Ako riešiť rozdielne predstavy o trávení voľného času?
Žienky poraďte mi,žijeme spolu 15 rokov,máme 2 detičky.Vsetko ok v poriadku.No manžel vymýšľa že už má dosť.Ze ho to nebaví aký život žijeme.Konkretne myslí na to,že robím oslavy deťom.Mali narodeniny jeden v januári,druhý teraz v apríli.A došli babky dedkovia krstný rodičia v jeden deň cez víkend.Druhy deň došli kamaráti koho deti pozvali zo školy.Chodime po výletoch po okolí.Kedze sa uz oteplilo vonku tak skoro každý víkend ideme niekam.Keby sme nemali na to tak sedíme len doma.Peniaze nie sú problém,striedam platené výlety s takými čo sú zadarmo.Minule boli u nás moje kamarátky s deťmi,mužovi to vadilo.No deti sa zahrali,my dospely sme si pokecali.Chcela by som aj grilovačku a pozvať kamarátov,nesúhlasí.Ja som akčný typ priateľský,mám rada ľudí a zábavu.Ako sa hovorí nevydržím doma sedieť na zadku.Manzel to vedel od začiatku nášho vzťahu nevadilo mu to.Len teraz mu to začalo vadiť.On nemá kamarátov.Povedal že chce byť doma a mať pokoj a kľud.Lenze keď sme doma tak vôbec sa mi nevenuje, pustí si telku a pozerá,deti aj ja sa nudíme.Preto je lepšie ísť von.Hovori že už sme stary na také zábavky že mali by sme sedieť len doma.
Ved nech sedí doma a čaká tak až do hrobu, keď uz od života nič nechce len mat kľud. Len je smutné, že si neuvedomuje, že ma deti ktorym sa treba venovať. Nehovoriac o tom, že aj ty máš určité potreby. Zober teda deti, dohodni sa s kamoškami, s rodinou a chodte. Nebudete predsa kvôli nemu sediet doma 🙄
@hederamonstera Ja rada chodím na výlety aj po okolí a glavne kvôli deťom aby videli okolie a mali zážitky na čo budú neskôr spomínať ako sme spolu trávili čas.
@natall113 Doteraz mu to nevadilo.Nechapem prečo odrazu toto
@januska12323 Vedela som že je introvert no až takto nebol.
Takýto ľudia by si nemali zakladať rodiny, len tým trpia deti. Toto nie je introvert ale hotový odľud. Mám takého otca, nebol na mojej stužkovej, ani svadbe, ani krstinach mojich detí.
A ako sa stavia k vlastnym narodeninam? Potrpí si na gratulaciu ci zavrhuje aj to? Ak to prvé, tak by som to zrusila. Uz je starý na darceky aj torty.
Moja otázka smerovala k niečomu,čo sme prežili ako rodina.Manzel mal praci ľudí vyše hlavy a chcel mať doma kľud a pokoj.Ja som bola na RD a sociálne kontakty mi chybali,takže výlety a návštevy som organizovala často.Casom som aj ja šla do prace a utriaslo sa to.Domov je len náš a návštevy u nás sú zriedkavé,oslavy sme robili len pre najbližšiu rodinu,pre spolužiakov nie.Obom nám to vyhovuje ,ale keby nie tak ani jeden z nás by nebol aktívny v tomto na úkor toho druhého.Kde ma mat človek svätý pokoj ak nie doma?
@jaond19 Vlastné narodeniny tiež nechce oslavovať.To mu vždy upečiem niečo a vymyslím nejaký darček.To nikoho nevolam keďže to nemá rád.Ked mám ja narodeniny tak mi povie že "kúp si niečo pre seba ja ti to zaplatím" a tým to zhasne.Ked majú narodeniny jeho alebo moji rodičia,on nič.Ja im vždy píšem k narodeninám aj vymyslím pre ne darček a idem k nim s deťmi zablahoželať osobne.K jeho rodičom ide aj on aj keď s nechuťou.K mojim rodičom nesilim aby išiel.Takze je doma sám.Hovori že on ako dieťa nič nemal a rodičia mu nikdy nerobili oslavu ani darčeky nedostaval a tu je.Co som sa dozvedela nemali na to peniaze.No práve preto by to mal dopriať aspoň svojim deťom nie.
@natall113 Zo začiatku sme bývali v podnájme a keď sme si kúpili dom,som si myslela že budeme tu robiť oslavy aj opekacky predsa dom je dom.Ale nič jemu sa nič neľúbi.Je z toho nesvoj keď vidí v kalendári že sa blížia narodeniny deti alebo Vianoce,lebo vie že bude oslava a návšteva.
Prepáč, ale fakt som zvedavá - odpovedať nemusíš, samozrejme.
Čím ťa takýto odlud priťahuje ?
To už ani nie je introvert, to je proste "magor"
"Ako sa hovorí nevydržím doma sedieť na zadku.Manzel to vedel od začiatku nášho vzťahu nevadilo mu to."
Vies, ono aj Ty si evidentne od zaciatku vasho vztahu vedela ze je introvert a chce vacsi klud a nema v zadku vrtulu ako Ty... A tiez Ti to do casu nevadilo, az teraz sa stazujes.
