icon

Ako riešiť urazenú rodinu pri malej svadbe?

jdkkskskks
Dnes o 05:06

Ahojte, potrebovala by som nestranný názor na celú situáciu pretože už neviem či je problém v nás alebo v tom že niekto nevie rešpektovať naše rozhodnutia.
O chvíľku sa ideme brať. Máme len posedenie(obed, torta, koláče) po obrade pre najbližšiu rodinu - rodičia, krstný rodičia a súrodenci. Ideme sa brať na úrade takže žiadne orácie okolo. A prichádza problém že z jeden strany sa “urazili” pretože nebude klasická svadba ale len pohostenie po obrade a vraj chceme šetriť - pričom už takto nás to pre pár ľudí vychádza okolo 2000€ a z druhej strany sa urazili že prečo ten/ta idu a oni nie. Máme z obidvoch strán presne tak isto dané kto ide a naozaj nejaku tetu z hornej dolnej s ktorou sa nikto nestretáva mi pride pri posedení zbytočne pozývať ak by išlo o veľku svadbu tak ok. Ďalšiej rodine máme nachystané aspoň koláče ktoré sa im pôjdu po svadbe dať. Taktiež ideme tento tok ešte na jednu svadbu a vraj keď oni pozvali nás - idú robiť obrovskú svadbu so 100 ľuďmi takže sa stratíme + sa im aj tak idú dať € do obálky sme mali pozvať aj my ich pričom nás bude dokopy asi len 12 a samozrejme keby sme pozvali ich musíme aj z druhej strany pozvať pretože prečo tam oni boli a ďalší zas nie. Ja som introvert a naozaj mám čo robiť aby som vôbec bola ok s tými pár ľuďmi aj keď sú z rodiny. Takže vlastne teraz mame akurat urazenú rodinu zato že sme sa rozhodli si našu svadbu urobiť po svojom- všetko si hradime sami.
Myslite že je napzj až taký problem že sme nepozvali všetkých ale len 10 ľudi?

Strana
z3
anonym_11c513
Dnes o 07:16

V našej rodine sa chystá svadba, ale tam je opačný problém. Svadba bude veľká aj napriek tomu, že v rodine niet peňazí nazvyš. Ale svadba musí byť luxusná. Ja ako hosť sa už teraz cítim nepríjemne. Ak by ma nepozvali, tak to iba privítam.
K tomu, že sa na teba niekto urazí, aspoň si zistila, ktorá časť rodiny je toxická.

elanor
Dnes o 07:17

my sme mali klasicku svadbu xy ludi, v kulturaku, ziva hudba atd...
Lebo tak sa to robilo, tak to bolo zauzivane a nikho ani nenapadlo to robit inak. Ale tak sa nam to aj pacilo.
Ked si, ale predstavim, co by vsetko stalo dnes, fuuu. Za dalsie, zabave az do rana tiez uz bojvieako neholdujem, takze tie sa nato zacinam pozerat skor stylom - len ti najblizsi, obed, kolacik a cau. A aj by stacilo.
Je to vasa svadba, bude tak ako si vy poviete. A ze sa niekto urazi? No a co? To je predsa jeho problem, nie tvoj. Nie si povinna pozivam bratrancovho kona nevlastneho brata, len preto, ze tetka z 10teho kolena sa ofuci a zduje. No nech sa, aspon bude od nej pokoj.

biba_18
Dnes o 07:28

@jdkkskskks ja napr. by som to nerušila, ak by som chcela obed ... je to ich očakávanie a ty nie si povinná ...

mizoko
Dnes o 07:33
@anonym_2ad01b

Za mna je smutne nespravit trochu vacsiu svadbu, predsalen ludia sa na take oslavy tesia a su raz za zivot a 2000e je fakt minimum rozpocet a nie "vela" , samozrejme ze je to level "chceme setrit"... napriek tomu je to vase rozhodnutie a nikoho do toho nic, mna by to ale ako kamosku ci pribuznu tiez zamrzelo, ze wtf...ich emocie chapem, ty by si mala tiez. To sa casom podda.

