icon

Ako riešiť rozdielne predstavy o trávení voľného času?

22. apr 2024

Žienky poraďte mi,žijeme spolu 15 rokov,máme 2 detičky.Vsetko ok v poriadku.No manžel vymýšľa že už má dosť.Ze ho to nebaví aký život žijeme.Konkretne myslí na to,že robím oslavy deťom.Mali narodeniny jeden v januári,druhý teraz v apríli.A došli babky dedkovia krstný rodičia v jeden deň cez víkend.Druhy deň došli kamaráti koho deti pozvali zo školy.Chodime po výletoch po okolí.Kedze sa uz oteplilo vonku tak skoro každý víkend ideme niekam.Keby sme nemali na to tak sedíme len doma.Peniaze nie sú problém,striedam platené výlety s takými čo sú zadarmo.Minule boli u nás moje kamarátky s deťmi,mužovi to vadilo.No deti sa zahrali,my dospely sme si pokecali.Chcela by som aj grilovačku a pozvať kamarátov,nesúhlasí.Ja som akčný typ priateľský,mám rada ľudí a zábavu.Ako sa hovorí nevydržím doma sedieť na zadku.Manzel to vedel od začiatku nášho vzťahu nevadilo mu to.Len teraz mu to začalo vadiť.On nemá kamarátov.Povedal že chce byť doma a mať pokoj a kľud.Lenze keď sme doma tak vôbec sa mi nevenuje, pustí si telku a pozerá,deti aj ja sa nudíme.Preto je lepšie ísť von.Hovori že už sme stary na také zábavky že mali by sme sedieť len doma.

macekovam
22. apr 2024

tak je doma ma vikend.. chce mat klud... kazdy relaxuje inak.. nie kazdemu sa ziada kontakt s ludmi ak ho ma dost v praci.. poznam to aj ja.

luccija
22. apr 2024

@lonely66 keby bol introvert dobre nemusí mať rád plný dom, ale zase s deťmi von by mohol ísť.Ja nerozumiem týmto nálepkami som introvert chcem rozjimat dajte mi kľud a pokoj tak sa správajú ti ľudia aj v práci, obchode?nič do mňa neziadajte, nerozprávajte, lebo mi to odoberá energiu?Aj introvertne ženy majú deti a musia sa v rámci možností socializovat.Autorka tvoj muž má toho dosť asi celkovo to nebude len oslavou.Aj tak predpokladám, že si všetko chystala sama a on len čakal, kým odídu, aby Ti mohol povedať ako to pretrpel.Ja som ako ty víkend sa ma robiť niečo iné ako cez týždeň ...to je stereotyp práca, učenie príde víkend a chcem ho tráviť inak.Bud ide, alebo nejde a nech kosi a upratuje garaz, ale keď bola dcéra mala chodil všade.Ved pre deti sa robia tie aktivity a človek musí vypustiť paru a zažiť niečo nové.Ale na to, že ste tak rozdielni ste spolu dosť dlho a tá zmena je možno z toho, že je unavený, psychicky?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
7miriam77
22. apr 2024

Žijete spolu 15 rokov a teraz to riešite? Veď sa musíte perfektne poznať. Podľa mňa ho to nebaví, počúvať tie isté veci dookola...píšeš, že kamošov nemá a tak asi ho ženské reči nebavia. Nič nejde nasilu, ak ho to nebaví, tak ho to nebaví. Možno robí naschvaly kvôli niečomu? Treba v kľude sadnúť pri poháriku vínka a porozprávať sa

autor
22. apr 2024

@luccija Nemá žiadne hobby ani záľuby,občas si porobi niečo okolo domu tie drobné práce no okrem toho nič.
@lonely66 Ale keď sme doma tak len sedíme a nudime sa.On si zapne telku a pozerá.Ja si vytiahnem spoločenské hry zahrám si s deťmi alebo si skladáme puzzle a nič viac.Ako dá sa to aj takto ale lepšie je ísť von na čerstvý vzduch.Vnutri budeme ešte veľa keď bude upršané počasie a zima.
@ropucha6 Hovorí že cíti sa sám keď je sám doma.No keď ide s nami niekam na výlet to zas necíti sa dobre medzi kopa ľudí.Tak ani tak ani tak mu to nevyhovuje.

