Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?
Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.
@hederamonstera tebe nie, ale kazdy ma pravo si nastavit svoje pravidla ked nieco organizuje. je to respekt voci nemu.
stale opakujem, deti maju rodicov. ti rozhoduju.
a chalani ked uz vedia dopredu o autach...to bude skvele, ked svokra ich nedonesia a budu s kyslymi ksichtami sediet na oslave, ze nie su auta.
Tak bud sa s autami zmieris, s kysleho citrona urobis citronadu, nech chalani prevezu v autach princeznu, tvoju dceru, zakomponuje sa do toho program, nch dcera vyberie plysakou babiky na povozenie.
alebo si pokazis vztahy, a tym aj naladu na oslave...ked budes bojovat s tvrdohlavou svokrou, nedajboze ju nepustat za branu.
Mala by si riesit veci s ludmi co su tomu pristupni, svagor svagrina...ti predsa mozu obmedzit ci posunut hru s autami a dat pozornost tvojej oslave a dcere.
Tak máš potom stále možnosť zorganizovať jej oslavu bez tých chlapcov len s babičkou 🙂 potom máš záruku že sa bude plne venovať len jej 🙂 dcérka je zrejme jedináčik, však?
@hipuska u nás to tak napríklad nefunguje ale máme vždy program na oslavách
@tianna nie nieje jedináčik 🙂
teraz vážne … nechápem, že ak poviem svokre nech do môjho domu NENOSÍ vianočné darčeky pre vnúčikov cez oslavu a nech si ich zavolá k sebe predtým alebo potom tak ona to nerešpektuje … To vážne? Úplne bez ohladu nato aký mám nato dôvod … Mne by bolo ľúto aj tých chlapcov že dostanú darčeky a majú ich odložiť do kufra? Veď aj oni sa chcú potešiť … V tomto je drbnutá svokra a buď ju vynechajte alebo proste jasne jej to vysvetlite.
Tak potom je to stará provokatérka, ktorá to robí naschval...
Nie deti, to dospelí vyvolávajú drámu úplne z ničoho. Deti to časom odpozerajú a potom sa dospelí čudujú, aké sú tie dnešné deti a mládež.
toto co tu pises, povedz svagrinej, ona ako matka ta moze pochopit o co ti ide. Ona pripadne svagor /neviem ktory z nich je svokrine dieta/mozu predsa mame /svokre povedat, mami nenos chlapcom darceky, lebo dievcatko bude mat po oslave, ked sa cela spolocnost bude venovat len autam. A ked svokra nepochopi, tak ja ako rodic, vysvetlim chlapcom situaciu, a je nadej ze deti budu mat viac pochopenia a rozumu, a tie auta si nechaju na potom.
@negymama už som sem písala že som písala švagrine, ozve sa svokre ale tá je tvrdohlavá sama švagriná písala že pochybuje že povolí a že je blbosť aby to nosila na oslavu. Deťom ak by zakázala sa hrať keď tam budú vystavené tak sa akurát tak urazia
Tak to potom isto pochopí, veď 5 ročné dieťa už pekne rozumie. U nás sa kedysi stal taký trapas že babka dala viac darčekov najstaršiemu synovi ako strednému ktorý mal narodeniny 😆 ten mal asi vtedy toľko čo tvoja dcérka. Totiž babina má taký zvyk že prinesie darčeky vždy všetkým deťom, nielen oslávencovi 🙂 nuž a neviem z akého dôvodu najradšej stále kupuje tomu prvorodenému - možno preto že z nej vlastne babku spravil 🙂 a vieš čo? Stredný syn sa z toho dodnes smeje že teda babina to vtedy riadne pomotala a je to už teda pekných pár rokov, takže v podstate má z toho vtipný zážitok 😄
Aké sú tu opäť úžasné tolerantné ženy 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Mne by to vadilo rovnako ako tebe. Povedala by som, že si to neželám. Ak ich chce obdarovať, tak buď u seba doma, alebo u nich, alebo v aute, ale nie na oslave. Sú to jej narodeniny. Môj syn je neuveriteľne skromné dieťa, čo má minimum hračiek a na narodeniny sa teší celý rok. A nie na darčeky, ale na tú pozornosť, ktorá je len jeho. Určite by som jej to takto vysvetlila. Ak je normálna, tak pochopí.
