Ako riešiť švagrinú, ktorá odmieta mužovu rodinu?
Ahojte, aky postoj zaujat, co robit? Svagrina nas odmieta, zije len pre svoju stranu rodiny. S nimi oslavy, vylety,.. ked ju/ich volame my, je unavena, nema cas. Brat ma 2roboty, ten je pracovne vytazeny. Neter nas zboznuje. Svagrina nas aso nema rada. Ja nechapem preco. Ci na nas ziarli, abo neviem. O moju maminu, svoju svokru ani nezakopne. Iba obalky ku sviatkom prijima. Ja mam len brata. Ale svagrina sa nechce rodinkovat. Nikdy sme jej neublizili. Mna aj maminu to trapi. Nie sme konfliktne. Brat nas ma rad, len nema css. Ako to urovnatv sebe? Ze svagrina na nas kasle?
S manzelom si sa o tom rozpravala?Ako to vnima on?To by ma ako prve zaujimalo.Cez neho by si vedela nejake veci urovnat.
Tak je taká ..každý má svoje rodinu, starosti veď nemusí chodiť s vami na výlety či?Určite jej niečo vadí možno jej nesedite povahovo, možno tebe mama viac pomáha, možno je introvert každý sa viac ťahá k svojej rodine je to prirodzené.Naco to chces siliť a zaťažovať tým brata.Nechce tak nechce ..
@luccija kedze v okoli mam praveze ine rodinne vztahy, chcela som rady od viacerych a vidim, ze je to ok. Kolo mna sa stretaju cele rodiny, travia spolu cas. Asi len maju stastie. Som rada za kazdu odpoved.. 👍😊
Ak to tebe nevadi, tak by som to neriesila. Tiez nemam najlepsi vztah so svagrinou, nijak sme sa nepovedali ani nic, len si proste akosi nemame co povedat, aj ked sa snazim byt mila, ona vobec 😀 Tak to nesilim. Prezila by som bez nej.
Keby som nemusela, tiež by som sa s manželovou rodinou nestretavala. Ona si nebrala jeho rodinu, on odišiel od Vás, aby tvoril novú rodinu s nou. S bratom si zavolaj, napíš mu, zavolaj ho k Vám aj s manželkou a neterou. Keď nepríde, tak nič. Nerieš. Co Ty nemáš muža, deti? Ak nie, tak potom rozumiem, ze sa tak upinas na brata. Ale on už má svoju rodinu. Nenut ho do ničoho, ani švagrinu. Obálku prijme, keď jej ju dávate. Keby ju neprijala, píšes tu opäť, aká je mrcha, ze odmietne dar. Toto Tvoje písanie je také jednostranne, ake ste vy zlaté a ona odmietava. Proste ste jej nesadli, nemá potrebu s Vami tráviť cas. Ja jej rozumiem.
Aj my tak mame. Bydlime ve stejnem meste a za cely rok se nesejdeme ani jednou. Proste nemaji zajem. Uz se tomu jen smeju
@elistek13 mne to praveze vadi. Dotkne sa ma to. Bo ja sa im/jej snazim. Ale uz sa teda nebudem vnucovat. Mam rodinu, priatelov. Zameriam sa len na brata a neterku.
@blah24 ani brat? Ovplyvnila ho? Smutne..
No autorka neviem.. nejak sa mi nechce veriť, že len tak z ničoho nič sa s vami nebaví... Nikdy nebolo nič kde ste sa nezhodli? Čo sa týka dcérky do výchovy ste sa nestarali? Nemá švagriná niečo špecifické na čom si dáva záležať? Inak má švagrina priateľov?
No a mame tu to co som si myslela. Vnucujes sa, vtieras sa a jej to ocividne uz ide na nervy, popravde sa jej necudujem. Mne by to tiez vadilo keby ma niekto kadzu chvilu otravoval s navstevami a podobne. Jedine co si dosiahla je averzia voci vam.
a svagrina chodi vam gratulovat s obalkami? ak nie proste obalky zruste a volaj obcas brata s neterou alebo neter vezmi na vylet a tak
@jaass Máme v rodine podobnú skúsenosť. Jeden človek dokázal rozvrátiť celú rodinu a žiaľ to už prešlo aj na ďalšiu generáciu vnúčat. Jedna strana rodiny je ignorovaná, ako by ani neexistovala. Kto nezažil neuverí, čo dokáže jedna toxická žena. Ak muž nie je dosť silný a nedokáže ju od začiatku krotiť, končí to zle.
Baby, vy ste tu podaktoré strašné egoistky...je mi z toho smutno😢😢😢...akoze svoju rodinu ma organizovat chlap ???? ....to ako zmyslate??
@angeli121212 bavi sa s nami. Nevnucujem, len davam navrhy. Vzdy odmietne. A so svojimi ide. Tam sa da vzdy.
@gelifil ze? Ja som s muzovou sestrou, mamou-mojou svokrou casto. Ja organizujen. Chlap nikdy nic nezorganizuje. Nevadi. Odstrihneme sa. Nie sme pre nu ziadani. Nechce s nami travit cas.
@ajkapt je dost mozne, ze toto bude aj nas pribeh. Ci je v tom zavist, abo sebectvo. Ktovie. Tiez ma to viac taha k mame, ale cez vikend idem kuk aj svokru, svagrinu. Donesiem napecene. Posedime..
Ja som ti nepísala, že sa vnucuje prosím odpovedz mi aj na ostatné otázky.. nejak tomu nerozumiem stretávate sa vobec niekedy či nie či ako často?
