icon

Ako riešiť tichú domácnosť s mužom?

16. nov 2024

Ahojte baby, ako sa správate, keď máte tichú domácnosť, resp. keď sa váš muž ofučí a vy ani neviete dôvod a nechce ho ani povedať. Je odmeraný aj voči 5r. synovi. Nevyhnutá komunikácia prebieha formou jednoslovných odpovedí. Posledné mesiace to začal robiť dosť často. Dôvod mi je viac menej aj jedno, nebude to nič hrozné, lebo nič hrozné sa určite nestalo. Skôr neviem, či ho nechať odfúknuť a správať sa normálne, ako keby sa nič nedeje, zaliečať sa mu alebo byť na neho tiež nepríjemná. 🤔🤷‍♀️

Strana
z3
0kristina0
17. nov 2024

Autorka, takych ako ty ja volam citovy mrzak a presne takehoto muza ma moja znama. Nulova empatia a velmi v tom manzelstve trpi. Takze skus poporacovat na sebe.

simka17161
17. nov 2024

Skúste navštíviť manželskú poradňu alebo párovú terapiu. Možno pred treťou nezávislou osobou povie čo mu vadí.

zuzuliatko18
19. nov 2024

Autorka, za mna jedna poznamka na zamyslenie: ako reagujes, ak to nieco povie, ,co ho napr. Trapis, dotklo sa ho alebo podobne.
My sme s muzom za posledne roky prekonali jednu velku krizu, Mali sme co robit.kazdy Sam zo sebou, museli sme SA nejako vysporiadat s niecim, co Nas velmi zasiahlo. Presli sme si roznymi fazami a stavmi, ale snazili sme sa a stale snazim, aby sme to ustali.
Moj muz dlhe obdobie na moje obavy a starosti reagoval zlahcovanim, podcenovanim a podobne (vratila som SA po materskej a kompletne sa nam menilo vedenie, ja nemam rada zmeny.. proste pre mna brutal zatazove obdobie, stres, ze po troch rokoch syn bude zrazu v skolke, drobec tam nechcel byt, ja nabehnut naspat na prwcovny zivot...). A muzovi zlahcujuci a podcenujuci pristup sa ma velmi dotklo, casom som mu uz nic nehovorila, co som prezivala, lebo som citila, ze mi este podkopava nohy. A ano, bola som podrazdena a neprijemna, proste som potrebovala cas to spracovat.
Mozno u Vas to nie je tak, ale je to tip, co by sa mohlo diat.

aurinia
17. aug 2025
@anonym_autor

@pininka1 no ja presne takto reagujem.. skor zartom..

@anonym_autor skus lasku....ta robi divy. Pohladkat, poškrabkat, prejavit lasku. Pomože aj na depku aj na nepotrebnost. Kašlat na osobu ktoru milujem je hrube. Ak tvrdis ze taky nebol, tak ho niečo trapi. My ked sme boli s muzom mlady, takto sme podobne reagovali na seba ak bol problem, nevedeli sme soolu komunikovat uprimne, kiez by som vtedy reagovala inak, vela neprijemnym situaciam by som predišla.

Strana
z3