@anonym_2ad01b a prečo by mali robiť svadbu aká sa páči iným a nie takú aká sa páči im? Nie je to snáď o tých dvoch ľuďoch? Trocha rešpektu k želaniu ľudí o kt tam ide najviac.

michaela329
Dnes o 07:37

@jdkkskskks ako sa urazili, tak sa odrazia. Urobte si ako vy uznáte za vhodné.

mizoko
Dnes o 07:37
@anonym_36f935

Vaša svafba, vaše pravidla. To je ok.

Čo nie je ok, je tvoje vyjadrenie že máš čo robiť aby si bola ok s 12 tímu ľudmi, resp 10timi. To je na vážne zamyslenie a návštevu psychiatra

@anonym_36f935 na návštevu u psychiatra? Tu skôr treba tebe. Aby ťa naučil prijímať ľudí takých akí sú a neaplikovat na nich svoje pocity z niečoho. Nemať rád veľké skupiny (a už aj desať ľudí je veľká skupina) je ok. Posudzovať niekoho mentálny stav podľa svojho vlastného presvedčenia už ale ok nie je. Pretože ty máš rada veľkú spoločnosť musí ju mať rád alebo aspoň zvládať každý. Niečo ti prezradím - nemusí. Svoje pocity aplikuj sama na seba a nie na iných. Lepšie spravíš.

ljmmm
Dnes o 07:39

Vymysleli ste to dobre. Konecne niekto, kto si sam plati svadbu a dufam, ze nepodlahnete natlaku a neurobite, tak "aby boli vsetci spokojni". To ze sa rodina z vychodu zavzdusnuje je zabavne. Ak sa dospely clovek nafuci lebo nie je pozvany na svadbu..ako sorry 🙂 Nech mate prijemny svadobny den presne podla vasich predstav

jdkkskskks
autor
Dnes o 07:40
@anonym_11c513

V našej rodine sa chystá svadba, ale tam je opačný problém. Svadba bude veľká aj napriek tomu, že v rodine niet peňazí nazvyš. Ale svadba musí byť luxusná. Ja ako hosť sa už teraz cítim nepríjemne. Ak by ma nepozvali, tak to iba privítam.
K tomu, že sa na teba niekto urazí, aspoň si zistila, ktorá časť rodiny je toxická.

@anonym_11c513 To je väčší problém keď musia silou mocou aj keď niesu peniaze.
Ako mne písali že to je naozaj šetrenie ale teda reálne my sme si neurčili žiaden rozpočet proste čo sa kde zaplatí tak to neriešime. Dokonca teda ja neviem ani sumu za zákusky a zistíme až keď pojdeme po ne a to som ich objednávala ja😀 Jedine sa čo sa nehanbím a priznám aj rodine že som šetrila na svadobných šatách - síce som kupovala nové ale na tých pár hodín mi bolo ľúto dávať toľké peniaze len za šaty a áno mohla som.

michaela329
Dnes o 07:44
@anonym_2ad01b

Za mna je smutne nespravit trochu vacsiu svadbu, predsalen ludia sa na take oslavy tesia a su raz za zivot a 2000e je fakt minimum rozpocet a nie "vela" , samozrejme ze je to level "chceme setrit"... napriek tomu je to vase rozhodnutie a nikoho do toho nic, mna by to ale ako kamosku ci pribuznu tiez zamrzelo, ze wtf...ich emocie chapem, ty by si mala tiez. To sa casom podda.