@11bodka11 rada citam aj tento nazor😊
Autorka, z Tvojich odpovedí je jasne, ze mat Teba za švagrinu bude radosť... Och. Taka si neuprimna a sladká, až je to nechutne.
Teda ze kde je presne problem ?
Chces byt castejsie so svagrinou? Mozno je ozaj unavena, ako vravis, ked brat robi 2 prace, tak ma co robit, aby to tahala cele sama. Do toho ak sa obcas stretava s vlastnou rodinou, tak uz ma toho asi dost, mozno nema cas ani sama na seba.
Napisala si malo info, ze ci sa sama stara o dieta, vzdialenosti medzi jednotlivymi rodinami a pod.
Chcete byt castejsie s neterou? Ako je stara? Nedala by vam ju na 2-3 hodinky, keby ste sa ponukli ze ju vezmete na ihrisko?
Volate ju k sebe? A co sa ponuknut, ze ich pridete navstivit, zmenilo by to nieco?
Brat pracuje na 2 prace - tam to tolerujes hned, zatialco to, ze svagrina je cely cas doma sama a taha to tam sama, to netolerujes. Ak jej muz je konecne doma, zrejme odpociva, resp, sa venuju sami sebe, nie kazdy nachadza potesenie a relax v nutnom stretavani sa s pribuzenstvom, ked su konecne spolu.
Chapem ze vas to mrzi, ale myslim, ze je to len suhra okolnosti, nijak by som si to nezvztahovala osobne.
Mne tam rezonuju slova "svagrina na nas kasle", tam uz je urcity negativny ton, ktory mozno vnima aj ta svagrina. Alebo teoria ze na vas ziarli, to ta moze napadnut hadam, iba ak by bol dovod - je? Ze prijima obalky... a ma odmietnut? To by vas neurazilo?
Respektujete ju ako matku?
Pises ze neter vas zboznuje a zaroven, ze cely rok nemala cas? To mi akosi nesedi.
Ty mas kolko rokov? Byvas s mamou? Si vydata? Mas deti, partnera?
@nika23t nechcem tu rozoberat viac.. tvoj pohlad, nazor. Nepoznas ma😊
Áno, Teba nepoznám. Ale o Tvojej švagrine toho viem dosť z toho, co pises.
No vidis, aj piect stihas, dokonca pre druhych, tak to je celkom luxus. Nieco tu nesedi.
Podobny pripad som raz vypocula, len som k tomu mala pohlad oboch stran. A ta zmena nastala v momente prichodu dietata do rodiny, ked domov vzdy muz chodil s tym, ze “jeho mama povedala…” a “jeho sestra poradila…” az to zacalo ist tej mladej mamke na nervy a chytila averziu k muzovej rodine. Ti samozrejme nechapali, preco zrazu k nim nechce chodit, muz tiez nechapal, ked to hovorila nam kamoskam, len sme jej poradili, aby to muzovi jasne vysvetlila, ze nevyziadana rada nie je vitana. Casom sa to u nich stabilizovalo. Mozno sa to casom stabilizuje aj u vas. Dobre je, aby vedela, ze dvere su otvorene.
Tak je prirodzene ze svagrina bude radsej tráviť cas so sestrami,bratmi ako napr s tebou,nie si pre nu mozmo taka blízka osoba .Lepsie sa citi so s okolo,maju si mozno viacej co povedat a podobne.Mne to nepride az take divne,ved brata pozvi,vezmi neter a ked nema svagrina zaujem nemusi nasilu chodit.Mozmo ma pracu,vylety so sestrami,potom domacnost ,mozno radaej doma odychuje alo chodi po návštevách.My sa tiez s muzovou stranou nema stevujeme casto,jednak diaľka a ked uz,tak radsej pozriem svoju rodinu,s kt si mam viacej co povedat ako s muzovou.
Aha.. tak ty nadhodíš otázku, v ktorej sa riadne poľutuješ ako vás švagriná nechce a keď chceme prísť na to prečo sa asi s tebou nebaví tak na milion otázok ani neodpovieš a len omieľaš dookola, že asi sa budeš musieť odstrihnúť a ako ťa to mrzí ... Si tu anonymne a i tak nepovieš nič... Ak takto jednáš aj so svojou švagrinou nedivím sa jej, že nemá záujem sa stretávať.. prečo nedokážeš jednať na rovinu?? Táto cukrová vata je horšia pre korektné vzťahy ako výmena názorov...
@angeli121212 presne. Takých chrumkavých poznám dosť, ako sa prezentujú pred ostatnými, a chyba je podľa nich vždy na druhej strane. Autorka nemôže ovládať brata, tak sa ide z toho zblázniť. Ľúto mi je tej jej švagriny...
@nika23t 🤣🙈

nerodinkujem sa s rodinou muza. Vies preco? Lebo tiez nemam cas a organizovat tento cas ma prave muz, rodinkujem sa so svojoou rodinou = kedze zvacsa to zorganizuju oni a ja sa len pridam, ale tiez nic extra.
ja nevidim dovod napr stretavat sa s jeho rodinou, ked "on nema cas". Ak sa niekam ide, neostavam samorzjeme doma sama, ale idem s nimi...
Ona predpokladam, tiez nespi cely den doma a necaka kedy bude moct so svagrinou a svokrou niekam chodit. Neter nech si babka vezme na prazdniiny a tak. Predpokladam, ze do vztahov vam nijak nezasahuje a nerobi zle... len vam chyba spolocnost = musite sa obrait na syna/brata.
A obalky samozrejme ze prijma, ked ich nosite, keby ste nenosili, mozno by ani nevadilo, len proste neposlem niekoho s darmi do teplych krajin...