Ako riešiť rodinné napätie so sesternicou?
Sesternica sa nechce stretavat s rodinou, obcas pride zo zahranicia na par dni, cas travi s rodicmi. Ale ani s nimi moc nechce byt. Neviem akou krivdou trpi, podla jej mamy je divna. Na nasu babku a dedka sa hneva, ze vraj mali radsej mna a mojho brata ako ju. Zije tym dodnes. Mam jej nejak dohovorit, snazit sa zblizit? Ked je na Slovensku, tak starkych ani nenavstivi. Teda uz len starku, dedko zomrel pred rokom, nebola mu ani na pohrebe.
Tak nič nevieš robiť. Ak je taká chladná hysterická osoba, tak môžeš aj na hlavu postaviť aj tak nebude udržiavať vzťahy.
No a sme doma 🙂 je ti jej tak neuveriteľne ľúto, dokolecka opakuješ či si starká nezaslúži rešpekt či co ale neopýtas sa jej či sa ona vnučke ozvala, ked jej tak hrozne chyba. Prečo asi.
@bonboniera Starka sa ma ozývat?
Tak nič nevieš robiť. Ak je taká chladná hysterická osoba, tak môžeš aj na hlavu postaviť aj tak nebude udržiavať vzťahy.
@sisska96 Vyzera to ze naozaj nemozem. Uz ani nebudem.
Ja už na takýchto kašlem. Potom ostane sama a môže plakať v kútiku izby
A preco by sa starka nemohla ozvat? Preco by starka nemohla zavolat vnucatu a zagratulovat k narodeninam? Preco by starka nemohla popriat k meninam? Ak jej tak strasne na vnucke zalezi, tak ma sa starat ako sa ma, opytat sa jej, potesit sa z toho, ze sa vnucke v zivote dari, alebo ju polutovat ked sa jej nedari. Vypocut ju ak ma nejake starosti. Asi starka nema s vnuckou az take ruzove vztahy, ked sa nezaujima, len sa stazuje, ze vnuca je nevdacne. Vie vobec niekto z vasej rodiny dovod preco nemohla dojst na pohreb staremu otcovi? Zaujimali ste sa o to vobec? Mozno nemohla odist z prace, mozno nevedela docestovat, mozno bola akurat chora. Zaujimal sa vobec niekto preco nedosla, ci len ste usudili, ze je mrochta nevdacna lebo nedosla?
Nie nemusí, ma čakať jak princezná a vyplakávať svojej rodine 😂 sa zobuď naozaj. Našťastie tento koncept nekonečného velebenia rodinných príslušníkov a hlavne teda starších členov rodiny len preto ze existujú sa začína pomaly rozpadať.
A teda ked už som sa pridala do diskusie (nakoľko vidím spojitosť so správaním v mojej rodine ;)) tak mi nedá sa neopýtať, načo mas potrebu s ňou udržiavať vzťahy ked jedine co si tu o nej zatiaľ povedala je to ze je divná, ze nie je normálna, ze je hystericka a blablabla. Sesternica pravdepodobne dobre urobila, lebo taká rodina ako ste vy by ste jej aj tak nikdy nepomohli (jak tu niekto ma potrebu upozorňovať ze mladá zostane sama jak prst blaaaabla).
Ja už na takýchto kašlem. Potom ostane sama a môže plakať v kútiku izby
@sisska96 Moja rec, nech sa potom necuduje.
Neboj sa, ona urcite za vami neplace a ani sa nicomu necuduje. 😂
A vy dve si prečo myslite,že plače a koli čomu
@aurora33 obavam sa, ze ona sa tejto toxickej rodiny nezbavi. Oni sa do nej budu starat aj keby sa odstahovala na Mars. Proste to tak maju. Lebo su rodina...
@viestta a ešte sa budú utešovať ako jej vlastne chcú dobre a oni netušia prečo je taká a bla boa. Smutné ako sú niektoré rodiny hluché slepé a hlúpe.
Este jedna vec - to vazne sa ma starka doprosovat? Mate to pomylene.
Kašli na ňu. Nech ostane za hranicami. Aj je tu na SK počet ťuk na hlavu žien. Aspoň je o jednu menej
Kto píše o doprosovanie ,ma sa zaujímať ,kto chce ten sa ozve a nemrnči
A ty si hovorca vašej starkej?
Deväť strán sa ti tu snažia ženy vysvetliť ze ty to mas pomýlené. Už len tým, ze si myslíš ze zavolať niekomu (ked mi tak neuveriteľne chyba a tak veľmi sa kvôli nemu trápim:( ) znamená doprosovať sa.
Proste nechajte ju žiť si svoj život, ako ti aj sama napísala, asi to tak bude pre každého lepšie.
Starka sa nema doprosovat. Starka sa ma zaujimat o vnucata. Male, velke, ci ziju blizko alebo daleko. Ak je tvoja starka rovnaky pripad ako jedna moja babka, tak presne viem co pisem. Ako sa ona (ne)zaujimala o mna a ako zijem, ked nahodou, tak len poucovala, tak som sa ja (ne)zaujimala o nu. Ale kade chodila, tade vyplakavala aka som nevdacna a neviem co je ucta k staremu cloveku. Vsetko co tu vypisujes do bodky sedi na nu.
Tak mame tu ďalšiu fanaticky zmyslajucu ….

No a sme doma 🙂 je ti jej tak neuveriteľne ľúto, dokolecka opakuješ či si starká nezaslúži rešpekt či co ale neopýtas sa jej či sa ona vnučke ozvala, ked jej tak hrozne chyba. Prečo asi.