženy. Ty si strašne tupá a zadubená. Nerozumieš že ona s vami nechce mať nič? A je úplne jedno prečo. Nestaraj sa. Nechaj ju žiť.

@aurora33 Fajn, vnucovat sa uz nebudem. Nech sa teda uraza, ale moze sa hanbit ze starkemu ani na pohreb nesla.

autor
16. jún 2025
@minenkaa

A nie starý zly človek si nezaslúži úctu,prečo

@minenkaa Aky zly stary clovek? Starka nie je a nikdy nebola zla.

aurora33
16. jún 2025

Toto si uz písala minimálne 4krat. A aj tak sa stále vnucujes.

gab1sol
16. jún 2025

Pretože ste rodina? Nie, preto sa na svadby nepozýva… A hlavne, rodina sa nespráva tak, ako ty voči sesternici. Ona ti jasne povedala, že nevieš všetko a nechce to s tebou riešiť. Po rodine ju osočujete, že je divná… Nie, takto sa rodina nespráva.

minenkaa
16. jún 2025

No asi je keď ju sesternica nemá rada a robila jej ako dieťaťu zle

autor
16. jún 2025
@minenkaa

No asi je keď ju sesternica nemá rada a robila jej ako dieťaťu zle

@minenkaa Nikto jej zle nerobil.

minenkaa
16. jún 2025

Ak je stara mať ako ty tak je veľmi zly a hlúpy človek

minenkaa
16. jún 2025

Ty prvá

viestta
16. jún 2025

Ja byt tvojou sesternicou, tak ked pridem na Slovensko chodim radsej po kanaloch aby som ta nahodou nestretla. Ty si este horsia ako osina v zadku. Uz na 8 stranach ti pisu, ze sa nemas starat do toho ako zije tvoja sesternica a preco sa rozhodla ukoncit s vami kontakty. (ja ju uplne chapem, ak je ten zvysok rodiny len z polovice taky ako si ty, tak sa jej naozaj necudujem, ze s vami nechce nic mat) Ale ty nie. Ty furt ides to iste. Ty vies najlepsie... Ozaj, ked neprisla starkemu na pohreb, co ak jej ublizil on? Si si ista, ze nie? Das za neho ruku do ohna. Si si ista, ze si jej neublizila ty? Si si ista ci jej neublizla jej mama, jej otec, surodenci alebo hocikto z vasej rodiny.
Vsak tieto tvoje kydy, co tu pustas, citlivejsiu osobu dorazia, nie, ze ublizia a ty tie kydy produkujes urcite pri kazdej prilezitosti ked si s nou, ked je rec o nej ci uz v rodine, ci kdekolvek inde, vratane MK. (a urcite nie si vo vasej rodine sama) Osem stran tvojich hnusnych a povyseneckych kydov na jednu konkretnu osobu. Vsak toto nie je normalne ani keby to bola svokra, nie to este sesternica, ktoru si len obcas stretavala v detstve...

bonboniera
16. jún 2025

Autorka, koľkokrát sa ta nehorázne utrápena starka skontaktovala proaktívne s tvojou sesternicou?

autor
16. jún 2025
@bonboniera

Autorka, koľkokrát sa ta nehorázne utrápena starka skontaktovala proaktívne s tvojou sesternicou?

@bonboniera Odkial to mam vediet?