@anonym_2ad01b tak ja som mala na svadbe 110 hostí - lebo sme chceli a mali sme to ako sme MY chceli. Sesternica, mala len súrodencov a rodičov - lebo zas ONI to tak chceli a my mladší sme to absolútne neriešili, ak sa urazili staršie tetky na ňu, tak sa aj odrazili 🤷 Treba rešpektovať rozhodnutie mladých a nie sa urážať a hrať sa na dôležité, lebo vy ste to mali inak.

sense
Dnes o 07:46

Vaša svadba , vaše pravidlá, nie si nikomu povinná nič vysvetľovať. Ak sa urazia sa aj odrazia. A tiež nie ste povinní pozývať niekoho len preto, že sa to patrí a že sa na to tešili.

martul
Dnes o 07:48
@jdkkskskks

@anonym_11c513 To je väčší problém keď musia silou mocou aj keď niesu peniaze.
Ako mne písali že to je naozaj šetrenie ale teda reálne my sme si neurčili žiaden rozpočet proste čo sa kde zaplatí tak to neriešime. Dokonca teda ja neviem ani sumu za zákusky a zistíme až keď pojdeme po ne a to som ich objednávala ja😀 Jedine sa čo sa nehanbím a priznám aj rodine že som šetrila na svadobných šatách - síce som kupovala nové ale na tých pár hodín mi bolo ľúto dávať toľké peniaze len za šaty a áno mohla som.

@jdkkskskks tak ja neviem no, mne keby to bolo jedno a bola by som presvedčená o tom, ako to idem urobiť tak by mi bolo úplne jedno, čo si o Tom myslia ľudia, ktorých nepoznám..... jedine že by...?!

anonym_7fdb7b
Dnes o 07:50

@jdkkskskks mas bolo dokopy 8 aj s fotografom 🙂

janinah
Dnes o 07:58

Nenosila by som kolače tym nepozvaným,samozrejme chorým starkym ano. Keby si mne tak doniesla kolace tak si pomyslim,ze načo,ci cakaš dar odo mňa alebo čo.Male svadby su dnes normalne,oni sa ako urazili tak aj odrazia,to by som vôbec neriešila.

biba_18
Dnes o 08:01

a ja by som sa koláčom napr. potešila 😒

zuzubb007
Dnes o 08:02

Bože tak nech sa urážajú, ja by som bola rada, že nejdem na svadbu, žiadne starosti s oblecenim atd... za prvé som tiež introvert, za ďalšie načo sa akože zabávať s ľuďmi ktorých vidíš raz za sto rokov, za ďalšie je to tvoja svadba, keď nepozveš nikoho tvoja vec, však na úrad či kde to máte ti môže prísť zagratulovať komplet celá rodina a vybavené, mňa by ani nenapadlo sa urážať, ešte by som bola rada 😜, koláče sa patrí dať každému a vybavene

anonym_04ef6a
Dnes o 08:03
@janinah

Nenosila by som kolače tym nepozvaným,samozrejme chorým starkym ano. Keby si mne tak doniesla kolace tak si pomyslim,ze načo,ci cakaš dar odo mňa alebo čo.Male svadby su dnes normalne,oni sa ako urazili tak aj odrazia,to by som vôbec neriešila.

@janinah vidis a mna by tie kolaciky potesili a brala by som to ako milu pozornost. 🤷‍♀️

sense
Dnes o 08:03
@anonym_11c513

@anonym_11c513 ale tak pozvanie môžeš aj odmietnuť, nie je povinnosť pozvanie prijat

betulinka1
Dnes o 08:06

@jdkkskskks nebude problem, ich to prejde. Ignoruj to. Je to tvoj den, tvoje rozhodnutie. Ked hovoria nieco tebe, povedz im, ze im posles fotky ale proste tak to je a peniaze, radsej použijete na cestovanie. Vybavene. Hlavne si tym nezatazuj hlavu. My sme tiez rebelovali a vsetci to prezili. U nas bolo pravidlo, iba tych s ktorymi sa stretavame na chatach, grilovackach a sme spolu v kontakte, zaujimame sa o seba. Takze ani neplatilo volam jednu sesternicu a musim aj druhu. Proste kludne iba jednu z danej rodiny a ostatnych nie. Hundrala najviac babka ale prezila to 🤣🤣🤣

