icon

Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?

27. dec 2023

Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.

autor
27. dec 2023

@katkami123 už som písala nie nieje jedináčik

sidicek
27. dec 2023

No toto nedopadne dobre, svokra sa predvedie ako superbabka,co je podla mna jej cieľ.Chalani sa budú voziť na autách celú oslavu ,čo je pochopiteľné. Dcéra bude len do počtu. Neviem poradiť, lebo hlavný problém SVOKRA si aj tak urobí po svojom.Ale tvoje rozčarovanie chápem. Môj syn má narodky ako moja mamina a nikdy neoslavujeme spolu, ona sama povie ,že to má byť jeho deň a jeho oslava.Raz do roka sa dieťa môže cítiť výnimočné a nijako to nepokazi jeho charakter, ako tu niektoré píšu.

autor
27. dec 2023

@aandrea9 no neviem, ona sa teší a plánuje si ich už dva mesiace

@zorkahorka jasne bude jej jedno keď sa všetci budú tešiť s chlapcami na ulici a oni sa budú voziť

hipuska
27. dec 2023

Ja vidím len jedno riešenie. Svokra a švagriná s rodinou sa po hodine zdvihnú a odídu k svokre pre svoje darčeky. Budú tam sedieť, deti netrpezlivo čakať, kedy vypadnú ku stromčeku. Inak to nevidím, keď si už aj švagrine písala, nech si to zariadiť inak. To bude zase riešenie, ktoré nebude vyhovovať tebe, lebo odídu skorej ako si čakala.

lulu8491
27. dec 2023

Normálne mi je z vás smutno, ženy. Vcitte sa prosím do kože 5-rocneho dievčatka (áno, každá z nás ním raz bola). Mám veľkú oslavu raz za rok. Môj veľký deň, kedy môžem byť aspoň chvíľku stredobodom pozornosti ja, kedy dostanem nejaké malé darčeky, kedy budeme mať zákusky, ktoré sme s mamou prichystali. Budeme sa doma hrať s bratrancami, teta mi povie, že mám pekné šaty a maslu vo vlasoch... A zrazu babka prinesie bratrancom veľké darčeky - áno, chápem, sú od "Ježiška", lenže bratranci a ďalší dospelí odišli von a ja som tu vnútri a cítim sa dosť mizerne. Z MOJEJ oslavy sú predvádzacie jazdy elektrických autíčok...
Podobné situácie sa zopakujú nebodaj každý rok alebo pri nejakých ďalších iných príležitostiach a k čomu to potom v tom "malom" mozgu môže viesť? K myšlienke že na mne a mojich pocit nezáleží, nie som výnimočná a podobne. Potom sa všetky čudujete, ako niektoré ženské žijú vo vzťahoch, kde má aj handra lepšie postavenie ako ony. Lebo veď na mne nezáleží, dôležité predsa je, aby ostatní boli spokojní...

moonlight1210
27. dec 2023

Prekvapuje ma, ze zakladna otazka je v tom, ze svokra absolutne odmieta respektovat zelanie hostitelov a chce si urobit po svojom, lebo ona to tak chce. Nulovy respekt.

A tu sa najdu zeny, co sa autorke posmievaju, ze ona je prepnuta, ak sa jej to nepaci.

Ved svokra nie je hotelovy host, aby sa robilo, ako si ona zaziada.
Je navsteva niekoho (nevesty a syna), kto ju pozval, kto to organizuje, bude v ich dome. A cele je to pre jej vnucku.

Nikto dospely by nemal mat problem pochopit, ze ak vas raz slusne poziadaju, aby ste nieco v ich dome nerobili, tak to robit proste nebudete.
Bez polemiky okolo: A preco nie, A vsak o nic nejde, A co sa tolko stane, A tak to bude lepsie, A uz sme to vopred (bez vasho vedomia) slubili,…

koniarova
27. dec 2023

Tiež si myslím,že deťom to bude úplne jedno a zabavia sa spolu. A svokra musí byť ozaj natvrdlá, keď nerešpektuje vaše želanie.

jakubkoanjelik
27. dec 2023

Mne to tiež nepríde v pohode. Ešte som nezažila oslavu kde by sa krížom krážom ľudia obdarúvali . Ak má raz okrúhle narodeniny babka tak negratulujem tetke, ak sa vydáva moja sestra tak ma na jej svadbe môj frajer nežiada o ruku, ak má narodeniny 5 ročné dievča tak nedávam na oslave dary druhým deťom ( hlavne keď sa s nimi viem stretnúť pred alebo po oslave)... Deti si budú chcieť darčeky užiť, na oslavu sa vyprdnú.

