icon

Ako riešiť spoluvlastníctvo a starostlivosť o mamu?

8. jan 2026

Možno napíšete že nič ma do toho, ale predsa.
Po smrti otca sme traja súrodenci zdedili rodičovský dom s tým že mama bude mať doživotné právo bývania.
V tej dobe žiaden s nás súrodencov ten veľký dvojgeneračny dom na dedine nechcel, veď sme mali byty.
Čo čert nechcel, najmladšia z nás sa rozviedla a nasťahovala sa s detmi k mame, bola akurát na md. Ona sa dva krát aj odsťahovala k známosti a vrátila späť.Keď sa rozvádzala nahuckala celú našu rodinu proti jej ex ale väčšina to bolo klamstvo. Hovorila že keď sa po rozvode.majetkovo vyrovnajú ex ju vyplatí zaobstara si byť a odsťahuje sa. (Aj ja aj brat sme rozvedení ale máme vlastné bývanie aj po rozvode)
Od vtedy.prešlo desať rokov mama má 78, už potrebuje pomoc, ale sestra nepomáha. Viac krát sa sa stalo že mamu vymkla z domu bolo jej jedno či bolo vonku +40 či -10. S bratom sme sa rozprávali o možnostiach, napr predať dom a zaplatiť máme zariadenie ale sestra je proti.
Snažila som sa jej dohovoriť ale, šokovala ma ked povedala, že ona nebude o 7 nej vstavať a cestovať za prácou do mesta. Dnes ma zasa šokovala, akurát som patrala na profesii po posile k nám do práce, natrafila.som na jej inzerát, ona si tam s určuje podmienky za akých je ochotná pracovať ako keby bola ani neviem čo vedela ponúknuť zamestnávateľovi.

Strana
z2
autor
Včera o 12:11
@olga_hurajova

@anonym_autor pošlem ti kontakt do správy, aby som nerobila verejnú reklamu. My sme napísali asi 50tim takýmto firmám a asi len pre 10 z nich to bolo zaujímavé a tú, ktorú sme vybrali nám dala najlepšiu ponuku. V akom meste sle pri akom meste SŠ nehnuteľnosť nachádza?

@olga_hurajova veľmi pekne ďakujem za ochotu, prešla som si to s bratom ale jeho stanovisko že nechce rozvracať rodinu ma šokovalo takže predaj sa odkladá na neurčito

Strana
z2