Ako riešiť švagrinú, ktorá odmieta mužovu rodinu?
Ahojte, aky postoj zaujat, co robit? Svagrina nas odmieta, zije len pre svoju stranu rodiny. S nimi oslavy, vylety,.. ked ju/ich volame my, je unavena, nema cas. Brat ma 2roboty, ten je pracovne vytazeny. Neter nas zboznuje. Svagrina nas aso nema rada. Ja nechapem preco. Ci na nas ziarli, abo neviem. O moju maminu, svoju svokru ani nezakopne. Iba obalky ku sviatkom prijima. Ja mam len brata. Ale svagrina sa nechce rodinkovat. Nikdy sme jej neublizili. Mna aj maminu to trapi. Nie sme konfliktne. Brat nas ma rad, len nema css. Ako to urovnatv sebe? Ze svagrina na nas kasle?
@autorka pretoze je teoria a prax. A co tym buchnutim po stole docieli? Jednak nasilie nikdy nic nevyriesi a jednak toto riesenie funguje pri minimalne inteligentnych ludoch, ja som viackrat pisala, ze ona je tupelo. Proste su ludia, ktori nikdy nespochybnia samych seba, nezamyslaju sa nad tym, ci je na tom nieco pravdy, ci sa to da inak a pod... a pri nich ides hlavou proti muru. Ako sa hovori mudrejsi ustupi. Aj preto, aby napriklad deti nevyrastali v hadkach a podobne. Aj preto, ze takto sa obcas k tym starym rodicom dostanu. Ak sa zena zatne po hadke, tak bud to bude problem alebo sa k nim nedostanu vobec...
uprimne skus si predstavit, ze si Tvoj brat buchne doma po stole a donuti svagrinu k vam chodit. A to predpokladam, ze je normalna. Ako to dopadne? Bud sa pohadaju, alebo sa tam dokope a bude sa tvarit ako otraveny hadi zub... co sa tym dosiahne?
Véd ja k nim mam úctu, som slušná, ked sa raz za cas stretneme , pohostim aj ja, stále im pošlem kolac napr a pod
@11bodka11 maciatkoe ocividne musi vsetko prerokovat so svojim manzelom, ocividne jej nedava volnost😊
@kp7333 ved ja neziadam od nej, aby so mnou travila volny cas. Ale pre svoju rodinu ma cas kedykolvek, cize sa to da a pre nasu nikdy, o to ide. Aj my by sme s neterou chceli byt viac. Nie. Neda sa.
Ak chcete byt viac s neterou, jednoducho poproste brata, nech s nou pride. Svagrinu k tomu nepotrebujete.
@kp7333 brat je pracovne vytazeny.
@cookie29 chapem. Rozculuje ma ta nespravodlivost. Vo vztahu si mame byt rovni..
Nehnevaj sa. Čas s neterou si treba naozaj riešiť s bratom a nie švagrinou. Ako ona trávi čas a s kým je jej vec
Ako vieš že s jej rodinou su stále ? Keď nieste v kontakte a nestretavate sa
Inak a nezmenilo sa to len prichodom deti? Lebo to zenu zmeni. Niekedy ani nemusis vediet, co preziva svagrina vnutorne, mozno je pre nu vsetko tazke, mozno aj preto vyhladava casto svoju rodinu, nemusi to materstvo zvladat ako si predstavovala. A vies ako sa vravi, ked je zena stastna, cela rodina je stastna. Najlepsie co mozes pre ich rodinu urobit je povzniest sa nad to a nechat to nateraz tak.
@klip0 viem od brata..
Ja to tu trochu rozvirim, ale myslím si, že bez vetra sa ani lístok nepohne. Nechce sa mi veriť, že dospelá žena len tak z ničoho nič ochladne k muzovej rodine, hoci dovtedy bolo všetko ružové. Autorka, asi si napísala len A, ale zabudla si dopísať B.
Poznám také toxické osoby, ktoré sa síce naoko pretvaruju, ale v skutočnosti viac či menej nápadne rozostvavaju manželov a huckaju muža proti žene, trvá to už roky od samého začiatku, s tým, ze dotknutá mladá manželka spočiatku o ničom nemala tušenie, ale vieš, keď niekoho neznášaš, to sa nedá donekonečna zakrývať a každá intriga sa raz prevali. Dnes sa všetci čudujú, prečo k nim ona a už ani jej manžel nechcú chodiť a naďalej sa snažia vrazit medzi nich klin, avšak už na nich nemajú až taky dosah.
@skumavka nie nie, to nie je nas pripad
@gelifil neuveríš, ale presne o toto šlo v prípade o ktorom som pisala vyššie. Chlapovi sa darilo, bol zabezpečený a dokiaľ bol slobodný, sestra bola spokojná. Akonáhle sa brat oženil, nastala vojna, ktorá trvá dodnes, sestra brojila proti novopecenej svagrinej a robí tak dodnes. Všetko prave zo závisti, a z toho, ze ma k bratovi majetnicky vztah a nárokuje si na jeho úspechy.
Autorka obdivujem všetky rodiny kde sa radi rodinkuju bez ohovárania a falošnosti, stretávajú sa preto že sa radi vidia majú si čo povedať. Ak z takej rodiny pochádzas super pre teba, máš to čo nie je bežné, nadštandardné rodinné vzťahy.
Žiaľ nie v každej rodine to tak funguje. Ludia to kôli svojmu psychickemu zdraviu riešia tak že kontakt s rodinou eliminuju. Ich deti potom nie sú zvyknuté na časté stretávanie s rodinou a nepovažujú to za potrebné. Žijú si pre seba a svoju nukleárnu rodinu. Možno je to aj prípad tvojej švagrinej. Zaujíma ju jej muž, dieťa jej rodičia a súrodenci a koniec.
Ďalšia možnosť je že jej vadí dačo čo (s dobrým úmyslom) robíte a nevie si nastaviť hranice aby neurazila.
Nie je jednoduché povedať: "Varis úžasne, ale bohužiaľ to zo zdravotných dôvodov nemôžem jest (ak nechcem stráviť nasledujúce 4 dni v kŕčoch na wc) lebo také množstvo korenín mi spôsobuje tráviace ťažkosti"
ALEBO
Rada by som išla s vami na výlet ale už som bola so sestrou a zaplatit ďalšie drahé vstupné do zámku/zoo a obed v reštaurácii si tento mesiac nemôžem dovoliť.
Ak je toto prípad tvojej švagrinej, zistiť dôvod bude ťažké, možno kebyže nadhodis tému a okľukou zisťujes alebo od jej súrodencov.
No a ešte je tu možnosť že tvoja švagriná je manipulativna mrcha. Potom už len ostáva udržovať vzťah s bratom a jeho deťmi. Nie je nesvojpravny, môže k vám prísť sám a švagriná nech si spraví vlastný program.
@skumavka nie, nie.nic im nezavidime.same mame, vdaka Bohu, dost a este sa aj podelime😊
@katka700 vies, len ona sa zmenila po svadbe. Predtym sme sa stretavali, chodila k nasim. Zrazu sek. My nevieme, ze by sme jej ublizili. Ved nic sa nezmenilo..

@11bodka11 samozrejme, tak je to normalne a tak to funguje v normalnych rodinach