katkami123
27. dec 2023

@araavdva
Pochopili sme to, len nám to príde ako malichernost a hysterickosť 2 rodičov a nepovažujeme to za taký problém, žeby babka musela stáť za bránou. 😅 keď si to predstavím to naťahovanie autorkiného manžela a jeho matky
- Daj sem auto
- Nedám auto
- Daj sem auto
- Nedám nic, nasrac 😀

autor
27. dec 2023

@koniarova pisem to dookola dcéra tie autíčka neznáša lebo jej ich svokra istý čas tlačila stále takže nie nezabavia sa spolu

kristinapetronela
27. dec 2023

Ja už nebudem toto komentovať .deti nech majú hocičo na oslave .viac sa venuje svojej dcére ako druhým ľuďom ....

janinah
27. dec 2023

Ja už babkou som,ale ešte sú malicki.Verim,že nikdy nebudem musieť riešiť dcery ako premotivovane matky,ktoré naplanuju oslavy do bodky,program na minuty a rozkazu mi co komu môžem či nemôžem priniesť.Ani by som sa na takej oslave necítila dobre.Šla by som tam vôbec.?
Zákazte svokre tie auta doniesť a možno neuvidíte ani auta ani ju a mate po probléme.

irusa
27. dec 2023

No ste úplne s mužom ,, pošahaní,,.. Tvoja dcéra je na 5 narodeniny stredobodom vesmíru???

denkatn
27. dec 2023

@irusa ano, na oslave by mala byt stredom vesmiru svojej babky.

aliaray1
27. dec 2023

@katkami123 🤣👍

irusa
27. dec 2023

@denkatn smiešne

denkatn
27. dec 2023

@irusa to sa vola laska babky

petamich
27. dec 2023

autorka zbytocne sa snazis argumentovat, skratka su tu maximalne tolerantni ludia, ktorym by to nevadilo, stihli uz rovno hodnotit tvoj vztah so svokrou, svagrinou, tvoju vychovu, uz ti aj vyvestili, co z tvojho dietata vyrastie a medzi riadkami si domysleli, ze tvoje dieta je isto jedinacik, skoda, ze aj v inych temach nie su take tolerantne, tak ale to je ten modry konik, v jednej teme by nalozili svokre a svorne ti odporucali, aby si prerusila kontakt a razne a tu z teba spravia premotivovanu matku, ktora si mysli, ze dcera je stredobod vesmiru a este ta aj urazia

irusa
27. dec 2023

@denkatn no nechápem.. Veď sú to deti.. Kvôli tomu robiť taký cirkus??? Raz príde na to, že v živote sú dôležité iné veci ako tento cirkus

denkatn
27. dec 2023

mne je najviac smutno, ked vidim ako ludia podcenuju to ako sa dieta citi ze to nie je dolezite, ze dolezite je co chce babka a chlapci a nevim kto. preco nie je dolezite to co chce to dievca? ako chcete budovat vztahy ked vam ludia nezalezi na tom co kto citi...

autor
27. dec 2023

@petamich všimla som si až ma to zaráža, ja som len chcela dopriať dcére oslavu akú si želá. A keďže všetkých poznám viem ako by to dopadlo a úprimne, nechce sa mi robiť torta vypekať robiť jednohubky nato aby dcéra stala na ulici a pozerala sa na bratrancov

zorkahorka
27. dec 2023

@autorka tak sa povozi aj ona a bude zabava. Co je na tom?

negymama
27. dec 2023

tak zru oslavu s rodinou, pozvi dcere kamaratky zo skolky, s ktorymi sa zabavi lespie ako s bratrancami a hotovo. S bratrancami a babkou sa mozete stretnut neskor, pripadne urobit druhu akoze inu oslavu. Bezne tak ludia robia, narodeninova hlavna party s detmi a dodatocne pride posediet babka s dedkom ci ina rodina.

irusa
27. dec 2023

No na oslavu treba pozvať hostí, ktorí sa budú držať striktne protokolu... Treba dat nejakú osnovu oslavy...

autor
27. dec 2023

@zorkahorka píšem tiež dookola neznáša tie auta svokra jej ich istý čas nútila nebaví ju to ma to x deti v našom okolí nechce sa voziť

moonlight1210
27. dec 2023

@irusa “No ste úplne s mužom ,, pošahaní,,.. Tvoja dcéra je na 5 narodeniny stredobodom vesmíru???”

A kedy inokedy, ak nie na vlastnej oslave?
Vies nejaku vhodnejsiu prilezitost?

Uz rovno neveste povedz, ze svadba predsa nie je o nej a zenichovi. To organizovali, aby robili animatorov celej rodine. Len to nepochopili.

aliaray1
27. dec 2023
autor
27. dec 2023

@negymama oslavu s kamarátmi bude mať zvlášť

zorkahorka
27. dec 2023

@denkatn a ty vies ako, ako sa budu citit deti? Podla mna sa vsetky s tymi autami zabavia a nebudu trucovat ako dospelí

irusa
27. dec 2023

Skôr si myslím, že máš problém s rodinnými príslušníkmi