@tianna ale mne nejde o to že im niečo dá ale o to že pôjdu von a tam sa budú voziť a vlastne dcéra nebude mať nič z oslavy môže stať vonku a pozerať sa ako sa vozia
@tianna "v podstate". Určite sa cítil skvelo 🤦🏻♀️
A nemôžeš sa dohodnúť s matkou deti ze darčeky vyskúšajú neskôr
@sense už som jej písala ale pochybujem a aj ona že ak tam deti uvidia auta na ktoré sa nejaký čas tešia tak si ich nebudú všímať a nebudú ich chcieť vyskúšať majú 4 a 5 rokov
Chorá doba toto ... Ja žasnem čo výchovas z dcéry
@kristinapetronela čo také z nej vychovávam podľa teba?
no vsak vyskusaju, chvilu sa povozia a svagrina nech im povie, ze teraz sa ide dnu a ideme robit nieco ine. treba vymysliet nieco zabavne aj dnu.
Inak som rada, ze toto som nemusela riesit, lebo svokrovci nasim detom na narodeniny prakticky nechodili.
ja mam tiez kopec "vtipnych" zazitkov z oslav s blizkou rodinou, spatne keby som mohla vratit cas, obmedzim tieto cirkusy na minimum.
Že sa svet točí len okolo nej ... Riešiš blbosti podľa mňa
To si sama odpovedz, mne tu vysluch robit nema zmysel.
Ak si este nepochopila svoju situaciu: ste 2 strany proti sebe, ktore si tvrdohlavo stoja za svojim.
Oslava je dcerina, nie tvoja. Ak mas problem, ze ty alebo vasa 5 r dcera nedokaze zniest, ze darcek dostane aj niekto iny, je to tvoj problem. Ak mas svokru, ktora nepristupi na kompromis darovat vianocne dary mimo oslavy, mas potom na vyber len z 2 moznosti: take it or leave it.
Toto nie je jadrova fyzika, ale obycajna detska oslava 5 rokov s 2 neustupnymi tvrdohlavymi dospelakmi.
vies ked su uz chalani dopredu nabudeni na auta, tak ziadna verzia nebude dobra. Ak ich cakaju na oslave, tak ci auta budu ci nebudu, aj tak ich to zamestna...bud sa budu s nimi hrat, alebo budu na nich mysliet. Ja som asi z inej planety, ale davat take velke drahe dary vnukom, malym hclapcom...naco to je dobre?
@kristinapetronela a na to si ako prišla? Že nechcem aby sa na svojej oslave pozerala na to ako sa hrajú iné deti a ona bude stáť na ulici
@aliaray1 nejde o to že dostane darček aj niekto iný stačí čítať
@negymama nečakajú ich na oslave vedia že ich ježiško donesie u babky
Načo je to dobré netuším, tlačila to auto aj dcére nikdy ho nechcela stále ju nútila do toho dcéra tie auta nenávidí
tu evidentne isté osoby nepochopili o čo ide. Inokedy v inom príspevku by na svokru nadávali ale teraz im je úplne jedno, že nerešpektuje žiadosť svojho syna a jeho ženy.
Mne by to osobne vytočilo. Keď robím dcére oslavu tak do toho investujem kopu času o peniazoch nehovorím. Pripravujem ju pol roka dopredu minimálne. Keby mi niekto toto spravil a nerešpektoval to tak by som si svoje povedala.
To dievča má právo byť jeden deň v roku tá vynimočná, Je úplne v poriadku, že jeden deň sa bude proste točiť len okolo nej.
Vobec nieje vhodné dávať také dary iným deťom a hlavne keď sa to dá vyriešiť úplne v pohode inokedy. Len to by svokra musela rešpektovať iných a nie iba seba a to čo ona chce. U nej doma nech si rieši čo chce kedy chce ale nie na návšteve, tam má rešpektovať domácich.
“ Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi”
- no tu som sa dobre zasmiala, normálne ste z toho urobili superšpiónsku akciu. 😀
Dcera je jedináčik, že? S tou vašou vychovou ktovie ako bude znášať ďalšieho súrodenca. Život nie je ružová bublina.
Myslím, že dcerine narodeniny prežívaš viac ako ona.
Nepustite ju za branku? To vazne?
Niektori rodicia vedia robit kvoli somarinam cirkus jak male deti...
Tie auticka riesite len vy. Deckam to bude jedno

@janinque nejde o tri sekundy ale o to že sa pôjdu voziť na ulicu a všetci s nimi a nebudú tam určite 10 minút