simona92101
22. apr 2024

Ja som mala takychto rodicov,resp.stale mam.za cele detstvo sme spolu nikam nesli,ziadny vylet,ziadna dovolenka-lebo tatkovi sa nechcelo a vikendy prelezal na gauci a cumel do tv.,o detskej oslave s tortou som mohla len snivat.mama mi nikdy nedovolila,aby k nam prisla kamaratka,ja som tiez skoro nikam nemohla chodit.vsetci im vadili,kazdeho ofrflali,stale boli len vo svojej bubline lebo chceli mat pokoj a klud.ziadne konicky,zo sveta nic nevideli,len doma sediet..kvoli nim nemam so sestrou ziadne zazitky z detskych cias,kvoli ich povahe..
Takze mila autorka,pokracuj v tom co robis a draheho manzela nakopaj do zadnice,a prehovor mu do duse,ci mu nieje blbe ze deti si ho budu pamatat len ako chrochni na gauci doma🤦‍♀️

macekovam
22. apr 2024

ty sa nudis doma.. on asi vtedy relaxuje.. ked moze pozerat telku a mat pokoj...a nie hrat spolocenske hry..

autor
22. apr 2024

@luccija Áno presne tak keď je oslava ja chystám všetko deti mi pomáhajú v rámci možností samozrejme.Manzel tŕpne kedy už dôjdu.Snazi sa tváriť milo a potom tŕpne kedy už odídu.A teraz v máji bude mať dcéra prvé sväté prijímanie.To už teraz má reči že mali sme ju dať na etiku že to by neboli takéto oslavy.
@lonely66 Asi v tom bude pravda že sa premahal kvôli nám,len to už nedáva pretvarovat sa a teraz sa ukázalo svoju ozajstnu povahu.
Lenže ja ho nevynechávam z ničoho a práve preto ma to trápi nechcem aby sa cítil sám.No ani ja sa neviem zmeniť a ostať odrazu domased.A čo deti aj ony potrebujú lietať behať vselikade mať zážitky.
@simona92101 Vraj on mal presne takéto detstvo a hovorí že bol spokojný lebo mal kľud a bol sám v izbe,mohol sa hrať ako sa on chcel,nikto ho nikdy neotravoval a tak.

lenka.25
22. apr 2024

Tak nútiť ho nemôžeš a pozerať cely víkend na znudeny mužský ksicht by sa mi teda nechcelo . Ale chodiť na výlety sama s deťmi tiež nie je riešenie , aby ste sa ešte viac neodcudzili . Sa dohodnute , že jeden deň z víkendu výlet a jeden nech si doma prdí pred telkou . Ale aby mi vyčítal detske oslavy a občasnú návštevu kamarátov a rodiny , tak to by som mu pekne vyčistila žalúdok .

simona92101
22. apr 2024

@autorka to je sice pekne ze on bol spokojny,ale mohol by sa spytat ci aj jeho deti su takto spokojne..ja som teda rozhodne spokojna nebola.tiez neholdujem bujarym oslavam ked sa zlezie cela rodina,ale viem ze deti su z toho nadsene,tesia sa,cize to robime pre nich.takisto aj vylety,je to narocne,ale tie zazitky za to stoja

gelifil
22. apr 2024

kokso, ze bol spokojny, bol sam v izbe....surodencov nema?

autor
22. apr 2024

@gelifil Je jedináčik

luccija
22. apr 2024

To je pekné, že on bol rád doma a sám, ale tvoje deti sú asi iné a ty tiež.To, že si zapne tv cez víkend a relaxuje nie je venovanie sa deťom.TV môže pozerať večer.Vam, keď začnú deti v puberte chodiť von s rovesníkmi, alebo sa odsťahujú tak to bude ešte vyhrotenejsie, lebo teba to nebude baviť sedieť doma.Nema sociálnu fóbiu?alebo nejakú úzkosť?A možno tvoj muž to z detstva vidí ako to, že mal všetko pre seba a bol rád sám a možno mal takých istých rodičov čo pozerali TV a jemu nič iné nezostávalo len sa hrať sám.Ved nemusíte mať doma stále ľudí, ale viete ísť do lesa, opekat si, kúpať sa, športovať, ísť na zmrzlinu.

