icon

Ako riešiť rozdielne predstavy o trávení voľného času?

22. apr 2024

Žienky poraďte mi,žijeme spolu 15 rokov,máme 2 detičky.Vsetko ok v poriadku.No manžel vymýšľa že už má dosť.Ze ho to nebaví aký život žijeme.Konkretne myslí na to,že robím oslavy deťom.Mali narodeniny jeden v januári,druhý teraz v apríli.A došli babky dedkovia krstný rodičia v jeden deň cez víkend.Druhy deň došli kamaráti koho deti pozvali zo školy.Chodime po výletoch po okolí.Kedze sa uz oteplilo vonku tak skoro každý víkend ideme niekam.Keby sme nemali na to tak sedíme len doma.Peniaze nie sú problém,striedam platené výlety s takými čo sú zadarmo.Minule boli u nás moje kamarátky s deťmi,mužovi to vadilo.No deti sa zahrali,my dospely sme si pokecali.Chcela by som aj grilovačku a pozvať kamarátov,nesúhlasí.Ja som akčný typ priateľský,mám rada ľudí a zábavu.Ako sa hovorí nevydržím doma sedieť na zadku.Manzel to vedel od začiatku nášho vzťahu nevadilo mu to.Len teraz mu to začalo vadiť.On nemá kamarátov.Povedal že chce byť doma a mať pokoj a kľud.Lenze keď sme doma tak vôbec sa mi nevenuje, pustí si telku a pozerá,deti aj ja sa nudíme.Preto je lepšie ísť von.Hovori že už sme stary na také zábavky že mali by sme sedieť len doma.

Strana
z5
nyusika
22. apr 2024

Kľudne môže odísť do lesa, keď si ty DOMOV pozves priateľov
Pokiaľ u vás nie sú niekoľkokrát do týždňa, problém nie je na tvojej strane

janinah
22. apr 2024

Ty chodíš do prace?

sisa_s
22. apr 2024

Tak ja na tom nevidim nic zle, ze po pracovnom tyzdni si chce obcas aj oddychnut a nie len kazdy vikend robit hostitela navstevam a animatora detom..ved ho nechaj obcas doma sameho a chod na vylet s detmi iba ty, ked nevies obsediet...

personality
22. apr 2024

Rozvod! Rozvod! 😀

chodec15
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
22. apr 2024

Ja ho chápem, keby mi muž každý víkend niekoho taha do bytu alebo niekam taha mna, tiež by mi to liezlo na nervy. Je taká povaha, introvert. Potrebuje aj svätý pokoj. Áno, vekom sa to “zhoršuje”

syslik81
22. apr 2024

nezmenis ho bud sa prisposoby on alebo ty ..alebo najdete strednu cestu ... obcas oslava a obcas vezmi deti sama von bez neho a dalsi vikend zas s nim ... zas tak casto kamaratov doma snad nemas.. raz za mesiav opekacku vydrzi a ak nie nech ide k mame na navstevu

zoja1234
22. apr 2024

Preco nejdes sama s detmi na vylet obcas? Nemas vodicak? Ved je to jednoduche...

ivik4
22. apr 2024

No keby mi takto casto niekto stale liezol domov tiez by som mala nervy 😃. A aj keby stale niekam chodim, ozaj treba sem tam uplne vypnut. Ked si akcna tak chod jednoducho niekam von a tam sa stretnite a respektuj ze muz chce doma klud. Ja chodim s kamoskami casto niekam a netaham ho ako cecok so sebou a ani ich k nam.

h2
22. apr 2024

@nyusika Ale on nechce ísť do lesa, chce sedieť v papučiach pred telkou a mať pokoj, pretože je straaašne starý.
Autorka, koľko rokov má pán manžel? 85?

sella38
Autor odpoveď zmazal
solange7
22. apr 2024

Tiez by mi to liezlo na nervy. Hlavne tie navstevy kadejakych kamaratov s detmi a podobne. To sa u nas nastastie nedeje. Neutralna poda je najlepsia.
Rodinna oslava je v poriadku. Teda ovsem ak neoslavujete aj kazde meniny samostatne. 😀
Na vylet mozes ist s detmi aj sama, nechaj ho kazdy druhy krat doma, oslavy s kamaratmi presmeruj mimo domu a bude to ok.

betulinka1
22. apr 2024

Tvoj muz by u nas nemohol byvat, ked cely ulicovy gang deti lieta cely vikend od jedneho domu do druheho. Raz idu k tym a raz k tym, raz bike, raz kolobezka ale domov sa nahrnú vsetky deti, potom su smädné, potom hladne a nedas len svojmu, ked stoja na chodbe 8 kusov 🤣🤣🤣. Potom vecer ich uz iba zvolávame, ze kde su. Neviem ako by som to riesila, keby muz hundral…treba najst nejake riesenie, ze s detmi ist do parku a s kamoskami, sem tam doma, sem tam k jednej a k druhej. Rodinu do návštev nerátam, to je jasne, ze sa robia oslavy doma.