simca06022011
Dnes o 08:08

@jdkkskskks poviem to tak, mali sme pripad takejto mini svadby, ja to rozhodnutie tvoje chapem, je to na vas.. ale taketo veci sa prezivaju niekomu lahsie, niekomu horsie. Napr u nas niektore vztahy vyrazne ochladli, ale tam sa stalo dokonca to, z eboli tajne svadby, proste nik nevedel a zrazu bum, fotka z obradu :D za mna ferovo ste povedali co je vo veci, ty nemas povahu na teatra, co vela ludi nechape, ja si to napr tiez neveim predstavit, ze budem orbit show a tanecky pre 100ludi, nech sa s tym vysporiadaju. Ak by mala nejaka rodinaproblem, s tym z enas pozvali a my ich nie, tak ak im to pomoze, nepojdeme tam. A to porovanvanie sa, z ktorej strany kto pojde a nie, je odveci... pozvem si na svadbu ludich ktorych mam najblisich a stretavam sa s nimi a ci to bude moja kamoska, alebo sesternica moze byt kazdemu jedno, a nebudeme sa dotahovat ze moja kamoska bola a zenichov kamos nebol.. :DD proste kazdy nech si pozve ako to citi a koho chce
V kazdom pripade, ono to utichne a budu riesit ine veci za par mesiacov :D napr aka zabava nuda bude na dalsej svadbe, kto sa opije, kto sa pohada, a tak... :DD

weleda123
Dnes o 08:13

Nevidím na tomto nič zlé. My sme mali presne takú svadbu ako vy. Cca 20 ľudí, obrad na úrade a potom posedenie v reštike. Každý to akceptoval a nikto nerobil ofuky, dokonca rodina, ktorú sme nepozvali do reštaurácie prišla na úrad aj s darmi, čo sme vôbec nečakali. Nechápem postoj tvojej rodiny, čo z toho robia tragédiu.

osky
Dnes o 08:14

Velmi zvlastne,urazat sa,lebo robite malu svadbu....
Ved niekto sa chce vziat a nema na velke oslavy peniaze.
A potom su taki,ako vy,ze to chcu len komorne....v dnesnej dobe sa uz velke oslavy robia malo,takze ozaj nechapem.
Urobte si podla seba,nikomu nemusis nic vysvetlovat.....

janinah
Dnes o 08:20
@anonym_04ef6a

@janinah vidis a mna by tie kolaciky potesili a brala by som to ako milu pozornost. 🤷‍♀️

@biba_18
@anonym_04ef6a
A dali by ste nejakou formou dar?

anonym_460732
Dnes o 08:21

Svadbu si urobte takú aká sa páči vám. Napr .ja by som sa neurazila ,urazia sa len samo pozývacie typy .Normální to pochopia. Prajem peknú svadbu .

biba_18
Dnes o 08:21

@janinah sesternici z druhého kolena? ani nie ... ale by som sa pozvala na návštevu 😂 a tam by som asi niečo doniesla ...

1sally12
Dnes o 08:24
@anonym_2ad01b

@anonym_2ad01b tak snáď sa svadba nerobí kvôli iným ľuďom😳 keďže píšeš "ľudia sa na to tešia"..áno nech sa tešia keď sú pozvaní, ale nie že budú ľudia očakávať, že pozvem toho a toho, lebo dlho nebol na žiadnej svadbe🙄

anickaaa6aaa
Dnes o 08:26

Keby som sa mala vydávať ešte raz 😀 (dúfam, že nie) tak to urobím ako Vy. Za mňa vyhodené peniaze do vetra keď robíš veľkú svadbu. A ešte pri dnešných cenách... To radšej ísť na skvelú dovolenku.... A ak sa niekto uráža...No smola...

janinah
Dnes o 08:32
@biba_18

@janinah sesternici z druhého kolena? ani nie ... ale by som sa pozvala na návštevu 😂 a tam by som asi niečo doniesla ...

@biba_18 ale zrejme by ti to nenapadlo tam ist a nieco nosit,ak by oni nedoniesli kolače...o tom píšem

Strana
z3