mikadooo
22. apr 2024

Tak my to kombinujeme aj tak, že ja vezmem decká preč z domu a muž si doma oddýchne... Tiež nie je až tak spoločenský ako ja. Sa "spolčím" s niekým a ideme s deckami napríklad do zoo, do mesta, k jazeru, proste niekam bez môjho muža a ten ostane doma a čosi si porobí. To by nebolo u vás aplikovateľné? Ja mám sestry a potom jednu dve kamošky, ale kľudne aj sama naložím deti do auta a hajde. Mne doma niekedy vie dosť prešibávať a som fakt neznesiteľná a som schopná aj sama ujsť z toho bytu a to už radšej muž mi aj tie decká pribalí 😄😄😄.

joesvk
22. apr 2024

Už to ako autorka popisuje-toto je "lepšie...čerstvý vzduch je lepší....atď".
A jeho tá akčnosť pravdepodobne veľmi vyčerpáva..možno preto je zrazu podráždený pri veciach,ktoré predtým ľahšie znášal.
Predtým bol možno menej unavený ...A ešte musí cítiť, že si s ním nespokojná, keď tak reaguje.
No chudák chlap.
Chápem ťa, ale jeho chápem tiež.

tykat
22. apr 2024

Popravde mna by takato premavka doma zabila, ale viem ze ludia tak bezne ziju, navstevy, vylety, grilovacky, opekacky, kavicky, chodenie hore-dolu... mna to velmi unavuje, uplne ma pritomnost inych ludi vysava, cim som starsia tym viac. Dakujem za to ze moj muz a deti su podobneho razenia a miluju domaci pokoj.
Vy dvaja ste odlisni, co uz. Mozno rob viac akcii mimo domu, aj bez muza, deti uz mate asi velke. To ze jeho ako niekto pisal posles "do lesa" nie je riesenie, ak je ako ja tak vo volnej prirode trpi. Ja sa dokazem dobit len doma, v klude.

euka210
22. apr 2024

no co, starne, inak to nazvat neviem. My sme spolu 13r, ja mam 40r, manzel viac, 3 deti na ZS a ked sme ako mladi chodili kade tade, mne dost chybali kamaratky z rodneho mesta, popri detoch tiez som chcela cez vikend niekde ist. Ale akurat som sa zamyslala nad tym, ze zacinam byt ako moji rodicia, co mi niekedy vadilo...uplne mi staci praca, domacnost, okolo deti, zahrada a som spokojna v tichu a pokoji. Manzela to tiez nikam netaha, to skor mna obcas kvoli detom. Mame radi prirodu, takze take vylety mame vsetci radi. Ako som cakala, ze deti podrastu a kludne si konecne pojdeme niekde na ples...a uz nemam zrazu potrebu ani chut. Clovek sa vekom meni, aj povaha robi svoje ked je introvert.
Zaklad je stale komunikacia a komunikacia, najst riesenie, kompromis, inak to nejde a nepojde...

denithestrange1993
22. apr 2024

Prepac,ale po 15 rokoch vztahu riesite takuto somarinu? Tak nemusi byt vzdy po tvojom. My ked mame volny vikend jeden den niekde ideme a druhy upratovanie a oddych doma. Ono sa to nezda,ale ked je clovek introvert kazda párty ho neskutocne vycerpava a berie mu zivotnu energiu. Teba to mozno nabija,ale jeho opak. Tym nechcem povedat,ze mate zostat doma bez socializacie,ale toto mi pride vskutku banalita. Nechaj jeho doma obcas a vy chodte niekam s detmi.

vilma7
23. apr 2024

Môj manžel je podobný tvojmu len v tom, že nemá rád oslavy atď..ale aj napriek vycerpavajucej práci rád cez víkend vypadne von, samozrejme tam kde je čo najmenej ľudí. Zas nesedí pred telkou ale venuje sa deťom.