autor
22. apr 2024

@nyusika Problém je že on nechce vôbec chodit von.Moje kamarátky chodia ku nám domov tak dva krát do roka,väčšinou sa stretávame vonku niekde kvôli tomuto že manželovi to vadí keď ku nám niekto dôjde.
@janinah Nechápem tvoju otázku.Ano chodím do práce,čo to má s tým spoločné?
@sisa_s Ale to není každý víkend,moji kamaráti k nám chodia len dva krát do roka.A narodeniny deti majú raz do roka a nemám im spraviť oslavu?Práve na narodeniny sa stretávame celá rodina keďže bývame ďaleko od seba.A deti kamarátov zo školy tiež chcú pozvat.Ja na tom nevidím nič zlé,veď to je len raz do roka.
@personality Prečo hneď rozvod?
@chodec15 Ja rada upečiem nachystám oslavu,pre mňa je to taký relax.Do nákupného centra by som neisla oslavovať.
@lucia147852 Ale oslavy narodenín nie sú každý víkend,ani moje kamarátky nechodia ku nám každý víkend.Raz-dva krát do roka,to je vážne tak veľa?
@syslik81 Grilovačku sme ešte doma nemali odkedy tu bývame lebo on s tým nesúhlasí.
@zoja1234 Mám vodičák,chodím aj sama s deťmi von keď jemu sa nechce.No potom večer mi to doma vyčíta že prečo som išla bez neho.Ze či mi je výlet dôležitejsi než on.
@ivik4 Čítaj vyššie ozaj len raz-dva krát za rok k nám niekto keď dôjde.Vacsinou chodíme von sa stretávať do mesta alebo na výlet.
@h2 Manžel bude mať 35,ja mám 33 rokov.
@sella38 Ja mu aj ustupujem.Oslavujeme len narodeniny deti,meniny vobec.Este Vianoce oslavujeme,to tiež chodíme my k rodine,ale aj proti tomu má reči že na čo.Proste on chce mať kľud.A keď sme doma len tak tak on si pustí telku a pozerá,ja s deťmi trpím vnútri.Ale sme s ním doma aby nepovedal.
@solange7 Ale to tak vôbec neni,čítaj vyššie čo som napísala.

h2
22. apr 2024

Preboha, 35?! No, hotový starček, naozaj! 😂

sella38
Autor odpoveď zmazal
nyusika
22. apr 2024

Keď niekomu lezú na nervy deti a aktivity s nimi spojené - výlety, oslavy, kamaráti na dvore, prespavacky a podobne, nemal si zakladať rodinu.

tiezjedna
22. apr 2024

@autorka povedala by som mu nech sa ide hlinou obsýpať a nekazila deťom radosť😉

andreatytler
22. apr 2024

Este by som chapala ze mu vadi ze robis oslavy doma a on nema svoj klud, ale ked mu vadi ze ty ides s detmi na vylet miesto toho aby si sedela s nim doma, tak to je riadne uletene.
Vykaslala by som sa na jeho somranie a chodila sama a aj oslavy by som doma organizovala. Nech sa zavrie v spalni a pozera tam cely cas svoju telku.

h2
22. apr 2024

@sella38 Viem. Reagujem na poslednú vetu autorkinho úvodného príspevku.

hederamonstera
22. apr 2024

Toto nie je o veku ale o povahe, autorka, chodievaj aj sama, striedajte tie vikendy. Ja nie som vyletovy typ, tiez by som len doma sedela a citala si, vegetila. Mam dve deti a teda musim sa im prisposobit a zacat tento rok uz riesit aj nejake vylety. Proste je to pre mna vyciciavanie energie ale kvoli nim to spravim.

dzejny656
22. apr 2024

Ja tvojho muža chápem. Mne keby každý víkend niekto naplánoval aktivity, výlety, oslavy atd. tak asi umriem. Ja ako introvert chcem mať aj svoj kľud a priestor a môj muž tiež. Máme aj jedno dieťa, aj na vylety chodíme, aj návštevy máme atď., ale s mierou. Napr. v sobotu ideme na celodenný výlet a v nedeľu sme doma, prípadne prechádzka po okolí. Alebo doobeda sme doma v kľude, poobede mame program. Pripadne idem ja sama s malou a muž si oddýchne doma a potom opačne.

natall113
22. apr 2024

Načo si zakladal rodinu keď mu vadia rodinné aktivity?

nyusika
22. apr 2024

@andreatytler no dobre, ale čo potom majú deti (aj ona) z takého otca ?

tiezjedna
22. apr 2024

@dzejny656 kde čítaš o každom víkende??

nyusika
22. apr 2024

@natall113 pýtam sa vyššie to isté.
A som šokovaná, že väčšina odpovedí je v znení - zaslúži si pokoj, chod s deťmi niekam sama...k nám kamaráti deti nechodia, chceme pokoj ..ja nechápem.

januska12323
22. apr 2024

Vedela si koho si berieš. Určite sa z neho nestal introvert len teraz. Takže sa s ním dohodni koľkokrát sa dokáže premôcť a koľkokrát to máš riešiť bez neho. Po 15 rokoch by ste snáď mohli vedieť komunikovať.

h2
22. apr 2024

@nyusika Ani ja nechápem! Jedno dieťa má narodky v januári, druhé v apríli a pán manžel má plné zuby "neustálych" osláv?!

andreatytler
22. apr 2024

@nyusika Nie vela. To je pravda. Ale pochybujem ze sa toto zmeni.

tiezjedna
22. apr 2024

@h2 ...si zabudla na Vianoce, to musí riť zdvihnúť z gauča😎

Strana
z5