Celkovo to co opisujes aj v komentaroch, zjavne bol tak odvzdy, len Ti to nevadilo az tak. Teraz v suvislosti s rastucimi detmi a rozsirujucou sa rodinou aj okruhom znamych Ti to prekaza viac. Hoc on sa podla vsetkeho nezmenil, je taky ako vzdy bol a vedela si...
Nevidim to tak tragicky, normalne sa realne porozpravat aby ste boli obaja spokojni. Co je ore jedneho/druheho uz hranica, konkretne sa dohodnut, a kazdy sa prisposobi svojim dielom.
Mladý chlap ale teda riadny čudák .To nieje introvert lebo aj ten potrebuje sem tam kontakty ale akoby mal už fóbiu z ľudí .Nemohla by som s takým mužom existovať .To je horšie ako človek v 75-80-tke ,veď ten tvoj len prežíva ,nechystá sa ešte do hrobu ?Nemá depresiu?
No však tak občas príde ku vám návšteva, pojdte na výlet a občas budete doma .. ty si asi tiež vedela ,že je skôr domasedko🙂 u nás je to rovnaké takže sa vzájomne rešpektujeme.
no von bez neho nemozes ale s vami nejde ... kamaratku nemozes pozvat ale ani tu ku nej a aby som si pytala povolenie na grilovacku? prepac ale taka by u mna nehrala .. na ten just by grilovacka bola a ak sa mu nepaci nech ide do hotela.. deti potrebuju zazitky,stretavanie sa s ludmi a aj take grilvacky a zabava na dvore ... prdiet do gauca mozu ked budu stare ... teraz sa im mate venovat tak ako to robis ...
No najhorsie je, ze s detmi nechce trabit cas... tie maju kolko?
@nyusika Práveže on nebol takýto,ako sme sa spoznali chodili sme normálne do kina do reštaurácie medzi ľuďmi.A keď sme začali spolu bývať tiež chodili sme vo dvojici na výlety cez leto na dovolenku.Neviem čo sa stalo že sa až takto zmenil,no posledné roky to ide dolu vodou.
@retatka Nemá mať z čoho depresiu,pracuje ako ITckar už dlhé roky,vyhorety nie je.Doma všetko ok tak neviem z čoho.
@gabriela2952 Ale nebol vždy takýto domasedko.
@syslik81 Deti teraz majú taký dobrý vek že už to nie sú malé škôlkari už chodia do školy a vnímajú svet okolo.A chcú vidieť aj niečo nie len stále doma sedieť.
@kitycat Deti majú 7 a 9 rokov.
Spýtala by som sa ho aký dáva príklad deťom.Kolko z nás chce mať pokoj a kľud a kvôli deťom na ten výlet, ihrisko ideme.V 35 r žiť voľný čas na gauči to by ma nerobilo šťastnou.Ma nejaké hobby baví ho vôbec niečo, teší?či len práca a gauč a spat?keď už ideš s deťmi ty nemá Tie či vyčítať, že sa mu nevenujes.Bola by som z neho dosť nešťastná
@tiezjedna 😅😅😅
@lonely66 keby si si dala namahu a precitala aspon tie autorkine prispevky zistila by si,ze manzel sice prdi doma ale rozhodne nie s manzelkou a detmi ale pred tv a vobec si ich nevsima .. a autorka ma doma navstevu 2x do roka a ani von casto nechodi ak nepozita deti-a ano tie na vylety musia chodit
Nuz kompromis, raz doma raz akcia…ale ak by mi manzel zakazoval chodit von s detmi, tak cez toto nejde vlak, vsak co maju mat z toho zivota? Sediet doma na riti? Chapem, ak je introvert, ze nechce mat stale doma niekoho nasackovaneho, ale zas odopierat detom zazitky, to nie. Inak co presne mu vadi, ak on ostane doma a vy idete prec? Ved aj tak sa vam ako vravis nevenuje, ale sedi pred telkou. To by chcelo vaznejsiu diskusiu.
@h2 dzedo jeden! A my, ovela starsi sa este chystame do Himalaji, hanba nam!
Ak teda sa zmenil len teraz, tak niečo tú zmenu muselo zapríčiniť... To,ze ty si myslíš, ze nemá mať z čoho depresiu, alebo ze nie je vyhorety, ešte nemusí byť pravda.
Lebo bežne človek, ktorý mal rád spoločnosť, zábavu a podobne, sa neotoci o 180 stupňov len tak z ničoho nič a nezačne sa "zatvárať" doma.
@babulkomale vsak tam by sa mu mozno pacilo, moze tam rozjimat sam so sebou 🙂
@ropucha6 aha a siel by tam na gauci 😃
@babulkomale noo, trosku by pochodit musel 🙂

@nyusika mozno sa tu zisli introvertky(hlasim sa aj ja)a chapu jej muza....proste to ozaj lezie na nervy, tiez trpim na detskchh oslavach, mat to to doma trpim dvojnasobne. Introverta neprerobis. Ale musi byt kompromis, obcas sa jej muz proste musi prekonat a taketo akcie vydrzat.