Deťom rob so spolužiakmi oslavu cez týždeň, keď je v praxi, to by som ani ja doma nechcela mať cez víkend uvrieskanych školákov, alebo bude máj, tak kľudne vonku na dvere, v lese s nejakým grilom, niekde na ihrisku.
Snažila by som sa tie party zredukovať doma. Grilovať, opekať sa dá aj na výlete, ako aj stretávať s kamarátmi.
By som sa ho opýtala, ako sa chce venovať doma deťom cez víkend, že keď chce aby ste boli doma, nech sa láskavo venuje aj vám.
Ale on asi iné z domu nepozná, keďže bol samotár už v detstve, jemu je proste dobre tak ako je. Tak nech aspoň akceptuje vaše výlety bez výčitiek. A raz za čas mu teda sedle doma pri zadku, alebo si s ním pozrite nejaký film.

Ja si s deťmi riešim stretávky ak tak cez týždeň, víkend patrí rodine. Ale ako píšem, Môj aj napriek tomu ze je tiež introvert, nesedí doma pred telkou. A to mame obaja 48.

ropucha6
23. apr 2024

@lonely66 a dieta mas ake stare? Mna tu zarazilo prave, ze chce, aby deti trcali doma…toto ja by som decku neurobila, ze by nic nezazilo, len doma ma pred telkou sediet. Ja som inak ovela vacsi extrovert ako moj muz, ale sme si to vyjasnili a chodim casto von bez neho. Doma ludi nemam tiez rada, tak tam je to ok.

krasolienka1
23. apr 2024

Zober deti a chod sama nech si sedi doma na zadku

sherynkamalinka
23. apr 2024

@lonely66 presne som taka aj ja. Dokonca som v strese, ked majú prist k nam moji rodicia, kedze mama odmala bazirovala na poriadku, a tak v podvedomi mam strach, ci mam doma vsetko tip top, podla jej zelania. A vzdy si velmi vydychnem ked odide. Mam rada svoj pokoj a klud. Tiez som v spolocnosti - v práci oblubená, ale doma sa najradsej zavriem, venujem sa detom, sebe, domacnosti a to je tak vsetko. Nie som vo svojej kozi ak mam robit hostitelku, animatorku cudzim detom popripade spolocnicku. Samozrejme par krat do roka sa navsteve nevyhnem, ale som na nej strasne nesvoja a uz len cakam, kedy sa navsteva poberie domov.

remaadja
23. apr 2024

@erikab82 to je smutne, mohol sa prekonať

oskvarka
23. apr 2024

ja mam tiez muza extroverta .. tak ako chce to asi nejaky kompromis.. hmm aj doma spocnut a nudit sa pripadne si vymysliet zabavu alebo ist s detmi sama .. tak ty vies ci ste stale rozbehany alebo mat e aj domace vykendy...

autor
23. apr 2024

@luccija Kúpať sa on nepôjde na kúpalisko,športovať nerobí žiadny šport.Je to s ním ťažké.
@mikadooo Chodím aj sama s deťmi no potom manžel mi to vyčíta že išli sme preč a jeho sme nechali samého doma.

komplikovana
23. apr 2024

Autorka, ved mu povedz, ze preco mate byt doma, ked ani tak si vas nevsima. Ste pre neho iba dekoracie. Venuje sa vobec detom? Uci ich nieco o zivote? To, ze on mal take detstvo, neznamena, ze ho musia mat aj deti. Zivot je kratky na to, aby sme ho prelezali na gauci. Je to jeho problem, ked sa stazuje, ty si mu moznosti ponukla.

luccija
23. apr 2024

@tykat deti majú 7 a 9 to su ešte malé.
Autorka tak opačne čo s vami robí čo ho baví, lebo zatiaľ čo píšeš tak nic.Mna by strašne frustroval taký clovek.Práveže čo poznám ľudí, ktorí robia z domu tak potom utekajú von zmeniť vzduch.

autor
23. apr 2024

@komplikovana Deťom sa venuje zahrá sa s nimi,zoberie ich do dielne a tak to je všetko.
@luccija Nemá žiadne záľuby ani koníčky.Neviem ale poslednú dobu to vyzerá ako keby sme len žili a existovali vedľa seba doma.Ze žiadny spoločný zážitok nič.