Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?
Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.
prosim ta, autorka, komunikuj este s tou svokrou, to je tvoja uloha jej to viackrat vysvetlit co chces pre dceru, ale slusne bez vycitiek...
@irusa milujem ženy ako si ty..moja dcéra má tu oslavu vysnívanú..
@abbey1 tak my máme iné zvyky na oslavy hneď sme preto zlí?
@irusa “ Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška.”
Takato odpoved od svokry je cez ciaru. V preklade znamena: v tvojom dome si ja budem robit, ako ja uznam za vhodne.
Nue, to by sa ti nepacilo. Som si tym ista. Tvoja odpoved by neznala: Ako poviete, samozrejme, bude po vasom.
“ ma 5 rokov tak asi je načase sa prispôsobiť...”
Ano, v inych situaciach ano. To urcite. Ale toto je jej den, jej oslava.
Rozlisuj trochu okolnosti.
Aký veľký rozhovor? Stačí jednoducho. Záleží od toho, aké bude tvoje podanie toho všetkého. Ak máš takú svokru, to si musíš už ty zvážiť, či chceš nastrbit vzťah babky/vnučky. Kludne by sa mohla uraziť a viac k vám neprist.
Každý rok má oslavu, aj ona aj bratranci takúto rodinnú nikdy nebol problém je prvý rok
Skôr ty ako dcéra.. V 5 rokoch nevie ani o čo ide.. Tebe to vadí a nie tvojej dcére
@moonlight1210 je to 5 rokov... Jeeminenku hotové životné jubileum
@irusa ty u nás bývaš? Alebo nás poznáš? Prosím ťa nehovor za mňa a moju dcéru keď o tom nič nevieš každý rok sa teší na svoju oslavu, sama si vymýšľa tému výzdoby a nejaké hry tak isto to robia aj bratranci a nikdy nebol problém
A ako vieš, že bude mať problém dcéra, ak dostanú bratranci u vás Ježiška???
Za celu debatu tu vidim safranu navrhov na riesenie. Bolo by asi praktickejsie, keby sme ti tu bedeli poradit ako z toho von aby bola ovca cela aj vlk syty.
To, ze svokra nie je v prave a je to drze hadam nie je tema u normalnejsie zmyslajucich ludi.
@all: baby toto nie je o tom, ci ma pravdu svokra alebo autorka. Problem je ako z toho "vyrapovat" normalnym sposobom.
Niekto dalsie napady?
@irusa opakujem sa pôjdu sa voziť na ulicu dospelí s nimi, dcéra sa bude na nich akurát tak pozerať
tak ked nikdy nebol problem, deti sa maju radi a hraju sa spolu...tak mozno to deti poriesia lepsie ako si myslis. Chlapci mozno nechaju po case auto a sami budu chiciet pokracovat v oslave s dcerkou, ktoru asi nevidia casto. A plus su tam ich rodicia..svagor, svagrina..ti ich mozu zavolat naspat na oslavu, ze bude sa robit to a to.
svokra je vadna, ostatni nemusia byt. ty predpokladas ze "vsetci" budu vonku nadseni atuami...kto vsetci? chlapci? ti sa daju spracovat. ostatni dospeli azda budu mat rozum.
a svokra sa moze vonku hrat sama.
Inak je to hracka, ktoru by som synom nekupila...pasivne velkde cudu, kolkox to vidim, ze detom to donesu na dvor rodicia, decka znudene a cudzie sa chcu povozit lebo to doma nemaju a po case to omrzi. Protivny zvuk, pomale, pasivne. nuda.
moj mladsi sa toho bal a starsieho to nudilo, nikdy to doma nechceli.
Nepíšem, že ste zlí. Ja by som za svoje deti i dýchala, som hyperprotektívna matka. Avšak z tvojich príspevkov mám pocit, že to hrotíš ty a úplne zbytočne. 5 ročné deti sú deti a v podstate preberajú naše emócie, postoje a názory. Ona si vysnívala oslavu, ktorú by jej totálne zruinovali bratranci jazdou na autíčkach?
Aj tie darčeky si vysnívala ona a ty si ich len nadiktovala rodine? Či si aj dovolila rodine kúpiť nejaký darček podľa vlastného uváženia?
Mne to zatiaľ vyznieva, že je to celé len o tebe.
@irusa prepac, ale tahas to cim dalej, tym viac ad absurdum.
Zamysli sa a zmierni svoj sarkazmus.
tak ma ta tvoja svokra nasrala, ze neviem ani komentar napisat😂...zrus oslavu, malej ju urob s kamaratkami a tam pozvi iba synovcov...dospeli vzdy vsetko pokazia😎...
@abbey1 podľa vlastného uváženia kupovali na Vianoce, toto sme zhodnotili spolu ako praktické veci
Spolu znamená so švagrinou a svokrou
@abbey1 nieje to o mne..dieťa sa teší na oslavu dlho pred ňou sama si ju chystá a podobne to je o mne? Ja ju do toho nenutim
@denkatn pracujeme na tom práve
dobre, urcite si mimo komfortnej zony, drzim palce.
A keby že sa dohodnete, že tie autíčka im dá, keď pôjdu domov?
a vy ako rodina ste bratrancom Jeziska uz dali?